Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 795 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Rydebäck

Frösögatan 82

Utgångspris: 
3 795 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Lovisa Schölin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Schölin
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Enplansdröm med hörntomt, i eftertraktade Rydebäck!

  • Typ: Radhus, Ensplanhus
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 82 m2
  • Biarea: 12 m2
  • Tomtarea: 345 m2
  • Byggnadsår: 1990
  • Driftkostnad: 30 570 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Här är boendet för dig som vill ha allt du älskar på ett och samma plan.
Denna enplansvilla med hörntomt erbjuder tre uteplatser där du i lugn och ro kan njuta av både morgon- och kvällssol.
När kylan kryper på och det inte räcker med en kofta om axlarna, står dessutom uterummet med öppna armar att omfamna dig.
Häcken som under våren och sommaren står i grönska skapar en avskildhet som i kombination med tomtens placering gör detta till det bästa läget på hela Frösögatan.
Vad mer kan man tänkas behöva? Möjligen ett garage. Men oroa dig inte, det ingår i samfälligheten på Frösögatan 82.
På tomten finns även ett förråd där såväl cykeln som trädgårdsredskap kan få plats, men även en eventuell gäst i det separata och inredda gästrummet.

Välplanerat på 82 kvm erbjuder detta radhus två rymliga sovrum, goda förvaringsmöjligheter, separat tvättstuga och en mängd trevliga sociala ytor såväl inomhus som utomhus.
Den naturliga mötesplatsen blir det rymliga och ljusa köket. Luckorna är nymålade och smälter fint samman med det ljus gråa kaklet. Med rejäla arbetsytor och ett genomgående träslag skapas en gemytlig känsla. Här når du dessutom uteplatsen på baksidan som erbjuder kvällssol och många skratt in på sentimmarna.
Köket och vardagsrummet kan man enkelt binda samman genom att slå ner en mindre vägg markerad på planlösningen. Bortsett från hallen och köket som är belagd med mörk grå klinker, löper det ett smakfullt ekparkett genom hela bostaden. Badrummet är halvkaklat och här återfinns en dusch, varvid glasvägg finns att tillgå.

Bli en stark köpare!
Förbered dig som potentiell köpare så mycket du kan, dvs ha alla frågor och förutsättningar rörandes er finansiering av eventuellt köp klart innan budgivningen sätter igång;
* Prata med din bank angående lånelöfte eller fråga oss; Jag/vi ber gärna våra bankkontakter att ringa upp dig med ett bra erbjudande!
* Äger du ditt nuvarande boende / Behöver du sälja för att kunna köpa ett nytt? Jag hjälper dig gärna med en värdering och/eller att lägga upp en plan för din försäljning!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: Rymlig hall med klinker såväl som väggar i en grå nyans.
Tvättstuga/pannrum: Separat tvättstuga med tork- och tvättmaskin. Gaspanna från år 2014, samt luftvärmepump från år 2003.
Badrum: Halvkaklat badrum i vitt och grått. Här finns en dusch varvid glasvägg finns att tillgå, badkar ingår inte i köpet. Du hittar även en vask och spegel samt mindre skåp till förvaring.
Kök: I det ljusa och inbjudande köket finner du nymålade luckor i vitt, kaklat stänkskydd i grått såväl som en vältilltagen arbetsyta. Spis och ugn från Electrolux (2023), såväl som diskmaskin, fläkt samt kyl- och frys. Här når du baksidan genom altandörr. Här är övriga väggar i en ljus grå nyans.
Sovrum 1: God förvaringsmöjligheter, väggar i en ljus grå nyans och plats för en dubbelsäng. Här når du uterummet genom altandörr.
Vardagsrum: Stora ytor med mycket ljusinsläpp, tack vare fönsterpartierna. Väggar i ljus grå nyans. Här finns gott om yta för större soffgrupp om så önskas.
Sovrum 2: Inbyggda skjutpartier längst hela väggen, samt god plats för dubbelsäng. Väggar i en mörkare beige/brun nyans.
Förråd/garderob: Bostadens bästa förvaringsmöjlighet. Stor städskrubb eller walk-in-closet? Valet är ditt.
Uterum: Uterummet byggdes år 2012 och erbjuder plats för matbord för 4-6 personer. Klinker på golvet, liknande det som återfinns i hall och kök.

Sammanfattning

Typ: Radhus, Ensplanhus
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 82 m2
Biarea: 12 m2
Tomtarea: 345 m2
Utgångspris: 3 795 000 kr
Byggnadsår: 1990
Driftkostnad: 30 570 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Gaspanna och luftvärmepump
Ålder: Gaspanna 2014, Luftvärmepump 2003

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegelstensfasad
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Takpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft

Övriga byggnader

Förråd som byggts om till ett extra gästrum, men där ena delen fortfarande nyttjas som förvaring med skiljevägg

Parkering

Ingår tillhörande garage

Tv/Internetanslutning

Fiber framdraget till tomtgräns.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Helsingborg
Område: Rydebäck
Fastighetsbeteckning: HELSINGBORG ALHÄLLAN 12

Omgivning

Rydebäck ligger vid Öresunds kant ca 1,4 mil söder om Helsingborg. Rydebäck erbjuder flera kilometer fantastiska stränder såväl som bra kommunikationsmöjligheter med bil, tåg eller buss. Hela Rydebäck är uppbyggt på att man ska kunna ta sig fram på cykelvägar över allt i byn vilket känns mycket tryggt, fram för allt för skolbarnen då de ska ta sig mellan hemmet och skolan.

Ursprunget till Rydebäck är en gård med ett tegelbruk som grundades på 1600-talet av den danske kungen Christian IV. Teglet användes som byggnadsmaterial till alla de slott som byggdes i Skåne vid den tiden. Utbyggnaden av samhället startade på 1960-talet och idag är det ett av Sveriges största villaområden.

I samhället bor idag ca 6 500 invånare och bebyggelsen består till största delen av villor och radhus, men har på senare år expanderat med bebyggelse av flerfamiljshus kring centrum. I centrum finns Hemköp, bibliotek, vårdcentral, kyrka samt apotek.

För pendlaren finns alla möjligheter: Pågatågstation för pendling både mot Helsingborg och mot Lund/Malmö, täta bussförbindelser mot Helsingborg samt kort avstånd till E6:an för bilpendlaren.

Flertalet förskolor finns utspridda i samhället, både kommunala och privata alternativ. För skolbarnen är Rydebäcksskolan det största alternativet med en ny skolbyggnad anno 2018.

Restauranger finns det ett flertal, t ex Rydebäcks pizzeria, Primo pizzeria, Restaurang Tegel, Rosa kiosken vid stranden, Trattoria Ridibeco samt Rya golfklubbs restaurang som drivs av Helsingborgsbaserade restaurang Kol.

Lantliga gårdsbutiken lockar med bl a bärplockning och diverse godsaker i butiken. Hotell 1622 i Rydebäck är ett spahotell för vuxna som erbjuder 34 vackra rum fördelade på två våningar, ett lyxigt SPA med pool, jacuzzi, is-dusch, varma bänkar, ång- och torrbastu, samt spännande event- och konferensmöjligheter. Hotellet ligger i den helrenoverade södra längan av Rydebäcks Gård och på bottenplan huserar populära Restaurang Tegel.

Fortuna FF är en av Helsingborgs största fotbollsföreningar och Rydebäcks IF erbjuder träning inom bland annat gymnastik och handboll. Precis intill finns även anrika Rya GK, en seasidebana för den kräsne golfaren.

Planbestämmelser

Arholma m m, Stadsplan (Beslutsdatum: 1987-11-05, Senast ändrad: 2003-06-25)
Alhällan 1, Ändring av detaljplan (Beslutsdatum: 2003-05-20)

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: HELSINGBORG ALHÄLLAN GA:1
Rättigheter last: Ledningsrätt: RÄTT ATT NEDLÄGGA,BIBEHÅLLA,UNDERHÅLLA OCH FÖRNYA TELELEDNING MED TILLBEHÖROMRÅDET HAR EN BREDD AV 1,5 METER PÅ VARDERA SIDAN OM DEN BEFINTLIGA LED-NINGEN. - TELE

Ekonomi

Utgångspris

3 795 000 kr

Driftkostnader

30 570 kr/år
Årlig elförbrukning: 2762 kWh/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 8 010 kr
Uppvärmning: 12 560 kr
Vatten och avlopp: 2 000 kr
Samfällighet: 8 000 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 037 000 kr
Mark: 1 045 000 kr
Totalt: 2 082 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1990
Standardpoäng: 26
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 5 pantbrev uttaget om sammanlagt 1 600 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration ej utförd

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 10 Visa alla 16 bilder
 

Karta och område

Frösögatan 82, Rydebäck

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
31
maj
Anmälan krävs
Fre 14:00-15:00
Välj tid
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Rydebäck, Helsingborg
Frösögatan 82
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning