Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
2 850 000 kr
Pris: 2 495 000 kr
Anmäl intresse
Ida Lind, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Lind
Fastighetsmäklare
Upplands Väsby

Sadelgatan 143

Högsta bud: 
2 850 000 kr
Pris: 2 495 000 kr
Anmäl intresse
Ida Lind, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Lind
Fastighetsmäklare

Upplands Väsby - Smedby

  • Typ: Radhus
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 83 kvm
  • Lägenhetsnummer: 143
  • Byggnadsår: 1976
  • Månadsavgift: 4 482 kr
  • Driftkostnad: 1 126 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1-2
  • Hiss: Nej

Har ni länge letat efter det optimala radhuset? Vill ni bo i ett lugnt och tryggt område med närhet till allt det den moderna familjen kan önska? - Då kan ni sluta leta! För på Sadelgatan 143 hittar ni detta trevliga boende som passar optimalt för barnfamiljen som önskar bo i radhus och med tryggheten av att äga i en bostadsrättsförening med en trygg och stabil ekonomi. Bostaden är välplanerad och fördelad på två plan med kök, vardagsrum med utgång till stenlagd uteplats med tillhörande trädgård, gäst-wc, förråd och hall på entréplanet. På övre plan finner vi bostadens privata sovrumsytor samt ett badrum. Det finns också en uteplats på bostadens entrésida med tillhörande förråd.

I Smedby bor du i ett lugnt och centralt område med gångavstånd till skolor, förskolor och natur, mindre dagligvaruhandel, pizzeria och Gunnes gård, en vikingagård där ni kan klappa boskapsdjur och uppleva vikingatiden. Inom gång- och cykelavstånd finner ni också Upplands Väsby centrum med all tänkbar service såsom affärer, restauranger, vårdcentral, dagligvaruhandel, mysiga caféer, gym, Vilunda parken, banker mm. Kommunikationerna från Sadelgatan är mycket goda. Bussen stannar precis utanför området och tar dig till Upplands Väsby station där pendeltåget tar er såväl mot Stockholms C som till Uppsala station inom ca 25 minuter samt till Arlanda inom ca 8 minuter. Bilburna når motorvägen inom kort.

Låt inte denna oslipade diamant till bostad vänta för länge.

Välkomna att höra av er till ansvarig mäklare vid frågor och funderingar.

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉVÅNING

ALTAN FRAMSIDA
På bostadens framsida finner ni en stenlagd uteplats i solsäkert söderläge som tillåter er att njuta av solen under en stor del av dagen. Här finns plats och utrymme för både loungemöbler och ett mindre matbord med stolar. Det är kanske här ni låter duka upp till utefika under våren, där botanikerna låter skapa vackra blomsterarrangemang i rabatten och där körsbärstomaterna låter sig odlas och avnjutas som ett tillbehör på grilltallriken under sensommaren. Här finns också ett större förråd där du kan förvara allt från gräsklippare till resväskor. Uteplatsen omges av ett staket.

HALL
Ljus och trevlig hall med gott om möjligheter till avhängning för ytterkläder och skor till vänster innanför dörren. Här ligger ett plastgolv och väggarna är tapetserade. Möjlighet finns för den som önskar att låta skapa förvaring under trappen.

KÖK
Radhuset har ett äldre och gediget kök med stor renoveringspotential. Här kan ni skapa ert nästa drömkök, det är bara fantasin som sätter stopp för hur ni väljer att utforma köket i samband med renovering. Här finns idag vitvaror av enklare modell bestående av kyl/frys (2019), spiskåpa (2020), spis och ugn (2020). Generöst med förvaring för glas och porslin i över- och underskåp. Kakel ovan diskbänk samt rostfri ho. Plats för ett större matbord finns intill fönster som bidrar till ett harmoniskt ljusinsläpp. Låt trevliga middagar vara ett naturligt inslag här, där kulinariska smakupplevelser kan avnjutas tillsammans med vänner och familj. Plastmatta på golvet och målade väggar.

VARDAGSRUM
Det sociala vardagsrummet är stort till ytan och lättmöblerat och här får ni plats med en stor soffgrupp och mediamöbel . Det här är en perfekt plats för fredagsmys med familjen och sociala tillställningar med vännerna. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är tapetserade. Utgång till uteplats.

ALTAN BAKSIDA
På baksidan av huset finns i dagsläget en stenlagd uteplats med tillhörande gräsmatta som vetter i nordöst. Här gästar morgonsolen, så varför inte kickstarta dagen här med en uppfriskande morgonkaffe innan arbetsdagen tar vid...
Kanske önskar nya ägaren undersöka möjligheten att låta bygga en stor altan eller ett inglasat uterum att kunna njuta och glädjas av under lång tid framöver. Den stora och rymliga trädgården är perfekt för botanikern med gröna fingrar, här finns plats för att odla olika typer av bärbuskar, fruktträd och blommor. I trädgården finns även generöst med plats för barnens aktiviteter, för den stora studsmatta och/eller den uppblåsbara poolen. Tillbringa många mysiga stunder med vänner och familj här och låt skapa er egen oas att kunna glädjas åt under lång tid framöver.

WC
Perfekt placerad toalett i anslutning till hallen, vardagsrum och köket. Här finns wc, handfat och spegel. Våtrumsmatta samt målade väggar.

ÖVERVÅNING

HALL
Övre hall med plastmatta på golv samt tapetserade väggar.

SOVRUM 1
Mindre sovrum som lämpar sig utmärkt som gästrum/kontor eller barnrum för den minsta i familjen. Här får ni plats med en enkelsäng, skrivbord och sängbord. Målade väggar samt plastmatta på golv.

SOVRUM 2
Bostadens mellanstora rum lämpar sig utmärkt som barnrum. Här får ni plats med en större enkelsäng, skrivbord, sängbord, lekhörna och garderobslösning. Väggen mellan sovrum 1 och 2 kan tas ned för den som önskar skapa ett större sovrum, till ytan likvärdigt sovrum 3. Tapetserade väggar samt plastmatta på golv.

SOVRUM 3
Radhusets största sovrum ger plats åt en stor dubbelsäng, sängbord och byrå. Här finns det två fönster som gör att ljusinsläppet är helt fantastiskt. Här finns också en generös klädkammare vilket är ett bra utrymme om ni vill kunna stuva undan era kläder på ett strukturerat och organiserat sätt. Rummet har en plastmatta på golv och tapetserade väggar.

BADRUM
Äldre badrum med stor renoveringspotential. Här finns i dagsläget torktumlare (ca 2000) och tvättmaskin (ca 2005), handfat, väggfast spegel, badrumsskåp med spegelglas, wc samt badkar. Delvis kaklade väggar (ovan handfat samt vid badkar) samt plastmatta på golv.

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 83 kvm
Lägenhetsnummer: 143
Pris (Utgångspris): 2 495 000 kr
Byggnadsår: 1976
Driftkostnad: 1 126 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1-2
Hiss: Nej
Tillträde: Enligt överenskommelse
Beskrivning av förråd: Förråd tillhörande bostaden finns.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Bostaden är registrerad som en 3rok enligt föreningen med omgjord och används som en 4rok av säljaren.

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)

Tv/Internetanslutning

Föreningen har Tele2 som leverantör av digitala TV-sändningar. Grundutbudet av analoga TV-kanaler och bredband 10 mb/s ingår i avgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning genom fjärrvärme
Ventilation genom frånluft via spiskåpa samt don i WC/bad. Tilluft via springventiler vid radiator.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Upplands Väsby
Område: Smedby

Andel i föreningen

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Andelskommentar

Andelstal: 0,01399%
Andelstal kapital: 0,01399%
Andelstal avgift: 1,40%

Om föreningen

Brf Ekebo består av 16 st radhuslängor i 2 plan om totalt 95 lägenheter med adresserna Sadelgatan 87-181. Vissa av bostäderna upplåts med hyresrätt.

Hemsida: https://ekebo.bostadsratterna.se/

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ekebo
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Upplands Väsby
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Jordfelsbrytare har monterats i hyreslägenheterna
Radonmätning utförd (alla lägenheter låg under gränsvärdet)
2020 - Utredningarbete utbyte av fjärrvärmerör, utbyte ställdon undercentralen, utbyte bänkar i området, stödmur och stensättning vid infarten, beskärning och nedtagning av träd i området,
2018 - Fortsatt renovering av grindar, staket samt installation av underjordisk sophanteringssystem
2017 - Fortsatt renovering av grindar, staket, plank samt renovering av garagelängor
2016 - Renovering av del av grindarna i området
2015 – Målning och utbyte av brädor i staket och ovanför fönster på stenhusen
2014 – Takfläktar har bytts ut och carportar renoverats
2013 – Tilläggsisolering av vindar på tegelhusen samt byte av takpapp
2011 – Målning träfasader på bostäder
2010 – Ny fjärrvärmecentral
2003 – Fönsterbyte
Kommande renoveringar: 2021 - Målning förråd samt renovering av ytterdörrar.
2021-2022 - Byta ut kulvertar, kommer sannolikt att påverka avgifterna.
2025 - Renovering av puts på fasader.
2026-2027 - VA - Bad och kök.

Gemensamma utrymmen

Till varje bostad hör ett förråd som ligger utvändigt i direkt anslutning till bostaden.
Ingen gemensam tvättstuga

Parkering

Bilplats 1: P-plats . Avgift 313 kr/mån, har separat kö.
Bilplats 2: Carport . Avgift 539 kr/mån, har separat kö.
Bilplats 3: Garage . Avgift 643 kr/mån, har separat kö.

Det finns 25 st platser i kallgarage (vissa med uttag för motorvärmare), 24 st carportplatser (vissa med uttag för motorvärmare) och 48 st parkeringsplatser. Till alla platser tillämpas separat kösystem och administreras via föreningens hemsida. Utöver detta finns 5 st p-platser för besökare.

Ansökan om p-plats sker via föreningens hemsida.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen höjde avgiften i april 2022 med 5%.

Övrigt

SMEDBY

OMGIVNING
Cirka 1 km söder om Väsby Centrum ligger Smedby. Smedby ligger inte långt ifrån pendeltågsstationen eller Vilundaparken som är kommunens största idrottsanläggning. I Smedby finns ett utegym vid Gunnes gård och en parkout ställning vid stallgatan. Du finner även ett utegym inne på Vilunda idrottsanläggning som du som invånare har fri tillgång till. Det är nära till skogen och Gunnes gård som är en kulturhistorisk plats med anor ända från 1000-talet. Gunnes gård ligger i södra delen av Norra berget som är ett välbesökt skogsparti. På Gunnes gård får barn möta olika bondgårdsdjur och uppleva vikingatida liv för en dag.

SERVICE
I Väsby Centrum finns ett 80-tal butiker och matställen. I samma byggnad som Väsby Centrum finns kommunhuset och Vårdhuset med flera vårdaktörer. I närheten av Väsby Centrum ligger Vilundaparken som är kommunens största idrottsanläggning med bland annat äventyrsbad, ishall, flera bollplaner. Från bostaden finns det inom gångavstånd även Friskis och Svettis, Padelhall och Lidl.

KOMMUNIKATIONER
Från pendeltågsstationen tar du dig enkelt till Stockholm Central (ca 29 min), Uppsala (ca 26 min) eller Arlanda (ca 8 min). Med bil tar du dig snabbt ut på motorvägen.

FÖRSKOLOR/SKOLOR
I Smedby ligger ett flertal förskolor och skolor. Bland annat förskolan Smedby hage på Sadelgatan, Sverigefinska förskolan och Engelska skolans förskola på Ryttargatan. På Stallgatan ligger Senapskornet och på Ardennergatan ligger Solkatten. Grundskolor i området är bland annat Smedbyskolan (särskola åk 1-10), Sverigefinska skolan (åk F-9), Sandbergska Thoren (åk F-9) och Engelska skolan (åk F-5) på Ryttargatan. Gymnasieskolor i området är Väsby Nya Gymnasium samt Väsby yrkes gymnasium vilka båda ligger centralt vid pendeltågsstationen i Väsby.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

2 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 482 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud), förråd, bredband 10mb/s och bostadsrättstillägg. Boende betalar separat för hushållsel, hemförsäkring samt eventuell p-plats.

Driftkostnader

1 126 kr/mån
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Exempelvis användningen av elektriska artiklar samt val av försäkringsbolag. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.
Säljare har angivit att de betalar i snitt 226 kr/mån för elnätet samt i snitt 130kr/mån för hushållsel.

Fördelas enligt följande

El: 356 kr
Försäkring: 430 kr
Bredband Tele 2: 340 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 139 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 186 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-10-22

Alla bilder

+ 29 Visa alla 35 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sadelgatan 143, Upplands Väsby

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4482 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Budgivning pågår

Just nu pågår budgivningen men du har fortfarande chans att kontakta mäklare.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Ida Lind

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning