Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
 
Månadsavgift: 4 085 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Sammanfattning
Månadsavgift: 4 085 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom

Basungatan 30, Västra Frölunda

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 68 kvm
  • Lägenhetsnummer: 184
  • Byggnadsår: 1955
  • Månadsavgift: 4 085 kr
  • Driftkostnad: 400 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 6 av 8
  • Hiss: Ja

Välplanerad och fräsch 3:a med stor inglasad västerbalkong!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 68 kvm
Lägenhetsnummer: 184
Byggnadsår: 1955
Driftkostnad: 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 8
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabelnät, ComHem. Bredband via Comhem och Telia.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg

Omgivning

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet.

Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som mataffärer, bank, frisörer, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger bland annat Mio Möbler och Mc Donalds.

Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Utöver mataffärerna kring Frölunda Torg finner man Lidl vid Marconimotet. I närliggande Kaverös finns Willys.

Kommunikationerna till och från området är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,33967%
Andel av månadsavgift: 0,33967%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

HSB Kaverös är en stabil och omtyckt förening som består av fastigheterna Järnbrott 98:1 och Järnbrott 99:1, där det står två bostadshus. Bostadshusen kallas "korthuset"- Basungatan 17 till 27 och "Långhuset" -Basungatan 18 till 46. Total lägenhetsyta uppgår till 20 039 kvm. Föreningens hus uppfördes 1955 och de 364 st lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok-60 st, 2 rok-234 st, 3 rok-60 st och 4 rok-10 st.
Varje lägenhet har ett eget vinds- och/eller källarförråd som kan användas för förvaring. Om platsen inte räcker till, finns det extra källare- och vindsförråd i föreningen som kan hyras.

Renoveringar:
Stamrenoveringen gjordes 1994-1995 då badrummen totalrenoverades. Föreningen installerade portlås samt säkerhetsdörr 2008-2009 i alla lägenheter. Föreningen lät även bygga 8 stycken nya vindsförråd och 13 stycken källarförråd under 2008-2009. Under verksamhetsåret 2009-2010 byggde föreningen klart förråden, renoverade garagen längst ner på gatan, asfalterade utanför korthuset, renoverade föreningslokalen, installerade nytt låssystem för de yttre källardörrarna i både kort- och långhuset samt till gymmet. Föreningen utförde även en fasadtvätt av både kort- och långhuset under 2009-2010. Belysningen byttes utanför portuppgångarna i långhuset mot nya fina armaturer, nya nummerskyltar liknande de på korthuset sattes upp på långhuset. Föreningen påbörjade även en diskussion om en eventuell övergång till sopstationer (molock-behållare) samt att se över ventilation och förningens hissar. Ventilationsrenoveringen som påbörjades 2011 slutfördes under våren 2012 och innefattade; ny fläktkåpa, rensning av ventilationssystem i kök/badrum och klädkammare (för de som har det) samt montering av friskluftsventil i sovrum/vardagsrum. Under 2012 fick samtliga lägenheter en spolning av köksavloppet av företaget CleanPipe.
Under 2013-2014 renoverades hissarna. Föreningen iordningställde även 2013 en övernattningslägenhet med 2 st enkelbäddar och en bäddsoffa. Lägenheten har även pentry med kylskåp och kokplatta samt badrum med dusch. Det kostar 300 kr/dygn att hyra övernattningslägenheten och bokning sker till förtroendemannen på expeditionstid. Föreningen kommer under de närmaste två åren att se över och påbörja en uppdatering av elnätet och elförsörjningen i föreningen. Under 2015 moderniserades gymmet och ny utrustning köptes in.
Från 1 januari 2018 har föreningen tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg till fastighetsförsäkringen som innebär att samtliga lägenheter omfattas av bostadsrättsförsäkringen om något skulle inträffa. Tillägget är en extra försäkring som krävs när man bor i bostadsrätt.

Bredband:
Brf Kaverös har genom HSB Göteborg rabatt på bredbandsuppkoppling hos Comhem. Erbjudandet gäller 12 månader, sedan måste man kontakta ComHem igen för att starta en ny 12 månadsperiod.

Parkering:
Möjlighet att hyra en parkeringsplats eller garageplats. Parkeringsplats finns med och utan el.
Garage för bil
Två MC-garage med totalt 10 platser
Besöksparkering mot en avgift.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstugor
Cykelförvaring
Föreningslokal
Gym
Gästlägenhet
Hobbyverkstad
Pingisrum
Grillplats
BoulebanaHemsida: http://hsb.se/goteborg/brf/kaveros

Allmänt

Föreningens namn: HSB Kaverös
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Det finns även cykelrum och tvättstugor i källarplan i huset . Tvättstugorna med torkrum renoverades -05. Det finns en träningslokal belägen på baksidan av långhuset med ingång vid hörnet bakom lastbryggan. Träningslokalen erbjuder bland annat löpband, motionscyklar, styrketräningsmaskiner, bänkpress, hantlar, kettlebells mm. I anslutning till träningslokalens omklädningsrum finner man även en bastu samt en relaxavdelning som man kan utnyttja. Föreningen har även en festlokal/samlingslokal som kan hyras för 200 kr (bokas på expeditionen) vid eventuella tillställningar. Samlingslokalen är belägen under frisersalongen vid gaveln på långhuset. Föreningens hobbyrum är beläget på Basungatan 24, och nås från baksidan, en trappa ner. Föreningen iordningställde även 2013 en övernattningslägenhet med 2 st enkelsängar och en bäddsoffa. I övernattningslägenheten finns även pentry med kylskåp och kokplatta samt badrum med dusch. Kostnad 300 kr/dygn och bokning sker till förtroendeman på expeditionstid. Det finns även en container som står på övre p-däck som är tillgänglig för alla föreningens medlemmar, dygnet runt. Runt föreningen finns fina grönskande omgivningar. Det finns en grillplats som blivit en samlingspunkt för föreningens medlemmar samt sedan -04 finns det två stycken boulebanor. För barnfamiljer finns det även lekplatser i närområdet. Lekplatsen som ligger bakom långhuset upprustades senast under våren -05.

Parkering

I föreningen finns det möjlighet att hyra en parkeringsplats eller garageplats. Uthyrning sker genom förtroendeman på expeditionstid. Parkeringsplats finns med och utan el. Förutom garage för bil finns också två MC-garage med totalt 10 platser.

Ekonomi

Månadsavgift

4 085 kr
I avgiften ingår värme, vatten, TV och bostadsrättstillägg.

Driftkostnader

400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 150 kr

Alla bilder och 3D

Karta & område

Basungatan 30, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy