Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
6 595 000 kr
Anmäl till visning
 • Torsdag
   30/9
 • 17:30-18:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
 • Måndag
   4/10
 • 17:30-18:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Malin Solvang Forsberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Malin Solvang Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom
Västra Frölunda

Rödgatan 23

Pris (Utgångspris): 
6 595 000 kr
Anmäl till visning
 • Torsdag
   30/9
 • 17:30-18:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
 • Måndag
   4/10
 • 17:30-18:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Malin Solvang Forsberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Malin Solvang Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom

Kedjehus med egen gavel & fantastisk trädgård i Åkered / Näset!

 • Typ: Kedjehus, Kedjehus 1 1/2 -plan
 • Rum: 6, varav 3 sovrum
 • Boarea: 159 kvm
 • Tomtarea: 333 kvm
 • Byggnadsår: 1967
 • Driftkostnad: 43 300 kr/år
 • Upplåtelseform: Tomträtt

Välkommen till ett av de populära kedjehusen med fri gavel och stor trädgård i Åkered - Näset! Välrenoverat kedjehus som renoverats varsamt med god smak och fina materialval bl a nyrenoverat kök och badrum. Här finns även kakelugn! Läget är ljuvligt med sin avskilda gavel och stora trädgård som rymmer många fantastiska uterum. En inglasad altan blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. I trädgården finns även en liten damm där näckrosorna trivs. Ett växthus finns att tillgå för den som har gröna fingrar och här växer en ståtlig vinranka. Trädgården har även ett altandäck där vi kan njuta av middagar under den sköna kvällssolen. Ett fantastiskt hus där vi har en underbar hörntomt som en stor extra bonus!

Invändigt så rymmer huset två bra sovrum på övre plan (som lätt kan göras till tre bra sovrum) samt ett gästrum / hemmakontor på entréplan. Två badrum, ett på varje plan och där badrummet på övre plan har renoverats under 2017 och kvalitetsdokument finns. Även köket har renoverats av nuvarande ägare under 2019. Eget garage intill huvudentrén. Ett trivsamt kedjehus där omsorg har lagts vid renoveringarna och underhållet. Ett praktiskt boende med generösa ytor där man kan flytta in och trivas från första stund.

Åkereds kedjehusområde ingår i Göteborgs kommuns bevarandeplan. Området bebyggdes under sent 60-tal och ritades av H Falkenberg och L Ågren. De charmiga husen som går i fastställda färgtoner (rött eller brunt), välvda takkupor och med enkupiga tegeltak är enhetliga och skapar en pittoresk helhet. Mellan husen ligger lugna gator, öppna ytor och tanken var att gatorna skulle fungera som ”gemensamma vardagsrum” för de boende. I området byggdes även en skola och kyrka. Med sitt fina läge på Näset med närhet till det mesta så är området mycket populärt och omtyckt.

Halvön Näset är helt enkelt speciellt. Alltid nära till hav och bad, men samtidigt finns här ett rikt utbud av affärer, aktiviteter, skola, förskolor samt goda kommunikationer. För den båtintresserade finns småbåtshamnar vid bl a Björlahamnen, Rörvik och Hammar. Vackra badplatser finner vi många till antalet och här väljer man mellan Möttvik, Smithska udden, Hammar, Hängesten, Rörvik, Stegerholmen och Saltsjönäs. Vid Åkeredsrondellen finns bl a mataffär, fiskbil, pizzeria, blomsteraffär och ett glasscafé. För den sportintresserade ligger Sportarenan när till hands och här kan man spela tennis, badminton, fotboll och minigolf. Flera förskolor finns i området och för de något äldre barnen finns både Näsetskolan och Åkeredsskolan.

Välkommen till Rödgatan 23!

Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÈPLAN

Hall & Entré
Välkomnande öppen hall med ljusa väggar och parkettgolv som enhetligt löper vidare till vardagsrum och matsal. En platsbyggd garderob som ger förvaring samt plats för avhängning till vänster.

Vardagsrum
Rakt fram ligger bostadens härliga vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot trädgården. Rummet är fritt från direkt insyn och har fina sociala ytor. Väggar i ljust grå ton och ljust parkettgolv i holländsk läggning. Här finns gott om plats för soffa, TV- och läshörna samt den mysiga kakelugnen som är i funktion och skänker karaktär till rummet.

Matsal
Matsalen ligger i fil med vardagsrummet och med vackra pardörrar som avgränsar. Även här väggar i grå nyans och samma parkettgolv som i vardagsrummet. Plats för matsalsbord som dukas upp till stora middagar. Matsalen ligger även fint med sin direkta anslutning till köket. I matsalen finns även utgång till det inglasade uterummet.

Uterum
Ljuvligt inglasat uterum med tak, stora fönsterpartier och trätrall. Detta rum blir en härlig förlängning av vardagsrummet och matsalen och kan nyttjas stora delar av året. Här finns plats för matgrupp och loungedel. Glaspartierna är skjutbara och kan öppnas upp varma sommardagar.

Kök
Ljust kök med som totalrenoverats under 2019 och som skänker god förvaring och gott om plats för matlagning och social samvaro. Luckor och skåp i grått. Fint ljusinsläpp från de fyra fönstren som vetter ut mot husets framsida. Bänkskiva i komposit med marmorutseende från Silestone som löper vidare upp som stänkskydd på väggen. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys med isfunktion från Samsung (side by side), integrerad diskmaskin, ugn med häll från Smeg samt en integrerad fläkt. Plats för matbord i köket som dukas upp för ca fyra personer. Ljusa väggar och ett vackert parkettgolv med underliggande golvvärme.

Groventré & tvättstuga
Intill köket ligger vår praktiska groventré. Här har vi ljusa väggar och en våtrumsmatta i blå nyans på golvet. Stora ytor och mycket god förvaring finner vi här. Tvättmaskin från Bosch, torktumlare från Cylinda samt ett tvättställ. Fönster mot carporten.

Sovrum I /hemmakontor
Trevligt ljust rum med utsikt mot Rödgatan. Ljust parkettgolv och väggar i greige ton. Här finns två platsbyggda garderober i vitt som ger en god förvaring. Ett rum som lämpar sig ypperligt som hemmakontor, gästrum eller kanske för tonåringen?

Badrum
Badrummet är delrenoverat av nuvarande ägare. Målade väggar i grått och en våtrumsmatta på golvet. Handfat i vitt med kommod undertill. Ovanför handfatet finns en spegel och väggfast belysning. Vägghängt skåp i vitt som ger en god förvaring och en mycket fin duschkabin i stram design. Praktiskt med fönster för vädring.

ÖVRE PLAN

Via en trappa i ek når vi övre plan. Här finns idag två sovrum som smidigt kan göras om till tre genom att sätta upp en skiljevägg (se alternativ planskiss). Här finns även en rymlig walk in closet, fina platsbyggda lösningar i kattvindarna, nyrenoverat badrum samt ett ljust allrum som förbinder rummen på ett trevligt sätt.

Allrum
Härligt allrum som förbinder alla rum på ett trevligt sätt. Ljusa väggar, parkettgolv och härliga fönster mot trädgården. Plats för soffa och loungemöbler. Inbyggda trevliga bokhyllor.

Master Bedroom / sovrum II
Sovrummet ligger med rofyllt läge och rymmer en dubbelsäng utan att ta för mycket av rummets yta i anspråk Trevligt rum med snedtak och fönster åt två väderstreck. Blågröna väggar (färgen Deep Paris) och plastmatta. Längs väggen garderober med skjutdörrar i vitt och med speglar. Lägg märke till den platsbyggda och infällda hyllan i kattvinden. Utanför sovrummet ligger en rymlig walk in closet som ger vidare god och snygg förvaring.

Sovrum III
Detta stora sovrum nyttjas idag som barnrum och här kan man lätt skapa två bra sovrum genom att sätta upp en vägg, se alternativ planskiss. Ljusa väggar och parkettgolv. Platsbyggda garderober och fina vinklar med snedtaket och kattvindarna som skänker en trevlig karaktär till rummet.

Badrum
Helkaklat fräscht badrum med väggar kaklade i vitt och med stora polerade plattor i granitkeramik på golvet med underliggande behaglig golvvärme. Stort hörnbadkar i vitt. Runt handfat i vitt med kommod undertill. Ovanför handfatet sitter ett spegelskåp med belysning. Vägghängd WC i vitt. Badrummet renoverades under 2017 av Badrumsgruppen och kvalitetsdokument finns. Praktiskt fönster för vädring.

Trädgård, inglasat uterum och växthus
Vi vill slå ett extra slag för denna fantastiska trädgård som Rödgatan 23 ger oss! Utanför vardagsrummet når vi det inglasade stora uterummet som kan nyttjas stora delar av året. Trädgården löper runt huset och på gaveln finns ett växthus med altan och här kommer kvällssolen. I trädgården finns även en liten näckrosdamm. I trädgården finns många vackra växter och träd såsom; magnolia, vallmo, äppelträd, rabarber, rosor, smultron och röda vinbär mm. Även stora gräsytor för hopp, lek och spring.

ÖVRIGT
Vidbyggt kallgarage samt förråd intill fastigheten (i carporten).
För vidare information om samfälligheten se https://www.akered.se

SÄLJARNAS ORD OM LIVET I HUSET;
"Barnvänligt hus med stora sociala ytor, perfekt trädgård för barnfamiljen. Växthuset bjuder in till spännande växtlighet och odlingsmöjligheter, där vinrankan är kronan på verket. Längst in på lugn återvändsgata blir gatan en trygg plats att leka på. Bland grannhusen finns ett flertal barnfamiljer vilket ger en fin gemenskap på gatan. Hörntomt ger en större trädgårdsyta samt en mer privat känsla och soltimmar hela dagen".

Sammanfattning

Typ: Kedjehus, Kedjehus 1 1/2 -plan
Rum: 6, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 159 kvm
Tomtarea: 333 kvm
Pris (Utgångspris): 6 595 000 kr
Byggnadsår: 1967
Driftkostnad: 43 300 kr/år
Upplåtelseform: Tomträtt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Fjärrvärme via radiatorer samt golvvärme i kök och badrum på övre plan

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Betongplatta på mark med uppreglade golv
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Sadeltak, enkupigt tegeltak på ett underlag av läkt, papp och råspont
Utvändiga plåtarbeten: Bandtäckt plåt på takkuporna
Ventilation: Självdrag med förstärkt frånluft badrum övre plan
El: Jordfelsbrytare finns installerad
Jordat/ojordat: Delvis jordat
Fel och brister: Besitkningsprotokoll samt säljarens frågelista finns tillgängligt.

Renoveringar

Nuvarande ägare har bott i fastigheten sedan 2017.
1983 – Fönster entréplan
2002 – Kakelugn installeras
2003 – Fjärrvärme installeras
2005 – Gavelfasad renoveras
2007 – Ny innertrappa
2007 – Byte hängränna, fotplåt och stuprör
2008 – Fönsterbyte övervåning
2009 – Markiser
2009 – Byte av plåt till takkuporna
2009 – Täckplåt fasad & tak
2010 – Nytt ytterförråd
2010 – Uterum med glaspartier och tak
2012 – Marksten framsida och vid uterum
2017 – Ommålning väggar i hall, vardagsrum, matsal, trappa, sovrum och allrum
2017 – Totalrenovering badrum övervåning – kvalitetsdokument finns
2017 – Walk-in closet renoveras
2018 - Motordriven garageport installerad och ny sidodörr
2018 – Fiber installeras
2018 - Nya ytskikt, badrumsmöbler och duschkabin badrum entréplan
2019 – Totalrenovering kök och installation av golvvärme
2020 – Ommålning ytskikt uterum
2020 – Nytt växthus
2021 - Ny tvättmaskin
2021 – Nytt altandäck i anslutning till växthus
2021 – Ommålning gästrum/kontor

Tomt/balkong/uteplats

Underbar hörnträdgård med inglasat uterum, växthus, näckrosdamm, planteringar, gräsmatta - en mycket fin trädgårdsmiljö.

Övriga byggnader

Vidbyggt förråd och carport.

Parkering

Parkeringsmöjligheter finns framför huset samt i den vidbyggda carporten.

Tv/Internetanslutning

Telia öppen fiber.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG NÄSET 5:13

Omgivning

Näset är en cirka 3 km lång och 2 km bred halvö sydväst om Göteborg. Liksom flera områden i Västra Göteborg för Näsets historia oss tillbaka till sten- och bronsåldern och man tros ha ägnat sig åt jordbruk och fiske i området. I slutet av 1800-talet började man bryta sten längs kustremsan. Den verksamheten pågick fram till första världskriget och satte sina spår i kustlandskapet. På 1920-talet började man plantera skog och etablera sommarstugor i området. Under 1940-talet blev området en del av Göteborg och nu tog byggnationen av sommarbostäder fart. Sakta men säkert har sommarbostäderna sedan övergått till permanentbostäder och numera utgörs bebyggelsen mest av villa- och radhusområden.

Bor man på Näset har man strand, klippor, badvikar och båthamnar på bara några minuters gångavstånd. För dig med båtintresse finns fina småbåtshamnar som t.ex. Björlahamnen, Rörvik och Hammar varifrån man lätt kan ta sig vidare ut till Göteborgs södra skärgård.

Näset är inte bara hav, bad och båtliv. Här finns alla möjligheter till motion året runt. Vid Åkeredsrondellen ligger Sportarenan där man kan spela tennis, badminton, fotboll och minigolf.

För den som tycker om att promenera finns vackra naturstigar runt hela halvön med massor av smultronställen som badplatserna vid Möttvik, Smithska udden, Hammar, Hängesten, Rörvik, Stegerholmen och Saltsjönäs. Vid Välens ekologiska fritids- och våtmarksområde kan man bland annat njuta av fågelskådning.

När det gäller skolor och barnomsorg finns det flera alternativ att välja mellan. Läs gärna mer på www.goteborg.se.

Närområdets matbutik finns vid Åkeredsrondellen. I området finns även pizzerior och café.

Inte långt från Näset finner man expansiva Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker och service. Intill Frölunda Torg ligger Frölunda Kulturhus som bl.a. erbjuder biograf och olika kulturella aktiviteter. Här finns också en simhall och ett stort bibliotek. Till Frölunda Torg tar du dig lätt med buss eller cykel. Frölunda Resecentrum är områdets knutpunkt och därifrån tar man sig smidigt vidare ut till stadens olika delar med både spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se.

Planbestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 19660328)
5-Fläcklaven I Näset, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19660907)
Ändring Av Del Av Detaljplan För Omdisponering Inom Egnahemsområde Vid Åkered Inom Stadsdelarna Näset Och Önnered I Göteborg, Ändring av dp (Beslutsdatum: 20200623, Registreringsdatum: 20201001)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Önnered Ga:5

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

6 595 000 kr

Driftkostnader

43 300 kr/år
Årlig elförbrukning: 20200 kWh/år
Antal i hushållet: 5

Fördelas enligt följande

El: 23 200 kr
Försäkring: 7 500 kr
Renhållning: 2 000 kr
Samfällighet: 10 600 kr
Beskrivning: Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares uppgifter och skall ses som en uppskattning av framtida kostnader. Kostnaderna kan således variera efter personlig förbrukning och behov. I elkostnaden ingår elnätskostnader, hushållsel samt uppvärmning. I samfälligheten ingår vatten (á conto), skötsel av allmänna ytor och gator mellan husen, gemensamma anläggningar (parkering, vatten- och avloppsledningar). Se vidare information på samfällighetens hemsida; www.akered.se

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 524 kr och tomträttsavgäld med belopp om 6 180 kr/år.

Taxering

Byggnad: 1 996 000 kr
Mark: 1 635 000 kr
Totalt: 3 631 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1967
Standardpoäng: 27
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 14 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 462 500 kr.

Tomträtt

Period: Avgäldsperiod: 20år från 1987-09-05
Upplåtare: 212000-1355
Göteborgs Kommun
Box 2258 40314 Göteborg
Slutdatum: 2027-09-05

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: EE
Energideklaration utförd: 2016-10-31
Besiktningsman: Actava AB
Beskrivning: Energiprestanda 132 kWh/kvm/år.

Alla bilder

+ 36 Visa alla 42 bilder
 

Planritning

Karta & område

Rödgatan 23, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift + 710 kr
Tomträttsavgäld + 515 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

30
sep
Anmälan krävs
Tor 17:30-18:30
Välj tid
4
okt
Anmälan krävs
Mån 17:30-18:30
Välj tid
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning