Hoppa till innehåll
Sverige
 
Högsta bud: 
13 600 000 kr
Pris: 13 000 000 kr
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Gert Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Gert Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion
Västra Frölunda

Hängestensvägen 8

Högsta bud: 
13 600 000 kr
Pris: 13 000 000 kr
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Gert Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Gert Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion

NÄSET

  • Typ: Villa, 1-plan med inredd ovanvåning
  • Rum: 9, varav 5 sovrum
  • Boarea: 223 kvm
  • Biarea: 17 kvm
  • Tomtarea: 807 kvm
  • Byggnadsår: 2000
  • Driftkostnad: 45 885 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Med ett mycket trevligt läge längst in på en insynsskyddad skafttomt ligger denna väldisponerade villa med stora sällskapsytor och fem sovrum. Ljuvlig havsutsikt både från trädgården och från övre plan.

Här finns gott om plats för den stora familjen. Entréplanet erbjuder bland annat ett härligt vardagsrum med ljus, rymd, öppet upp till nock och täljstenskamin. Ett socialt kök i anslutning till tvättstuga, groventré och det lättmöblerade allrummet. Ett helkaklat badrum med dusch samt tre bra sovrum varav den ena med ytterligare ett badrum en suite.

Övre plan fördelas på entresol, ett allrum med balkong och havsutsikt, badrum samt ytterligare två sovrum.

Lättskött och insynsskyddad trädgård med perfekt solläge från söder till nordväst och sol från förmiddag till sen kväll. Inramad av häckar, staket, mur och berg i dagen. Gräsytan sköts av en robotgräsklippare. Tomten angränsar till allmänning med en vacker skogsbetonad miljö. Stora altaner som nås både från vardagsrum och kök, delvis under tak med plats för både grill, lounchemöbel och matbord. Dessutom finns ett härligt spabad.

Ett riktigt välplanerat och trevligt hus med fint läge. Varmt välkommen till Hängestensvägen 8.

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉPLAN
HALL:
Välkomnande entré med mörkgrått stengolv, härlig rymd och tak upp till nock. En skjutdörrsgarderob för snygg, dold förvaring. Ljusgrå, släta väggar.

SOVRUM 1:
Till vänster i entrén ligger husets första sovrum/gästrum/arbetsrum, med fönster mot entrésidan, ekparkett på golvet och en grå tapet med fondvägg. Fyra lösa garderober längs med ena väggen ger bra förvaringsmöjligheter.

VARDAGSRUM:
Rakt fram från entrén sett öppnas det härliga vardagsrummet upp. Även detta rum har tak upp till nock och stora, härliga ljusinsläpp mot husets trädgårdssida. En helglasad altandörr leder ut till den stenlagda altanen delvis under tak och med vidare access till den upphöjda träaltanen med ett härligt spabad. Rummet förhöjs även ytterligare av en fin braskamin i täljsten. Ekparkett på golvet och släta, ljusgrå väggar.

MASTER BEDROOM med BADRUM en suite:
Innanför vardagsrummet ligger husets andra sovrum, med ekparkett och en behagligt grön tapet. En garderobsvägg erbjuder snygg förvaring av kläder, skor och accessoarer. Fönster och egen utgång ut till den insynsskyddade trädgården. En suite med sovrummet ligger ett stort, helkaklat badrum i vitt och med flerfärgat klinkergolv med behaglig golvvärme. Plats för både dusch och ett härligt hörnbadkar. Tvättställ med kommod och matchande skåp samt öppningsbart fönster.

BADRUM:
I anslutning till köket ligger husets andra badrum. Även detta helkaklat i vitt med flerfärgad klinker och golvvärme. Tvättställ med kommod och matchande skåp, duschplats med duschväggar, handdukstork och vägghängd toalett.

KÖK:
Kök med öppen planlösning mot den inre hallen och allrummet. Klinkergolv och vitmålade väggar samt en fondtapet. Skåpsluckor av körsbär och ljus laminat, natursten över disk- och arbetsbänkar av marmor. Trivsamt planerat med fönster över arbetsbänken och en stor, härlig matplats för hela familjen invid fönstret och altandörren mot trädgården. Två stycken kombinerade kyl/frys i fullhöjd, inbyggd ung, inbyggd mikro, spishäll, fläkt och inbyggd diskmaskin.

TVÄTTSTUGA & GROVENTRÉ:
Med praktiskt läge innanför köket, ligger husets rymliga tvättstuga med klinker och vitmålade väggar. Torkskåp, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med tvättho och gott om skåp för förvaring. Mangel ingår efter överenskommelse. Groventré med klinker och inbyggd förvaring.

ALLRUM:
I anslutning till köket ligger entréplanets allrum med ekparkett och ljusmålade väggar. Fönster mot entrésidan.

SOVRUM 3:
Innanför allrummet ligger husets tredje sovrum, med ekparkett och målade väggar samt en fondvägg. En gardeob.

ÖVRE PLAN
Övre plan nås via den öppna trappan från entréhallen.

FÖRRÅD:
Vindsförråd som nås via trappan.

ENTRESOL:
Övre plans allrum nås via husets entresol med plats för bokhyllor och fåtöljer. En perfekt läshörna.

ALLRUM:
Ett större allrum med plats för både soffa, tv-möbel och ett arbetsbord. Fönster och altandörr ut till den skyddade balkongen med underbar havsutsikt. Ekparkett och ljust beigemålade väggar. Ljus träpanel i taket.

BADRUM:
Övre plan erbjuder husets tredje, helkaklade badrum i vitt och grönt med grå klinker och golvvärme. Stort handfat med kommod och matchande inbyggda skåp för förvaring. Duschplats, toalett och takfönster.

SOVRUM 4 & 5:
Innanför allrummet ligger två lika stora sovrum med fönster på husets gavel samt med ytterligare ljusinsläpp via takfönster. Ekparkett på golvet, blåmålade väggar i det ena sovrummet, ljust beigemålade väggar i det andra. Förvaringsmöjligheter i sidovindarna.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-plan med inredd ovanvåning
Rum: 9, varav 5 sovrum
Boarea: 223 kvm
Biarea: 17 kvm
Tomtarea: 807 kvm
Utgångspris: 13 000 000 kr
Byggnadsår: 2000
Driftkostnad: 45 885 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump
Ålder: 2013
Märke: ETK 6500

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark med underliggande isolering
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler med aluminium klädd utsida
Takbeklädnad: Plåt
Utvändiga plåtarbeten: Galvaniserad målad plåt
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Skorsten av plåt

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2007
Renoveringar
2007 byggdes ovanvåningen om och till
2013 installerades ny värmepump
2014 installerades öppen fiber
2015 byggdes trädäck och SPA bad installerades
2020 målades huset om
2020 installerades 3-fas elbilsladdare (Easee)

Ålder på maskiner
Spis Bosch induktionshäll 2018
Ugn Miele varmluftsugn 2018
Fläkt Siemens 2018
Kyl och frys Miele kombinerade 2010
Diskmaskin Miele 2000
Mikro Miele 2018
Tvättmaskin Miele 2013
Torktumlare Miele 2013
Torkskåp Cylinda 2000
Värmepump ETK 2013

Tv/Internetanslutning

Öppen fiber installerad

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Näset
Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG NÄSET 115:14

Omgivning

Näset är en cirka 3 km lång och 2 km bred halvö sydväst om Göteborg. Liksom flera områden i Västra Göteborg för Näsets historia oss tillbaka till sten- och bronsåldern och man tros ha ägnat sig åt jordbruk och fiske i området. I slutet av 1800-talet började man bryta sten längs kustremsan. Den verksamheten pågick fram till första världskriget och satte sina spår i kustlandskapet. På 1920-talet började man plantera skog och etablera sommarstugor i området. Under 1940-talet blev området en del av Göteborg och nu tog byggnationen av sommarbostäder fart. Sakta men säkert har sommarbostäderna sedan övergått till permanentbostäder och numera utgörs bebyggelsen mest av villa- och radhusområden.

Bor man på Näset har man strand, klippor, badvikar och båthamnar på bara några minuters gångavstånd. För dig med båtintresse finns fina småbåtshamnar som t.ex. Björlahamnen, Rörvik och Hammar varifrån man lätt kan ta sig vidare ut till Göteborgs södra skärgård.

Näset är inte bara hav, bad och båtliv. Här finns alla möjligheter till motion året runt. Vid Åkeredsrondellen ligger Sportarenan där man kan spela tennis, badminton, fotboll och minigolf.

För den som tycker om att promenera finns vackra naturstigar runt hela halvön med massor av smultronställen som badplatserna vid Möttvik, Smithska udden, Hammar, Hängesten, Rörvik, Stegerholmen och Saltsjönäs. Vid Välens ekologiska fritids- och våtmarksområde kan man bland annat njuta av fågelskådning.

När det gäller skolor och barnomsorg finns det flera alternativ att välja mellan. Läs gärna mer på www.goteborg.se.

Närområdets matbutik finns vid Åkeredsrondellen. I området finns även pizzerior och café.

Inte långt från Näset finner man expansiva Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker och service. Intill Frölunda Torg ligger Frölunda Kulturhus som bl.a. erbjuder biograf och olika kulturella aktiviteter. Här finns också en simhall och ett stort bibliotek. Till Frölunda Torg tar du dig lätt med buss eller cykel. Frölunda Resecentrum är områdets knutpunkt och därifrån tar man sig smidigt vidare ut till stadens olika delar med både spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se.

Planbestämmelser

Näset,bostäder I Brevik, Detaljplan (Beslutsdatum: 19940217)
115-Bägarmossan I Näset, Fastighetsplan (Beslutsdatum: 19921126)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Näset Ga:100
Göteborg Näset Ga:101
Rättigheter förmån: Officialservitut: Vattenledning
Samfällighet: GÖTEBORG NÄSET S:191

Ekonomi

Utgångspris

13 000 000 kr

Driftkostnader

45 885 kr/år
Årlig elförbrukning: 20000 kWh/år
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

El: 30 000 kr
Vatten och avlopp: 2 500 kr
Försäkring: 7 285 kr
Försäkringskommentar: Folksam
Renhållning: 6 100 kr
Beskrivning: I elkostnaden ingår uppvärmning och hushållsström

Taxering

Byggnad: 3 207 000 kr
Mark: 3 077 000 kr
Totalt: 6 284 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2001
Standardpoäng: 30
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 889 105 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 110 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 56 kWh/kvm/år

Alla bilder

+ 7 Visa alla 13 bilder
 

Planritning

Karta & område

Hängestensvägen 8, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift + 0 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Budgivning pågår

Just nu pågår budgivningen men du har fortfarande chans att kontakta mäklare.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning