Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
 
Månadsavgift: 3 256 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 256 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom

Sjömilsgatan 23, Västra Frölunda

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 61,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 295
  • Byggnadsår: 1964
  • Månadsavgift: 3 256 kr
  • Driftkostnad: 350 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Fräsch tvåa på omtycka Sjömilsgatan!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 61,5 kvm
Lägenhetsnummer: 295
Byggnadsår: 1964
Driftkostnad: 350 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Flatås är ett omtyckt område med mycket grönska och mestadels låg byggnation uppförd på 50- och 60-talet. Allt man behöver finns på gång- och cykelavstånd.

Namnet Flatås kommer ursprungligen från den flata ås som är belägen strax väster om det nuvarande bostadsområdet mitt i Flatås. I Flatås låg Bua Gård vars förste ägare brukade marken redan på 1500-talet. Gården bytte ägare genom tiderna och köptes slutligen av Göteborgs stad 1908. År 1930 var det den största gården i Västra Frölunda och levererade produkter direkt till de boende kring Linnéplatsen och Högsbo.

Genom Flatås går promenad- och cykelleden Säröbanan som tar dig hela vägen från centrala Göteborg till Särö. Säröbanan erbjuder en bilfri väg till såväl Askim, Hovås och Amundön med sina fina badställen och flera trevliga restauranger som till Änggårdsbergen, Slottsskogen, Botaniska Trädgården och centrala Göteborg. Centralt i Flatås ligger Flatås Torg med minilivs, frisör och pizzeria.

I anslutning till området finner man även frilufts- och rekreationsområdet Ruddalen med sitt populära motionscentrum samt flera vackra promenadstigar och joggingspår.

Flatås gränsar bland annat till Järnbrott och Högsbo. Där Flatås möter Järnbrott ligger Marconimotet och den populära mataffären Lidl. Några minuter bort med buss eller spårvagn ligger Frölunda Torg med mer än 200 butiker, caféer, tandläkare, vårdcentral samt kulturhus med biograf, simhall och bibliotek. Från Flatås tar man sig också lätt till köpcentrum 421 i Högsbo industriområde.

Till och från Flatås finns goda kommunikationer i form av både spårvagn och buss till Göteborgs city, Marklandsgatan eller till Frölunda Torg. Marklandsgatan och Frölunda Torg är knutpunkter där man enkelt kan byta linje och ta sig vidare till stadens alla delar.

Vill du läsa mer om skolor och förskolor i området så gå gärna in på www.goteborg.se.Skolor, förskolor, affärer, lokaltrafik, grönområden och allmän service.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,12129%
Andel av insats: 0,12129%
Andel av månadsavgift: 0,12131%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Visa all fakta

Om föreningen

Bostadsrättsförening Riksbyggen Flatås 1 består av 651 lägenheter och 1 uthyrd lokal med följande adresser: Svängrumsgatan 2-52, Distansgatan 45-67, Sjömilsgatan 11-25 och 2-30 samt Nymilsgatan 1-29. Lägenheterna i föreningen är fördelade enligt följande: 1 rok- 72 st, 2 rok- 118 st, 3 rok-236 st, 4 rok-108 st och 5 rok-117 st, dessutom tillkommer 1st lokal, 216 st garage, 383 st p-platser och 58 st carportar. Varje lägenhet får hyra en styck p-plats, carport eller garage. Även garage för MC/moped finns för uthyrning. I mån av plats kan styrelsen godkänna att man får hyra extra P-plats.

Gjorda renoveringar:
Fastighetens stammar filmades i samband med "våtrumsreparationen" som avslutades 2003/2004, vilket visade på att stammarna var i gott skick, men under år 2009-2011 var tiden kommen för att åtgärda avloppsstammarna i form av relining. Samtliga tätskikt förblev orörda/intakta och varje lägenhet berördes bara under några dagar. Projektet för relining av avloppsledningarna pågick från hösten 2009 till och med slutet av 2011 innan hela föreningen var klar. 2004-2005 skedde en rad renoveringar, bl a: åtgärder i trapphus, målning invändigt i tvättstugor, byte av lägenhetsdörrar, installation av portlås med portkod i entréhusen, underhåll av utemiljö och åtgärder tegelväggar och tegelbalkar. 2007 renoverades lekplatserna på innergårdarna med nya lekställningar, gungor etc. 2007/2008 fick samtliga tvättstugor, gemensamhetslokalen, servicebutiken och motionshallen nya plåttak, hängrännor och stuprör. 2009/2010 skedde bl a byte av tvättstugeutrustning, byggnation av moloker för kompostering samt utbyte av termostater/i vissa fall radiatorer. Källsorteringen av sopor var 2010 komplett i och med införandet av molokbehållare. VVC-projektet började nå sitt slut under 2010 och samtidigt som samtliga radiatorer kopplats bort från varmvattensystemet så gjordes en del förbättringar på värmesystemet och ledningssystemet. Under 2010 påbörjades även arbetet med tätning runt fönster och bakom lister. Ytterligare ett projekt som syftade till att minska kalldrag, var att frånluftsfläktarnas varvtal dynamiskt skulle regleras beroende på utomhustemperaturen och andra väderleksförhållanden. Detta förbereddes och genomfördes under 2011. Under år 2011 var upprustningen av gårdarna klar. 2012 påbörjades indragning av ny fiberkabel. Ny bredbandsleverantör kontrakterades: Bredband2. Abonnemangskostnaden lades därmed med i årsavgiften. Under 2012 blev ventilationsprojektet klart men slutprovning och funktionskontroll kvarstår. VVS-projektet blev lyckat och 2012/2013 fortsatte man med upprustning av värmenätet med byte av ventiler etc. Under 2012 installerades dörröppnare på alla tvättstugedörrar och upprustning av loftgångar skedde under 2013-2014. Under 2017-2018 skedde fasadrenovering.

Föreningens ekonomi:
Från 1 juli 2019 med 1% på grund av kommande renoveringar såsom bland annat fasadrenovering, ombyggnation lekplatser och tvättstugor. Föreningen hade en hyresfri månad januari 2021.

Runt år 2002/2003 köpte föreningen andelar i Riksbyggen för 5 miljoner. Under de fyra första åren erhölls en god utdelning på sammanlagt 2,7 miljoner. År 2007 blev utdelningen 5,5 miljoner, vilket motsvarade en avkastning på otroliga 110 %. Föreningens köpta andelar i Riksbyggen fortsätter att ge stor utdelning. Verksamhetsåret 2009/2010 fick föreningen en fantastisk avkastning och det årets utdelning blev 11 % och tillsammans med återbäringen på köpta tjänster från Riksbyggen så motsvarar det hela 656 000 kr. Avslutningsvis har föreningen återigen fått utdelning på andelar i Riksbyggen och återbäring på köpta tjänster med 553 000 kr under verksamhetsåret 2011/2012.

Bostadsrättstillägg är kollektivt tecknat och ingår i månadsavgiften.

Bredband och KabelTV:
Bredband (100/100 mbps) ingår i månadsavgiften och levereras för närvarande av Bredband 2.
Föreningens centralantennanläggning är ansluten till ComHems kabel-TV-nät.

Förråd:
Varje lägenhet har ett förråd i entréplan.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har fyra tvättstugor som är uppdelade i två sektioner, åtta personer kan alltså tvätta samtidigt. De är jämt utplacerade i området i friliggande byggnader.
Nybyggt gym och bastu. Gymmet kan utnyttjas mot en kostnad på 50 kr i månaden. Barnvagnsrum vid varje entré.
Festlokal för upp till 50 personer går att hyra för 300 kr.
Det finns ett antal odlingslotter som medlemmarna kan hyra.

Det finns två gästlägenheter som går att hyra till en kostnad av 300kr per dygn. I varje lägenhet finns fyra sängplatser, kyl, micro, trinett, dusch, toalett och trådlöst internet.

För mer information se föreningens hemsida: www.flatas.se.

Planerad byggnation i närområde: För mer information besök Stadsbyggnadskontoret, Plan-och Byggprojekt i Göteborg, Flatås park och Synhållsgatan samt Distansgatan/Marconigatan.
I samband med att det byggs nya bostäder vid Flatås park och Nymilsgatan rustar Göteborgs stad även upp parkområdet. Här blir det plats för både aktivitet och vila i form av ett 200 meter långt aktivitetsstråk som sammanbinder parken med bollplan, utegym, lekplats och vilobänkar.
https://www.flatas.rbmotesplats.se/

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Flatås 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd, cykelförråd och barnvagnsrum vid entréerna i bottenplan. Tvättstugorna i föreningen ligger i friliggande byggnader i området och har tvättider fram till 22:00. Föreningen har även bastu, solarium, motionsrum (i tvättstugebyggnad mellan Sjömilsgatan 14-16). Föreningslokal finns på Svängrumsgatan 30 och övernattningslägenhet på Nymilsgatan 1 och Svängrumsgatan (4 st sängar till en kostnad av 200 kr/natt). Föreningen har även odlingslotter.

Parkering

Det finns totalt 383 parkeringsplatser och 216 garageplatser. P-plats utan eluttag kostar ca 135 kr/mån. Det finns även p-plats med eluttag för ca 180-205 kr/mån. Garage (finns både varm- och kallgarage) kostar ca 320-380 kr/mån. Det finns även 58 carportar med eluttag för ca 230 kr/mån. Till p-plats, garage och carport är det separat kö. För mer info kontakta Riksbyggens Ekonomicenter på tfn 0771-860 860. Planerad byggnation i området där parkeringarna idag är belägna. De befintliga parkeringarna som idag finns på platsen ska ersättas inom detaljplanen.

Ekonomi

Månadsavgift

3 256 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband via Bredband2 och bostadsrättstillägg.

Driftkostnader

350 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 100 kr

Alla bilder och 3D

Karta & område

Sjömilsgatan 23, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy