Hoppa till innehåll

Upptäck Frösakull

Endast 10 minuter från Halmstad city ligger detta attraktiva område i en idyllisk havsnära miljö.

Oavsett var du bor i Frösakull har du förmånen att ha gångavstånd till den finkorniga stranden med de böljande sanddynorna och det friska havet. Här hissas blå flagg och livräddarna från Tylösand håller ett vakande öga på alla badgäster. Oberoende av årstid bjuder den vackra kusten in till diverse aktiviteter såsom fritidsfiske, segling, surfing och bad. Strövområden finns det gott om med både spår, stigar och upplysta motionsslingor.

Stranden i Frösakull

I Frösakull center finns en välsorterad Ica butik med generösa öppettider, en restaurang med pizzeria, tandläkare och även en vårdcentral med apotek. Det är i ständig utveckling för att anpassas till det de boende behöver.

För den golfintresserade finns flera golfbanor i närområdet – Halmstad GK, vars norra bana flertalet gånger blivit rankad som en av Europas bästa och som har huserat internationella stortävlingar i årtionden. Ringenäs GK har 27-hål som i sin arkitektur för tankarna till linksgolfen. Detta är en bana som både utmanar den nya och erfarne golfaren, och den fantastiska utsikten, den får du på köpet.

Halmstad Golfarena är närmaste granne med Ringenäs GK. Här erbjuds bl a en trevlig 9-hålsbana, ett fräscht gym med det senaste i träningsbranschen.  Vintertid, ett modernt och högeffektivt konstsnösystem som tillverkar snö för det 2 km långa skidspåret.

I Frösakull råder ett familjärt lugn men vill du slå klackarna i taket och uppleva Sveriges svängigaste after beach, trampar du bara de få kilometerna cykelvägen till Tylösand där det råder en härlig partystämning under sommarmånaderna. Till Halmstads stadskärna är det goda bussförbindelser året runt.

Cirka 1600 invånare har hittat sitt året-runt-paradis i Frösakull där du på våren och sommaren börjar med ett morgondopp i havet, har under dagen strandhäng tillsammans med vännerna och avslutar kvällen med en picknick i en betagande solnedgång. På höst och vinter lockar en promenad utmed strandkanten i de friska havsvindarna, en eftermiddagsfika i en vindskyddad sanddyna och varför inte uppleva nyårsskålen på stranden när himlen lyses upp av ett färgsprakande fyrverkeri.

I Frösakull investerar du inte bara i ett hus, utan även i livskvalitet och välmående.

För uppdaterad information angående förskolor och grundskolor, besök kommunens hemsida www.halmstad.se

För uppdaterad information om lokaltrafiken besök Hallandstrafikens hemsida www.hallandstrafiken.se