Hoppa till innehåll

Upptäck Nissastrand

Nissastrand är en ny stadsdel i centrala Halmstad, som ligger utmed vackra Nissans östra strand. Planerna på den nya bebyggelsen av bostads och hyresrätter tog fast form vid millennieskiftet och under resans gång har det även byggts ett kvarter med studentbostäder, äldreboende och ett nytt stadsbibliotek.

Citypulsen når man på nolltid, då det endast är en gångbro som förbinder Halmstads stadskärna och Nissastrand. Inne i centrum finns allt man kan önska sig av butiker, restauranger, nöjen och kultur. Även ett stort utbud av samhällsservice finns i området såsom vårdcentral, tandläkare, apotek, bank och mycket, mycket mer.

Hänglås på broräcket vid Nissastrand

Här på stadens solsida, finns förutom ett väldigt gemytligt boende bland annat restauranger, butiker, frisör och en nybyggd, välsorterad livsmedelsbutik, Coop.

Att ta en avkopplande promenad eller en uppfriskande joggingtur utmed Nissan är en härlig naturupplevelse. Strandpromenaden börjar vid järnvägsbron och sträcker sig längs Nissans östra strand, förbi Nissastrand, passerar Filtparken och mynnar ut i Kapsylparken mellan stadsbiblioteket och Österskans.

I området ligger också Linnéparken. Parken är det senaste tillskottet av centrumparker i Halmstad och vänder sig till en bred allmänhet. Här erbjuds det olika spontana aktivitetsmöjligheter såsom basket, bollspel, bmx-cykling, boule, hundrastgård, lekplats med mera. Parken är inte bara en härlig grön oas utan fyller också en viktig funktion för de boende, då här finns plats för avkoppling, samvaro, spel och lek.

För att duka upp till en mysig picknick behöver man inte gå långt. På andra sidan Nissan finner man Norre Katts park vilken till ytan är den största centrala parken i Halmstad. Här finns utrymme för många aktiviteter och upplevelser, bland annat boulespel, promenadslingor och stora gräsytor där det finns plats för allt från en lunchsiesta i solen till en fotbollsmatch efter jobbet. Sommartid är rotundan med caféverksamhet öppen och andra attraktiva inslag i parken är de magnifika magnolia- rhododendron- och azaleabestånden, den fina fontänen och en damm med rikt fågelliv.

På Nissastrand bor man bekvämt och får tid över för livets goda. Här investerar man inte bara i en lägenhet utan även i livskvalité och livsnjutning, en stor vinst för må-bra-kontot.

Skolor i området

  • Järnvägsparkens förskola, 1 – 5 år
  • Furets förskola, 1 – 5 år
  • Laxöns förskola, 1 – 5 år
  • Furulundsskolan, F – årskurs 9
  • Slottsjordsskolan, F – årskurs 3

För uppdaterad information angående förskolor och grundskolor, besök kommunens hemsida www.halmstad.se.

Kommunikationer

Promenadavstånd till både bussterminalen och tågstationen. För information kring resor tur och retur Halmstad besök hallandstrafiken.se.