Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige

Upptäck Frennarp

Ett par kilometer nordost om Halmstad city ligger barnvänliga Frennarp. Området som under lång tid var åkermark började bebyggas 1976 och stod klart 1981. Idag bor här ca 1 600 personer i en blandad bebyggelse av fristående villor, kedjehus, bostadsrätter och hyreslägenheter.

Uteservering på Slottsmöllan med Nissan i bakgrunden

Trots sin närhet till centrum lever man ändå nära naturen. Frennarpsskogen som ligger runt husknuten ger möjlighet till både härliga promenader och stunder för rekreation. Med en rik flora, fauna och fågelliv finns här många upptäckter att göra. Eller varför inte ta en uppfriskande joggingtur utmed Nissans laxrika vatten, en vacker tur både under våren när vitsipporna blommar utmed den slingrande ån och under vintern när den gnistrande snön ligger som ett diamantströssel över isen.

I området finns närbutik, restaurang, pizzeria, förskolor, skolor och äldreboende. För mer shopping, nöje och kultur hoppar man antingen på busslinje 40, trampar in på cykelvänliga vägar eller promenerar in till staden, där utbudet är stort och erbjuder det mesta.

Mitt i Frennarp ligger ett charmigt och trivsamt bostadsområde, Frennarps bygata. En harmonisk utformning och färgsättning råder bland de 160 parhusen och hit har många barnfamiljer hittat. En av orsakerna kan vara att det är bilfritt inne på området, men också att det är en liten idyll med många lekplatser och ett större grönområde.

Kritmålning på gatan i Frennarps bygata

I Frennarp finns också ett uppskattat äldreboende. Här bor man i en hemlik miljö där kunden har ett starkt inflytande och delaktighet utifrån den enskildes egna önskemål och behov. I trädgården finns utegym, en stor grillplats och planteringslådor för enskilda/gemensamma aktiviteter.

Vackert beläget precis intill Nissan ligger Slottsmöllan. Ett före detta industriområde som restaurerats upp och i de gamla imponerande industrilokalerna sjuder det idag av liv. Här huserar ett aktivt företagscentrum där man kan hitta allt från ett galleri, skolor och friskvård till en välbesökt go-cartbana, skatepark och klätterklubb.

Kombinationen närhet till det mesta med lugna kvarter gör att Frennarp är ett populärt område för både barnfamiljen, pensionären, paret och den ensamstående, med andra ord är fina Frennarp ett förträffligt boende för alla.

Skolor i området

  • Frennarps förskola, 1-5 år
  • Frennarps byskola, F- årskurs 3
  • Wallbergsskolan, F- årskurs 9
  • Furulundsskolan, F- årskurs 9

För uppdaterad information angående förskolor och grundskolor, besök kommunens hemsida www.halmstad.se.

Kommunikationer

Bra bussförbindelser dagligen tur och retur till Halmstad med linje 40. För mer info hallandstrafiken.se.