Hoppa till innehåll
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
1 990 000 kr
Anmäl intresse
Anna-Karin Lindmark, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna-Karin Lindmark
Fastighetsmäklare, certifierad nyproduktion
Carina Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
 
Carina Andersson
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Trosa

Brotorpsvägen 23, Tomt B 24

Pris (Utgångspris): 
1 990 000 kr
Anmäl intresse
Anna-Karin Lindmark, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna-Karin Lindmark
Fastighetsmäklare, certifierad nyproduktion
Carina Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
 
Carina Andersson
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion

Boende i 3 hus med högt, solrikt läge mellan Trosa torg, Åda golfbana och bad vid havet!

  • Typ: Villa, 1-plansvilla
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 117 kvm
  • Byggnadsår: 1960
  • Driftkostnad: 37 610 kr/år
  • Upplåtelseform: Arrenderätt

På Brotorpsvägen 23 finns gott om plats för boende i huvudbyggnad, attefallshus och gästhus. Här ges bra möjligheter för tex generationsboende och/eller utrymmen för den större familjen som önskar lite enskilda utrymmen, samtidigt som man vill umgås. Allt är i fint och nyrenoverat skick - se åtgärdslista! Tomten är till lika delar natur- och trädgårdstomt och har ett avskilt, solrikt läge med skogsbackar som skydd mot norr. I stora huset ligger kök och matrum/vardagsrum i öppen planlösning och attefallshuset har en lika smart som smakfull inredning. I gästhuset finns en köksdel, wc-rum och duschrum samt plats för både sängar och matplats. Generösa altaner med sol från morgon till kväll och inglasat uterum som förlänger sommaren. Detta är ett sk bostadsarrende. Mer information lämnas av mäklaren. Kort cykelavstånd till Trosa torg och till busshållplatser med trafik till Södertälje och direktbuss till Liljeholmen på ca 50 minuter. Från grannorten Vagnhärad (ca 7 km) går tåg till Stockholm C på ca 40 minuter. Välkomna på visning!

Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Beskrivning

Stora huset:
Ingång till liten entréhall med antracit-grått klinker och hatthylla. Direkt till vänster ligger tvättstugan med helkaklade väggar i vitt och golvmatta, tvättmaskin och hyllor. Här finns även elcentralen med automatsäkringar. På andra sidan hallen ligger duschrummet som är inrett med gråmelerat kakel och matchande golvmatta, handfatskommod, högskåp, duschhörna, wc och fuktstyrd fläkt.
Från hallen kommer man in i kök, matrum och vardagsrum i öppen planlösning, med 2 helglasade fönsterpartier med altandörrar mot söder och öster. Köket har inredning med vitmålade köksluckor och köksö med spishäll, ugn och rostfri fläktkåpa. Arbetsbänkar i furu med infälld diskho. Kyl/frys med luck-fronter. Från köket har man utgång till det rymliga, inglasade uterummet, med isolerat tak och golv samt skjutdörrsparti mot söder. Köket och matrum/vardagsrum är inrett med nåtat trägolv och vitmålade furuväggar och tak. Mittemot köket ligger sovrummet med mörkt laminatgolv, vitmålade väggar och hel garderobsrad med spegelklädda dörrar. Fönster mot norr. Huvudbyggnaden och gästhuset är omfattande och löpande renoverade under åren 2018 - 2020. Attefallshuset är uppfört 2017. Alla åtgärder/renoveringar; se pdf-lista.
Det här huset har en trivsam och inbjudande planlösning med fokus på umgänge och samvaro - ett hus att trivas i!

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-plansvilla
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 117 kvm
Pris (Utgångspris): 1 990 000 kr
Byggnadsår: 1960
Driftkostnad: 37 610 kr/år
Upplåtelseform: Arrenderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren
Huvudbyggnaden har ca 60 kvm boyta, gästhuset ca 30 kvm boyta och attefallshuset har ca 25 kvm boyta.
2 rum i stora huset + det inglasade uterummet. 1 rum med loft i attefallshuset. 1 rum i gästhuset

Uppvärmning

Direktverkande el och luftvärmepumpar

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om till stora huset oc attefallshuset. Egen brunn för bevattning.
Avlopp: Kommunalt avlopp till alla 3 husen.
Grund: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 2-glasfönster
Takbeklädnad: Papp. Papp och plåt på Attefallshuset och gästhuset.
Utvändiga plåtarbeten: Plåt/plast
Ventilation: Självdrag
Huvudsäkring: 20 A

Tomt/balkong/uteplats

Altaner mot söder, öster och väster. Inglasat uterum med söderläge.
Högt och solrikt belägen tomt, som i norr har skydd av skogsbackar.
Tomten är till ungefär lika delar natur- resp trädgårdstomt och mellan husen finns en nysådd gräsmatta med plattsatta gångar.
Grusad uppfart med plats för två bilar och ytterligare bilplatser uppe på tomten.
Vid södra och västra sidan av huset finns en altan som är takad mot söder.
Utgång från kök/matrum till rymligt uterum i söderläge, med skjutdörrs-parti. Vid östra gaveln finns en nybyggd altan i étage, där solen når in från tidig morgon till sen eftermiddag.

Övriga byggnader

ATTEFALLSHUS uppfört 2017. 25 kvm boyta. Både smart och smakfullt inrett med matrum/vardagsrum i vinkel, snyggt och praktiskt arbetskök, fräscht duschrum samt sovloft över halva nedervåningen. Duschrummet är inrett med duschhörna, handfatskommod, spegelskåp, wc, fuktstyrd fläkt och spotbelysning. Rummet, loftet och köket har enhetligt ekgolv och vitmålade väggar. Luftvärmepump. Fönsterparti mot entrésidan med utgång till liten altan mot söder.

GÄSTSTUGA . 30 kvm. Helrenoverat invändigt år 2020 och fiber indraget. Garderob och avhängning vid entrén. Direkt till höger finns ett litet toalettrum med handfat och vägg i vägg finns ett nyinrett duschrum. I huset finns plats för både sängar och matplats. Köksinredning längs hela ena kortsidan, med vita skåpsluckor, arbetsbänkar i laminat, diskbänk, spis med ugn och 3 plattor samt liten kyl. Fönster i 3 väderstreck. Luftvärmepump.

FÖRRÅD, ca 15 kvm som är vidbyggt med gästhuset. Här finns bra förvaringsmöjlighet för tex redskap, cyklar mm.

1 FRIGGEBOD

Tv/Internetanslutning

Fiber indraget och installerat i alla 3 husen.

Allmänt

Län: Södermanland
Kommun: Trosa
Område: Åda
Fastighetsbeteckning: Arrenderätt inom Trosa Överåda 3:54

Omgivning

Trosa bjuder på ett generöst utbud av butiker, restauranger och caféer. Trosa Stadshotell, vid torget, och Bomans hotell, vid hamnplanen, har också varit med och satt Trosa på kartan. En fin och rogivande promenad längs å-promenaden tar oss till hamnplanen och småbåtshamnen.
Omgivningarna bjuder på härliga strövområden och skärgården mellan Trosa och Nyköping sägs vara en av Sveriges vackraste.
Inte långt från Öbolandet (med broförbindelse till hamnsidan) ligger bl a Askö, med sandstränder och havslaboratorium, och det välbesökta Kråmö med stugby. Styr man söder ut och passerar Hållsvikens inlopp, når man strax Källviks brygga och härifrån är det nära till arkipelagen Ringsö/Hartsö/Långö som i sin tur gränsar till det vackra naturreservatet Stendörren.

Trosa kommun ligger på en knapp timmes avstånd från Stockholm, vare sig man väljer att resa med tåg, direktbuss till Liljeholmen eller med bil (E4).
Tätorterna Trosa, Vagnhärad och Västerljung ligger i en gammal kulturbygd, vackert omgärdade av sjöar, kustlandskap, skogar, åkrar och ängsmarker.
Trosa omtalades första gången 1279 och ska 1383 ha fått stadsprivilegier. Då låg Trosa vid nuvarande Trosalandskyrka, ca 5 km nordväst om nuvarande läge.

Närheten till Stockholm, en god tillväxt med ett starkt näringsliv jämte bra kommunikationer till storstadsregionen är några av de skäl som gör att många väljer att bosätta sig här. Därtill bjuder vår kommun på mycket livskvalité i olika former med ett gott utbud av rekreation för alla åldersgrupper. Här finns bl a 2 golfbanor, skidspår, slalombacke och badhus med gym. Idrottsföreningar är aktiva inom bla fotboll, tennis, och innebandy och vid vackra Tureholms slott ligger Trosa Ridskola. Konst- och kulturlivet är också blomstrande med en mängd olika evenemang under året. För mer info: www.trosa.com samt www.trosa.se
Alla 3 tätorterna har dagis samt grundskola från årskurs 0-6 (i Trosa och Vagnhärad 0-9)

Kommunikationer

- "Trosabussen" trafikerar sträckan Trosa-Vagnhärad-Liljeholmen med ca 13 avgångar i vardera riktningen/dag + helgtrafik. Trosa-Liljeholmen, ca 50 minuter.
- Från grannorten Vagnhärad går tåget Malmö-Gävle med stopp i Södertälje, Flemingsberg, Stockholm S och Stockholm C. Vagnhärad - Stockholm C ca 40 min.
- Via E4 söderut når man Nyköping och Skavsta Flygplats på ca 25 resp 35 minuter.
- Via E4 norrut når man Södertälje resp Södra Stockholm på ca 25 resp 40 minuter.
Movingo, en ny biljett för dig som pendlar inom Mälardalen:
Biljetten gäller på SJs avgångar med Movingo-giltighet, på TrosaBussen och i all lokaltrafik som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken.
Månadskort för pendling Trosa/Vagnhärad och inom Stockholm kostar fn 2.000kr. Info finns på: https://www.movingo.se/mer-om-movingo/det-har-ar-movingo

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 990 000 kr

Driftkostnader

37 610 kr/år
Årlig elförbrukning: 13680 kWh/år
Antal i hushållet: 2
Kommentar: Detta köp innebär att man betalar ett årligt arrende till markägaren om 39.000kr/år. Bankernas regler för utlåning till köp av byggnad på arrenderad mark är ej desamma som till fastighet. Mer information lämnas av fastighetsmäklaren.

Fördelas enligt följande

El: 27 360 kr
Vatten och avlopp: 4 428 kr
Försäkring: 3 774 kr
Renhållning: 1 848 kr
Medlemsavgift stugägarföreningen: 200 kr
Beskrivning: Beräknad elkostnad/Kwh är 2kr.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 3 906 kr.

Arrende

Arrendekostnad: 39 000 kr

Taxering

Typkod: 225, Småhusenhet, småhus på ofri grund

Pantbrev

Det finns 0 st pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 226 kWh/kvm/år
Energiklass: GG
Specifik energianvändning: 142 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-05-07
Besiktningsman: Benny Eklöf, Anticimex

Alla bilder

+ 25 Visa alla 31 bilder
 

Karta & område

Brotorpsvägen 23, Tomt B 24, Trosa

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning