Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 244 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Elise Pettersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elise Pettersson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stenkullen

Stenkullenvägen 72A

Månadsavgift: 5 244 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Elise Pettersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elise Pettersson
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Underbar lägenhet med två härliga uteplatser i nybyggda Brf Eken - Stenkullen

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 82 m2
  • Lägenhetsnummer: 03-1001
  • Byggnadsår: 2020
  • Månadsavgift: 5 244 kr
  • Driftkostnad: 1 366 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 2

2020 stod Brf Eken klart och här osar fortfarande nyproduktionskänslan! Här bor man i ett lugnt och unikt område i en riktig elegant New Englandanda i mysiga Stenkullen.

Här kan du flytta rakt in i en lägenhet om hela 82 kvm fördelat om 3 rum och kök som också med all enkelhet går att göra om till en 4:a istället om man vill ha ytterligare ett sovrum. Bostaden ligger bra placerat i huset och har ett fint solläge där man kan följa solens strålar från morgon och under dagen. Här finns ett fantastiskt fint kök i klassisk stil med en tilltagen matplats. Köket har en social planlösning med vardagsrum, där man även har utgång till en utav bostadens två uteplatser. Här sitter man i lugnet nära skogen och kan lyssna på fågelkvitter. Vidare finns ett väl tilltaget badrum med tvättmaskin och torktumlare och två rymliga sovrum.
Till lägenheten hör ett isolerat förråd samt en parkeringsplats.

Stenkullen är en trevlig liten ort med ett strategiskt läge i Lerums kommun. Här har du all service inne i Lerum eller grannorten Floda på bekvämt avstånd om ca 2 km, som erbjuder restauranger, matbutik och roliga evenemang. Dessutom har du gångavstånd till pendeltåget som tar dig till Göteborg på ca 24 minuter, eller till Alingsås på 17 minuter. Härifrån går också bussar till kommunens alla hörn, vilket både ger en enklare vardag och möjlighet till intressanta utflykter.

Här har du nära till såväl mysiga skogspromenader som idrottsaktiviteter för hela familjen. Stenkullen är nämligen något av centralorten för sport i kommunen. Här finns allt från skatepark till ishall, friidrottsanläggning, fotbollsplaner, gym, klättergym, padelcenter, yogastudio – och mycket mer. Säveåns naturreservat erbjuder både härliga upplevelser, fina promenadstråk som Gotaleden och fina fiskemöjligheter. På våren kan du vandra i ett hav av vitsippor och blåsippor och på sommaren går det fint att ta sig ett svalkande dopp i ån. För barnen finns det en F-9 skola centralt placerat liksom flertalet förskolor.

Helt enkelt ett perfekt boende för gammal som ung och barnfamiljen!

Om Bostaden

Beskrivning

I brf Eken bor man härligt och lugnt med god grannsamverkan. Föreningen består utav 3 huskroppar med 4 lägenheter i varje där man får känslan av ett mindre villakvarter. Denna lägenheten ligger på markplan och vid entrén till den möts man först utav en av bostadens uteplatser. Stenbelagd och fin med lummig och blomstrig rabatt utanför.

Kliver man sedan in i lägenheten möts man först av en välkommande hall där ett praktiskt klinkers ligger vid entrén för att sedan övergå till en ljuslaserad ekparkett, vilket sedan är genomgående i hela lägenheten. Bra plats för avhängning finns vid dörren samt 2 garderober och ett städskåp. I taket är det spotlights som ger ett fint sken. Ljusgrå målade väggar.

Direkt till vänster ligger det första sovrummet och har parkett, vita väggar och en garderob.

På höger sida om entrén ligger det stora sovrummet som har en härlig naturskön tapet. En stor och praktisk skjutgarderob med spegelglas finns längs ena väggen.

Rakt fram i hallen öppnar sig köket och vardagsrummet upp. Köket är klassiskt inrett med vita luckor, grå laminatbänk samt vitt liggande kakel. I utrustningsväg finns hel kyl och frys, diskmaskin, inbyggd mikro, induktionshäll, varmluftsugn samt fläktkåpa. Spotlights i taket ger också ett fint och behagligt arbetsljus. Matplatsen är i access mot vardagsrummet och är bra placerat i bostaden då man har en fin utsikt mot naturen där man då och då får syn på skogens fina djur.

Vardagsrummet är ljust och öppet och här har man även utgång till den andra uteplatsen, vilket har en stor altan där middagsgrillningen är given! Bra med plats finns det också för både mat- och loungegrupp. I vardagsrummet finns även plats för ett stort matsalsbord. Är man många i familjen så passar det ypperligt att göra om det till ett sovrum.

Badrummet är inrett med vitt kakel och grått klinkers. Här finns även bra plats för tvättavdelningen med både tvättmaskin och torktumlare och ovan dem en rejäl bänkskiva i laminat i mörkgrått samt vita skåp över för god förvaring. Vidare finns här också en tvättkommod, spegelskåp, toalett, handdukstork, dusch med fällbara väggar, spotlights i taket samt värmepanna.

I hela lägenheten finns det vattenburen golvvärme.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 82 m2
Lägenhetsnummer: 03-1001
Byggnadsår: 2020
Driftkostnad: 1 366 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 2

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Telia öppen fiber. (Separat avtal tecknas)

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Lerum
Område: Stenkullen

Omgivning

Stenkullen är en trevlig liten ort med ett strategiskt läge i Lerums kommun. Här har du all service inne i Lerum eller grannorten Floda på bekvämt avstånd – och dessutom har du gångavstånd till pendeltåget som tar dig till Göteborg på 25 minuter, eller till Alingsås på 20 minuter. Härifrån går också bussar till kommunens alla hörn, vilket både ger en enklare vardag och möjlighet till intressanta utflykter.

Här har du nära till såväl mysiga skogspromenader som idrottsaktiviteter för hela familjen. Stenkullen är nämligen något av centralorten för sport i kommunen, här finns allt från skatepark till ishall, fotbollsplaner, gym och yogastudio – och mycket mer. Säveåns naturreservet erbjuder både härliga naturupplevelser och fina fiskemöjligheter. På våren kan du vandra i ett hav av vitsippor och blåsippor och på sommaren går det fint att ta sig ett svalkande dopp i ån.

I närområdet finns både Stenkulan skola (F-9) och flera förskolor. Stenkullen har också en Tempobutik med postombud och ett par restauranger. Närmaste större matbutik hittar du i Floda, ett par kilometer bort. I Floda finns också den populära restaurangen Jernbruket med fokus på närproducerade råvaror, som drar folk från hela Göteborgsområdet. Inne i Lerum hittar du sedan all service du behöver i din vardag: butiker, restauranger, vårdcentraler, bibliotek och mycket mer.

Andel i föreningen

Andel av insats: 8,71667%
Andel av månadsavgift: 0,0833333

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

968 628 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Brf Eken ligger med skogen runt knuten, en härlig plats att leva och bo på.
Husen har en klassiskt vit fasad med en liggande panel i New England-anda.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2022 Åtta stycken laddstolpar är beställda
2022 Tvåårsbesiktningen är gjord.
Kommande renoveringar: Inga större planerade renoveringar i föreningen.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett utvändigt isolerat förråd på ca 6 kvm.

Parkering

Varje lägenhet har en egen parkeringsplats i anslutning till husen. Parkering ingår i avgiften. Gästparkering finns.

Övrigt

Säljarnas egna ord om varför det är så bra och trivsamt här:

Här bor man med "villakänsla", men med alla bekvämligheter som en lägenhet erbjuder. Tack vare bostadens två uteplatser kan man sitta i lugnet nära skogen på baksidan och lyssna på fågelkvitter eller slå sig ner på framsidan för chansen att småprata med någon av de trevliga grannarna.
Närheten till allt är det bästa med området. Det är gångavstånd till Säveåns vackra naturreservat, tågstationen och det breda utbudet hos Stenkullens servicebutik. Det är knappa 2 km till Floda centrum, som erbjuder restauranger, matbutik och roliga evenemang. Precis i Floda centrum ligger sjön Sävelången som erbjuder flertalet badplatser. Har man barn finns förskolor, skolor och lekplatser nära likväl som idrottsföreningar och aktiviteter.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 244 kr
I avgiften ingår parkeringsplats och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

1 366 kr/månad
Årlig elförbrukning: 2957 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 808 kr
Försäkring: 118 kr
Vatten: 440 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 76 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 40 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-06-13
Besiktningsman: Martin Rundqvist, Aktea Göteborg AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 24 Visa alla 30 bilder
 

Planritning

Karta och område

Stenkullenvägen 72A, Stenkullen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5244 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Stenkullen, Lerum
Stenkullenvägen 72A
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning