Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige

Upptäck Åled/Spånstad

Med sin lantliga charm och sina barnvänliga områden har Åled/Spånstad blivit ett attraktivt ställe att flytta till. Idag bor här cirka 1 600 invånare och de som behöver ta sig milen in till Halmstad har goda pendlingsmöjligheter.

Orten har funnit ända sedan 1800-talet, men det var först under 1960- och 1970-talen som samhället växte kraftigt genom att både ett stort antal villor, liksom ett mindre antal flerbostadshus byggdes.

I ortens centrum som ligger i dalen strax intill den ringlade ån Nissan finns en stor och mycket välsorterad livsmedelsbutik, en pizzeria med generösa öppettider, ett äldreboende med totalt 14 lägenheter och gemensam restaurang, distriktssköterska och en hemvärnsgård. Hemvärnsgården bjuder in till olika aktiviteter året om, bland annat medicinsk yoga och man kan också som privatperson hyra gården för diverse festligheter.

Med mottot ”Vi sätter byn i rörelse” erbjuder Åleds GF många former av träning som gymnastik, thaiboxning, innebandy, cirkelträning och mycket mer. Perfekt för dig som vill prova på eller redan är aktiv. Som fotbollsintresserad finns föreningen Sennans IF som bildades 1934 och har idag två anläggningar, en i Sennan och en i Åled. Sennans IF har idag ett A-lag i division 6, ett Damlag i division 4 och 8 stycken undgomslag.

Strax norr om Åled ligger vackra Torsjön inbäddad. Ett vackert skogsområde med höga värden för närrekreation. Badplatsen är till för varma sommardagar och på vintern finns möjlighet att åka skridskor när isen lagt sig över sjön.

I den nordvästra delen av samhället ligger Spånstad. Ett lugnt villakvarter med närhet till Nissastigen som gör det lätt att ta sig till de närbelägna orterna Halmstad och Oskarström. Här finns också ett gatukök, bilverkstad och en strutsfarm med café.

Till Åled flyttar den som vill njuta av grön natur och samtidigt ha närheten till Halmstads city.

Skolor i området

  • Åleds förskola
  • Solgläntans förskola
  • Sandrosens förskola, föräldrakooperativ.
  • Åledsskolan, F- årskurs 6 (renoverad 2016)
  • Österledsskolan, årskurs 7 – årskurs 9

För uppdaterad information angående förskolor och grundskolor, besök kommunens hemsida halmstad.se.

Kommunikationer

Bra bussförbindelser dagligen tur och retur till Halmstad, Oskarström och Hyltebruk med linje 400. Mer information på hallandstrafiken.se.