Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
9 975 000 kr
Anmäl till visning
Marcus Pettersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Marcus Pettersson
Reg. fastighetsmäklare
Albin Persson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Albin Persson
Koordinator/Blivande mäklare
Nynäshamn

Edsgatan 5A

Utgångspris: 
9 975 000 kr
Anmäl till visning
Marcus Pettersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Marcus Pettersson
Reg. fastighetsmäklare
Albin Persson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Albin Persson
Koordinator/Blivande mäklare

Arkitektritat hus i dansk stil på Trehörningen med brygga, båtplats och bastu inom 100 m från dörren

  • Typ: Villa, 1½-planshus med källare och garage både i källaren och separat garagebyggnad
  • Rum: 6, varav 3 sovrum
  • Boarea: 177 kvm
  • Biarea: 111 kvm
  • Tomtarea: 845 kvm
  • Byggnadsår: 1977
  • Driftkostnad: 70 640 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Unikt hus på Trehörningen med båtplats, del i brygga och bastu i havet. Huset har en hel del unika detaljer som ett allrum på övervåningen med c:a 5 m i takhöjd med en eldstad och ett gigantiskt glasparti mot havet och bryggorna. En balkong med havsutsikt.
Ett matrum i entréplanet med fritt utrymme upp till taknocken. Ett vardagsrum med en vacker eldstad som mittpunkt. Ett hobbyrum för en aktiv fritid.
Uteplats i sydväst med sol från morgon till kväll och ytterligare en mot havet med dag och kvällssol.
Egen båtplats och möjlighet att bada bastu nere vid bryggan inom 100 m från huset.
Stort garage i källaren plus ett väsentligt större garage med el-port.
Värmepump är beställd och kommer att installeras så snart det är möjligt.

Trehörningen är en ö där du kan uppleva några av Nynäshamns vackraste vyer och byggnader med olika arkitekturer.
Från det gamla vattentornet har du en makalös utsikt och några minuters promenad från huset finner du anrika Nynäs Havsbad där du kan uppleva historiens vingslag, gå på SPA och äta gott kvällen lång!

Säljarens ord:
"Vi har uppskattat att det för oss var det bästa sommarboendet, men också det bästa åretruntboendet med närservice och bra kommunikationer. Där vi kunde samla vår stora familj, med barn och barnbarn, utan att trängas, och där vi kunde samla våra många vänner – både privat och för representation. Läget i Nynäshamn på den centrala ön Trehörningen och på den lilla lugna återvändsgatan Edsgatan som slutar där hav och bryggor tar vid har vi uppskattat mycket.
Utöver det att huset i sig självt gett oss, och sedan mig, alla möjligheter till både avskildhet och rika möjligheter till stort sällskapsliv, så har jag insett att närmiljön på Trehörningen, som ständigt bjuder in till nya naturupplevelser, varit guld värd. I dag är hela ön min trädgård. Här finns hav och park. Inom sju minuters gångavstånd ligger Nynäs Havsbad, i dag en av Sveriges högst rankade spa- anläggningar. Kan man tala om idylliskt och exklusivt på samma gång, så gäller det här. Det är inte bara miljön, med vidsträckt havsutsikt, som är något långt utöver den vanliga utan också restaurangen. Här äter jag med fördel dagens lunch, eller bjuder barn och barnbarn på middag.
Men också omgivningarna utanför Trehörningen har blivit kära platser för mig. Efter att ha sett Sverige från alla håll under ett långt yrkesliv där jag yrkesmässigt berättat om människor och miljöer, och efter att ha varit sommargotlänning under många år innan jag kom till Nynäshamn, så kan jag i dag säga utan överdrift att Nynäshamn, med promenad längs näraliggande Strandvägen, är bland det mest spännande för att inte säga det storartade man kan företa sig när det handlar om naturupplevelser. Här där skog, klippor och hav möts – är det underbart att vara människa!

Jag har inga andra önskningar inför framtiden när det gäller Edsgatan 5a än att huset fortsättningsvis ska skänka nya ägare samma glädje som jag fått på denna unika plats."

Välkommen på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉPLANET :

VARDAGSRUM:
Stort och rymligt vardagsrum med utgång till altanen mot havet. Mittpunkten i rummet är en bastant eldstad med utsmyckningar. Matsalen ansluter vid utgången till altanen. Parkett på golvet.

MATSAL:
Matplats med fri takhöjd hela vägen till taknocken via ett urtag i bjälklaget. Matsalen rymmer 8-10 matgäster utan problem.

BIBLIOTEKET:
Hemmakontor, sovrum, bibliotek eller gästrum? Användningsområdena är många. Används idag som bibliotek och kontor. Utgång till uteplatsen i sydväst. Parkett på golvet.

KÖK:
Stort och praktiskt arbetskök med köksö och matplats. Vedeldad köksspis som kan hjälper till att värma huset. Här finns: kyl, frys, spishäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Matplatsen rymmer 6 gäster utan problem.

BADRUM:
Rymligt och helkaklat badrum med både duschhörna och badkar. Här finns badkar, dusch, toalett, större kommod och WC.

HALL:
Entré till bred och rymlig hall med marmor på golvet. God förvaring i garderobsvägg och hatthylla.


ÖVERVÅNINGEN:

VARDAGSRUM OCH ATELJÉ:
Stort allrum på övervåningen med högt till tak och utsikt över vattnet genom de gigantiska glaspartierna som stäcker sig över hela gaveln. Framför eldstaden i rummet kan man fånga både vattenutsikten och känna värmen från brasan som gnistrar och sprakar en sensommar kväll. Utsikten blir som en tavla som ändrar skepnad efter dygnets timmar och årstiderna.

SOVRUM 1:
Stort sovrum med snedtak. Plats för säng, arbetsplats. Garderober till förvaring. Uppgång till värmeisolerad vind genom taklucka med stege.

SOVRUM 2:
Spegelvänt mot sovrum 1 som är likadant i storlek och utrymme. Garderober till förvaring.

DUSCHRUM:
Helkaklat badrum med takfönster. Dusch, toalett och handfat.


KÄLLARPLANET:

MATKÄLLARE:
Skafferiförvaring med praktiska hyllor.

HOBBYRUM:
Ett rum för aktiv fritid. Idag finns det klätterrep hängande från taket och en stor spegel från golv till tak.

PANNRUM:
Pannrum med kombipanna för el och ved. Pannan kommer att bytas ut innan tillträdet till en ny värmepump som värmer upp radiatorerna med energi från utomhusluften.

DUSCHRUM:
I anslutning till hobbyrummet finns ett duschutrymme med duschkabin, WC och tvättställ.

TVÄTTSTUGA:
Tvättrum med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp samt diskbänk med vask. Tvättmaskinen är ersatt med en ny nu under sommaren 2022.

TORKRUM:
Större torkrum precis intill tvättrummet för torkning av kläder. Möjligt att bygga om till bastu.

GARAGE:
Garaget är indelat i två delar med en inre del för mer praktisk förvaring. Den yttre delen har manuell garageport för parkering av bil eller förvaring.


SEPARAT GARAGE:
Garaget har dubbla portar. Halva garaget hör till fastigheten med den närmaste porten. Garaget har en bred elektrisk port. Det är möjligts att få plats med två bilar på bredden. Det finns även utrymme och arbetsbänk för pysslande med bilen. Byggnaden är delad mellan garagen.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1½-planshus med källare och garage både i källaren och separat garagebyggnad
Rum: 6, varav 3 sovrum, möjlighet till 5 sovrum
Boarea: 177 kvm
Biarea: 111 kvm
Tomtarea: 845 kvm
Utgångspris: 9 975 000 kr
Byggnadsår: 1977
Driftkostnad: 70 640 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

El - vattenburen värme via kombipanna som är på vag att bytas mot en värmepump.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning
El: Pannan håller på att bytas ut till luft-vatten värmepump som kommer att vara installerad och betald av säljaren till tillträdet.
Murstock: Murad skorsten
Allmän information: Huset kommer att säljas med vår försäkring varudeklarerat mot dolda fel.
Kommentar: Isolerad vindsutrymme ovan sovrummen på övervåningen med takfönster.

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats längsmed två sidor av huset. Intill sovrummet på nedre plan finns plats för loungegrupp eller fikamöblemang och på kortsidan vid vardagsrum inryms såväl matgrupp som avkopplingsmöbler. Här finns en härlig känsla och mysig utsikt mot vattnet och hamnen.

Övriga byggnader

Separat garagebyggnad som delas med granne.

Parkering

Parkering kan ske i såväl garage i huset som i separat garagebyggnad.

Tv/Internetanslutning

Fiber med hastighet 1000/1000 M bit/s är möjligt att få via anslutningen.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nynäshamn
Område: Trehörningen
Fastighetsbeteckning: NYNÄSHAMN LUNDEN 14

Omgivning

Trehörningen
Ta en promenad runt ön Trehörningen och upplev några av Nynäshamns vackraste vyer. Från det gamla vattentornet har du en makalös utsikt och på anrika Nynäs Havsbad ute på udden kan du uppleva historiens vingslag.

Ön Trehörningen är en fin del av Nynäshamn som bjuder på flera intressanta sevärdheter med historia. Den kanske mest välkända platsen är det anrika badhotellet Nynäs havsbad, där du än i dag kan checka in för fina måltider, övernattning och avkopplande spabehandlingar i lugn skärgårdsmiljö.

Koppla av på historisk kuranläggning
Kuranläggningen Nynäs hafsbad var oerhört populär i början av förra seklet.

Runt tiden för seglingarna i OS, som ägde rum här i Nynäshamn 1912, var platsen ett mycket populärt besöksmål bland kungligheter, celebriteter och andra välbärgade stockholmare. Här kunde man få både gyttjebad, välgörande havsluft och avkoppling från huvudstadens dammiga och hektiska liv. Badhotellet med sin eleganta badpaviljong ut mot havet stod klart redan 1906, men utökades allt eftersom med både Parkhotellet, Strandhotellet och ett ”Casino”.

Efter att verksamheten klingat av i samband med första världskrigets utbrott, tjänade byggnaderna under en lång period som sjukhus. År 2003 återinvigdes dock Nynäs havsbad efter en stor renovering och välkomnar idag på nytt gäster som söker kustens sköna lugn, friska luft och saltstänkta havsvatten.

Oslagbar vy från vattentornet
En kort promenadstig från badhotellet, på en kulle på sydöstra sidan av ön finns Nynäshamns gamla vattentorn som är öppet för alla. Utsiktsplattformen ligger 36 meter över havet och bjuder på en oslagbar utsikt.

Här kan du blicka ut mot Nynäshamns inlopp med Gårdsfjärden och Bedarön, och in mot Nynäshamns hela bebyggelse och hamn. Vid klar sikt har du en utsikt mot horisonten som motsvarar cirka 12,5 sjömil, drygt 23 kilometer. Vyn är lika hisnande vacker – morgon som kväll, oavsett årstid.

Det gamla vattentornet byggdes i samband med Nynäs havsbad. Ursprungligen hade tornets vattencistern två delar – en med sötvatten för kuranstaltens dricksvatten, en med havsvatten för kuranläggningens behandlingsavdelningar, där man alltså kunde bada karbad i ”äkta havsvatten.” År 2018 brandskadades tornet illa, men byggdes upp igen under året därpå.

På Trehörningen finns även flera andra fina byggnader med kulturhistoria, bland annat "Villa Faircliff" som står på klippan direkt vid Oscarsbron som klassas som "omistlig" liksom "Villa Sjövik".

Visste du att …
...Redan år 1901 startade uppbyggnaden av Nynäshamn som bad- och kurort. Ett lyxhotell påbörjades och i maj 1903 besökte kung Oscar II bygget, som då endast hade grunden klar. Just detta hotellbygge fullföljdes dock aldrig på grund av brist på pengar. Minnet av konungens besök består dock på ön Trehörningen. Den lilla bron över till ön heter just Oscarsbron. Den intilliggande gång- och cykelbron, Sofiabron, bär namn efter hans hustru Sofia av Nassau.

Bra att veta
På ön Trehörningen går det även bra att övernatta. Förutom Nynäs havsbad finns Oskarsgatan 12, ett litet Bed & Breakfast beläget i två privata små stugor bara 200 meter från närmaste strand. Den lilla stugan är byggd 1771!

Mat, aktiviteter och service:
Nynäs Havsbad samt Oskarsgatan 12 Bed &Breakfast

Planbestämmelser

Lunden, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19790226)
Trehörningen, Detaljplan (Beslutsdatum: 19951005)

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Brygga - Se beskrivning

Ekonomi

Utgångspris

9 975 000 kr

Driftkostnader

70 640 kr/år
Årlig elförbrukning: 34966 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 47 338 kr
Vatten och avlopp: 10 000 kr
Försäkring: 11 064 kr
Renhållning: 2 238 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 3 118 000 kr
Mark: 2 170 000 kr
Totalt: 5 288 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1977
Standardpoäng: 33
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 714 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 20 Visa alla 26 bilder
 

Planritning

Karta & område

Edsgatan 5A, Nynäshamn

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

21
aug
Anmälan krävs
Sön 13:00-14:00
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Marcus Pettersson

Reg. fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Albin Persson

Koordinator/Blivande mäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning