Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige

Upptäck Stenhuggeriet/Grötvik

I den västra delen av Halmstad, cirka fem kilometer från City ligger Stenhuggeriet, ett attraktivt område med närhet till Eketångas naturreservat, Långenäsudden och Grötviks hamn. Med promenadavstånd till både salta bad, natursköna miljöer och den vackert belägna småbåtshamnen gör att Stenhuggeriet tilltalar både den yngre och äldre generationen och många söker sitt drömboende här.

Betande får i Stenhuggeriet/Grötvik, Halmstad

Söndrums centrum med stort serviceutbud finns på ett par kilometers avstånd och önskar man ett större utbud av butiker finns Flygstadens handelsområde inom cirka 10 minuters bilväg. In till stadskärnan tar man sig snabbt med bil, buss eller cykel. Även Bäckagård erbjuder service i form av närbutik, pizzeria, apotek och vårdcentral.

Den pittoreska småbåtshamnen Grötvik ligger vackert beläget utmed Prins Bertils stig, den populära vandringsleden som förbinder Halmstad slott med Tylösand. Än idag ser du rester från den stenbrytning som pågick här mellan 1876-1965, då ett av Sveriges största stenbrott. Brotten som är kantade av höga klippväggar har promenadstigar upp till dess högsta punkter. Ett tips är att packa picknickkorgen, slå sig ner på en filt och njuta av den fantastiska utsikt man bjuds på här mot Båstad, Torekov och Hallands Väderö. Det här är en miljö som inspirerat många konstnärer, inte minst Halmstadgruppen, som fann inspiration i "pärlemorljuset" i Grötvik . Under soliga sommartider kan man sätta sig på BryggCaféet som har öppet varje dag från elva tills dess att solen går ner i horisonten. I en helt unik miljö bland segelbåtar, bryggor och hav njuter man av allt från delikata bakverk, nyfångade skaldjur till heta tapas. I Grötvik finns också en av Hallands tre sjöräddningsstationer. Den sköts av frivilligorganisationen SSRS. RS Grötvik grundades 1955 och har 28 frivilliga sjöräddare.

För barnfamiljen finns Tallviks lekplats som invigdes i juni 2012. Lekplatsen har delvis inspirerats av havet där det finns gungor, klätterställning och en stor båt med många lekmöjligheter. Ett skogstema hittar man inne bland tallarna där det finns en hinderbana med lekutrustning av naturmaterial. Och glöm inte fikakorgen, för här finns gott om bord och sittplatser.

För motionären och friluftsmänniskan finns i närheten både Eketångas naturreservat och Långenäsudden. Naturreservatet har förutom ett 19 hektar skogbevuxet område även ett stigsystem med en 1 250 meter lång slinga med belysning. Långenäsudden är ett populärt ställe för landets fågelskådare. Här kan man spana ut ut över betesmarken efter vråkar, hökar, falkar, småfåglar, tranor och gäss som passerar och vid rätta vindar kan fågelsträcket på hösten vara väldigt intensivt och är definitivt ett av de största i landet.

I Stenhuggeriet/Grötvik är man omgiven av en rofylld och harmonisk miljö och närheten till det fängslade havet och den lummiga naturen får man på köpet när man bosätter sig här. Barfotaliv, bryggliv, strandliv, uteliv, ja här är livskvalitén hög, inte så konstigt att alla trivs, för här har man förmånen att bo i ett semesterparadis året om.

Skolor i området

  • Förskolans Lillteknis, personalkooperativ, 1-6 år
  • Äpplets Montessoriförskola 1-6 år
  • Jutagårds förskola 1-5 år
  • Jutarums förskola 1-5 år och Jutarumsskolan  F- årskurs 5
  • Eketånga Montessoriskola, F- årskurs 9
  • Bäckagårdsskolan, F- årskurs 5
  • Söndrumsskolan årskurs 6-9

För uppdaterad information angående förskolor och grundskolor, besök kommunens hemsida halmstad.se

Kommunikationer

Bussförbindelser tur och retur till Halmstad med linjer 50 och 65. Mer information på hallandstrafiken.se