Hoppa till innehåll

Upptäck Halmstads alla områden

Albinsro

Ett nytt spännande bostadsområde har vuxit upp under de senaste åren vid foten av grönområdet Trollberget – Albinsro. Moderna hem i form av både friliggande villor, par- och radhus samt hyres- och bostadsrätter, allt för den växande familjen eller för dig som vill bo bekvämt med närhet till både stad och hav. Upptäck Albinsro.

Alet

Ett citynära område med blandad bebyggelse och med den natursköna Aleskogen alldeles intill. Vill man ha närhet till det mesta och kunna känna svepande havsvindar och fylla lungorna med skogsluft, då är det på Alet man ska bo. Upptäck Alet.

Brogård

I början på 1990-talet började Brogård växa fram. Cirka 7 kilometer från Halmstad city i anslutning till Snöstorp, ligger detta trevliga område med både villor, radhus, bostads och hyresrätter. Med minimal trafik i kvarteren och med närheten till både härliga promenadstråk och natur rika strövområden gör Brogård attraktivt för både barnfamiljen och de äldre paret. Upptäck Brogård.

Bäckagård

Cirka fem kilometer väster om Halmstad city ligger barnvänliga och familjära Bäckagård. Här har man närhet till strand och salta bad, natursköna omgivningar, bra kommersiellt utbud, utvecklad hälsa och samhällsservice och mycket bra bussförbindelser om man föredrar stadens brus. Upptäck Bäckagård.

Eketånga

Ett område med blandad bebyggelse, nära till skog och hav och på behändigt avstånd till Halmstad city. Upptäck Eketånga.

Eldsberga

Eldsberga som ligger cirka 12 kilometer söder om Halmstad city är ett mysigt villasamhälle med cirka 700 invånare. Här har man cykelavstånd till det böljande havet, promenadavstånd till tystnaden i skogen och goda bussförbindelser om man föredrar stadspulsen i Halmstad. Upptäck Eldsberga.

Frennarp

Ett par kilometer nordost om Halmstad city ligger barnvänliga Frennarp. Området som under lång tid var åkermark började bebyggas 1976 och stod klart 1981. Idag bor här ca 1 600 personer i en blandad bebyggelse av fristående villor, kedjehus, bostadsrätter och hyreslägenheter. Upptäck Frennarp.

Frösakull

Frösakull är ett attraktivt område vid havet i idyllisk miljö nära Tylösand. Området är känt för sin lugna och hemtrevliga atmosfär, arkitektritade villor och finkorniga sandstrand. Upptäck Frösakull.

Furet

Bara någon kilometer från Halmstads stadskärna ligger omtyckta Furet. Här består villakvarteren till mestadels av äldre bebyggelse och några av dem ligger med en fantastiskt fin utsikt över den slingrande ån Nissan samt Örjans vall. Upptäck Furet.

Fyllinge

Cirka 5 kilometer om Halmstads stadskärna ligger Fyllinge. Här bor idag cirka 3 000 invånare i villor, bostadsrätter och hyresrätter alla med närhet till grönområde och cykelavstånd till salta bad. Upptäck Fyllinge.

Getinge

Mitt emellan Halmstad och Falkenberg, i Suseåns dalgång ligger Getinge – ett gemytligt industrisamhälle med blandad bebyggelse. Idag är Getinge Halmstads kommun näst största samhälle med strax under 1 900 invånare. Upptäck Getinge.

Gullbranna

Cirka en mil söder om Halmstad, i ett naturskönt kustområde med närhet till strand och bad ligger Gullbranna. Cirka 800 åretruntboende har rotat sig här och varje år lockar de fina långsträckta sandstränderna turister från alla världens hörn. När snön har försvunnit, fåglarna börjar att kvittrar och temperaturen börjar närma sig för ett dopp i det blå, slår även alla sommargästerna i området upp sina portar till sina fritidshus. Upptäck Gullbranna.

Gullbrandstorp

Cirka 1 500 personer har hittat sitt boende cirka åtta kilometer nordväst om Halmstad i tätorten Gullbrandstorp. Här finns många möjligheter till rekreation och friluftsliv då både skog och strand ligger på bekväma avstånd. Upptäck Gullbrandstorp.

Gustavsfält

Under 1960-talet byggdes bara några kilometer utanför Halmstad city det omtyckta området Gustavsfält. I stadsdelen finns både hyresfastigheter, bostadsrätter och ett större villaområde i den östra delen av området. Upptäck Gustavsfält.

Halmstad Centrum

Halmstad med sina tre hjärtan ligger vackert på ömse sidor om den slingrande ån Nissan. I centrum finns en vacker stadsmiljö med blandad bebyggelse. Allt från modern och stilren arkitektur till pittoreska kvarter med charmiga låga tegel- och korsvirkeshus. Upptäck Halmstad centrum.

Halmstad Söder

Med närheten till Nissan och knappt en kilometer till stadskärnan är Söder ett mycket omtyckt område att bo i både för gammal och ung. Upptäck Halmstad Söder.

Halmstad Väster

Eftertraktade Väster bjuder på lugn och ro i nära anslutning till citypulsen inne i Halmstads stadskärna. Det västra området sträcker sig från Västra Stranden och Aleskogen bort mot sjukhuset och Galgberget. Upptäck Halmstad Väster.

Halmstad Öster

Vill du leva nära centrala Halmstad, med det mesta på en promenads avstånd är Halmstad Öster området du söker. Placerat mellan högskolan och city ligger detta attraktiva område med allt från charmiga villor, nybyggda toppmoderna bostadsrätter till äldre trevliga hyresrätter. Upptäck Halmstad Öster.

Harplinge

Harplinge är ett vackert beläget samhälle strax norr om Halmstad, med närhet till salta bad och natursköna områden. Upptäck Harplinge.

Haverdal

1 450 personer har redan hittat sitt boende i detta charmiga samhälle med en varierande natur, vacker strand och en vidsträckt havsutsikt, cirka 1,5 mil norr om Halmstad. Upptäck Haverdal.

Holm

I det lummiga villasamhället Holm, cirka 7 kilometer norr om Halmstad centrum, lever man nära naturen på trampvänligt avstånd in till city. Upptäck Holm.

Karlstorp

Ett mysigt och lugnt villaområde är det bästa sättet att beskriva Karlstorp. Med endast några kilometer in till stadskärnan och med natursköna miljöer runt husknuten bor man i en oas men ändå med närhet till det mesta. Upptäck Karlstorp.

Knebildstorp

Ett område med eftertraktade kolonistugor endast ett stenkast från salta bad och bara cirka 3 kilometer in till stadskärnan. Upptäck Knebildstorp.

Kvibille

Cirka en mil norr om Halmstad ligger detta familjära samhälle med ca 925 invånare som framför allt är vida känd för sin ostproduktion. Upptäck Kvibille.

Kärleken

Kärleken som ligger norr om Halmstad tillhör en av de äldre stadsdelarna. Tillsammans med närbelägna Sofieberg och Norra utmarken bildar de ett attraktivt område med blandad bebyggelse. Idag bor här cirka 2 500 invånarna bosatta i allt från charmiga hus från första halvan av 1900-talet till radhus, nybyggda villor samt bostads och hyresrätter. Upptäck Kärleken.

Laxvik

Med en vidunderlig havsutsikt ligger den mysiga orten Laxvik naturskönt beläget vid halländska kustremsan. Med endast cirka 10 kilometer in till centrala Halmstad och med sin närhet till hav och natur är det inte så konstigt att orten tillhör en attraktiv plats att flytta till. Idag bor det cirka 500 åretruntboende men invånarmängden ökar betydligt under sommarhalvåret. Upptäck Laxvik.

Marbäck

Marbäck är ett mindre villasamhälle tryggt inbäddat cirka 12 kilometer från Halmstad och cirka 5 kilometer från Simlångsdalen. Upptäck Marbäck.

Mickedala

Med endast någon kilometer ifrån Halmstad innerstad ligger det trivsamma och harmoniska området Mickedala. Upptäck Mickedala.

Nissastrand

Nissastrand är en ny stadsdel i centrala Halmstad, som ligger utmed vackra Nissans östra strand. Planerna på den nya bebyggelsen av bostads och hyresrätter tog fast form vid millennieskiftet och under resans gång har det även byggts ett kvarter med studentbostäder, äldreboende och ett nytt stadsbibliotek. Upptäck Nissastrand.

Nyatorp

Cirka 2 kilometer från Halmstads stadskärna ligger de lummiga kvarteren Nyatorp. Charmigt inbäddat finns här en blandad bebyggelse med villor, flerfamiljshus, bostads och hyresrätter. Upptäck Nyatorp.

Nyhem

Stadsdelen Nyhem började bebyggas redan i början på 1900-talet och idag finns här en blandad bebyggelse av villor, flerfamiljshus, hyres och bostadsrätter. Upptäck Nyhem.

Onsjö

I en lantlig miljö vid Hallandskusten, cirka 8 km nordväst om Halmstad, med utsikt över ett böljande öppet landskap av åker, äng och hav hittar du Onsjö. Upptäck Onsjö.

Oskarström

Utmed Nissastigen, cirka 17 km nordost om Halmstad breder Oskarström ut sig på båda sidor om Nissans dalgång. En harmoniska tätort som ligger lummigt inbäddad och omgiven av imponerande lövskogsklädda höjder och omfattande granskog. Upptäck Oskarström.

Pålsbo

Populära och charmiga området Pålsbo som ligger cirka sex kilometer väster om Halmstads city började byggas i början på 90-talet. Här finner man ett bekvämt boende med närhet till både salta bad och stadspulsen. Upptäck Pålsbo.

Ringenäs

På badrocksavstånd ner till havet och med naturen intill husknuten ligger idylliska Ringenäs. I bostadsområdet finns många arkitektritade villor, där alla mer eller mindre har en vidunderlig havsutsikt. Upptäck Ringenäs.

Rotorp

Rotorp ett attraktivt område att flytta till. En hel del beror på den utsikt man får över staden och havet, men också närheten till det mesta. Stadsdelen ligger relativt högt beläget i det annars platta Halmstad, därav den vy man får på köpet när man bosätter sig här. Upptäck Rotorp.

Sennan

Detta lugna samhälle med sina cirka 400 invånare hittar man naturskönt beläget utmed Nissan strax 15 kilometer norr om Halmstad. Upptäck Sennan.

Simlångsdalen

Simlångsdalen är en sägenomspunnen trakt med natursköna omgivningar. Här flyter Fylleån på sin väg mot havet och bildar ett långsmalt sjösystem med sjöarna Gyltigesjön, Töddesjön, Simlången och Brearedssjön. Upptäck Simlångsdalen.

Skedala/Skedalahed

Tar man sig cirka 8 kilometer österut om Halmstad, finner man den lilla lantliga idyllen, Skedala med sina cirka 350 invånare. Orten växte fram runt stationshuset som anlades i slutet på artonhundratalet och var ett producerande samhälle fram tills järnvägen lades ner 1966. Genom åren har Skedala utvecklats till ett eftertraktat villasamhälle, mycket på grund av man snabbt kan byta det lantliga lugnet till citypulsen i Halmstad med lättillgängliga kommunikationer eller på den fina cykelvägen. Upptäck Skedala.

Snöstorp

I eftertraktade Snöstorp finner man lugn och ro på bekvämt avstånd till centrala Halmstad. Orten som är ett villaområde cirka 4 kilometer öster om city har tidigare räknats som en egen tätort men har idag vuxit samman med Halmstad och gränsar till Vallås i norr och Fyllinge i sydost. Upptäck Snöstorp.

Stenhuggeriet/Grötvik

I den västra delen av Halmstad, cirka fem kilometer från City ligger Stenhuggeriet, ett attraktivt område med närhet till Eketångas naturreservat, Långenäsudden och Grötviks hamn. Med promenadavstånd till både salta bad, natursköna miljöer och den vackert belägna småbåtshamnen gör att Stenhuggeriet tilltalar både den yngre och äldre generationen och många söker sitt drömboende här. Upptäck Stenhuggeriet/Grötvik.

Steninge

En lugn och lantlig ort belägen vid kusten cirka två mil norr om Halmstad. Upptäck Steninge.

Särdal

Särdal är en stillsam och havsnära småort mellan Haverdal och Steninge. Upptäck Särdal.

Söndrum

Mitt emellan Halmstads citypuls och strändernas strand Tylösand ligger populära Söndrum. Idag bor här cirka 11 000 invånare i en blandad bebyggelse av fristående villor, kedjehus och bostadsrätter. Upptäck Söndrum.

Söndrums kyrkby

Ett av de nyaste områdena i Söndrum är Söndrums kyrkby, ett område med blandad bebyggelse och med många lummiga, gröna omgivningar runt husknuten. Upptäck Söndrums kyrkby.

Trottaberg

Trottaberg, ett barnvänligt och populärt villaområde med närhet till butiker, skolor, vårdcentral, apotek, servicehem och kommunikationer. Upptäck Trottaberg.

Trönninge

Trönninge, med sina cirka 1 500 invånare är ett familjärt samhälle där tryggheten, den genuina känslan, gemenskapen och lugnet finns. Upptäck Trönninge.

Tylösand

Tylösand är en av Sveriges mest kända och vackraste badorter och är vida berömd för sin 7 kilometer mjuka sandstrand. Redan 1913 etablerades Tylösand sig som en badort men då var vägarna ut hit såpass dåliga att enda sättet att ta sig till badstranden var genom en båtfärd. 1929 läggs båttrafiken ner då infrastrukturen förbättras och idag vallfärda folk till Tylösand med alla slags färdmedel. Upptäck Tylösand.

Vallås

Under tidigt 70-tal cirka 4 kilometer öster om Halmstad city började stadsdelen Vallås att sakta växa fram. Idag bor här cirka 5 800 personer i en blandad bebyggelse av villor, radhus, bostads och hyresrätter. Upptäck Vallås.

Vilshärad

Här, cirka 10 kilometer norr om Halmstad i södra änden av en nära 4 kilometer lång och mjuk sandstrand ligger Vilshärad. Tätorten som från början var ett utpräglat sommarstugeområde, har med åren ändrat karaktär och kan idag anses som en mycket eftertraktad året-runt-ort. Upptäck Vilshärad.

Åled/Spånstad

Med sin lantliga charm och sina barnvänliga områden har Åled/Spånstad blivit ett attraktivt samhälle att flytta till. Idag bor här cirka 1 600 invånare och de som behöver ta sig den enda milen in till Halmstad har goda pendlingsmöjligheter. Upptäck Åled.

Örjans Vall

Örjans Vall är ett centralt område som präglas av 40-, 50- och 60-talsboenden, här finns många flerfamiljshus, radhus och även friliggande villor. Upptäck Örjans Vall.

Östra stranden

Östra stranden som är belägen två kilometer söder om centrum är inte bara Halmstadsbornas ”första” badstrand utan också en av Sveriges längsta sandstränder. Den mjuka stranden som är sex kilometer lång sträcker sig ut till Fylleåns mynning och innanför dynerna finns hundratals små som stora sommarstugor. Östra stranden har ända sen början av 1900-talet varit en omtyckt badstrand och mellan 40- och 60-talen var stranden ett av Sveriges mest attraktiva turistmål. Upptäck Östra stranden.