Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige

Upptäck Rotorp

Rotorp ett attraktivt område att flytta till. Mycket beror på den utsikt man får över staden och havet, men också närheten till det mesta. Stadsdelen ligger relativt högt beläget i det annars platta Halmstad, därav den vy man får på köpet när man bosätter sig här.

Redan i början av 1900-talet började Rotorp få bebyggelse i form av större villor och under 1950-talet byggde det kommunala bostadsbolaget HFAB i egen regi upp bostadsområdet Vårhem som sedan dess dominerar stadsdelen. I övrigt ligger här charmiga äldre villor blandade med nybyggda hus och i den blandade bebyggelsen finner man idag också låga bostadsrättshus och radhus.

Placeringen mellan Flygstadens köpcentrum och Halmstad city gör att man alltid har närhet till shopping, nöje och kultur. På Flygstaden finns ett stort utbud av butiker så som Maxi, systembolag, Apotek, veterinär, inredningsbutiker, bokhandel och mycket, mycket mer. I city finns mängder av restauranger att välja på, butiker, teater och all annan närings och samhällsservice, dessutom har man cykelavstånd till länssjukhuset.

I stadsdelen finns många aktiviteter på bekvämt avstånd, så som boulehall, golfbana, ridhus, träningsanläggningar och såklart Galgberget med sin ljuvliga natur, vackra promenadslingor och pulserande löpspår. Under 90-talet byggdes Rotorps naturpark. Med en yta av 14 hektar, är parken belägen mellan golfbanan och Västra kyrkogården. I parken finns ett litet våtmarkssystem, naturlika planteringar och öppna gräsängsytor. Parken hyser ett antal stigar som används ofta av hundägare. Här finns också en kulle som används flitigt till pulkaåkning när snön har lagt sig om vintern.

På Rotorp bor man ”högklassigt” med tanke på det annars platta Halmstad och utsikten, ja den får man på köpet.

Skolor i området

  • Västanvindens förskola, 1 – 5 år
  • Karlsro förskola, 1 – 5 år
  • Kimbogårdens förskola, 1 – 5 år
  • Fridhems Montessoriförskola, 1 – 6 år
  • Slottsjordsskolan, årskurs F - årskurs 5
  • Brunnsåkersskolan, årskurs 6 - årskurs 9

För uppdaterad information angående förskolor och grundskolor, besök kommunens hemsida halmstad.se.

Kommunikationer

Bra bussförbindelser dagligen tur och retur till Halmstad med linjer 40. Besök hallandstrafiken.se för mer information.