Hoppa till innehåll

Upptäck Tylösand

Tylösand är en av Sveriges mest kända och vackraste badorter och är vida berömd för sin 7 kilometer mjuka sandstrand. Redan 1913 etablerades Tylösand sig som en badort men då var vägarna ut hit såpass dåliga att enda sättet att ta sig till badstranden var genom en båtfärd. 1929 läggs båttrafiken ner då infrastrukturen förbättras och idag vallfärda folk till Tylösand med alla slags färdmedel.

Barnfamiljer, soldyrkare och partysugna alla trivs de på Tylösand, då där finns en plats för alla. Visst lockar sol och salta bad, men även den dagliga after beachen på Tylöhus som drar igång klockan fyra är ett måste för många. Ett perfekt avslut på en stranddag då man bjuds på en härlig stämning och ett tungt gung från något av coverbanden.

Att Per Gessle är en av ägarna till Hotell Tylösand har nog gjort sitt till dess popularitet men här kan man också njuta av ett spa med diverse lyxiga behandlingar, boka bord på någon av de fyra restaurangerna som bjuder på olika smakupplevelser i elitklass eller ta del av alla de nöjen som Tylöhus har att erbjuda. Varför inte gå på någon livekonsert, en dryckesprovning eller kika runt på ett av Sveriges största och exklusiva konstgalleri. Som sagt på Hotell Tylösand är det nästan ”sommartider” året om.

Tylösand i Halmstad

På bekvämt avstånd i Frösakull finns en välsorterad Ica butik med generösa öppettider, en pizzeria, restaurang och även en vårdcentral med apotek. På några minuter med bil når man Flygstadens köpcentrum och Halmstads flygplats och skulle man vilja ta sig till Halmstads city finns bra bussförbindelserna och en trampvänlig cykelbana.

1935 påbörjades anläggningsarbetet av den 18-hålsbana i Tylösand som idag anses vara en av Sveriges och Europas bästa banor. Halmstad Golfklubb, som har huserat internationella stortävlingar i årtionden har 36-hål som fördelas på Södra och Norra banan. För golfentusiasten är inget besök i Halmstad komplett utan en runda på någon av banorna. Hungrig efter golfrundan? Då kan man slå sig ner på golfkrogen som har öppet året runt och dessutom finns också en mycket stor och välsorterad golfshop för den som behöver komplettera bagen.

Tylösand är inte bara en badort med feststämning, det kan med all säkerhet de 400 året-runt-boende intyga. Här finns många vackra platser där det finns plats för rekreation. En promenad på Prins Bertils stig som bjuder på en upplevelserik, kustnära vandring som startar vid Halmstads slott och går via Tylösand, för att sedan lämna kusten och sluta i Möllegårds lummiga naturreservat. Rhododendronparken som är en intagande plats året om, men speciellt när rhododendron blommar i all sin praktfullhet. Att slå sig ner här och höra bina surra och näktergalen gala är näring för alla sina sinnen. Eller varför inte besöka S:t Olofs kapell, få en stund av lugn och ro i den vackra träkyrkan eller njuta av dess omgivningar med en vidunderlig utsikt över havet.

Svensk sommar är lika med Tylösand. Det är något med miljön, omgivningarna och havet som gör att fikat smakar så mycket bättre, barnen blir så mycket gladare och livet blir så mycket enklare, det är bara så det är, där ”nere i Tylösand”.

Skolor i området

  • Lokes förskola, 1–5 år
  • Smultronställets förskola, 1-5 år
  • Frösakullsskolan, åk f-5
  • Bäckagårdsskolan, åk f-5
  • Jutarumsskolan, åk f-5
  • Hovgårdsskolan, åk f-5

För uppdaterad information angående förskolor och grundskolor, besök kommunens hemsida halmstad.se.

Kommunikationer

Bra bussförbindelser dagligen tur och retur till Halmstad med linje 10. För mer info hallandstrafiken.se.