Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 3 540 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Elenor Jansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elenor Jansson
Fastighetsmäklare
Uppsala

Salagatan 49B

Månadsavgift: 3 540 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Elenor Jansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elenor Jansson
Fastighetsmäklare

Ståndsmässig bostad från 1932 med 2,8m i takhöjd, ritad av Gunnar Leche!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2,5, varav 1 sovrum
  • Boarea: 75 kvm
  • Lägenhetsnummer: 00025
  • Byggnadsår: 1932
  • Månadsavgift: 3 540 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3
  • Hiss: Nej

Placerad på tredje våningen erbjuder denna bostad ljusinsläpp från tre väderstreck, en vacker utsikt mot Frodeparken samt en kombination av äldre charm och moderna, exklusiva inslag. Bostadens ljusa väggar, stora fönster och generösa takhöjd på 2,8m skapar en harmonisk och luftig atmosfär.

Kliv in i den välkomnande hallen, med vita snickerier och parkettgolv och vidare in i det stilrena och moderna köket. Här finns bland annat ett klassiskt serveringsskåp och skafferi från 1932 som bevarats väl och utnyttjas än idag. Skafferiets färgglada gula dörr skapar en vacker kontrast i det ljusa köket. I det rymliga vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och matbord och blir därmed familjens naturliga samlingspunkt. Det vackra sovrummet ger, tack vare takhöjden, möjlighet till en loftbyggnation för den som önskar. Det helkaklade badrummet erbjuder dusch och naturligt ljusinsläpp via fönster. Här har du aldrig brist på förvaring, det ser lägenhetens tre tillhörande förråd till!

Området är en äldre, lummig stadsdel som präglas av 1920-1930-talshus. Här bor du med närhet till såväl natur, med möjlighet till bär-och svampplockning, som stadskärnan och resecentrum. För barn med mycket spring i benen finns flertal lekplatser och Frodeparken i närheten.

Föreningen är familjär, aktiv, välskött och stabil med låg belåningsgrad. Denna förening har något för alla, oavsett vilken fas i livet man är i. Som medlem här erbjuds du tillgång till en lummig innergård med trädgårdsmöbler, grill och odlingsmöjligheter. Medlemmarna har även tillgång till tvättstuga, torkrum, gym, hobbyrum och cykel-/barnvagnsförråd. Varför inte bjuda över familj och vänner under sommarhalvåret för att tillsammans njuta av lukten av syrenerna och en härlig grillkväll i trädgården? Det finns även gemensamma balkonger där du i lugn och ro kan njuta av din frukost.

Intressant att känna till är att huset är ritad av Gunnar Leche som var Uppsalas stadsarkitekt i över tre decennier och kom i allra högsta grad att sätta sin prägel på Uppsala. Byggmästaren var Karl Johansson, känd som ”Tysta Kalle”, trots en personlighet som var känd för allt annat än tystlåten. Han var motståndare till att bygga balkonger då "tanterna", i hans mening, ”bara skulle använda dem för att piska sina mattor”.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse och kontakta ansvarig mäklare! Kontakta mäklaren omgående vid intresse då lägenheten kan komma att säljas innan visning.
Sara.tosterud@svenskfast.se

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall:
Ljusa väggar, trägolv och god förvaring i en integrerad garderob i original.

Kök:
Mycket stilfullt och genomtänkt renoverat kök med bänkskiva i granit, ljust klinkergolv med golvvärme, ljusa väggar och nya vitvaror. Köket utmärker sig med välbevarade originaldetaljer såsom serveringskåp och ett charmigt kallskafferi. Köksutrustningen består av en större delad kyl och frys, induktionshäll, spisfläkt, integrerad ugn, integrerad diskmaskin samt en vinkyl. Kökets storlek gör det möjligt att duka upp och ha ett större middagssällskap.

Inre hall:
Elegant utförd inre hall med goda möbleringsmöjligheter. I den inre hallen är det fiskbensparkett samt ljusa väggar.

Vardagsrum:
Generöst vardagsrum med en härlig ljus atmosfär från två stora fönster. I vardagsrummet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är ljust målade. Här finns ordentligt med plats för både soffgrupp och matbord.

Klädkammare:
Mycket praktisk och bra klädkammare med god förvaring och med ett trevligt gavelfönster.

Badrum:
Kvadratmeterna har använts på absolut bästa sätt. Kakel och klinker, fönster, dusch, toalett, handfat och tvättställskommod.

Sovrum:
Ett vackert sovrum med en takhöjd som möjliggör en loftbyggnation för den som önskar. Efter en god natts sömn kan du påbörja dagen med att sätta fötterna på den mjuka golvmattan.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2,5, varav 1 sovrum
Boarea: 75 kvm
Lägenhetsnummer: 00025
Byggnadsår: 1932
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3
Hiss: Nej

Allmänt

Län: Uppsala
Kommun: Uppsala
Område: Centrum

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 4.68700 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 465 kr

Om föreningen

Huset är ritat av Gunnar Leche och byggt 1932 av Kalle Johansson "Tysta Kalle". 26 lägenheter och 14 P-platser med elplint.
Förvaltas av NABO.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Delling
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Uppsala
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2015 Renovering av fasad och ommålning av fönster
2000 Stambyte
1994 Ny dränering kring byggnaden
1990 Nya elinstallationer
1984 Omläggning av yttertak

Gemensamma utrymmen

Mindre gym, cykelförråd och tvättstuga med torkrum finns i källaren. Mycket trevlig innergård med gemensamma utemöbler. Gemensamma balkonger i trappuppgången.

Parkering

Det finns 14st parkeringsplatser med el-plint. Kostnaden är 75kr/månaden.

Alternativ parkering:
Boendeparkering via kommunen finns i området. Ansöker du om boendeparkeringstillstånd kan du parkera inom detta område till boendetaxa. En ansökan skickas in till boendep@uppsala.se och om du är behörig erhåller du ett tillstånd. I och med tillståndet är du berättigad till den lägre avgiften 20 kr/dygn. Läs mer på http://uppsalaparkering.se/nyheter/boendeparkering-i-luthagen-och-falhagen/

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 183 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 540 kr
Värme, vatten, kabel-TV via comhem ingår i avgiften.
Bredband via Telenor tillkommer mot obligatorisk kostnad på 165kr/mån.

Driftkostnader

Kommentar: Driftskostnaderna är individuella och påverkas av livsstil och leverantörsval.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 114 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 112 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-10-21

Alla bilder

+ 43 Visa alla 49 bilder
 

Planritning

Karta & område

Salagatan 49B, Uppsala

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning