Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
15 000 000 kr
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Ebba Jönsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ebba Jönsson
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare
Carl Börjesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
 
Carl Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
Limhamn

Skånegatan 3B

Pris (Utgångspris): 
15 000 000 kr
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Ebba Jönsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ebba Jönsson
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare
Carl Börjesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
 
Carl Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare

Enastående villa från 1914 på Sibbarp, ett par hundra meter från havet

  • Typ: Villa, 2 ½ plan med källare
  • Rum: 6, varav 3 sovrum
  • Boarea: 254 kvm
  • Biarea: 48 kvm
  • Tomtarea: 639 kvm
  • Byggnadsår: 1914
  • Driftkostnad: 49 726 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

När du kommer på Skånegatan eller på Runebergsgatan lägger man omedelbart märke till detta vackra hus med sina underbara småspröjsade fönster, höga bröstning och sitt fascinerande tak med otaliga vinklar. Villan är placerad på tomtens nordöstligaste del, i kant med trottoaren vilket gör att du får en härlig trädgård i sydväst att njuta av.
Innanför dörren slås man av ett fantastiskt ljusinsläpp från fönster i alla väderstreck och fönsterna i sig drar ständigt blicken till sig, dels för att de är otroligt vackra men också för att få en skymt av havet genom vissa av dem.

Denna fantastiska villa ritades 1911 av malmöarkitekten August Lindvall som även ritat Teleborgs slott i Växjö, Limhamns kyrka, Bunkeflos kyrka och Apotekshuset Lejonet vid Gustaf Adolfs torg i Malmö.
Huset ritades ursprungligen som en trädgårdsmästarbostad till en villa på Strandgatan och inreddes med två bostäder på ovanvåningen, där trädgårdsmästaren och chauffören fick husrum. På nedre plan fanns automobilstall, med in- och utfart i söder respektive norr i det som idag är vardagsrum, och ett tvättkokeri.
Tvättkokeriet fungerar idag som ett stort inbjudande kök med köksinredning i teak med mässingsbeslag, formgivet av Sigvard Bernadotte i samarbete med Formfac.
Vidare genom köket når du det generösa vardagsrummet. Här kan du njuta av luftiga ytor, återigen fantastiskt ljusflöde samt en kamin.
På bottenvåningen finns också ett stort kapprum som kan användas som kontor eller liknande om så önskas och ett badrum med dusch.

En trappa upp möts du av en möblerbar hall/allrum med kamin. Här ifrån når du sedan alla tre sovrum, badrum samt vindsvåning.
Sovrummen är stora och luftiga och de fina fönsterna med djupa fönsternischer ger en speciell karaktär åt rummen.
Badrummet erbjuder både dusch och badkar samt huserar husets tvättmaskin och torktumlare och till och med här ifrån kan man få en glimt av havet.

Ytterligare en trappa upp når du den nyligen inredda vinden. Idag är detta ett enormt rum med vinklar, vrår, bjälkar och fönster i alla väderstreck men möjlighet finns att dela av i flera rum om så önskas. Här uppe har man också förberett för ytterligare ett badrum.

Källaren är rå och huserar idag panna och verkstad/förråd.

Vid entrén i västerläge finns uppfarten och därefter en nyare förrådsbyggnad med två olika utrymmen för förvaring av cyklar, dynor, trädgårdsredskap med mera. Därefter nås resterande del av tomten med gräsmatta, fruktträd, bärbuskar och rabatter.
Från vardagsrum och groventré kommer du direkt ut i trädgården via ett större trädäck med plats för både soffgrupp och matplats.
På den sydligaste delen av tomten ligger ett attefallshus som byggdes 2018. Här finns ett rum med pentry samt badrum. Perfekt som hemmakontor, gästhus eller eget hus till tonåringen.

Omgivningarna här är fantastiska. Cirka två minuters promenad från Sibbarps kallbadhus, strandlinje, badbryggor och restaurangen Strandhuset i Sibbarp. Om du istället promenerar längs havet norrut når du småbåtshamnen med matställena Kajuteriet, Mastios och Limhamns Glassmejeri. Limhamns centrum med hela sitt utbud av restauranger, apotek, affärer och matbutiker ligger på behagligt avstånd från Skånegatan.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse!

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉVÅNING
HALL:
Hall med plats för avgängning. Grå klinkergolv och vita väggar.

KAPPRUM:
Till höger om hallen finns ett rum som idag används som kapprum. Här finns flertalet garderober och plats för ytterligare möblering.
Vitmålade väggar och gråmålad klinker på golvet.
Om behov finns kan rummet användas som kontor eller liknande.

KÖK:
Till vänster om hallen når du ett stort härligt kök med öppen planlösning mot vardagsrummet.
Kök designat av Sigvard Bernadotte med vacker 60-talsinredning i teak med mässingsbeslag. Bänkskiva i trä och rostfritt samt ljusblå mosaik ovan. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ett grått klinkergolv.
Här erbjuds fina arbetsytor, en rymlig matplats för åtminstone sex personer och ett fantastiskt ljus som flödar in via de vackra fönsterpartierna.
Utrustning: Kyl, frys, häll, ugn samt fläkt och diskmaskin. Alla vitvaror är utbytta de senaste 3-5 åren.

VARDAGSRUM:
Vid husets uppförande 1914 var detta utrymme ett garage i nivå med gatan där den klassiska automobilen skulle stå. Idag är det istället ett fantastiskt vardagsrum med spröjsade fönster i tre olika väderstreck och en vacker dubbeldörr ut till trädgården, vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Dess väl tilltagna storlek erbjuder goda möbleringsmöjligheter med plats för matsalsmöblemang och stor soffgrupp och en kamin har installerats för extra komfort och stämning. Väggarna går i vitt och på golvet ligger en grå heltäckningsmatta.

BADRUM:
Detta är det mindre av husets badrum. Här finns dusch, WC, tvättställ med kommod, högskåp samt handdukstork. På golvet ligger grå klinker med elektrisk golvvärme och på väggarna finns vitt kakel. Renoverat 2001.

VÅNING 2
HALL/ALLRUM:
På andra våningen möts vi av ett allrum med plats för möblering samt en kamin att njuta av. Naturfärgad cisalmatta och vita väggar.
Härifrån finns också trappa upp till vindsvåningen.

MASTER BEDROOM:
Stort härligt rum med vithartsat furugolv och marinblå smalrandig tapet från Lexington. Vackra fönsterpartier med halvmånefönster med djup fönsternisch ned mot havet och flertalet garderober för optimal förvaring.

SOVRUM 2:
Vithartsat furugolv och mjukt ljusgröna väggar samt en eldstad (används ej i dagsläget). Tre garderober. Fönster i två väderstreck, varav ett halmånefönster med djup fönsternisch.

SOVRUM 3:
Vithartsat furugolv samt blåblå väggar. Två garderober samt en inbyggd klädkammare. Fönster i två väderstreck, varav ett halvmånefönster med djup fönsternisch.

BADRUM/TVÄTT:
Lyxigt och väl tilltaget badrum som erbjuder allt man behöver! Badrummet är välutrustat med såväl dusch som badkar, tvättställ med kommod, WC samt tvättpelare, torkskåp och linneskåp. Grå klinkergolv och vitt kakel. Från badrummet kan man njuta av havsutsikt genom de fina originalfönsterna.
Renoverat 2008 och nya vitvaror (tvättmaskin, torktumlare och torkskåp) och badkar från 2018 samt ny duschlösning från 2019.

VINDSVÅNING
Ytterligare en trappa upp når vi den nyligen inredda vinden med utsikt över Öresund samt villorna på Sibbarp.
Här möts vi av ett otroligt härligt utrymme med ljust vitoljat furugolv, vitmålade väggar med synliga bjälkar, fönster i alla väderstreck och tre större takfönster.
Detta utrymme kan delas av i flera rum om så önskas och här finns också förberett (väggar, el och VA) för ett badrum.

KÄLLARE
I källaren finns utrymme för förvaring.
Golv och väggar är råa/putsade.

Sammanfattning

Typ: Villa, 2 ½ plan med källare
Rum: 6, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 254 kvm
Biarea: 48 kvm
Tomtarea: 639 kvm
Pris (Utgångspris): 15 000 000 kr
Byggnadsår: 1914
Driftkostnad: 49 726 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning
Enligt taxeringsinformationen är boarean 180 kvadrameter och biarean 20 kvadratmeter.
Uppmätning har gjorts via Anticimex då vind inretts och Attefallshus byggts.

Uppvärmning

Grundvattenvärme med bergvärmepump. Kaminer
Ålder: 2014

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare samt krypgrund ovan tidigare betonggolv
Stomme: Tegel
Bjälklag: Trä/betong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glasfönster med spröjs (kopplade) på våning 1 och 2, 3-glas isolerfönster på våning 3
Grundmur: Tegel
Takbeklädnad: Mansardtak, råspont, underlagspapp, läkt och tegelpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Besiktigad 2019.
Murade kanaler.
Kommentar: Vid byggnadens uppförande fanns ett automobilstall där man idag har vardagsrum.
Då fanns infart och utfart i norr respektive söder och platta på mark. Vi ombyggnationen gjordes "krypgrunden" för att komma upp i nivå med resten av bostaden.

Det finns en anslutning till gas på fasadens södra sida. Ägarna vet ej om det finns framdragen gas till denna för närvarande.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: Ombyggnad skedde på 40-talet. Tidigare fanns det två lägenheter i huset samt ett automobilstall.
1967:
-Ny el och VVS
2005-2012:
-Totalrenovering samtliga (gamla) fönster
2008:
-Nytt badrum ovanvåning
-Ny elcentral
2010:
-Skorstenar ommurade
2013:
-Isolering av golv under vardagsrum
2014:
-Källargolv och väggar målade med diffusionsöppen färg. Allt organiskt material demonterat
-Ny värmepump installerad. All tillhörande rördragning utbytt
2015:
-Öppnat upp för en hall på våning 2, flytt av tvättfaciliteter
-Kamin ovanvåning installerad, ny lining i rökkanal
-Ny tvättmaskin, ny torktumlare och nytt torkskåp installerat i badrum på 2:a våning
2016:
-Fiber installerat, Telia öppen fiber
2018:
-Attefallshus byggt
-Nytt kylskåp, nytt frysskåp och ny spishäll installerades i kök
2019:
-Renoverat fasad (tegelfasad nätad och sedan totalt omputsad)
-Samtliga fönsterbleck bytta
-Samtliga plåtdetaljer utvändigt bytta
-Tak omlagt. Allt yttre trä samt skadad råspont och takbjälkar utbytt, ny underlagsduk och läkt monterad. Underlagstak isolerat med polyureetanskum (Foam King)
-Nya fönster på vindsvåning (både takfönster och fönster på fasad)
-Vindsvåning inredd. Golvkonstruktion styvades upp och dubbla golvspånskivor lades. Vattenburen golvvärme installerades. Förberett för våtrumsinstallation, avlopp och vattenledningar finns dragna.
-Ny diskmaskin installerad i kök
2020:
-Nytt förråd byggt
-Ny stenläggning av parkeringsplatser samt entrédel
2021:
-Nya entrédörrar

Tomt/balkong/uteplats

Vid entrén i västerläge finns uppfarten och därefter en nyare förrådsbyggnad med två olika utrymmen för förvaring av cyklar, dynor, trädgårdsredskap med mera.
Därefter nås resterande del av tomten med gräsmatta, fruktträd, bärbuskar och rabatter.
Från vardagsrum och groventré kommer du direkt ut i trädgården, till stenlagd uteplats.
På den sydligaste delen av tomten ligger ett Attefallshus.

Övriga byggnader

Attefallshus byggt 2018, 19 kvadratmeter (biyta).
Komplementsbyggnad med ett rum, pentry samt badrum.
Vita väggar och trägolv. Pentry med grå skåpsinredning, spishäll, integrerad microvågsugn samt kyl.

Parkering

På uppfarten vid förråd finns plats för 2-3 bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber installerades 2016.
Telia öppen Fiber.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Malmö
Område: Limhamn
Fastighetsbeteckning: MALMÖ SUGFISKEN 13

Planbestämmelser

Sugfisken, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19680103)
Sjöstjärnan m.fl., Stadsplan (Beslutsdatum: 19820928)

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Avtalsservitut: Grundvattenvärmeanläggning mm - Se beskrivning
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Grundvattenvärmeanläggning mm - Se beskrivning
Avtalsservitut: Grundvattenvärmeanläggning mm - Se beskrivning

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

15 000 000 kr

Driftkostnader

49 726 kr/år
Årlig elförbrukning: 24000 kWh/år
Antal i hushållet: 4
Kommentar: Driftskostanderna baseras på ägarnas kostnader idag och varierar beroende på avtal, abonnemang, förbrukningsvanor och antal personer i hushållet.

Fördelas enligt följande

El: 33 352 kr
Vatten och avlopp: 8 371 kr
Försäkring: 6 013 kr
Försäkringskommentar: Länsförsäkringar
Renhållning: 1 490 kr
Sotning: 500 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 524 kr.

Taxering

Byggnad: 2 611 000 kr
Mark: 1 957 000 kr
Totalt: 4 568 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 7 084 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 109 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2013-06-18
Besiktningsman: Anders Gripstedt , OBM Fuktteknik AB

Alla bilder

+ 31 Visa alla 37 bilder
 

Planritning

Karta & område

Skånegatan 3B, Limhamn

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift + 710 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning