Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 5 013 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Ann-Sofie Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ann-Sofie Johansson
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 5 013 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Ann-Sofie Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ann-Sofie Johansson
Reg. Fastighetsmäklare

Ängsgatan 14D, Kungälv

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 2 sovrum
  • Boarea: 81,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 59
  • Månadsavgift: 5 013 kr
  • Driftkostnad: ca 300 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

En charmig bostad med familjevänligt, attraktivt, naturnära och centralt läge i Kungälv.

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 2 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 81,5 kvm
Lägenhetsnummer: 59
Driftkostnad: ca 300 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Kungälv

Omgivning

Populära Brf Vårlöken och Kungälv ligger ca 2,5 mil norr om Göteborg. Staden mitt mellan havet och storstaden! Kungälvs unika kombination av charmig idyll och livlig, modern småstad är lätt att tycka om. Avstånden är korta, både i historien och geografin.

Från arkitektoniskt spännande och framtidsinriktade Mimers hus till uråldriga Bohus fästning är det bara en kort cykeltur. Bohus fästning har varit ett karakteristiskt landmärke vid Nordre älv i 700 år. Idag är den ett populärt utflyktsmål, framför allt under Kungahälla medeltidsdagar som arrangeras varje sommar.
En promenad på de gamla stenlagda gatorna i Kungälvs äldsta delar är en levande lektion i kulturhistoria, där namn som Thomas Thorild, Selma Lagerlöf och Pär Lagerkvist skymtar förbi. Här finner man det mesta, allt från historik i någon av kommunens två fästningar eller kultur och nöje på biografen eller Mimers hus. Det är en härlig blandad bebyggelse med vackra sekelskifteshus och toppmoderna lägenheter.
I slutet av mars 2019 öppnade Kongahälla Center. Ett köpcentrum på hela 37 000 kvm i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Västsveriges just nu största köpcentrumsprojekt. Med 100 butiker, restauranger och annan service har Kungälv nu fått en ny efterlängtad handelsplats.

Det finns flera förskolor i centrala Kungälv. Floraparken, Fridhem, Fridhemskullen, Hattstugan, Solängen samt Ängsblommans och Iskällans förskola. Fontinskolan ligger halvvägs upp på Fontinberget med utsikt över Kungälvs centrala delar. Skolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Här finner ni också Gamla Nedre Fontinskolan, numer Älvkullens montessoriskola årskurs F-9. På promenadavstånd finner ni Thorild skolan är en högstadieskola för elever i årskurs 7-9. På skolan finns en idrottsprofil som erbjuder en fördjupning i ämnet Idrott och Hälsa. Det finns även ett flertal friskolor som du kan läsa mer om på kommunens hemsida www.kungalv.se. På promenadavstånd ligger även Mimers hus som är kommunens gymnasium och har ett brett utbud av programval och erbjuder kommunens största bibliotek.
Kommunikation

Inte långt ifrån området når ni busshållplats och intill köpcentret hittar ni resecentrum en ny knutpunkt för Kungälvs kollektivtrafik. Här avgår bussar kontinuerligt till både Göteborg och andra gränskommuner.
Övrigt
Skarpe Nord ligger nära som en fotbollsplan under sommarhalvåret och bandy-/skridskobana under vinterhalvåret. Här finns även ett utomhussimbad med simskola. Under resten av året finns Oasen, vilket är Kungälvs ishall samt inomhusbad. Två stora friskvårdsarenor/gym finns belägna i Rollsbo, STC och Friskis & Svettis, STC har även en anläggning centralt på Västra Gatan. I Fontins friluftsområde erbjudes härliga motionsspår i olika längder, där finns också nybyggda motionscentralen; "Kotten" som ligger vackert vid den lilla sjön Svarte Mosse.

Andel i föreningen

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 448 kr

Visa all fakta

Om föreningen

Vårlöken (HSB) är en mycket populär förening som kännetecknas utav en god ekonomi och nära sammanhållning bland grannar. Föreningen äger fastigheten Vårlöken 1. På denna fastighet finns 70 st lägenheter alla i samma storlek, 1 st lokal och parkeringsplatser. Den totala ytan är 5705 kvm. Adresserna i föreningen är Åkergatan 2a-12a, Ivar Claessonsgata 25a-31d samt Ängsgatan 2a-20c. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Allmänt

Föreningens namn: Vårlöken
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Kungälv

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu, samlingslokal, tvättstuga i angränsande fastighet samt en riktigt trevlig övernattningslägenhet som kostar 200kr/natt.

Parkering

Bilplats 1: P-plats . Avgift 100 kr/mån, har strömuttag.
Bilplats 2: P-plats . Avgift 50 kr/mån.

Kommunikationer

Goda kommunikationer från Kungälvs busstation där de flesta lokala bussar har sin knytpunkt. Från Kungälvsmotet tar ni expressbuss i både norr- och söder gående riktning. Från Ytterby finner ni goda kommunikationer med tåget.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 120 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 013 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
El från tvättstuga och bastu faktureras separat.

Driftkostnader

ca 300 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 100 kr

Alla bilder och film

+ 13 Visa alla 19 bilder
 

Karta & område

Ängsgatan 14D, Kungälv

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Ann-Sofie Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Ann-Sofie Johansson

Reg. Fastighetsmäklare