Hoppa till innehåll
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
14 995 000 kr
Anmäl intresse
Paul Karlström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Paul Karlström
Fastighetsmäklare
Nacka

Lillängsvägen 89

Pris (Utgångspris): 
14 995 000 kr
Anmäl intresse
Paul Karlström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Paul Karlström
Fastighetsmäklare

Trivsam och välplanerad familjevilla med en härlig tomt i den klassiska villaidyllen Storängen.

  • Typ: Villa, Villa, 2-plan i souterräng
  • Rum: 7, varav 6 sovrum
  • Boarea: 169 kvm
  • Biarea: 54 kvm
  • Tomtarea: 1 079 kvm
  • Byggnadsår: 1944
  • Driftkostnad: 53 679 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Varmt välkomna till denna fantastiska villan i natursköna Storängen/Lillängen.

Den här charmiga och välplanerade villan uppfördes 1944 men har under senare år genomförts flera större renoveringar och är idag i mycket gott skick. Huset står på en lättskött tomt i ett lugnt och trevligt läge. Huset erbjuder 223 kvm boendeyta med stora sällskapsytor, påkostade materialval, upp till 6 sovrum, uteplatser och en magisk trädgård i ett läge där du kan njuta av sol från morgon till kväll.

På övre plan erbjuds ett härligt vardagsrum och matsal med utgång till balkong om drygt 6 kvm i söder. Här kan du njuta med familj och vänner intill den öppna spisen. Ett ljust och välutrustat kök i fin stil, tre rymliga sovrum samt ett renoverad badrum. Bostadens nedre plan erbjuder ett stort sällskapsrum med eldstad och utgång till trädgården, Det som tidigare varit ett garage har byggts om 2017 till en egen svit med sovrum och eget lyxigt badrum, perfekt för ungdom som vill ha det privat eller en möjlig uthyrningsdel. Ett tredje sovrum med gott om plats för både dubbelsäng, kontor och övrig möblering. Ett totalrenoverat badrum i högsta klass samt en klädkammare med intilliggande tvättstuga.

Tomten gränsar till promenadstråk, löparspår och har badrocksavstånd till Järlasjön med för härliga morgon-, kvällsdopp eller sommarbad med familjen. Trädgården består av en stor plan och fin gräsmatta på bostadens baksida med insynsskyddat läge. På husets framsida kan du njuta av sol och värme från morgon till kväll på både uteplatsen och balkongen.

Nu är det dags för nästa ägare att njuta med familj och vänner i denna fina villa.

Områdesbeskrivning

Huset ligger bra beläget inom området med promenadavstånd till det mesta, såsom barnomsorg, skola, badplats och shopping. Järlasjön finns ett stenkast bort. Ett boende här erbjuder skridskoåkning och längdskidor vintertid samt bad, kräftfiske, kanot- och båtliv under sommarhalvåret. På andra sidan sjön ligger Hellasgården med motionsspår och bad/skridsko sjö. Hit tar ni er enklast genom att cykla eller promenera till Kranglan via den lilla gångbron som leder över till andra sidan och Nacka reservatet. För slalomåkaren är det inte långt till Hammarbybackens liftar. I närområdet finns även Nacka IP med bland annat simhall och fotbollsplan för den sportintresserade. Nyckelvikens naturreservat är också en skön oas att besöka för den som gillar naturen.

Utmärkta kommunikationer i form av tåg och bussar in till stan dygnet runt med täta turer - på endast tio minuter når ni Slussen. Storängen station utmed Saltsjöbanan ligger endast någon minut bort. En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Åt andra hållet ligger Nacka Forum. Bekvämt promenadavstånd till flera skolor från förskola upp till gymnasieskola.

Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, Villa, 2-plan i souterräng
Rum: 7, varav 6 sovrum
Boarea: 169 kvm
Biarea: 54 kvm
Tomtarea: 1 079 kvm
Pris (Utgångspris): 14 995 000 kr
Byggnadsår: 1944
Driftkostnad: 53 679 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Uppvärmning

Bergvärmepump, vattenburen

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Stomme: Betonghålsten
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2 glas kopplade fönster
Grundmur: Betong/lättbetong
Takbeklädnad: Sadeltak, råspont, underlagspapp, läkt och betongpannor
Ventilation: Mekanisk frånluft (F)
Radon: Radonmätning utförd under gränsvärdet (se bifogat dokument).
El: År 2011 byttes elsystemet ut genom ny el-central, utbyte av luftledning till markburen ingång. Jordfelsbrytare installerades med jordade kontakter samt all elkabel ersattes med ny.
Murstock kommentar: Eldstad sotas regelbundet.

Renoveringar

2010/2011
- Elsystemet byttes ut genom ny el-central, utbyte av luftledning till markburen ingång. Jordfelsbrytare installerades med jordade kontakter samt all elkabel ersattes med ny.
- Bergvärme borrades (205 meter) och Nibe bergvärmepump installerades (uppdaterades med ny kompressor 2015).
- Ny avlopps och vattenledning drogs in från gatan
- Hela övervåningen har fick nya gipsväggar och tak, bredspacklade och klädda med mikrolit. Badrummet på övervåningen byggdes och nytt kök installerades med vitvaror från Siemens/Ilve, nytt parkettgolv lades in och befintliga originalparkett i ek slipades och oljades.

2012/2015
- Souterrängplanet byggdes /planerades om genom att förändra rumsavdelningen. Helt nytt badrum och sovrum/arbetsrum byggdes i våningsplanet. Golven bilades upp till flatberget ca 2 meter under sulan och berg sprängdes bort för att nå rätt golvhöjd. Vattenburen golvvärme installerades i dessa utrymmen.
- Ny dränering installerades och man sprängde rent runt huset för att undanröja vattenfickor. Två brunnar med pumpsystem placerades i N/V och N/Ö hörnen av byggnaden samt en automatisk pumpbrunn installerades under badrummet vid noll-nivån. Samtliga brunnar i byggnaden är bytta (6 stycken).
- Stödmuren byggdes och en granittrappa installerades i trädgården (med rördragningar för framtida elbelysning). Massa schaktades bort för att iordningsställa parkeringsplatser för tre bilar.

2016
- Uppdaterades pannrum/tvättstuga. Tvättmaskinerna (2st) är utbytta till nya under 2020. Mekanisk frånluft installerades från badrum och sovrum /arbetsrum på detta våningsplan

2017
- Bygglov beviljades för att bygga om det tidigare garaget. Portar togs bort ,fönster och glasade dubbeldörrar installerades.
- Ytterligare ett badrum till sovrummet nere byggdes till som också fick vattenburen golvvärme. När nya avloppsstammar monterades förbereddes även för avlopp till ett framtida trinettkök.

2018
- Ny entrédörr i teak med doctors knocker.

2019
- Ny takfot, nytt plåtslageri, nya hängrännor, stuprör installerades.
- Ny fasad med fiberbaserad puts som murades på fiberduk på isolerade skivor.

2020
- Plattsättning av 56 kvm terrass i sten, ny vinkyl i köket.

Parkering

Plats för 3 bilar

Tv/Internetanslutning

Fiber, parabol

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön
Fastighetsbeteckning: NACKA SICKLAÖN 216:4

Planbestämmelser

B 30, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19430903)

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Avtalsservitut: Villa - Se beskrivning
Rättigheter förmån: Officialservitut: Väg

Övrigt

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

14 995 000 kr

Driftkostnader

53 679 kr/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 34 048 kr
Vatten och avlopp: 11 330 kr
Försäkring: 7 301 kr
Sotning: 1 000 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 2 358 000 kr
Mark: 3 740 000 kr
Totalt: 6 098 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1944
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 269 000 kr.

Alla bilder

+ 19 Visa alla 25 bilder
 

Planritning

Karta & område

Lillängsvägen 89, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift + 740 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning