Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
 
Månadsavgift: 3 979 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 979 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom

Verktumsgatan 16, Västra Frölunda

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 76 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1572
  • Byggnadsår: 1964
  • Månadsavgift: 3 979 kr
  • Driftkostnad: 350 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Fräsch och smakfull 3:a i omtyckta Flatås!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 76 kvm
Lägenhetsnummer: 1572
Byggnadsår: 1964
Driftkostnad: 350 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband och kabelnät via Comhem.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Flatås

Flatås är ett omtyckt område med mycket grönska och mestadels låg byggnation uppförd på 50- och 60-talet. Det mesta man kan önska finns på gång- och cykelavstånd så som skolor, förskolor, affärer, lokaltrafik, grönområden och allmän service. Centralt i Flatås ligger Flatås Torg med frisör och pizzeria. Vill du läsa mer om skolor och förskolor i området så gå gärna in på www.goteborg.se.

Namnet Flatås kommer ursprungligen från den flata ås som är belägen strax väster om det nuvarande bostadsområdet mitt i Flatås. I Flatås låg Bua Gård vars förste ägare brukade marken redan på 1500-talet. Gården bytte ägare genom tiderna och köptes slutligen av Göteborgs stad 1908. År 1930 var det den största gården i Västra Frölunda och levererade produkter direkt till de boende kring Linnéplatsen och Högsbo.

Genom Flatås går promenad- och cykelleden Säröbanan som tar dig hela vägen från centrala Göteborg till Särö. Säröbanan erbjuder en bilfri väg till såväl Askim, Hovås och Amundön med sina fina badställen och flera trevliga restauranger som till Änggårdsbergen, Slottsskogen, Botaniska Trädgården och centrala Göteborg.

I anslutning till Flatås finner man även frilufts- och rekreationsområdet Ruddalen med sitt populära motionscentrum samt flera vackra promenadstigar och joggingspår. Här finns flera fotbollsplaner, en isbana och en skridskobana.

Flatås gränsar bland annat till Järnbrott och Högsbo. Där Flatås möter Järnbrott ligger Marconimotet och den populära mataffären Lidl. Några minuter bort med buss eller spårvagn ligger Frölunda Torg med mer än 200 butiker, caféer, tandläkare, vårdcentral samt kulturhus med biograf, simhall och bibliotek. Från Flatås tar man sig också lätt till köpcentrum 421 i Högsbo industriområde.

Till och från Flatås finns goda kommunikationer i form av både spårvagn och buss till Göteborgs city, Marklandsgatan eller till Frölunda Torg. Marklandsgatan och Frölunda Torg är knytpunkter där man enkelt kan byta linje och ta sig vidare till stadens alla delar.
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,61200%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Verktum äger fastigheten Järnbrott 145:1 vilken förvärvades 2009. Föreningen består av ett flerbostadshus som byggdes 1964 och som upplåter totalt 67 st lägenheter varav 52 st är bostadsrätt och 15 st är hyresrätt. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rok -9 st, 2 rok -16 st, 3 rok- 33 st, 4 rok- 3 st och 5 rok- 6 st. Ekonomisk förvaltning sker via Revisorsringen. Fastigheten är fullvärdes försäkrad genom Länsförsäkringar.

Ekonomi:
2 Föreningen har trots att den är ganska ny hunnit med mycket förbättringar. De 15 hyresrätterna kommer efterhand säljas på den öppna marknaden och stärka föreningens redan goda ekonomi. Här finns en betydande "dold" tillgång. Årsavgifterna kvarstod oförändrade under 2019.

Renoveringar:
Under 2011 gjordes relining av avloppsstammar samt fönsterbyte. Under 2013 renoverades balkongerna samt byggdes ut. Under 2015/2016 skedde fasad- och takrenovering. Under 2016 byttes samtliga lägenhetsdörrar, källardörrar och entrepartier. I samband med detta byttes även lägenhetsdörrarnas låscylindrar. Nytt elektroniskt låssystem för entrepartierna samt nytt elektroniskt bokningssystem för tvättstugan installerades även under året. Bastu byggdes 2017. Föreningen planerar under 2020 att byta två WC-pumpar och byta ventiler för varm- och kallvatten i källargången. För mer detaljerad information se föreningens årsredovisning.

Planerad byggnation i närområde:
För mer information besök Stadsbyggnadskontoret, Plan-och Byggprojekt i Göteborg, Flatås park och Synhållsgatan.
I samband med att det byggs nya bostäder vid Flatås park och Nymilsgatan rustar Göteborgs stad även upp parkområdet. Här blir det plats för både aktivitet och vila i form av ett 200 meter långt aktivitetsstråk som sammanbinder parken med bollplan, utegym, lekplats och vilobänkar.

Allmänt

Föreningens namn: Verktum
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd och tvättstuga. Till lägenheten tillhör ett stort källarförråd. Tvättstugan ligger mellan uppgång 12 och 14. Föreningen har cykelrum vid uppgång 4, vid uppgång 6, i skyddsrummet i uppgång 14 och vid gaveln vid uppgång 18. MC-parkering för ett begränsat antal motorcyklar finns att tillgå. Bokning av tvättid görs med sin tagg via ett elektroniskt system. För att alla regelbundet ska få tvättid bokas en tvättid per tillfälle. Bastu för föreningens medlemmar i föreningen finns.

Parkering

Behöver du hyra en parkeringsplats eller behöver du en extra? Kontakta styrelsen så kontrollerar dem om det finns någon ledig. Genom föreningen hyrs parkeringar av Hepaso. Det är två månaders uppsägningstid. Kostnad för parkering är 200kr/månad.

Föreningen har möjlighet att hyra ut parkering i kortare perioder för besökare till boende. En helg (40 kr), en vecka (100 kr) eller en månad (300 kr). Kontakta styrelsen för bokning och för att få en parkeringsbiljett.

Ekonomi

Månadsavgift

3 979 kr
I avgiften ingår värme, VA, Kabel-TV och internet.

Driftkostnader

350 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 100 kr

Alla bilder och 3D

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Karta & område

Verktumsgatan 16, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy