Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
5 790 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Malin Solvang Forsberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Malin Solvang Forsberg
Fastighetsmäklare, Civilekonom
Västra Frölunda

Umbragången 29

Pris (Utgångspris): 
5 790 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Malin Solvang Forsberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Malin Solvang Forsberg
Fastighetsmäklare, Civilekonom

Välrenoverat radhus med öppen planlösning & underbar trädgård mot sydväst!

  • Typ: Radhus, 1 1/2-plan radhus
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 121 kvm
  • Tomtarea: 148 kvm
  • Byggnadsår: 1966
  • Driftkostnad: 54 520 kr/år
  • Upplåtelseform: Tomträtt

Välkommen till ett välrenoverat radhus med fin öppen planlösning på entréplan för sociala tillställningar och en trevlig trädgård med många soltimmar på husets baksida. Här bor man i ett mycket barnvänligt och trivsamt område nära skola, förskola och goda kommunikationer. Fastigheten är välhållen och entréplan har en öppen planlösning med köksö samt ett ljust vardagsrum med plats för matplats och sällskapsdel. På övre plan finns tre bra sovrum samt ett renoverat badrum med både badkar och duschhörna där kvalitetsdokument finns.

Åkereds radhusområde ingår i Göteborgs kommuns bevarandeplan. Området bebyggdes under 60-talet och var unikt i sitt slag och ritades av GAKO arkitektkontor på uppdrag Egnahemsbolaget. De charmiga husen som går i fastställda färgtoner, har välvda takkupor och med enkupiga tegeltak är enhetliga och skapar en pittoresk helhet. Mellan husen ligger lugna gator, öppna ytor och tanken var att gatorna skulle fungera som ”gemensamma vardagsrum” för de boende. I området byggdes även en skola och kyrka. Med sitt fina läge på Näset med närhet till det mesta så är området mycket populärt, barnvänligt och omtyckt.

Halvön Näset och Åkered är helt enkelt speciella. Alltid nära till hav och bad, men samtidigt finns här ett rikt utbud av affärer, aktiviteter, skola, förskolor samt goda kommunikationer. För den båtintresserade finns småbåtshamnar vid bl a Bjölahamnen, Rörvik och Hammar. Vackra badplatser finner vi många till antalet och här väljer man mellan Möttvik, Smithska udden, Hammar, Hängesten, Rörvik, Stegerholmen och Saltsjönäs. Vid Åkeredsrondellen finns bl a mataffär, fiskbil, pizzeria, blomsteraffär och ett glasscafé. För den sportintresserade ligger Sportarenan nära till hands och här kan man spela tennis, badminton, fotboll och minigolf. Flera förskolor finns i området och för de något äldre barnen finns både Näsetskolan och Åkeredsskolan.

Välkommen till visning!

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÈPLAN
Hall & Entré
Välkomnande öppen hall med ljusa väggar och ett mycket vackert massivt plankgolv av ek (1-stav) som löper över hela entréplan. Plats för avhängning, förvaring och hallmöblemang. Redan i hallen möts vi av husets moderna öppna planlösning som ger ett fantastiskt ljus till hela entréplan.

Kök
Köket har som sagts öppnats upp och blir idag entréplans centrala punkt! En fantastisk planlösning som blir hemmets sociala samlingspunkt, där man kan laga mat tillsammans och umgås. Ett uppskattat rum både till vardags och till fest. Köket har luckor och skåp i vitt och med en bänkskiva av ek. Här finns en stor köksö där man integrerat en sittdel med extra benutrymme. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin Electrolux, induktionshäll från Siemens, fläkt från Thermex, ugn Electrolux samt kyl och frys från Zanussi. Köket har en god förvaring och gott om plats för matlagning och social samvaro. Intill fönstret finns plats för ett matbord och stolar. Köket renoverades 2015 av nuvarande ägare.

Vardagsrum
I öppen anslutning till köket ligger bostadens vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot trädgården. Här finns plats för en stor soffgrupp samt ett matbord. Ljusgrå väggar och altandörrar ut mot uteplatsen.

Trädgård
Rättvänd trädgård med många soltimmar! Här kommer solen strax innan lunch och stannar till kvällen. En lättskött trädgård som blir ett härligt uterum under den varma årstiden. Altandäck, delvis under skärmtak, som rymmer utemöbler, krukor och växter. I trädgården finns även gräsytor, ett äppelträd och jordgubbsplantor mm. Under skärmtaket finns en användbar del som skyddar mot regn och blåst samt blir ett mysigt uterum som förlänger säsongen.

Gästtoalett
Fräsch gästtoalett i ljusa toner med diskret mönstrad plastmatta på golvet. Handfat och WC i vitt.

Tvättstuga
Praktisk tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ljusa väggar och gråmönstrad plastmatta på golvet. Bänkskiva med tvättställ. Här står även varmvattenberedaren placerad.


ÖVRE PLAN
Via en centralt placerad trappa når vi övre plan som blir den mer privata delen av bostaden. Här finns tre sovrum, ett renoverat badrum och en klädkammare.

Master Bedroom
Det stora sovrummet ligger med rofyllt läge och rymmer en dubbelsäng utan att ta för mycket av rummets yta i anspråk. Väggar grå nyans och ett parkettgolv. Garderober längs väggen löser förvaringen.

Sovrum II
Även detta sovrum är bra till sin storlek med plats för säng (alkov), skrivbord och ytterligare möblemang. Ljusa väggar och parkettgolv.

Sovrum III
Det tredje sovrummet har en generös yta och storlek. Väggar i olivfärgad nyans och ett parkettgolv.

Badrum
Lyxigt badrum som både har en duschhörna samt ett badkar med tassar! Helkaklade väggar i vitt med ett vackert klinkergolv i marockansk stil med underliggande behaglig golvvärme. Handfat i kommod med spegel ovanför. Två platsbyggda skåp i vitt med överskåp. WC i vitt. Ett fönster finns som ger både naturligt ljusinsläpp samt möjlighet till vädring. I taket sitter infällda spottar som ger ett behagligt ljus. Badrummet är totalrenoverat och kvalitetsdokument finns från år 2015.

SÄLJARENS ORD OM LIVET I HUSET;
”Vårt hus på Umbragången har varit ett härligt boende – lugnt och tryggt. Huset har en social planlösning på entréplan där man kan umgås och laga mat runt köksön och på sommaren dukas allt ut till uteplatsen. Solen kommer vid 11 och stannar fram till kvällen – ett perfekt läge. Vårt äppelträd har gett oss en fin skörd varje säsong! Sedan är det fantastiskt och praktiskt att bo nära havet, ICA, Sportarenan, skolor och på sommaren seglarskolan. Hela Näset erbjuder fina och trevliga promenadstråk.”

Sammanfattning

Typ: Radhus, 1 1/2-plan radhus
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 121 kvm
Tomtarea: 148 kvm
Pris (Utgångspris): 5 790 000 kr
Byggnadsår: 1966
Driftkostnad: 54 520 kr/år
Upplåtelseform: Tomträtt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Direktverkande el (radiatorer & golvvärme) & luft/luft värmepump

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Betongplatta på mark med en uppreglad och isolerad golvkonstruktion av trä
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel & mindre del liggande
Fönster: 3-glas isoler samt 2-glas kopplade
Takbeklädnad: Sadeltak, enkupigt taktegel på ett underlag av papp, läkt & råspont
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag & förstärkt frånluft i badrum
El: Jordfelsbrytare finns installerad
Jordat/ojordat: Delvis jordat
Fel och brister: Besiktningsprotokoll & frågelista kommer finnas tillgängligt vid visning samt kan fås genom att kontakta mäklaren

Renoveringar

Nuvarande ägare har bott i fastigheten sedan 2015.
Följande renoveringar är gjorda;
- 2010 Taket lades om
- 2014 Luft/luft värmepump installeras
- 2015 Ny planlösning entréplan med nedtagning av vägg och skapande av öppen planlösning
- 2015 Nytt golv entréplan samt nya ytskikt
- 2015 Nytt kök
- 2015 Badrummet övre plan renoveras, kvalitetsdokument finns - IDE Interiör AB
- 2015 Viss el drogs om i huset - Stig Johanssons el
- 2015 Ny entrédörr & omkringliggande fasadpanel byttes ut
- 2016 Nya fönster övre plan
- 2020 Dränering av mark på baksida hus (hela längan genomförde detta tillsammans)
- 2020/2021 Relinging av stammar via samfälligheten
- 2021 Delrenovering av tvättstuga

Tomt/balkong/uteplats

Underbar uteplats mot sydväst med många soltimmar.
Altandäck, gräsmatta, fruktträd, blomsterrabatt och jordgubbsplantor mm.
Gemensam robotgräsklippare som delas mellan grannarna sköter de öppna gräsytorna mellan husen.

Övriga byggnader

Mindre förråd för trädgårdsredskap i trädgården.

Parkering

Garage i länga med laddstolpe installerad under 2020, garageplats nummer 60.
Även öppna parkeringsplatser i området för de som har två bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber Tele2 (ComHem).

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Näset
Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG ÖNNERED 41:10

Omgivning

Åkered ligger mellan Önnered och Näset. Näset är en cirka 3 km lång och 2 km bred halvö sydväst om Göteborg. Liksom flera områden i Västra Göteborg för Näsets historia oss tillbaka till sten- och bronsåldern och man tros ha ägnat sig åt jordbruk och fiske i området. I slutet av 1800-talet började man bryta sten längs kustremsan. Den verksamheten pågick fram till första världskriget och satte sina spår i kustlandskapet. På 1920-talet började man plantera skog och etablera sommarstugor i området. Under 1940-talet blev området en del av Göteborg och nu tog byggnationen av sommarbostäder fart. Sakta men säkert har sommarbostäderna sedan övergått till permanentbostäder och numera utgörs bebyggelsen mest av villa- och radhusområden.

Bor man på Näset har man strand, klippor, badvikar och båthamnar på bara några minuters gångavstånd. För dig med båtintresse finns fina småbåtshamnar som t.ex. Bjölahamnen, Rörvik och Hammar varifrån man lätt kan ta sig vidare ut till Göteborgs södra skärgård.

Näset är inte bara hav, bad och båtliv. Här finns alla möjligheter till motion året runt. Vid Åkeredsrondellen ligger Sportarenan där man kan spela tennis, badminton, fotboll och minigolf.

För den som tycker om att promenera finns vackra naturstigar runt hela halvön med massor av smultronställen som badplatserna vid Möttvik, Smithska udden, Hammar, Hängesten, Rörvik, Stegerholmen och Saltsjönäs. Vid Välens ekologiska fritids- och våtmarksområde kan man bland annat njuta av fågelskådning.

När det gäller skolor och barnomsorg finns det flera alternativ att välja mellan. Läs gärna mer på www.goteborg.se.

Närområdets matbutik finns vid Åkeredsrondellen. I området finns även pizzerior och café.

Inte långt från Näset finner man expansiva Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker och service. Intill Frölunda Torg ligger Frölunda Kulturhus som bl.a. erbjuder biograf och olika kulturella aktiviteter. Här finns också en simhall och ett stort bibliotek. Till Frölunda Torg tar du dig lätt med buss eller cykel. Frölunda Resecentrum är områdets knutpunkt och därifrån tar man sig smidigt vidare ut till stadens olika delar med både spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se.

Planbestämmelser

41-Flintdolken I Önnered, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19660331)
Stadsplan (Beslutsdatum: 19660328)

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

5 790 000 kr

Driftkostnader

54 520 kr/år
Årlig elförbrukning: 13000 kWh/år
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares kostnader och skall ses som en uppskattning av framtida kostnader. Kostnaderna kan variera efter personlig förbrukning och behov samt val av leverantör. I elkostnaden ingår både uppvärmning av huset samt hushållsel.

I avgiften till samfälligheten ingår;
- Sophantering
- Vattenförbrukning á conto
- Underhåll av garagen. Underhåll av cykelförråden sköts och bekostas av innehavaren
- Underhåll av föreningens gångbanor, gårdsgator, parkeringsplatser samt ytorna mellan garagen
- Underhåll av gemensamma vatten-, avlopps- och dräneringsledningar samt vattenmätare
- Skötsel av träd- och buskplanteringar samt gräsytor
- Skötsel av vinterrenhållning
- Finansiering av avloppsrenovering i vårt område
- Administration

Samfälligheten genomgår just nu ett stort reliningsarbete. Avgiften till samfälligheten täcker upp denna renovering och när allt är klart kan avgifterna komma att sänkas. Umbragången 29 har redan genomgått sin relining.

För mer information om samfälligheten finns en informativ hemsida;
http://www.akeredsradhus.se

Fördelas enligt följande

El: 25 420 kr
Försäkring: 4 500 kr
Samfällighet: 24 600 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr och tomträttsavgäld med belopp om 10 520 kr/år.

Taxering

Byggnad: 1 512 000 kr
Mark: 1 628 000 kr
Totalt: 3 140 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1966
Standardpoäng: 24
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 909 500 kr.

Tomträtt

Period: Avgäldsperiod: 20år från 1966-10-11
Upplåtare: 212000-1355
GÖTEBORGS KOMMUN
Box 2258 40314 Göteborg
Slutdatum: 2026-10-11

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: FF
Energideklaration utförd: 2014-10-13
Besiktningsman: Independia
Beskrivning: 124 kWh/kvm i energiprestanda
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 28 Visa alla 34 bilder
 

Planritning

Karta & område

Umbragången 29, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Tomträttsavgäld
+ 877 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Malin Solvang Forsberg

Fastighetsmäklare, Civilekonom

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning