Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
995 000 kr
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Skelleftehamn

Södra Hamngatan 25C

Utgångspris: 
995 000 kr
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare

Radhus med trevlig planlösning disponerat på två plan och källare.

  • Typ: Radhus
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 114 kvm
  • Biarea: 57 kvm
  • Tomtarea: 92 kvm
  • Byggnadsår: 1977
  • Driftkostnad: 29 816 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Här presenteras ett radhus i Skelleftehamn med fantastisk potential och goda möjligheter för dig att skapa din drömbostad. Bostaden har en genomgående äldre standard som har besvarats otroligt väl. Bostaden är disponerad på 2 plan samt en rymlig källare med en yta på 114 + 57 kvm.

På entréplan kliver du in i hallen och här har du garderobförvaring och hatthylla att hänga av ytterkläderna på. Hallen leder er in till köket med mörkbruna skåpsluckor och gott om förvaringsutrymmen. Den maskinella utrustningen har bytts ut de senaste 5 åren och består av fläkt, spis samt fullstor kyl- och frys.

I anslutning till köket kommer ni in till ett rymligt vardagsrum som bjuder in till umgänge och avkoppling. Här finns gott om plats för soffgrupp samt matplats om så önskas. Stora fönster i vardagsrummet som släpper in naturligt ljus och ger en härligt atmosfär. Uteplatsen med sydvästläge når du via vardagsrummet. Här ute finns möjlighet njuta av soliga dagar tillsammans med familj och vänner samt potential att odla dina egna grönsaker eller en lekplats för barnen.

På övre plan finns det tre väl tilltagna sovrum, perfekt för den växande familjen eller för att inreda som arbetsrum eller gästrum. Bostadens balkong når du via ena sovrummet och här har du utsikt utöver Kurjoviken. På övre plan finns även ett stort badrum med bland annat duschkabin och toppmatad tvättmaskin som köptes in 2023. Trapphissen mellan entréplan och övre plan kan monteras ned av säljaren innan försäljning om det önskas. I källaren finner du en gillestuga med stora sällskapsytor. Här finns även tvättstuga med dusch, bastu och praktiskt förråd med hobbyhörna.

Skelleftehamn ligger ca 15 km från centrum och har många bekvämligheter att erbjuda sina invånare. Här finner man bland annat livsmedelsbutiker, badhus med sporthall, gym, fritidsgård och bibliotek, Folkets hus och ett varierat utbud av restauranger. Närmaste hälsocentral och apotek finner du i Ursviken som ligger ca 3 km från Skelleftehamn.

De yngre invånarna har två skolor att välja mellan, varav en är en högstadieskola som förbereder dem inför de kommande åren. Regelbundna förbindelser kopplar samman Skelleftehamn med centrala delar av Skellefteå samt det praktiska handelsområdet Solbacken.

Bostaden är besiktigad och försäkrad med Varudeklarerat. Besiktningsprotokoll finns att tillgå hos mäklaren.

Kontakta mig gärna vid frågor.
Varmt välkommen att visa intresse redan idag!

Om Bostaden

Beskrivning

Entréplan:

HALL
Här kliver du in i en hall med garderobsförvaring och hatthylla att hänga av ytterkläderna på. Ljusa tapeter på väggarna och golvet är beklätt med plastmatta.

KÖK
In till höger efter hallen ligger köket. Här inne finns det bra med köksförvaring samt städskåp. Köksinredningen består av mörkbruna köksluckor med lister, bänkskiva i rostfritt och laminat samt ny maskinell utrustning mellan 2018-2020 i form av fullstor kyl- och frys, fläkt samt spis med keramikhäll och varmluftsugn. På golvet är det plastmatta och väggarna består av ljusa tapeter.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är rymligt med ett väldigt trevligt ljusinsläpp från de stora fönsterna. Här finns det utrymme för både sällskapsyta för soffgrupp samt matplats. Golvet i vardagsrummet är ett parkettgolv och tapetserade väggar. Via vardagsrummet når du uteplatsen med sydvästläge.

UTEPLATS
Uteplatsen har ett härligt sydvästläge där du kan njuta av solens strålar och umgås med dina vänner. Tomterna i radhuslängan delas in med buskar och staket.

TOALETT
Gästtoalett i hallen med golv beklätt med plastmatta samt tapet på väggarna. Det finns WC, tvättställ samt skåpsförvaring.

Övre plan:

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med bra förvaring i form av fyra garderober med både hängande förvaring och hyllor. Golvet är beklätt med plastmatta och väggar med tapet. I detta sovrum är det inmonterat en extra ljuddämpande isolerruta.

SOVRUM 2
Sovrum med två garderober för extra förvaring. Perfekt rum att användas som exempelvis kontor. Balkongen når du via detta rum. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.

SOVRUM 3
Väl tilltaget rum med två garderober som är ett perfekt barnrum eller gästrum. Väggarna är beklädda med tapet och golvet med plastmatta.

BADRUM
Stort badrum med stort tvättställ med handfat, skåpsförvaring, WC, toppmatad tvättmaskin från 2023 och extra rymlig duschkabin från 2023. Här inne är det våtrumsmatta på golv och tapetserade väggar.

Källarplan:

GILLESTUGA
Stort sällskapsutrymme där golvet är beklätt med ljus heltäckningsmatta och stående träpanel samt tapet på väggarna.

TVÄTTSTUGA
Här inne finns dusch, toppmatad tvättmaskin, tvättställ och skåpsförvaring. Golv och väggar är beklädda med våtrumsmatta.

BASTU
Bastun nås via tvättstugan och den värms upp med elaggregat.

FÖRRÅD
Förvaringsutrymme med garderober.

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 114 kvm
Biarea: 57 kvm
Tomtarea: 92 kvm
Utgångspris: 995 000 kr
Byggnadsår: 1977
Driftkostnad: 29 816 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Direktverkande el

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Stomme: Lättbetong
Fasad: Stående träpanel
Fönster: Kopplade 2-glasfönster, 3-glas isolerruta i ett sovrum på övre plan
Takbeklädnad: Plåt
Ventilation: Självdrag
El: Jordfelsbrytare finns.
Huvudsäkring: 20 A
Fel och brister: Se besiktningsprotokoll samt frågelista för eventuella fel och brister.
Allmän information: Kostnaden för anläggningens utförande och drift skall fördelas mellan deltagande fastigheter efter lika andelstal (1/4).
Kommentar: Fasadbeklädnaden renoverades och ny träpanel monteras tillsammans med samfälligheten 2016. Takbyte utfördes 2018.

Renoveringar

2018:
Ny kyl, spis och fläkt. Fiber indragen i bostaden.

2019:
Ny toppmatad tvättmaskin i tvättstugan.

2020:
Ny frys, elementen byttes ut i bostaden (ej utbytta i vardagsrum eller källare).

2023:
Extra rymlig duschkabin och toppmatad tvättmaskin i badrum.

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats med sydvästläge.

Övriga byggnader

Det finns ett gemensamt cykelförråd samt två mindre gemensamma förråd med trädgårdstillbehör.

Parkering

Det finns ett garage med elektrisk garageport bredvid radhuslängan och en gästparkering/bostad.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns indraget i bostaden.

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Skellefteå
Fastighetsbeteckning: SKELLEFTEÅ KÖLEN 11

Omgivning

Skelleftehamn, en blomstrande tätort i Skellefteå kommun, sträcker sig cirka 15 kilometer bort från centrala Skellefteå stad.

Historiskt sett var Skelleftehamn ursprungligen en fiskeby vid namn Kallholmen. Det var där en handelshamn växte fram och tog namnet Skelleftehamn. Staden ändrade namn från Kallholmen till Skelleftehamn i samband med driftsättningen av smältverket Rönnskär.

De äldre byggnaderna i området är en del av den historiska skattkistan och har uppförts av Boliden AB, som byggde hus för sina tjänstemän mellan 1929 och 1931.

Skelleftehamn har många bekvämligheter att erbjuda sina invånare. Här finner man bland annat livsmedelsbutiker, badhus med sporthall, gym, fritidsgård och bibliotek , Folkets hus, bibliotek och ett varierat utbud av restauranger. Närmaste hälsocentral och apotek finns i Ursviken som ligger ca 3 km från Skelleftehamn.

De yngre invånarna har två skolor att välja mellan, varav en är en högstadieskola som förbereder dem inför de kommande åren.

För sport- och idrottsentusiaster erbjuder Skelleftehamn aktiviteter som fotbolls- och innebandyklubben Rönnskär Railcare IF. Dessutom finns en ishall nära området i Klemensnäs.

För dem med ett brinnande intresse för båtar, erbjuder småbåtshamnen Kurjoviken möjligheten att fördjupa sig i båtlivet och njuta av vattenäventyr.

Regelbundna förbindelser kopplar samman Skelleftehamn med centrala delar av Skellefteå samt det praktiska handelsområdet Solbacken.

Planbestämmelser

Kölen, Tomtindelning (Status: avregistrerad, Beslutsdatum: 1962-06-28, Senast ändrad: 2022-10-16)
Båtvarvet,konduktören mm, Stadsplan (Beslutsdatum: 1973-10-16, Senast ändrad: 1993-10-21)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: SKELLEFTEÅ KÖLEN GA:1
Samfällighet: SKELLEFTEÅ KÖLEN S:1

Övrigt

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Ekonomi

Utgångspris

995 000 kr

Driftkostnader

29 816 kr/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 21 287 kr
Vatten och avlopp: 3 840 kr
Renhållning: 4 689 kr
Beskrivning: Kostnaden för uppvärmningen är beräknad på säljarens avtal från elleverantör för 2022. I kostnaden för uppvärmningen är även hushållselen inräknad.
2022 förbrukades 12 636 kWh.
Förbrukning och kostnad är beräknad på 1 person.

Den nuvarande ägaren har förbrukat ca 32 kubikmeter vatten/år och renhållningskostnaden är baserat på storlek på sopkärl som för närvarande är 370L grönt och 140L brunt.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 4 538 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 479 000 kr
Mark: 126 000 kr
Totalt: 605 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1977
Standardpoäng: 32
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 320 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är beställd
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 25 Visa alla 31 bilder
 

Karta & område

Södra Hamngatan 25C, Skelleftehamn

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 378 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

5
okt
Anmälan krävs
Tor 17:30-18:15
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Skellefteå
Södra Hamngatan 25C
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning