Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Pontus Skogsberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Pontus Skogsberg
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stora Sundby

Östra Fyrby Anderslars

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Pontus Skogsberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Pontus Skogsberg
Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Unik fastighet med lugnt och avskilt läge!

  • Typ: Villa
  • Rum: 10
  • Boarea: 282 m2
  • Biarea: 53 m2
  • Tomtarea: 3 431 m2
  • Byggnadsår: 1909+2013+2018
  • Driftkostnad: 25 141 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

En modern dröm på landet med insynsskyddad tomt och utsikt över åkrar samt skog. Flexibilitet, kreativitet, självförsörjning, hemestra och Bullerbyn i symbios. Instinktivt slås man av kontrasterna mellan moderniteten och det lantligt pittoreska känslan och avskildheten blir en lyx.

Varmt välkommen till Östra Fyrby Anderslars i närheten av Stora Sundby med sitt vackra slott vid Hjälmarestrand. Detta är en bostad för dig som söker lyx i vardagen, låga driftskostnader, en hållbar livsstil och möjlighet till hemmakontor med indragen fiber och internt nätverk. Östra Fyrby Anderslars ligger med närhet till skolor, service och idrottsanläggningar men även inom pendelavstånd till större städer för arbetsmöjligheter.

Anderslars erbjuder allt du kan önska dig! Den inglasade poolen, det stora soldäcket, lekplats och boulebanan utanför är pricken över i-et. Poolhusets stora glaspartier går att öppna på två sidor och den 8x4 meter stora poolen bjuder på rent, upp till 30 grader varmt vatten som värms genom solinstrålningen i poolhuset.

Östra Fyrby Anderslars har två bostäder. Ett modernt hus uppfört 2014 med en fantastisk vardagsrumsdel med ca 6 meter i takhöjd och ett stort glasparti. Fastigheten erbjuder även härliga altaner i samtliga väderstreck. I anslutning till denna byggnad finner du det enastående orangeriet som blir fastighetens mittpunkt, här skapas möjligheter för exklusiva bjudningar med familj, vänner och bekanta. Från orangeriet når du det varsamt renoverade gårdshuset från 1800-talet med alla moderna bekvämligheter. Trots stora renoveringar har charmen bevarats på ett vackert, varsamt och tidsenligt sätt.

En separat gäststuga och ekonomibyggnad med uppvärmd verkstad ger även möjligheter till uthyrning eller annan verksamhet. Bostaden har också en sagolik men samtidigt lättskött trädgård som består av massor med perenna växter, fruktträd, bärbuskar men även ett växthus för självförsörjning. Detta är en bostad som måste upplevas på plats!

Om Bostaden

Beskrivning

Nya bostadsbyggnaden
Det nya huset ger en känsla av modern lyx. I hallen möts du av ett vackert blyinfattat fönster som är tillverkat av säljaren själv. Allrummet inger en unik känsla av rymd med den härliga takhöjden och stora fönsterpartier som vetter mot syd-ost vilket gör att ljuset flödar in. Allrummet består av en öppen planlösning som flätar ihop kök, matplats och vardagsrum. Köket Galbe från franska Mobalpa ger känslan av en platsbyggd möbel i den snygga färgen Petrol-blue, vilket skapar en lugn känsla och som gifter sig otroligt bra med de vackra arbetsbänkarna av Jatoba kärnvirke. Köket erbjuder även en inbyggd induktionshäll, en glaskeramikhäll, dubbla designblandare av märket Blanco, Bosch Gourmet combiugn samt två energisnåla kylskåp. Detta är verkligen ett kök utöver det vanliga!

Från det fantastiska allrummet når du ut på altanen om hela 45 kvm med utsikt över fastighetens ståtliga trädgård samt poolhuset. På entréplan finns ett ordentligt sovrum som ligger i anslutning till orangeriet. I den nya bostadsbyggnaden finns även ett övre plan som erbjuder ett rymligt sovrum, en klädkammare samt ett allrum som man med små medel skulle kunna göras om till ytterligare ett sovrum. Allrummet, med glasräcke ger en magnifik utsikt över trädgården och fälten. Modernt badrum i skandinavisk design med snygga Fibotrespo våtrumsskivor som är en förnybar produkt framställt av PEFC certifierade träsorter och garanterar 100% vattentäta väggar utan kakelfogar som blir smutsiga. Badrummet har plats en extra rymlig dusch med glasväggar, dubbla handfat med kommod, vattenburna handdukstorkar och vägghängd wc. Separat tvättstuga utrustad med tvättmaskin från Bosch, diskbänk och en vägghängd wc. Under delar av den nya bostadsbyggnaden finns en källarvåning med kallförråd, ett förrådsrum som nuvarande ägare använder för honungsframställning samt ett teknikrum med bla. reningsverk. Teknikrummet inrymmer även en Vedex vedpanna på 40kW kopplat till 3 kubikmeter ackumulatortankar. I detta teknikrum finns även en centraldammsugare för smidig rengöring av hemmet. Vedeldningen har underlättats maximalt, då ved släpps ned via en lucka i entrén och hamnar intill vedpannan. Vill man ha det bekvämt kan man starta värmepumpen som även den är kopplad till ack. tankarna. Nya huset, orangeriet och det gamla gårdshuset har vattenburen värme. Vill man minska elkostnaderna kan hela fastigheten värmas genom vedeldning.

Gårdshuset
Totalrenoverat timrat gårdshus med bevarade detaljer från 1800-talet. Byggnaden erbjuder originalgolv med upp emot 45 cm breda plankor, smäckra spegeldörrar med gångjärn från så tidigt som 1600-talet och en vacker vedspis. Även vid strömavbrott finns möjligheter att laga underbara middagar att njuta av i den stora salen i lantlig stil eller vid täljstenskaminen i det vackra orangeriet. Här ges möjligheten att vara totalt bortkopplad från elnätet omringad av hemtrevlig atmosfär och möjligheten att vara självförsörjande. Gårdshuset är även utrustat med moderna bekvämligheter så som en elspis, värmepump, badrum med dusch, bad och bastu. Även detta badrum är inrett med Fibotrespo skivor. Det övre planet i gårdshuset erbjuder två sovrum varav det ena har ett eget badrum utrustat med dusch, kommod och wc-stol vilket skapar en-suite känsla. Det finns även ett rymligt kontorsrum som skulle kunna disponeras om till ytterligare ett sovrum. Även vinden är delvis inredd för ytterligare sovplatser och förvaring.

Stugan
Fullt inredd gäststuga perfekt för bed&breakfast verksamhet då det finns ett eget pentry och goda utrymmen. Här finns alla nödvändiga bekvämligheter som gäster kan önska sig. Stugan erbjuder även ett sovloft som du når genom en praktisk stege som inte tar upp någon yta på det nedre planet.

Ekonomibyggnaden
Uppvärmd verkstad med diskbänk vilket skapar möjligheter att bedriva flera typer av verksamhet. Gårdens ekonomibyggnad är fördelad på två våningar, stort förvaringsutrymme, ett mindre stall som är hem till två får som lätt kan byggas om till hönsgård. Möjlighet att bygga två hästboxar och även möjlighet att arrendera hagen. Med sitt naturnära läge ligger skogen att ströva och rida i inpå knuten. Ekonomibyggnaden har ett nytt tak med tillhörande solceller (10kW) och batterier (7,2 kW) vilket bidrar till de låga driftskostnaderna! Att koppla elbil till detta system tillhör möjligheterna.

Fastigheten är belägen på en återvändsväg med skogen som granne. Under vinterhalvåret kan du lätt skapa egna skidspår med start från tomten, alternativt i elljusspåret intill Stora Sundby slott. Tomten är som en mindre gård och skapar möjligheter, att till stor del vara självförsörjande. Här kan man verkligen njuta av lugnet men, ändå ha närhet till stadslivets puls. Fastigheten är belägen mellan Södermanland och Västmanland, län med stor tillväxt. Detta är en sällsynt möjlighet du inte vill missa, en fastighet utan dess like, där varje rum är genomtänkt. En unik fastighet med den perfekta kombinationen av lyx, hemtrevnad, estetik, funktionalitet, flexibilitet, hållbarhet och självförsörjning som inte går att jämföra med något annat. Dessutom låga driftskostnader, hållbara lösningar, solpaneler och batterier.
Östra Fyrby Anderslars erbjuder alla förutsättningar till en modern hållbar livsstil i lyx - men samtidigt opretentiös.

Varmt välkommen att kontakta mig för mer information!

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 10
Boarea: 282 m2
Biarea: 53 m2
Tomtarea: 3 431 m2
Byggnadsår: 1909+2013+2018
Driftkostnad: 25 141 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten, ved, luft-luftvärmepump

Byggnadssätt

Vatten: Djupborrad brunn, samt separat brunn på den närliggande åkern.
Avlopp: Biologiskt reningsverk
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster
Grundmur: Betong
Takbeklädnad: Tegel

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2018
Kontoret 2001/2002
Veranda 2003
Verkstaden uppförd 2004
Vardagsrum renoverat 2005
Odlingslådor 2005
Sovrum 2006
Kök renoverat i gamla huset 2007
Pool ordnad 2008
Poolhuset uppfört samt bastu 2009/2010
Fiber indraget 2011
Lillstugan 2011
Magasintaket bytt 2011
Nybyggnation av bostadshus 2012-2014
Badrum renoverat 2018
Orangeri uppfört 2017
Solceller monterade 2018
Växthus 2020

Tomt/balkong/uteplats

Fantastisk uteplats med utsikt över den vackra park-liknande trädgården, ängar och poolhuset.

Övriga byggnader

Magasinet i två plan: 96 kvadratmeter. (16x6 meter)
Verkstaden: 60 kvadratmeter. (6x10 meter)
Lillstugan:17 kvadratmeter.

Tv/Internetanslutning

Fiber indraget i fastigheten.

Allmänt

Län: Södermanland
Kommun: Eskilstuna
Område: Stora Sundby
Fastighetsbeteckning: ESKILSTUNA ÖSTRA FYRBY 1:28

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån: Officialservitut: Rätt att använda vattentäkten litt a samt att bibehålla och underhålla befintliga ledningar till densamma. - Vattentäkt
Officialservitut: Rätt att bibehålla och underhålla avloppsledningar. - Avlopp

Ekonomi

Driftkostnader

25 141 kr/år
Årlig elförbrukning: 7811 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 8 789 kr
Vatten och avlopp: 1 830 kr
Försäkring: 7 915 kr
Försäkringskommentar: Länsförsäkringar
Renhållning: 1 960 kr
Sotning: 1 167 kr
Fiber: 480 kr
Klor, salt, flockningsmedel: 3 000 kr
Beskrivning: Observera att elkostnad innefattar hushållsel, uppvärmning och elnätskostnad. Detta var den faktiska kostnaden för 2022 då stora delar av elen solcellerna producerat har sålts tillbaka. Nuvarande säljare har tillgång till stora partier ved vilket kommer lämnas kvar. Referensvärde för 1 kubikmeter ved är 930 kr/m3.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 691 000 kr
Mark: 223 000 kr
Totalt: 1 914 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1983
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 2 pantbrev uttaget om sammanlagt 3 000 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 111 kWh/kvm/år
Energiklass: DD

Alla bilder

+ 96 Visa alla 102 bilder
 

Planritning

Karta och område

Östra Fyrby Anderslars, Stora Sundby

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Stora Sundby, Eskilstuna
Östra Fyrby Anderslars
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med SMS Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning