Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 747 kr/mån
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 747 kr/mån

Strandliden 49, Hässelby

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3
  • Boarea: 73 kvm
  • Lägenhetsnummer: 10
  • Byggnadsår: 1957
  • Månadsavgift: 3 747 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1,5 N

Unik ateljévåning - livskvalité vid Mälarens strand!

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3
Boarea: 73 kvm
Lägenhetsnummer: 10
Byggnadsår: 1957
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1,5 N

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Mätning utförd av Anticimex i en liknande lägenhet på Strandliden 51 uppvisade en boyta på 79 kvm, vilket rimligtvis bör vara den korrekta boarean för denna lägenhet också.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hässelby Strand

Omgivning

Namnet Hässelby härstammar från Hässelby Slott vars ägor var omfattande inom de tre områdena. Slottet var i familjen Bondes ägo från mitten av 1600-talet fram till 1931. I svåra tider blev familjen tvungna att börja stycka av tomter som sedermera blev Hässelby Villastad. År 1931 tog Stockholms Stad över fastigheten och idag drivs det som ett ”musikslott” med fest- och konferensanläggning med bl a Tomas Ledin som delägare.
Ett annat trevligt inslag är Ridderviks Gård som bedrivs som en fest- och konferensanläggning. Vackert beläget nere vid Mälarens vatten.
Bra allmänna kommunikationer med bl a tunnelbanans gröna linje som börjar sin sträcka vid Hässelby Strand mot Stockholms City på ca 30 minuter. Även bra bussförbindelser finns mot Vällingby City, Spånga Station och Barkarby med pendeltåg. För ytterligare info se www.sl.se.
För de mindre finns en mängd trevliga förskolor och skolor i omgivningarna. För mer info se www.stockholm.se eller ring Stadsdelsförvaltningen.
Vid Hässelby Strands Centrum finns ett litet utbud av affärer, restauranger och konditori.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0350000
Andel av insats: 2,50519%
Andel av månadsavgift: 2,50604%
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Visa all fakta

Om föreningen

Brf. Tornkammaren 1 innefattar Strandliden 47 – 57 i Hässelby Strand. Fastigheten och de två grannhusen invid Mälaren stod klara för inflyttning i december 1957. Husen byggdes med dispens nära stranden, bla. för att konstnärer skulle få bo med egna ateljéer i botten-våningarna. Fastigheten är kulturskyddad. Några av de som flyttade in 1957 bor ännu kvar. "Det bästa boende jag kan tänka mig", har flera intygat. "Utsikten, stillheten och sammanhållningen i denna lilla förening är oslagbar".

Från Tornkammaren är det 350 m. / 5 min till Maltesholmstorget med Hemköp öppen 07oo - 23oo, butiker och serveringar. En upprustning av torget pågår. Flera kvarterskrogar finns i närområdet. Det är 1 km till INGO / Cirkel K drivmedelsstation. Två kilometer är det till Hässelby Gårds centrum. Där finns nästan all samhällservice och det som ingår i ett centrum. Köpcentrum i Vinsta, Vällingby, Bromma och Barkarby ligger inom 10 km.
Vid torget finns ändstationen för T-banans linje 19, "Gröna Linjen". Med T-banan, ofta med 10 minuters trafik, når man på ett par minuter Hässelby Gårds och Vällingby. Till T-Centralen tar färden via 20 stationer ca 30 minuter. När T-banan är stängd finns nattbuss 198. Till Spånga Station / Pendeltåget går buss 119 på 20 minuter. Inom Hässelby trafikerar närtrafikbuss 908, som har hållplats utanför port 47, och tar dig till bla. Maltesholmstorget och Hässelby gårds Centrum.

Strandliden är en 560 m. lång slinga utan genomfartstrafik. Parkeringen på gatan där du får stå 7 dygn, är ännu avgiftsfri. Städdagar med P-förbud 1/11 - 15/5 08oo - 16oo. Tisdagar på ojämn sida och fredagar på jämn sida.

Brf. Tornkammaren bildades 2008 från Svenska Bostäder och är en "äkta bostadsrättförening". Nya stadgar antagna 2016. Fastigheten består av 48 lägenheter, alla med en fantastisk vy söderut över Mälaren, och tre lokaler. ( 12 ateljé, 24 treor, 2 tvåor, 10 ettor. 8 lägenheter är hyresrätter, 2 lokaler är uthyrda och en är vår föreningslokal "49:an".) I anslutning till föreningslokalen finns ett gäst / övernattningsrum med 4 sovplatser, pentry och toalett. Källaren inrymmer modern tvättstuga med tre energisnåla tvättmaskiner, cykelgarage, berg- och solvärmecentral, verkstad samt teknik- och lägenheternas förrådsutrymmen. Vid tvättstugan finns föreningens bibliotek.

Fastigheten har bergvärme, solceller, 3-glasfönster, tilläggsisolerad krypvind, som tillsammans ger fastigheten en mycket gynnsam enerigiförbrukning. Taket är omlagt och sopnedkastet fungerar. Badrum och toalett är renoverade. Rör och stambyte genomfört. 3-fas el framdragen till alla lgh. 2016. Trappbelysningen är rörelsestyrd. Lägenheterna har säkerhetsdörr. Källargångar och förråd är låsta. Fastigheten är skalskyddad med kodlås enl. Aptus systemet.

Fastigheten är ansluten till fibernätet Open Universe för Data, IP-telefon och TV. Föreningsinformation "TrappNytt" på anslagstavlan minst den 1:a varje månad. "TornKammarNytt" kommer i brevlådan med bla. årliga handlingar inför årsmötet, och på hösten i anslutning till städdagen. Informationen återfinns även på denna hemsida. Föreningen har en "skvallrig" sida på Facebook, där medlemmar kan medverka med text och bilder.

TV/Internet
Fastigheten är ansluten till fibernätet Open Universe för Data, IP-telefon och TV och till ComHems koaxnät.

Värme- och ventilationsanläggning
Bergvärme + solceller på taket

Allmänt

Föreningens namn: Brf Tornkammaren 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Stockholm

Gemensamma utrymmen

I Föreningslokalen på Strandliden 49 finns ett gäst / övernattningsrum med 4 sovplatser, pentry och toalett (150 kr uthyrningskostnad). I källaren finns en modern tvättstuga med tre energisnåla tvättmaskiner, cykelgarage, berg- och solvärme-central, samt verkstad och lägenheternas båda förrådsutrymmen. Vid tvättstugan finns föreningens bibliotek.

Parkering

Inga knutna parkeringar men gratis på gatan utanför.

Ekonomi

Månadsavgift

3 747 kr

Alla bilder

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Strandliden 49, Hässelby

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy
Henrik Fällman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare

Henrik Fällman

Franchisetagare, Fastighetsmäklare