Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Månadsavgift: 6 011 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexander Lindeberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alexander Lindeberg
Reg. Fastighetsmäklare, Kontorsansvarig Botkyrka
Tullinge

Solskensvägen 11

Månadsavgift: 6 011 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Alexander Lindeberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Alexander Lindeberg
Reg. Fastighetsmäklare, Kontorsansvarig Botkyrka

Trea i populär förening!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 82 kvm
  • Lägenhetsnummer: 18
  • Byggnadsår: 1982
  • Månadsavgift: 6 011 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 7
  • Hiss: Ja

Varmt välkomna till Solskensvägen 11 och denna fina trea om 82kvm. Lägenheten erbjuder:

-Fint renoverat kök
-Genomgående ekparkettgolv och fina materialval
-Tre fina sovrum
-Helkaklat badrum i fina färger
-Stort vardagsrum med tillhörande balkong
-Bra planlösning
-Bra hall med praktisk förvaring
-Källarförråd ingår

Brf Flädern är ett välskött förening bestående av 157 lägenheter fördelade på 5 hus som uppfördes 1982. Föreningen har nyligen bytt till nya 3-glasfönster och man underhåller löpande husen. De 5 husen omgärdar en välskött innergård med både lekplats och grillmöjligheter för de boende. I föreningen finns förutom tvättstugor även föreningslokal, gästlägenhet, snickerilokal, styrketräningslokal, bastu och pingislokal.
Busshållplats finns precis utanför föreningens område och det tar ca 5-10 min ner till Tullinge Centrum med restauranger, mataffärer, vårdcentral, Apotek mm. I Tullingeberg finns även en liten mataffär, frisör och pizzeria. Förskola finns i den direkta närheten och Tullingebergsskolan ligger knappt 5 min bort. Tullinge erbjuder både friluftsliv tack vare Brantbrink och Lida, badsjöar så som Tullingesjön, skidåkning vid Flottsbro samt närhet till Stockholm.

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: Trevlig hall med hatthylla direkt till höger samt förvaringsutrymme direkt till vänster. Klinkergolv och målade väggar.

Sovrum 1: Det större sovrummet med gott om plats för dubbelsäng och annat möblemang. Förvaring i garderober. Ekparkettgolv och målade väggar.

Sovrum 2: Sovrum som idag används som barn rum, plats för säng och annat möblemang. Ekparkett och målade väggar.

Sovrum 3: Används idag som kontor. Plats för säng och annat möblemang.

Vardagsrum: Trevligt vardagsrum med bra plats för soffgrupp, media möbel samt annat möblemang. Öppen planlösning mot köket. Härifrån når man den fina balkongen. Ekparkettgolv och målade väggar.

Kök: Renoverat kök i vitt utmed två väggar. Köket erbjuder bra arbetsytor på en laminatskiva i träfärg. Maskinellt finns kyl, frys, induktionshäll, spisfläkt, ugn och diskmaskin. Ekparkettgolv och målade väggar. Gott om plats för matgrupp.

Badrum: Helkaklat badrum i trevliga färger. Här finns badkar, kommod samt spegelskåp. Golvvärme, tvättmaskin och handdukstork finns.

Balkong: Trevlig balkong med fin utsikt. Gott om plats för balkongmöbler samt annat möblemang.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 82 kvm
Lägenhetsnummer: 18
Byggnadsår: 1982
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 7
Hiss: Ja

Tv/Internetanslutning

Enligt föreningens dokument: "Välkommen till brf Flädern".

Bredbandsuttaget som sitter i hallen får inte tas bort. För närvarande är Bredbandsbolaget den operatör som använder detta uttag, men i framtiden kommer det att bli anslutet till Botkyrka Stadsnät.

TV och bredbandsuttagen från Comhem i vardagsrummet och i vissa sovrum får inte heller tas bort.

Värme- och ventilationsanläggning

Enligt föreningens dokument: "Välkommen till brf Flädern".

Värmesystem
Bostadsföreningen Flädern är ansluten till Södertörns fjärrvärmenät. Värmeväxlaren sitter i hus 13 varifrån allt varmvatten och radiatorvatten skickas till övriga hus i ett kulvertsystem. Värmesystemet är av typ ettrörssystem. Detta innebär att radiatorvattnet i lägenheterna går i ett rör i en slinga genom alla radiatorerna
(elementen). Den första radiatorn som ligger närmast inloppet blir då varmast och i följande radiatorer sjunker temperaturen stegvis. Den minskade värmen över
radiatorerna kompenseras av större värmestrålande yta på de följande radiatorerna i slingan genom lägenheterna.
Varje radiator har en termostatventil som går att reglera mellan 18–22 C. Om rumstemperaturen är högre än inställt värde förblir radiatorn kall.
Temperaturen i lägenheterna styrs av väderprognos och av inomhusgivare. Föreningen har avtal med företaget eGain för denna tjänst.
Tre lägenheter i varje hus har inomhusgivare som är anslutna via mobilnätet till företagets datacentral och därifrån skickas styrsignaler till vår värmecentral i hus 13.

Ventilationssystem
Föreningen ansvarar för underhållet av ventilationssystemet.
Ventilationssystemet i fastigheterna är av typ från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Tilluftsventilerna är placerade i sov- och vardagsrum.
Frånluftsventilerna återfinns i kökskåpan, i bad- och duschrummen samt i ev. klädkammare. Ventilationsaggregaten är placerade på plan 7 i alla hus, med filter för damm på tilluftssidan av aggregaten. Eftersom det sitter fläktar på taket som är gemensamma för alla frånluftsventiler är det av största vikt att
ingen byter sin fläkt över spisen till en fläkt som har motor för att suga ut matoset. Det stör ut allas ventilation i hela huset.

Ett från- och tilluftssystem bygger på att alla lägenheter har en balans mellan inblåst luft och utsugen luft. I husen är även den inblåsta luften förvärmd till
ca 18–20° C. Värmeväxlaren återvinner en stor del av energin i den luft som sugs ur lägenheterna. Det sker ingen återföring av den förbrukade luften till tilluften utan den går ut i det fria. Mycket viktigt vid ett balanserat ventilationssystem är att inte rubba inställd spalt (öppning) på tilluftsventilerna.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Botkyrka

Omgivning

Välkommen till Tullinge som tillhör Botkyrka kommun.

Kommunikationer
Tullinge station ligger på promenadavstånd från de flesta delar av Tullinge där du finner både pendeltåg och busskommunikationer.
Det finns flera olika bussalternativ som går runt i de olika delarna av Tullinge.
Under rusningstrafik går direktbuss 726 från Tullinge station in till Fridhemsplan i Stockholm.
Restiden med pendeltåget in till Stockholms Central tar 22 minuter, och till Flemingsberg tar du dig på 3 minuter.
För mer information och tidtabeller, besök www.sl.se

Natur och fritid
Är du en natur och friluftsmänniska?
Lida friluftsgård ligger ca 10 km söder om Tullinge. Här finner du allt från bad, fina grönområden, motionsspår samt en vattenskidklubb.
Där finns även ett värdshus som har mat och enklare logi för dig som vill stanna till.
På vintern är det perfekt för dig som vill åka skidor både på längden och utför, det finns även möjlighet att åka skridskor när isarna plogats.

Friluftsområdet Brantbrink ligger ca 2 km från Tullinge C.
Här finner du ishall, tennisplan, fotbollsplan samt orienteringsspår, varav några elljusspår som under vintern används som skidspår.

Flottsbro friluftsområde ligger också ca 10 km från Tullinge. Även här finns det möjlighet till bad på sommaren och skidåkning på vintern.

Vid Tullingesjön ligger det vackert belägna Stendalsbadet. För dig som är båtägare är detta ett perfekt ställe för en fin utflyktsdag. Tullinge Segelsällskap håller till i Tullingesjön med möjlighet till båtplats och uppläggning för medlemmar. Det finns även en brygga, beachvolley-bollplan samt ett trevligt grillområde. Tullinge kanotklubb är en annan aktiv förening som utövar sin verksamhet vid sjön.

Affärer och restauranger
Tullinge Centrum erbjuder allt från livsmedelsaffärer, restauranger, caféer, banker, vårdcentral, folktandvård och apotek, helt enkelt allt du kan tänkas behöva i vardagen.

Skolor och barnomsorg
Det finns närhet till både förskolor och skolor. För mer information besök gärna kommunens hemsida på www.botkyrka.se

Övrigt
Huddinge sjukhus och Södertörns högskola ligger ca 3,5 km från Tullinge Centrum. Det finns möjlighet att ta buss, bil eller varför inte ta en promenad eller cykeltur dit.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,60615%
Andel av insats: 0,60615%
Andel av månadsavgift: 0,60615%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Enligt årsredovisningen 2019 samt enligt föreningens hemsida mars-21:

Bostadsrättsföreningen Flädern ligger i Östra Tullingeberg om är beläget i Botkyrka kommun. Föreningens lägenheter är fördelat på 5 hus.
Föreningen äger fastigheten i Capella 1, Botkyrka kommun.
Antal lägenheter: 157 bostadsrätter (total lägenhetsyta: 13 460 kvm)

Portkod/porttelefon:
För att komma in i porten slår du en 4-siffrig kod på portapparaten utanför dörren. Porten kan öppnas med koden mellan kl. 07.00 och 21.00 alla dagar.
Porttelefonen är inkopplad på telenätet. Detta innebär att du både samtalar med besökare och öppnar porten från din vanliga telefon. När någon besökare vill nå dig från porttelefonen så kan han/hon på portapparaten antingen slå ditt anropsnummer (finns uppsatt på namntavlan bredvid portapparaten) eller ditt telefonnummer. Brf Flädern har centralt ställt in systemet så att anropsnumren endast är möjliga att använda under dagtid. Övrig tid är besökare hänvisade till att använda ditt vanliga telefonnummer för att slippa s.k busringningar nattetid.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Flädern
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1403
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Botkyrka
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Enligt årsredovisningen 2015, 2016, 2017 & 2019:

2019 - Byte av hiss i sol 11 och sol 19.
2019 - Renovering av P-garaget, bland annat med ny golvbeläggning
2019 - Indragning av fiber (huvuddelen gjordes 2018 och avslutades 2019)
2019 - Byte av garageport
2019 - Grön underhållsplan med bland annat uppfräschning utanför sol 19.
2019 - Lägenhetstillsyn.

2018 - Byte av hiss i Sol 13
2018 - Tilläggsisolering av vindarna
2018 - Indragning av fiber till samtliga lägenheter
2018 - Inpasseringssystemet utbytt med nya brickor till garaget
2018 - Laddstation för elbilar: installation av 8 stycken ladduttag
2018 - Inköp av hjärtstartare
2018 - Tvättning av fasaderna som vetter mot norr
2018 - Belysning: byte av belysning i trapphusen och i hisshallarna

2016 - Målning av trapphus och hisshallar
2016 - Utbyte av taksäkerheten, det vill säga plattformar, stegar och säkerhetsanordningar.
2016 - Spolning av avloppsledningen i köket, i alla lägenheter.
2016 - Byte av bommen på gården, samt ombyggnad av trappan på västra sidan av Sol 13. Utomhusbelysningen kompletterad med en ny belysningsstolpe.
2016 - Lekplatsen: Det gamla staketet ersatt med ett nytt. Lekborgen har renoverats.

2015 - Lysrörsarmaturer har bytts i tvättstugor samt i allmänna utrymmen. Belysningsarmaturerna på gården byttes från kvicksilverlampor till LED armaturer.
2015 - Renovering av kvarvarande fönster i Solskensvägen 15
2015 - Utsmyckning av entréerna har gjorts med äldre bilder från Tullinge samt grön växt.
2015 - Staketet har monterats vid branten mellan Sol 11 och 13.
2015 - Samtliga utemöbler, parksoffor och bord, samt stora gungan på lekplatsen har renoverats.

2014- Byte av ventilationssystem
2013/2014 - Byte av VVC-rör
2013/2014- Renovering av yttertaken
Kommande renoveringar: Enligt årsredovisningen 2019:

De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
2020 - Byte av hiss i resterande två hus. åtgärda kalla golv i två lägenheter.
2021 - Byte av låssystem.
2022 - Byte av linoleummattor.
2023 - Asfaltering på gården.

Gemensamma utrymmen

Enligt uppgifter från föreningens hemsida mars-21:

Gästlägenhet Solskensvägen 17
Finns att hyra för vänner till föreningens medlemmar mot en deposition. Det finns sängplatser för 5 personer plus en extra bädd. Lägenheten har toalett och dusch, ett litet kylskåp, 2 kokplattor, mikro, kaffebryggare och vattenkokare. TV finns men ingen internetuppkoppling. Sänglinne och handdukar medtas, kuddar och täcken finns. Lägenheten kan bokas för max 7 nätter i sträck och tidigast 2 månader i förväg.
Parkeringsplats i nedre delen av garaget ingår i hyran.

Föreningslokalen Solskensvägen 11
Föreningslokalen kan lånas av boende mot en deposition som du får tillbaka om den är återställd städad och hel. Lokalen har kyl och frys, kaffekokare, vattenkokare, 2 små plattor för värmning och porslin och glas för ca 30 personer. Regler för användandet finns uppsatta på dörren. Överenskommelse om lån görs med lokalansvarige, se anslag i porten eller under rubriken lägenheter och lokaler på föreningens hemsida.

Tvättstuga finns.

Brf Flädern har förutom föreningslokalen ett par andra lokaler som bostadsrättsinnehavare kan få nyckel till mot en deposition.

Snickerilokalen
Lokalen ligger längst ner i hus 13 och är utrustad med snickarbänk och en del maskiner.

Styrketräningslokalen
Träningslokalen ligger i hus 15 på bottenplan och är utrustad med diverse maskiner och vikter för träning.

Bastun
Bastun ligger längst ner i hus 19. Det finns en separat del med soffor om någon inte står ut med värmen.

Pingislokalen
Pingisrummet ligger även det i hus 19.

Avgiften läggs på månadsavgiften.

Parkering

Enligt föreningens hemsida mars-21:

I garaget och på P-däck finns det fyra olika sorters platser att hyra.

1. Utomhus på parkeringsdäck med elstolpe.
2. Inomhus med elstolpe
3. Inomhus utan elstolpe
4. Utomhus laddplats för elbil


Dessa platser hyr du genom att kontakta HSB Södertörn kundtjänst.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Enligt information från föreningen mars-21:
Den för år 2021 upprättade budgeten visade höjningsbehov och styrelsen beslöt att höja årsavgifterna med 1% fr.o.m. 2021-01-01.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

6 011 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Enligt information från föreningen feb-21:
Comhems grundutbud ingår.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 97 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 91 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-09-08
Besiktningsman: Jimmy Östling Acc Byggkonsult

Alla bilder

+ 15 Visa alla 21 bilder
 

Karta & område

Solskensvägen 11, Tullinge

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning