Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Utgångspris: 
13 500 000 kr
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Gert Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Gert Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion
Västra Frölunda

Hängestensvägen 21B

Utgångspris: 
13 500 000 kr
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Gert Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Gert Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion

NÄSET

  • Typ: Villa, 2-planshus med delvis källare
  • Rum: 7, varav 4 sovrum
  • Boarea: 239 kvm
  • Biarea: 50 kvm
  • Tomtarea: 836 kvm
  • Byggnadsår: 2003
  • Driftkostnad: 40 243 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Med ett högt, insynsskyddat läge och närhet till havet ligger denna representativa villa byggd 2003 med stora, sociala ytor och ett fantastiskt vardagsrum med en takhöjd utöver det vanliga, hela 3,60. Stor, skifferbelagd uteplats i härligt sydväst läge och med plats för både en stor grill och utemöbler. Dessutom med ett härligt spabad från Cameo med dimrad belysning under räcket, inramad av designade terrassplanteringar!

Utöver det generösa vardagsrummet med höga fönsterpartier och två utgångar till den skifferbelagda uteplatsen åt syd/väst erbjuder entréplanet även ett fint HTH-kök med lyxiga detaljer så som inbyggd kaffemaskin och extra bred induktionshäll, en föräldradel med både bibliotek, master bedroom, ett stort helkaklat badrum med både bubbelbadkar och duschplats och en walk in closet. På entréplanet finns även en gäst- eller tonårsdel med ett sovrum och ytterligare ett helkaklat badrum med toalett samt en mycket genomtänkt tvättstuga med bl.a inbyggd strykbräda och mangel, vinkyl och centraldammsugare. Hela nedre plan har vattenburen golvvärme, ljusa, släta väggar och enhetlig björkparkett på golven.

På övre plan ryms ytterligare två bra sovrum, båda med ljusinsläpp från två håll, vilket är genomgående för samtliga rum i bostaden. Här erbjuds även ytterligare en social yta i form av ett allrum samt husets tredje helkaklade badrum med behaglig golvvärme. Björkparketten ger karaktär även åt rummen på övre plan. Väggarna är ljusa, släta.

Bostadens planlösning är genomtänkt in i minsta detalj, med generösa förvaringsmöjligheter både genom stora skjutdörrsgarderober i alla sovrum samt en extra walk in closet i anslutning till master bedroom. I anslutning till garaget finns ett stort, isolerat förråd om ca 25 kvm och även pannrummet med ingång från baksidan av huset erbjuder möjlighet för förvaring. Öppen fiber. Bergvärme. Garage med plats för en bil. Laddbox med två uttag.

Säljaren har en båtplats för motorbåt vid Hängestenen, med egen brygga och boj. Det finns möjlighet för köparen att överta båtplatsen genom ett separat avtal med säljaren.

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉPLAN
HALL:
Välkomnande entré med praktiskt klinkergolv och en skjutdörrsgarderob för snygg, dold förvaring. Härlig golvvärme på hela nedre plan.

INRE HALL:
Inre hall med björkparkett och ytterligare en extra stor skjutdörrsgarderob för förvaring. Vacker björktrappa upp till övre plan.

TVÄTTSTUGA:
Till vänster om entrén och med genomgång till köket ligger husets praktiska tvättstuga. Under bänkskivan av Corian finns både en inbyggd mangel, en dold strykjärnslåda med automatisk avstängning samt en inbyggd strykbräda. Här finns även husets vinkyl (2016) och plats för återvinning. Tvättmaskin (2003), torktumlare (2003) och torkskåp (2003). Förvaringsmöjligheter i ett öppet Elfasystem med trådkorgar.

KÖK:
Inbjudande HTH-kök med öppen, social planlösning mot vardagsrummet med vacker bardisk i tjock teak. Skåp och luckor av björk matchar björkparketten och den snygga bänkskivan av Corestone (2015) bryter av på ett fint sätt ihop med de rostfria vitvarorna. Fullhöjdskyl (2003), fullhöjdsfrys (2003), inbyggd mikro (2018), inbyggd ugn (2003), inbyggd kaffemaskin (2003) och en extra bred induktionshäll (2018).

VARDAGSRUM:
Representativt vardagsrum om hela 55 kvm med en fantastisk takhöjd om hela 3,60 vilket tillsammans med de stora, höga fönstren och läget åt syd/väst ger detta rum ett fantastiskt ljus. Enhetlig björkparkett med hall, kök och övriga rum i huset. Utgång till den skifferbelagada uteplatsen både via en altandörr samt via ett härligt skjutdörrsparti. Markiser åt söder med automatisk justering.

BIBLIOTEK:
I väster, innanför vardagsrummet ligger en separat avdelning som lämpar sig som föräldradel, med ett härligt bibliotek/arbetsrum, masterbedroom, badrum, walk-in-closet och teknikrum/förråd.

MASTER BEDROOM:
Masterbedroom med en praktisk skjutdörrsgarderob utmed hela ena kortväggen samt utgång till uteplats och spabad på den andra kortväggen.

BADRUM:
Med ingång från biblioteket ligger ett stort, helkaklat badrum med klinker. Här erbjuds lugn och ro i det härliga bubbelbadkaret men även möjligheten till en snabbdusch efter träningen i duschrummet med extra takhöjd. Handdukstork, toalett, kommod med dubbla handfat och matchande sidoskåp.

WALK IN CLOSET:
Stor walk-in-closet, även det med björkparkett och plats för både kläder och skor.

FÖRRÅD/TEKNIKRUM:
Mellan badrum och walk-in-closet ligger husets teknikrum med plats för printer och router. Lägg märke till att uttag för bredband finns i samtliga rum som ett uppskattat komplement till trådlöst nätverk. I huset finns även 3 st fasta telefonlinjer, som kan användas till internet mellan två fasta servrar. En säkerhets lösning.

BADRUM:
Till höger om entrén ligger entréplanets andra badrum. Helkaklat med klinker. Duschplats, handdukstork, toalett och tvättställ. Perfekt som gästtoalett och bra placerat intill entréplanets andra sovrum/gästrum.

SOVRUM:
Sovrum med björkparkett och egen klädkammare. Samtliga rum i huset har ljusinsläpp från hela två håll. Så även detta sovrum.

ÖVRE PLAN
ALLRUM:
Härligt allrum med björkparkett och plats för soffgrupp och tv-möbel eller kanske två arbetsplatser. Ljusinsläpp både från tak- och sidofönster gör att till och med detta rum har ljusinsläpp från två vinklar.

TVÅ SOVRUM:
Över plan erbjuder även det två sovrum. Båda med ingång från allrummet, spegelvända men lika stora med var sin skjutdörrsgarderob och björkparkett. Lägg märke till de snygga spegeldörrarna, enhetliga med husets övriga innerdörrar.

BADRUM:
Helkaklat badrum med klinker och behaglig golvvärme likt badrummen på nedre plan. Duschplats, handdukstork, toalett, tvättställ med kommod och spegelskåp.

PANNRUM:
Pannrummet med ingång från baksidan av huset erbjuder möjlighet för förvaring. Bergvärmepump IVT Thermia, Centraldammsugare (uttag finns både på entréplan (2 st), övre plan (1 st) samt i garage).

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-planshus med delvis källare
Rum: 7, varav 4 sovrum
Boarea: 239 kvm
Biarea: 50 kvm
Tomtarea: 836 kvm
Utgångspris: 13 500 000 kr
Byggnadsår: 2003
Driftkostnad: 40 243 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Bergvärme IVT Thermia med 180 meter borrhål (2003)

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark med underliggande isolering
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Galvaniserad målad plåt
Ventilation: Mekanisk ventilation
Jordat/ojordat: Jordat

Tomt/balkong/uteplats

Stor skifferbelagd uteplats åt sydväst erbjuder sol i tre riktningar både morgon, lunch och middag. Plats för både en stor grill, soff- och matgrupp och dessutom med ett härligt spabad i skyddat läge.
Högt belägen, insynsskyddad tomt med äppleträd (Katja och Transparante Blanche) och krusbär. Dessutom fina stenläggningar och en designad terrassplantering som ramar in altan och spabad (Cameo 2015).

Parkering

Garage om 25 kvm med plats för en bil. Förråd om ytterligare 25 kvm i anslutning till garaget. Plats för två bilar på uppfarten. Laddbox med två uttag är installerad 2021.

Tv/Internetanslutning

Fiber är indraget. Möjlighet till satellit-mottagning via parabol på taket. Larm via Securitas ingår ej men går ev. att överta.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Näset
Fastighetsbeteckning: GÖTEBORG NÄSET 110:23

Omgivning

Näset är en cirka 3 km lång och 2 km bred halvö sydväst om Göteborg. Liksom flera områden i Västra Göteborg för Näsets historia oss tillbaka till sten- och bronsåldern och man tros ha ägnat sig åt jordbruk och fiske i området. I slutet av 1800-talet började man bryta sten längs kustremsan. Den verksamheten pågick fram till första världskriget och satte sina spår i kustlandskapet. På 1920-talet började man plantera skog och etablera sommarstugor i området. Under 1940-talet blev området en del av Göteborg och nu tog byggnationen av sommarbostäder fart. Sakta men säkert har sommarbostäderna sedan övergått till permanentbostäder och numera utgörs bebyggelsen mest av villa- och radhusområden.

Bor man på Näset har man strand, klippor, badvikar och båthamnar på bara några minuters gångavstånd. För dig med båtintresse finns fina småbåtshamnar som t.ex. Björlahamnen, Rörvik och Hammar varifrån man lätt kan ta sig vidare ut till Göteborgs södra skärgård.

Näset är inte bara hav, bad och båtliv. Här finns alla möjligheter till motion året runt. Vid Åkeredsrondellen ligger Sportarenan där man kan spela tennis, badminton, fotboll och minigolf.

För den som tycker om att promenera finns vackra naturstigar runt hela halvön med massor av smultronställen som badplatserna vid Möttvik, Smithska udden, Hammar, Hängesten, Rörvik, Stegerholmen och Saltsjönäs. Vid Välens ekologiska fritids- och våtmarksområde kan man bland annat njuta av fågelskådning.

När det gäller skolor och barnomsorg finns det flera alternativ att välja mellan. Läs gärna mer på www.goteborg.se.

Närområdets matbutik finns vid Åkeredsrondellen. I området finns även pizzerior och café.

Inte långt från Näset finner man expansiva Frölunda Torg med sitt stora utbud av butiker och service. Intill Frölunda Torg ligger Frölunda Kulturhus som bl.a. erbjuder biograf och olika kulturella aktiviteter. Här finns också en simhall och ett stort bibliotek. Till Frölunda Torg tar du dig lätt med buss eller cykel. Frölunda Resecentrum är områdets knutpunkt och därifrån tar man sig smidigt vidare ut till stadens olika delar med både spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se.

Planbestämmelser

Näset,bostäder I Brevik, Detaljplan (Beslutsdatum: 19940217)
110-Takmossan I Näset, Fastighetsplan (Beslutsdatum: 20010323)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Näset Ga:108
Rättigheter last: Officialservitut: Va-ledningar

Ekonomi

Utgångspris

13 500 000 kr

Driftkostnader

40 243 kr/år
Årlig elförbrukning: 19337 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 25 391 kr
Vatten och avlopp: 3 991 kr
Försäkring: 8 923 kr
Försäkringskommentar: IF
Renhållning: 1 938 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 524 kr.

Taxering

Byggnad: 4 006 000 kr
Mark: 2 885 000 kr
Totalt: 6 891 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2003
Standardpoäng: 31
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 1 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 000 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 87 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 44 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-07-01
Besiktningsman: Patrik Bergenstav

Alla bilder och 3D

+ 36 Visa alla 42 bilder
 

Planritning

Karta & område

Hängestensvägen 21B, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift + 710 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning