Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 674 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Ida Lind, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Lind
Fastighetsmäklare
Upplands Väsby

Sommarvägen 27

Månadsavgift: 5 674 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Ida Lind, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Lind
Fastighetsmäklare

Upplands Väsby - Bollstanäs

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3,5, varav 2 sovrum
  • Boarea: 108 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1001
  • Byggnadsår: 1976-1977
  • Månadsavgift: 5 674 kr
  • Driftkostnad: 1 812 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 2
  • Hiss: Nej

På Sommarvägen 27 låter vi er hälsas hjärtligt välkomna till denna 3,5:a på 108kvm i nyproduktionsskick. Här bor man bra i en välplanerad original 3:a som i dagsläget används som en 4:a. Här har man en egen ingång till bostaden vilket bidrar till känsla av att bo i ett radhus. Innanför ytterdörren finns en rymlig hall, modernt badrum samt duschrum, stilrent kök, vardagsrum med utgång till uteplats, två rymliga sovrum med plats för dubbelsängar samt en stor klädkammare som i dagsläget används som sovrum men som också kan inredas till en lyxig walk-in-closet. Bostaden har genomgående fräscha ytskikt och lämnar väldigt lite att önska för den kräsna familjen. I Grimstaby finns förskola/skola, frisör och tandläkare och inom gång- och cykelavstånd från bostaden når man Breddens handelsplats där exempelvis dagligvaruhandel, outlets, gym och flertalet lunchrestauranger finns att tillgå. Under sommarhalvåret kan man packa picknickkorgen och bege sig till Norrviken där sol och bad väntar eller ta en avkopplande löp- eller promenadtur runt sjöns gnistrande blå vatten. Flertalet bussturer trafikerar närområdet och man tar sig snabbt och smidigt från Grimstaby till både Rotebro och Upplands Väsby pendeltågsstation och med tåget når man sedan både Uppsala och Stockholm city på ca 25 minuter samt Arlanda på ca 8 minuter. Är man bilburen når man motorvägen på någon minut.

Missa inte chansen att flytta in i detta drömboende!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Stor och rymlig hall med smart garderobsförvaring på två ställen. Här får du plats med olika typer av hallmöbler och avhängningsyta återfinns till vänster innanför dörr. Vitmålade väggar och parkett på golvet.

KÖK
Detta stilrena kök från 2018 med vitvaror från samma årtal har en delvis öppen planlösning mellan kök/matplats och vardagsrum vilket optimerar de sociala ytorna i bostaden. Samtliga vitvaror är från Electrolux och utgörs av diskmaskin, hel kyl och frys ugn, spis och fläkt. Här finns också kakel ovan rostfri ho samt laminatbänkskiva. Generöst med förvaring finns i över- och underskåp och plats för matbord finns intill fönster som bidrar till ett fint ljusinsläpp. Här kan kulinariska matsensationer tillagas, trevliga middagar avnjutas och trevliga stunder tillbringas med vänner och familj. Vitmålade väggar och parkett på golvet.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum som kan möbleras på flertalet sätt och där man utan problem kan inreda med en stor soffgrupp samt mediamöbel. Fönster i två väderstreck tillåter solens ljus att strömma in i rummet. Låt detta vara den naturliga samlingsplatsen för familjen efter en hektisk skol-och arbetsdag och en plats lika självklar för fredagsmys såsom sociala tillställningar. Här är väggarna målade och på golvet ligger ekparkett. Utgång till uteplats.

UTEPLATS
Nu tar vi en titt på den trivsamma uteplatsen med sol från förmiddag till ca kl 15.00. Uteplatsen kan möbleras med en stor lounge-möbel alternativt ett matbord. Inred med blomster och stämningsbelysning och du har en alldeles egen oas att kunna njuta av från tidig vår till sen höst. Låt familjens egna Fredrik Freddan Schiller stoltsera med sina glaze- och grillkunskaper, ät och drick gott i goda vänners lag och låt sommarkvällarna förgyllas med sällskapsspel och samtal långt in på småtimmarna.

SOVRUM 1
Bostadens första sovrum är stort till ytan och kan med enkelhet möbleras med en stor dubbelsäng och sängbord. Här finns två garderober där du på ett strukturerat sätt kan organisera dina kläder. Fönster vetter mot den trivsamma innergården. Vitmålade väggar samt ekparkettgolv.

FÖRRÅD/WALK-IN-CLOSET (SOVRUM 2)
Stort förråd som också kan göras om till en lyxig walk-in- closet. I dagsläget används detta rum som sovrum och här får man plats med en stor enkelsäng/mindre dubbelsäng. Dörr finns in till sovrum 3 som ligger vägg i vägg med rummet. Här pryds väggarna av en fin och blommig tapet och på golvet ligger ekparkett.

SOVRUM 3
Från köket och förråd/walk-in-closet (sovrum 2) når du bostadens tredje sovrum som likt sovrum 1 är stort till ytan har plats för både dubbelsäng, sängbord och garderobslösning. Vitmålade väggar och parkett på golvet.

BADRUM
Modernt och fräscht badrum (2018) utrustat med handfat, badkar, badrumsskåp med spegelglas och integrerad belysning, handdukstork, wc och tvättmaskin (2018). Plats finns för den som önskar installera en torktumlare. Ovan tvättmaskinen finns en praktisk arbetsbänk i laminat samt smart förvaring i överskåp. Vitkaklade väggar och grått klinkergolv ger ett ljust och trevligt intryck och här finns också installerad golvvärme. Tänk vilken lyx att kunna tappa upp ett varmt bad, luta sig tillbaka med en spännande podcast i örat och bara njuta efter en hektisk arbetsdag. Det kallar då jag vardagslyx!

DUSCHRUM
Som om det inte vore nog så har denna bostaden också ett duschrum. Detta duschrum ligger längst ner i hallen. (bild saknas). Här finns dusch, wc, handfat, badrumsskåp med spegelglas och integrerad belysning. Likt badrummet är väggarna kaklade och på golvet ligger klinker.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3,5, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 108 kvm
Lägenhetsnummer: 1001
Byggnadsår: 1976-1977
Driftkostnad: 1 812 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Registrerad som en 3 rok enligt föreningen men används som en 3,5-4 rok av nuvarande ägare då klädkammaren används som ett sovrum.

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Upplåten med annan nyttjanderätt än bostadsrätt

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV via ComHem
Bredband via ComHem

Värme- och ventilationsanläggning

Direktverkande el samt egen varmvattenberedare.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Upplands Väsby
Område: Bollstanäs

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,56870%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen består av 10 olika gårdar i olika utformning med radhus i ett eller två plan. Totalt i föreningen finns 248 lägenheter varav 221 är bostadsrätter, 25 hyresrätter och 2 gästlägenheter. Utöver det finns 14 hyreslokaler. Bostadsrättsföreningen har funnits sedan 2008 då området friköptes från Väsbyhem.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Grimstaby
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Upplands Väsby

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Löpande byte av varmvattenberedare. Föreningen står för ett byte räknat från föreningen bildades. Efter detta byte är det bostadsrättsinnehavarens ansvar.
Fuktmätningar gjordes i samband med att föreningen bildades och de mest akuta badrummen renoverades först. Efter denna renovering övergår ansvaret till bostadsrättsinnehavaren.
2011 – byte av ytterdörrar
2012 – fönsterrenovering, fasadrenovering
2015 - fasad- och takrenovering, installation av radonsug
2016 – fortsatt fasad- och takrenovering, staketrenovering, fortsatt renovering av badrum, fortsatt utbyte av varmvattenberedare, stamspolning, relining av dagvattenledning, byte av 10 takfläktar samt viss ventilation, underhåll av golv i soprum, besiktning av bostadshyresrätter, byte av 6 tvättmaskiner och 3 torktumlare, markunderhåll bl a nedtagning av träd, asfaltering
2016 – projektering avseende ombyggnad av den outhyrda lokalen på Sommarvägen 27-29, lokaler på Vintervägen 100 samt gemensamhetsutrymmen/hobbylokaler på flera gårdar.
2017 -2020 – fortsatt renovering av badrum, fortsatt utbyte av varmvattenberedare, takfläktar, tvättstugeutrustning. Staketbyte/renovering, byte av stuprör och hängrännor, underhåll av lekutrustning, armaturer, elvärmepaneler i gemensamhetsutrymmen, gatu-, tak – och väggbelysning, nätstängsel samt aluminiumdörrar och vikportar.
Kommande renoveringar: För ytterligare renoveringar se årsredovisning

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga i anslutning till varje gård. Det finns även en grovtvättstuga på gård 5. Det finns 5 soprum i föreningen placerade längs parkeringen på Vintervägen, vid Höstvägen 6 samt på Sommarvägen. Som medlem i föreningen kan du hyra mellanplanet på ”Röda villan” om du vill ha kalas. Det finns två gästlägenheter på Vintervägen 20. Ett 2-bäddsrum och ett 4-bäddsrum.

Parkering

Föreningen har 47 carportar längs med Breddenvägen, 12 garage placerade vid Grimsta/Slånbärsvägen, 27 P-platser med elstolpe längst ner vid Vintervägen och 3 stycken som är placerade vid Sommarvägen. Utöver detta finns det även 215 vanliga p-platser placerade längs med Nordanvägen, Grimsta/Slånbärsvägen och Sommarvägen.
Till garage/carport och P-platser med/utan elstolpe är det för närvarande kö.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen höjde avgiften med 1% inför 2021. Ytterligare avgiftsförändringar är inte känt (enligt info från föreningen 2/96-2021).

Övrigt

BOLLSTANÄS

OMGIVNING
Bollstanäs ligger vid sjön Norrvikens nordvästra strand. I söder gränsar Bollstanäs till Rotebro i Sollentuna kommun och till Täby kommun i sydöst. Bebyggelsen är främst villor samt radhus och området är lugnt, barnvänligt och trevligt. I närheten finns grönområden och sjön Norrviken med badplats samt plogad skridskobana på vintern.

SERVICE
Bollstanäs ligger nära handelsområdet Bredden där det bland annat finns affärer, restauranger, gym. En kort bussresa bort ligger Väsby Centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service.

KOMMUNIKATIONER
Flera bussar passerar Bollstanäs och tar dig till pendeltågstationerna i både Upplands Väsby och Rotebro. Det går även buss till Arlanda. Från pendeltågstationerna tar du dig enkelt till Stockholm Central och Uppsala. Med bil tar du dig snabbt ut på motorvägen.

FÖRSKOLOR/SKOLOR
I Bollstanäs finns flera förskolor. Bullerbyn, Bollen, Borgen, Gläntan samt förskolan Råbäcken som har dygnet-runt verksamhet. De skolor som ligger i närheten är bland annat Breddenskolan (F-åk 5), Grimstaskolan (åk 6-9) och Bollstanäs skola (F-åk 5). Det finns en gymnasieskola som heter Väsby Nya Gymnasium samt Peabskolan vilka båda ligger centralt vid pendeltågsstationen i Väsby.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 674 kr
I avgiften ingår kallvatten, kabel-TV.
Boende betalar själv för uppvärmning (direktverkande el), hushållsel, varmvatten, bredband, p-plats samt hemförsäkring/bostadsrättstillägg.
I avgiften ingår kallvatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

1 812 kr/mån
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Observera att driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på användningssätt. Exempelvis användningen av elektriska artiklar samt val av försäkringsbolag. Denna driftskostnad baseras på säljarens uppgift.

Fördelas enligt följande

El: 900 kr
Försäkring: 140 kr
Bostadsrättstillägg: 472 kr
Parkering: 300 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 150 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-10-29
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 25 Visa alla 31 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sommarvägen 27, Upplands Väsby

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Ida Lind

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning