Hoppa till innehåll

Upptäck Oskarström

Utmed Nissastigen, cirka 17 km nordost om Halmstad breder Oskarström ut sig på båda sidor om Nissans dalgång. En harmoniska tätort som ligger lummigt inbäddad och omgiven av imponerande lövskogsklädda höjder och omfattande granskog.

Med sina cirka 4 000 invånare är idag Oskarström ett attraktivt ställe att bosätta sig på, speciellt för barnfamiljer då utbudet är stort av både förskolor, grundskola och en mängd olika fritidsföreningar. Eller vad sägs om att under vintertid få slänga sig utför ortens skidbacke eller snöra på sig skridskorna och tar en tur på isbanan. Sommartid kan man svalka sig både med bad och glass på samhällets utomhusbad.

Och här finns mer att välja på. I Oskarströms idrottshall kan man träna brottning, gymnastik och badminton och på idrottsplatsen spelas och tränas det fotboll. Pingis, skytte, bandy är andra aktiviteter man kan prova på eller varför inte gå med i Friluftsfrämjandet eller Scoutkåren.

Vill man ha en riktig naturupplevelse ska man ta en tur till Hallands första naturreservat, Virsehatt. Virsehatt som ligger cirka 2 kilometer från Oskarström, utgörs av ett gnejsmassiv som ligger utmed ån Sennans dalgång. Reservatet är populärt att vandra i och har både fina leder och vackra vyer. På berget växer lövskog med dominerande inslag av ek och bok. Vill man ha en något tuffare vandring går man uppför berget där man kan njuta av den storslagna utsikten. Annars kan man i lugn takt bara promenera nedanför berget, där det också finns en eldplats. Något som är väldigt uppskattat av barnen är den digitala skattjakten i reservatet. Ta med telefon eller surfplatta och lyssna på de spännande berättelserna via QR-koderna.

Inne i samhället finns två matbutiker, Hemköp och Ica, bankkontor, apotek, vårdcentral, tandläkare, en mängd olika butiker och restauranger och till och med en biograf.

Något som har gynnat bostadsmarknaden i Oskarström är det korta pendlingsavståndet med goda kommunikationer som tåg och buss till Halmstad.

Skolor i området

  • Vrenninge förskola, 1-5 år
  • Espereds förskola, 1-5 år
  • Alléns förskola, 1-6 år
  • Askens förskola, 1-5 år
  • Kvarngränds förskola, 1-5 år
  • Oskarströms förskola, 1-5 år
  • Dalshalls förskola, 1-5 år
  • Esperedsskolan, F- årskurs 5
  • Valhallskolan, F – åkrskurs 6
  • Österledsskolan, årskurs 7 – årskurs 9

För uppdaterad information angående förskolor och grundskolor, besök kommunens hemsida halmstad.se

Kommunikationer

Bra bussförbindelser dagligen tur och retur till Halmstad med linje 400. Mer information på hallandstrafiken.se.

Krösatågets tidtabell hittar du på jlt.se.