Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
3 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Fredrik Lindfors, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Fredrik Lindfors
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Skellefteå

Boviken 836B

Pris (Utgångspris): 
3 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Fredrik Lindfors, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Fredrik Lindfors
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Drömläget i Boviken!

  • Typ: Övrigt, 1 1/2 plan
  • Rum: 4, varav 2 sovrum
  • Boarea: 48 m2
  • Tomtarea: 885 m2
  • Byggnadsår: 1931
  • Driftkostnad: 8 535 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Här är er chans till något extraordinärt! En fastighet som ligger utanför detaljplanerat område, vilket innebär att man kan bygga ett åretrunthus i två plan med full takhöjd på plan två med separat garage. Tomtmarken sträcker sig över 855 kvm med tillägg av en imponerande vattenareal på cirka 5200 kvm, och under fliken "Dokument" delar säljaren med sig av sina ambitiösa planer – en planerad boarea på 168 kvm över två våningar. Denna vision är din att förverkliga!

Inget bygglov har ännu lämnats in till Skellefteå Kommun, vilket innebär att den kommande ägaren har möjlighet att gestalta och planera sitt drömboende helt enligt sina egna önskemål. Bifogade ritningar är uppvisade som förslag till nybyggnad på denna fastighet på bygglov i Skellefteå kommun och de hade inget att anmärka på detta.

Förutom de expansiva möjligheterna har fastigheten redan tillgång till kommunalt vatten, med anslutningen vid vägen. (kommer att grävas in till stugan till våren/sommaren). Det finns även gemensam djupborrad brunn med reningsverk som används mot en viss kostnad om man vill. Fiber från Skellefteå Kraft finns också tillgänglig för dem som söker moderna och snabba internetanslutningar.

Det nuvarande boendet på tomten är fullt beboeligt med kök, storstuga och badrum på entréplanet, samt ett charmigt allrum och två sovrum på övre plan. Finns även en förrådsbyggnad på tomten med tillhörande utedass.

Ta tag i möjligheten att förverkliga din dröm. Kontakta oss för mer information och börja planera din framtid på denna unika fastighet redan idag!

Säljaren hälsar att det är Ok att åka ut och gå runt på tomten själva om man har intresse av att göra det.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: Trägolv
Badrum: Duschkabin, tvättställ och en toppmatad tvättmaskin. Plastmatta på golv samt träpanel på vägg. Toalett installeras i vår/sommar.
Kök: Vitmålade träluckor med dekorlist. Diskbänk i rostfritt stål. Spis med ugn. Kombinerad kyl/frys. Trägolv samt träpanel på vägg. Fönster mot väster. Trapp till övre plan.
Storstuga: Öppen planlösning mot köket. Öppen spis. Trägolv samt fönster mot söder och öster.
Allrum: Trägolv. En garderob. Fönster mot väster.
Sovrum: Trägolv. Fönster mot öster.
Sovrum/alkov: Mindre sovrum med med stora fönster mot söder. Trägolv.

Sammanfattning

Typ: Övrigt, 1 1/2 plan
Rum: 4, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 48 m2
Tomtarea: 885 m2
Pris (Utgångspris): 3 995 000 kr
Byggnadsår: 1931
Driftkostnad: 8 535 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Direktverkande el

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt/enskilt sommarvatten
Avlopp: Avlopp saknas
Grund: Plintar
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 2-glasfönster
Takbeklädnad: Tjärpapp
Ventilation: Självdrag
Huvudsäkring: 16 A
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Det finns ingen aktiv eldstad men det sotades en öppen spis 2007-08-15 senast.

Tomt/balkong/uteplats

Altan vid stugan.

Övriga byggnader

Förrådsbyggnad med förråd och utedass.

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Skellefteå
Område: Boviken
Fastighetsbeteckning: SKELLEFTEÅ BOVIKEN 2:103

Omgivning

Norra Boviksfjärden ligger med härliga sydvästlägen mot vattnet. Området var från början att stugområde men det börjar bosätta sig fler och fler ute i detta fina område. Kring området som ligger vid havet har man tillgång till ett rikt båt och friluftsliv med fina promenadstråk och cykelleder. Området är på norra sidan viken och är inte långt till Bovikens havsbad, som är beläget cirka 10 km nordost om Skellefteå, är en älskad destination för badsugna familjer. Med sin idylliska placering vid havet dras människor till denna populära havsbadanläggning.

Intill havsbadet finner man även en mindre camping som erbjuder praktiska faciliteter för besökarna, inklusive en serviceaffär för bekvämlighetens skull. Nyligen har Boviksbadet anslutits till kommunalt vatten och avlopp, vilket har medfört en ökning av nybyggnationen och en ökad förekomst av permanentboende i området.

Denna utveckling har förvandlat Bovikens havsbad till ett eftertraktat område för dem som söker en permanent bostad i en naturskön och avkopplande miljö. Här kombineras badlivet vid havet med möjligheten till ett trivsamt boende. För många familjer har Bovikens havsbad blivit ett efterlängtat hem och en plats att skapa minnen för livet.

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: SKELLEFTEÅ BOVIKEN GA:16 - VÄG
SKELLEFTEÅ BOVIKEN GA:17 - VÄG
Rättigheter förmån: Officialservitut: BADPLATS UPPLAGSPLATS

Gällande servitut 24-SKE-4085.1 är detta ett officialservitut som ger Boviken 2:103 förmånsrätt att nyttja badplatsen på Boviken 2:19.

Övrigt

SÄLJARENS EGNA KOMMENTAR OM BOSTADEN:

Det finns en anledning att den person som byggde första stugan i norra Boviken ( Boviksön ) valde denna tomt.
Det bästa med denna tomt som är unikt är följande enligt mig.
1) Utanför detaljplan, väldigt få fastigheter som har detta i Boviken, de flesta brukar gå i arv och inte säljas på den öppna marknaden, på denna tomt kan man bygga ett 2 våningshus med full takhöjd på båda planen, se ritning som jag tagit fram i samråd med bygglov på Skellefteå Kommun. Man kan även bygga ett separat garage med carport. Kommer förmodligen inte säljas någon fler stuga i närtid med denna byggfördel i första led mot havet.
2) Del av fastigheten är vatten. Tomten är samanhängande mellan mark och vatten, ingen annan äger mark mellan land och vatten.
3) Sol hela dagen/kvällen i ett syd- sydväst läge, kl 14.00 ligger solen rakt på fastigheten.
4) Närhet till staden ca 7 km men ändå lugnet samt möjligheten att njuta av havet om man vill med båt eller kanot mm. Nära naturen, fina stigar för promenader och cykling.
5) Bra grannar, alla runt omkring fastigheten bor där året om, så det upplevs inte så mörkt och ensamt. Området är tyst och lugnt. Ingen genomfartstrafik utan bara till boende.
6) Vintertid så har man ändå sol från att den går upp tills den går ned. Isen är stark inne i viken där det plogas upp ett långt spår på flera km för att kunna gå, åka skridskor eller spark. Skidspår körs upp på isen för lättare åkning.
7) De som investerar i Boviken med strandläge får alltid tillbaka pengarna + lite mer även på kort sikt, på lång sikt blir det väldigt bra investering.
8) Inga mygg eller liknande, på sommaren sover jag med öppet fönster utan myggnät.
9) Blir det för varmt så finns det alltid skugga på sidan eller baksida av huset, eller så tar man sig ut med båt eller ett dopp i havet.
10) Alla årstider är fina på denna soliga och skyddade tomt, solen tinar bort snön flera veckor snabbare. Här krattar man medans det ligger snö kvar på andra ställen.

ÖVRIG INFO:
Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

3 995 000 kr

Driftkostnader

8 535 kr/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 5 540 kr
Väg: 195 kr
Försäkring: 1 750 kr
Renhållning: 1 050 kr
Beskrivning: Nuvarande ägare har ett 140l kärl med kvartalstömning samt en kompost.
El förbrukning 2023: 12Kwh

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 320 000 kr
Mark: 3 272 000 kr
Totalt: 3 592 000 kr
Taxeringsår: 2024
Taxeringsvärdet är: Föreslaget
Värdeår: 1931
Standardpoäng: 17
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 pantbrev uttaget om sammanlagt 2 000 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration behövs ej

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 46 Visa alla 52 bilder
 

Planritning

Karta och område

Boviken 836B, Skellefteå

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
4
jun
Anmälan krävs
Tis 16:30-17:30
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Boviken, Skellefteå
Boviken 836B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning