Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Anmäl intresse
Caroline Magiera, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Caroline Magiera
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Helsingborg

Almgatan 9

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Anmäl intresse
Caroline Magiera, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Caroline Magiera
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Fantastisk fastighet med uthyrningsdel, intill grönskande Pålsjö Skog!

  • Typ: Villa
  • Rum: 7, varav 4 sovrum
  • Boarea: 173 kvm
  • Biarea: 75 kvm
  • Tomtarea: 774 kvm
  • Byggnadsår: 1949
  • Driftkostnad: 49 573 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Varmt välkomna till detta hem som bjuder på en boendemiljö man aldrig vill lämna.

Denna villa som uppfördes 1949 var då tänkt att bli byggmästarens egna boende, många av detaljerna på fastigheten vittnar om påkostade och genomtänka lösningar.
Idag är detta hem ett funktionellt och praktiskt boende på utmärkt läge med stor ljus hörntomt för hela familjen.
Läget ligger skyddat med uppväxt trädgård i sydväst, två garageplatser och även gästhus/annex som kan nyttjas för sidoverksamhet eller inkomstkälla.

Hjärtat av denna fastighet finns på entréplan med underbara sociala ytor inklusive ett uterum med öppningsbara glaspartier ut mot den prunkade trädgården!
Här ligger sällskapsrummen tillsammans med kök i fil, med ett härligt ljusinsläpp skapar detta en underbar yta för både vänner och familj.

Från hallen leder en vacker trappa upp till övre plan, som rymmer 2-3 sovrum, allrum och badrum.
Källaren har generösa ytor, påkostade material och rymmer idag gästrum, kontor, tvättstuga och förvaring.

Utvändigt så bjuder fastigheten på både balkong, altan och trädgård som med varsam hand och gott öga fått dem perfekta " rum i rummen" och utgör en blomstrande fröjd som ger liv åt tomten genom alla årstider.
Här ute njuter du av soliga dagar från morgon till kväll, på privat läge alldeles intill Pålsjö skogs lummiga grönska.

Hagaplan är ett uppskattat villaområde med dess närhet till natursköna Pålsjö skog och promenadavståndet till havet och Helsingborg city. Med det centrala läget har man fördelen som förälder att välja på olika skolor och förskolor till barnen.

Varm välkommen till en unik chans att förvärva detta drömhem!

____________________

Lämna gärna dina kontaktuppgifter redan idag så tar vi kontakt med dig så fort det närmar sig visning. Dina uppgifter lämnar du enkelt genom att göra en intresseanmälan på hemsidan eller genom att ta kontakt med ansvarig mäklare, Caroline Magiera, på 0737-22 25 45 eller caroline.magiera@svenskfast.se.

Hoppas vi hörs och ses!

Bra att tänka på:
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan för att maximera dina chanser när budgivningen sätter igång;
• Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
• Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: : Entréplan. Ljus och luftig hall välkomnar en hem till Almgatan 9. Här finner man ljusa väggar och exklusivt marockanskt klinker som följer en in till köket för att skapa enhetlig känsla.
Här finns en praktiskt yta för avhängning av ytterkläder intill ett av fastighetens original fönster.
Badrum: : Entréplan. Helkaklat badrum på entre plan gjordes vid 2006. Här ligger nu ett mörkt klinker och ljust kakel som bryter av varandra i perfekt harmoni. Dushhörna, WC, vask och förvaring.
Kök: : Entréplan. Renoverat kök från HTH år 2013.
Marrokanskt klinker på golvet som fångar upp tonen i granitskivan som följer längt arbetsyta och ner till golv mot matsalen. Här har man planerat väl för goda arbetsytor, förvaring och ljusinsläpp. Diskmaskin (2012), vask, kyl och frys(2012), induktionshäll ( 2020), Micro (2012), Fläkt(2012) och ugn (2012). Samtliga vitvaror är påkostade med märke Siemens.
Matsal/ Vardagsrum: : Entréplan. Husets hjärta. Med vitmålade väggar och mörk parkett har nuvarande ägare satt en otoligt hög standard med underbara materialval för att få till en hemkänsla man inte vill lämna. Här har man öppnat upp för att få till ett stort rum med sociala ytor. Här är det bara att duka upp för den stora festen eller familjemiddagen. Den öppna spisen avgränsar något för att skapa känsla av två rum i ett.
Allrum/sovrum: : Entréplan. Intill hallen och uterummet finns ytterligare rum som idag nyttjas som tv-rum, här finns möjlighet att skapa sovrum om behov finns.
Uterum: : Entréplan. Fantastiskt vackert uterum med glaspartier ut mot trädgården. Väl tilltaget med plats för stor soffa och förvaring. Takfönster tillsammans med glasdörrar gör att gränsen mellan ute och inne suddas ut. Detta upplevs mer som en del av boytan än uterum.
Badrum 2: : Ovanvåning. Väl tilltaget badrum som helkaklades 2005 med ny badrumsinredning. Klinker i koboltblå och med blå & vitt kakel på väggar. Wc, Vask med stor kommod, duschhörna och gott om förvaring.
Allrum: : Ovanvåning. När du kliver upp från den klassiskt renoverande trappan möts du av ett underbart ljusinsläpp i form av halvfönster. Här har ägarna målat med en ljuv blå färg som sätter prägel på deras hem. Allrummet nyttjas som bokhörna/ tv-rum med utsikt över trädgården genom fint fönsterparti.
Sovrum 1: : Ovanvåning. Sovrum med spännande planlösning som ger plats för säng, garderober och skrivbordhörna. Idag nyttjas detta rum som hemmakontor.
Master bedroom: : Ovanvåning. Stort rum som från grunden är tänkt som två sovrum. Efter renovering valde man att ta ner mellanväggen och skapa ett större sovrum med rejäl garderobsförvaring och egen balkong.
Sovrum 2: : Källare. Källarsovrum som idag nyttjas till kontor. Med tanke på den höga standard som är satt på denna källare har man idag trägolv och ljusa väggar samt källarfönster som ger ett bra ljus. Plats för enkelsäng, garderob och skrivbordshörna.
Sovrum 3: : Källare. Stort källarrum som nyttjas för gästrum. Kan med fördel bli två sovrum med gemensam ingång. Här finns plats för dubbelsäng/dubbelsängar. Soffmöblemang, garderobsförvaring och skrivbord.
Matkällare/vinkällare: : Källare. Matkällare som håller kylan och är väl tilltagen i storlek. Här kommen vinälskaren få plats med många flaskor.
Groventré/förvaring: : Källare. Groventré genom källardörr. Väl tilltaget rum med förvaringsmöjlighet. Extra kyl/frys finns här.
Tvättstuga: : Källare. Klinker på golv och tvättstuga med goda arbetsyta.
Tvättmaskin ( 2016, Bosch), Torktumlare. Varmvattenberedare från CETETHERM. Värmeväxlare Alfalaval (2007)

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 7, varav 4 sovrum, möjlighet till 6 sovrum
Boarea: 173 kvm
Biarea: 75 kvm
Tomtarea: 774 kvm
Byggnadsår: 1949
Driftkostnad: 49 573 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Boarea baseras på entre och ovanplan. Källarutrymmet omfattar två av bostadens sovrum.

Uppvärmning

Vattenburen fjärrvärme & öppen spis.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare med betongsula
Stomme: Betong/sten
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 3-glasfönster isoler & 2 glas kopplade.
Takbeklädnad: Tegel
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock kommentar: 2020 Besiktigades och sotades fastighetens öppna spis, utan anmärkning.
Allmän information: Välskött och fin fastighet som genomgått renovering för att skapa en familjevänlig villa med stor yta.
Enligt utsago från ägare är fastigheten uppförd av byggmästare för sig själv och sin familj, många detaljer vittnar om genomtänkta och påkostade arbeten.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1975
2002/2003- Ombyggnation av ovanvåning. Omdisponering av rum, nya väggar, inbyggd garderob med skjutdörrar och ELFA system. Väggar, tak och nya fönster/altandörr till sovrum.
2005/2007 - Trädgårdsanläggning, trä-däck och pergola.
2004/2005 - Ombyggnation av Annex ( tidigare verksamhetsklinik), duschrum med duschkabin.
2005 - Dusch och toalett ovanvåning - Helkaklat, stambyte av avlopp, ventilation och golvvärme.
2006 - Dusch och toalett nedanvåning - Helkaklat, stambyte av avlopp och golvvärme.
2007 - Takomläggning
2007 - Ny värmeväxlare
2008/2009- Totalrenovering av källare, omdisponering av rum, väggar och golvbeklädnad, Platon matta insattes. Tvättstuga och grovkök förflyttades. Inklädnad av källartrappa och nya dörrar.
2009 - Uppförande av växthus.
2012/2013 - Totalrenovering av entréplan. Omdisponering planlösning, tak, väggar och nytt parkettgolv. Golvvärme sattes in i kök och marrokanskt klinker sattes in från hall till kök. Nya fönster och nytt kök från HTH med granitbänkskiva.
Nytt golv med golvvärme i uterummet. Renoverade trappan och satte in ny ledstång/trappräcke.
2013 - Nya markiser på samtliga fönster entréplan samt till allrum på ovanvåning.
2014 - Ommålning utvändigt av garage/annex samt gavlar.
2015/2016 - Ny duschkabin samt tvättmaskin till annex, ommålning invändigt.
2017/2018 - Takomläggning på uterum, ny takpapp och nya takfönster.
2017/2018 - Ny pergola uppsattes.
2017/2018 - totalrenovering av balkong.
2021 - Ommålning av källare, slipad & lackad ytterdörr. Källaringång ommålad, nya radiatorer till annex, trädgårdsanläggning omgjord mot granne.

Tomt/balkong/uteplats

Uppvuxen trädgård med blomsterprakt. Här finns välkomnande framsida med syren och lavendel, buskar för inskydd och baksida med altan och trädgård. Flertalet väl valda sittplatser för att njuta av dagens alla solstrålar.
Flertalet uppvuxna rabatter med äppelträd, blommor och buskar.

Övriga byggnader

Tillhörande garage med plats för två bilar. Garage nyttjas idag som förvaring.
I anslutning till fastigheten och garage finns ett Annex, här finns uthyrningsmöjlighet för sidoinkomst eller lokal för egen verksamhet.
Annexet har egen ingång. Här inne finns toalett, duschrum, rum med plats för säng och fåtölj tillsammans med kökspentry.
Förråd till trädgårdsredskap och vedförvaring.

Parkering

Två garageplatser och uppfart för ytterligare en bil. Gott om parkeringsmöjlighet längst med gatan.

Tv/Internetanslutning

Fiber

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Helsingborg
Fastighetsbeteckning: HELSINGBORG LÖVSÅNGAREN 8

Omgivning

Omtyckta Pålsjö ligger ca tre kilometer från Helsingborgs Centrum i nordlig riktning och är granne med Pålsjö skog; Helsingborgs lungor som med sin lövskog och grön- och strövområde erbjuder motionsslingor, tennisbanor, fotbollsplaner, våffelservering och annat som gör fritiden attraktiv.
Pålsjö Slott, Pålsjö Krematorium och Pålsjö Krog är andra attraktioner i området.

Namnet Pålsjö förekommer för första gången i en handling från 1491, då under benämningen Pawelskiøb. Bostadsområdet växer så det knakar och det tillkommer både bostadsrättslägenheter och bostadsrättsradhus. Mitt i bostadsområdet ligger en uppskattad damm som framför allt under sommaren blir en naturlig samlingsplats för både unga och gamla.

Området avgränsas genom närområdena; Maria Park i norr, Berga i öst, Tågaborg, Stattena och Ringstorp i söder samt vattnet i väst. Goda busskombinationer från och till Centrum utgörs av linje 3 och 6.

Planbestämmelser

Lövsångaren, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19420214)
Lövsångaren, Stadsplan (Beslutsdatum: 19411219)
Tågaborg,ändring Av användn.best., Ändring av dp (Beslutsdatum: 19910321)

Ekonomi

Driftkostnader

49 573 kr/år
Årlig elförbrukning: 14538 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 39 368 kr
Vatten och avlopp: 4 055 kr
Renhållning: 3 650 kr
Sotning: 2 500 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 524 kr.

Taxering

Byggnad: 2 995 000 kr
Mark: 1 342 000 kr
Totalt: 4 337 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1951
Standardpoäng: 44
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 900 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 90 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 89 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-06-14
Besiktningsman: Lars Lindqvist

Alla bilder

+ 46 Visa alla 52 bilder
 

Planritning

Karta & område

Almgatan 9, Helsingborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning