Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Skellefteå

Boviksbadet 684

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare

Sommarstuga med drömläge vid havet i Boviksbadet!

  • Typ: Villa, Friliggande fritidshus
  • Rum: 6, varav 4 sovrum
  • Boarea: 100 kvm
  • Biarea: 25 kvm
  • Tomtarea: 1 502 kvm
  • Byggnadsår: 1960
  • Driftkostnad: 13 973 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Varmt välkommen till denna sommarstuga på 100 kvm + 25 kvm med ett oslagbart drömläge. Med både havet och skogen som granne är detta för dig som vill komma ut och njuta av naturen men samtidigt få bekvämligheten med att centrala Skellefteå endast ligger ca 12 km bort. Sommarstugan bjuder på en otrolig charm med lugna och harmoniska färgval, stora fönster mot havet där du kan njuta av den fantastiska utsikten över horisontlinjen och en öppen spis som ger både värme och hjälper till att förhöja mysfaktorn.

Det finns två större sällskapsytor där det är lätt att umgås i större sällskap eller utrymme att hitta en egen lugn plats samt tre sovrum i huvudstugan och ytterligare ett sovrum i sovstugan. Altanen på entrésidan, som säljaren kallar vinkeln, är en skyddad plats som erbjuder lä och södersol. Här på Boviksbadet 684 kan du njuta av lugnet som skogens vyer och havets brus ger. Skogen runtom är full av blåbär, lingon och hallon så här kan du plocka dina egna bär och njuta av din hemmagjorda marmelad ute i naturen. Vattnet kommer från en 80 m djupborrad brunn.

Boviksbadet är ett populärt område med både året runt boenden och fritidshus. Tack vare närheten till havet kan du med båt ta dig till exempelvis Storsnäckhamn, Finnhällan, Rannerskäret, Klovaskär och Bovikens havsbad. Endast 10 minuter från Boviksbadet ligger Solbackens handelsområde som har ett stort utbud av mataffärer, restauranger och butiker.

Sommarstugan är besiktigad och försäkrad med Varudeklarerat. Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren.

Kontakta mig gärna vid frågor.
Vi ses på visningen!

Om Bostaden

Beskrivning

Huvudstuga:

Entré
I entrén finns en väl tilltagen plats för avhängning av ytterplagg samt en inbyggt garderob.

VARDAGSRUM
Till vänster om hallen finns det ett stort och rymligt sällskapsrum med fantastiskt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterna som monterades in 2013. Här kan du sitta och titta ut över havet och njuta av den magiska utsikten. Väggarna är beklädda i samma grönmönstrad tapet med vit botten som i hallen vilket ger ett enhetligt intryck och på golvet ligger det en plastmatta. I hörnet finner du den öppna spisen som ger en härlig värme och är en trevlig mysfaktor, särskilt på hösten.

KÖK
Med ingång från både vardagsrum och matsal finner du ett ljust korridorkök med vitt kakel och bänkskiva i trä, även här kan ni njuta av den härliga havsutsikten. Väggarna består av ljusa tapeter och golvet är beklätt med plastmatta. Den maskinella utrustningen består av spis med keramikhäll och varmluftsugn, fläkt, mikrovågsugn, två kylskåp samt frys.

MATSAL
Denna del är en tillbyggnad av ursprungsstugan och färdigställdes 2013. Det finns stora fönster med spröjs upptill i tre olika väderstreck och här inne kan du njuta av den fina utsikten tillsammans med dina nära och kära. Tack vare den stora sällskapsytan får du plats med både matbord och fåtöljer. Den vitlaserade pärlspontspanelen på väggarna och det ljusa vitlaserade furugolvet ger en ljus och inbjudande känsla till rummet. Ta altandörren ner till matkällaren under huset eller ner mot havet.

BADRUM
Rymligt badrum med en ljus plastmatta och väggar beklädda med pärlspontpanel i en harmonisk grön färg. Här inne finns det en duschkabin, separett, handfat och skåpförvaring. Även denna del tillhör den nya utbyggnaden.

HALL
I utbyggnaden finns det två garderober mellan matsal och badrum. Hallens väggar består av en ljus tapet och golvet består av vitlaserat furugolv.

SOVRUM 1
Stort och ljust sovrum med ett lugn över sig och här finns det plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. Väggarna är beklädda i ljus blommig tapet och en fondvägg med liggande vit träpanel. Likväl som i den resterande utbyggnaden är det vitlaserat furugolv.

SOVRUM 2
Här inne får du plats med antingen en dubbelsäng eller enkelsängar. Fint tapetserade väggar i en ljus kulör med lugnt mönster och på golvet ett laminatgolv.

SOVRUM 3
In till detta sovrum är det egen ingång utifrån vilket gör detta sovrum till ett perfekt gästrum. Här inne är det ljusa tapeter på väggarna och laminatgolv.

Sovstuga:

KÖK
Enklare kök med kyl/frys, tvättställ och mikrovågsugn. Väggarna består av furupanel som ger en härlig värme och ombonad känsla samt plastmatta. El samt kallvatten finns indraget i sovstugan.

SOVRUM
Stort och rymligt sovrum med furupanel och trägolv. När du vaknar upp på morgonen och tittar ut genom fönstret får du njuta av den härliga stranden och havet som ligger endast ett stenkast från sovstugan. Här somnar du till ljudet av havets vågor.

BASTU
Bastu med elektiskt bastuaggregat och här inne finns det gott om plats för dig och dina vänner. Tack vare den varma bastun kan du kasta dig i havet, oavsett temperatur.

Övrig byggnad:
FÖRRÅD
Kallförråd med indragen el. Arbetsbänken i förrådet ger dig avlastningsutrymme och resterande väggar i förrådet består av hyllplan.

VEDBOD
Här inne förvaras ved och det finns hyllplan för ytterligare förvaring. En stor mängd ved finns också staplad bakom förrådshuset.

UTEDASS
Utedass som påminner oss om enklare tider.

Sammanfattning

Typ: Villa, Friliggande fritidshus
Rum: 6, varav 4 sovrum
Boarea: 100 kvm
Biarea: 25 kvm
Tomtarea: 1 502 kvm
Byggnadsår: 1960
Driftkostnad: 13 973 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Sovstuga är enligt uppgift från säljaren 25 kvm.

Uppvärmning

Direktverkande el, Öppen spis

Byggnadssätt

Vatten: Djupborrad brunn
Avlopp: Enskilt avlopp, Separett, Infiltration av BDT-vatten
Grund: Plintar
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad av brunlaserad fjällpanel
Fönster: Enkelglasfönster, 2-glasfönster
Takbeklädnad: Plåt
Markbeskaffning: Morän
Ventilation: Självdrag, Mekanisk frånluftsventilation i köket
Huvudsäkring: 16 A
Murstock: Murad skorsten
Fel och brister: Sommarstugan ska besiktigas, se eventuella fel och brister i kommande besiktningsprotokoll samt frågelista.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2012/2013
2012/2013 Dränering
2012/2013 Utbyggnad
2012/2013 Nya Ekstrands fönster i vardagsrummet mot havet
2022 Gäststugan målades om

Tomt/balkong/uteplats

Det finns en altan på södra sidan av stugan med plats för en matgrupp eller loungegrupp.
Lättskött tomt där största delen är skogstomt. Mellan huvudstugan, sovstugan och förrådet går det gångar av natursten vilket kopplar samman allting väldigt fint. På tomten finns det perenner, planteringar och stenpartier. Mellan denna fastighet och grannfastigheten finns det en Aroniahäck.

Övriga byggnader

Sovstuga med gästrum, bastu och enklare kök. Kallförråd med indragen el, vedförråd och utedass.

Parkering

Det finns parkeringsutrymme för tre bilar.

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Skellefteå
Område: Boviken
Fastighetsbeteckning: SKELLEFTEÅ BERGSBYN 2:62

Omgivning

Boviksbadet är beläget ca 12 km från Skellefteå centrum. Nyligen har Boviksbadet anslutits till kommunalt vatten och avlopp, vilket har medfört en ökning av nybyggnationen och en ökad förekomst av permanentboende i området.

Boviksbadet är ett eftertraktat område både för dem som söker en permanent bostad i en naturskön och avkopplande miljö samt dem som söker ett fritidsboende. Här kombineras badlivet vid havet med möjligheten till ett trivsamt boende. För många familjer har Boviksbadet blivit ett efterlängtat hem och en plats att skapa minnen för livet.

Endast ca 9 km från Boviksbadet ligger handelsområdet Solbacken och där finner du mataffärer, restauranger och butiker. Om du kör över berget har ligger Ursviken ca 15 min bort och där finns det bland annat mataffär, vårdcentral och apotek.

Vägbeskrivning

Boviksvägen är en gemensamhetsanläggning där du som fastighetsägare betalar en årlig avgift. För att komma till stugan passerar ni en privat väg där tidigare ägare har delat ansvaret tillsammans med grannen.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: SKELLEFTEÅ BOVIKEN GA:35

Övrigt

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Ekonomi

Driftkostnader

13 973 kr/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 6 123 kr
Försäkring: 3 500 kr
Försäkringskommentar: Försäkringskostnaden är beräknad enligt schablon.
Renhållning: 750 kr
Samfällighet: 3 600 kr
Beskrivning: Kostnaden för uppvärmningen är beräknad på säljarens avtal från elleverantör för 2022. I kostnaden för uppvärmningen är även hushållselen inräknad.
2022 förbrukades 615 kWh.

Gällande renhållningskostnaden så är det gemensam fritidshushämtning, vilket innebär att kunden slänger sina sopor i gemensamma kärl som delas med områdets boende.

Samfällighetskostnaden gäller gemensamhetsanläggning SKELLEFTEÅ BOVIKEN GA:35 som är en gemensam väg i området Boviksbadet.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 049 000 kr
Mark: 976 000 kr
Totalt: 2 025 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1987
Standardpoäng: 27
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 000 kr.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 29 Visa alla 35 bilder
 

Karta & område

Boviksbadet 684, Skellefteå

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Boviken, Skellefteå
Boviksbadet 684
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning