Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Pris (Utgångspris): 
2 595 000 kr
Månadsavgift: 3 266 kr/mån
Anmäl till visning
 • Söndag
   8/8
 • 12:00-12:45
   
 • Boka
 • Måndag
   9/8
 • 17:00-17:30
   
 • Boka
Jakob Larén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jakob Larén
Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion
Göteborg

Sofiagatan 40B

Pris (Utgångspris): 
2 595 000 kr
Månadsavgift: 3 266 kr/mån
Anmäl till visning
 • Söndag
   8/8
 • 12:00-12:45
   
 • Boka
 • Måndag
   9/8
 • 17:00-17:30
   
 • Boka
Jakob Larén, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Jakob Larén
Franchisetagare/ Fastighetsmäklare/ Certifierad nyproduktion

Renoverad tvåa med bevarade originaldetaljer på Sofiagatan 40B

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 2
 • Boarea: 53,6 kvm
 • Lägenhetsnummer: 46
 • Byggnadsår: 1926
 • Månadsavgift: 3 266 kr
 • Driftkostnad: 325 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2 av 3

Ståtlig bostad där den äldre charmen bevarats genom fina brädgolv, höga golvlister och takrosetter. Här bor ni i en tyst och lugn miljö med vacker utsikt över Härlanda. Bostaden är mycket välplanerad och har bra förvaringsmöjligheter genom flera garderober. Unikt för bostaden är dess härliga ljus tack vare fönster i två väderstreck samt dess rymd tack vare generös takhöjd. Allt detta bidrar till en härlig atmosfär och boendemiljö.

Köket totalrenoverades år 2014 med inbyggda vitvaror och diskmaskin. Föreningen har en gemensam gård med grillplats. I närheten finns en livsmedelsbutik och endast ett par minuter bort finner ni hållplats för både spårvagn och buss! Något många uppskattar med området kring Sofiagatan är att man bor mitt i ett villakvarter men med endast 10 minuter till stan. Detta i kombination med att man på bara några minuter kan ta sig till på Delsjön och Skatås gör att ni har det bästa av två världar.

Varmt välkomna på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

Genomgående 2,68 i takhöjd med fina bevarade originaldetaljer.

Hall
Ljus inbjudande hall med brädgolv i original. Avhängning till höger. Vita väggar och ingång till samtliga rum.

Vardagsrum
Stort ljust vardagsrum med ljust brädgolv i original, ljusa väggar och trevlig takrosett. Plats för soffgrupp och matbord. En inbyggd garderob finns med hylla. Från fönstret har man en fin utsikt över hustaken i Härlanda.

Kök
Nytt kök från 2014 med framtagen tegelvägg som trevlig detalj. Välutrustat med induktionshäll, kombinerad kyl och frys, varmluftsugn, inbyggd diskmaskin och mikro. Skåpluckorna är vita och bänkskivan är i trä. En matplats för fyra till sex personer får plats i det mycket fräscha köket. Väggpanelen från när huset byggdes har bevarats på en vägg. Det fina brädgolvet och det gamla skafferiet som rymmer det mesta kompletterar ett mysigt kök.

Sovrum
Sovrummet har ett fint brädgolv och gråa väggar. Här finns plats för dubbelsäng. De tidstypiska detaljerna är bevarade såsom takrosetten och fina tak- och golvlister. För förvaring finns en inbyggd garderob med klädstång och tre hyllor.

Badrum
Badrummet renoverades 2013 med golvvärme. Mörka klinkerplattor på golv och vitt kakel på vägg. Utrustningen består av WC stol, handfat med kommod, duschväggar samt handdukstork. Det finns även möjlighet att sätta in en tvättmaskin.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 53,6 kvm
Lägenhetsnummer: 46
Pris (Utgångspris): 2 595 000 kr
Byggnadsår: 1926
Driftkostnad: 325 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV från ComHem finns installerat och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband 100/10 via ComHem ingår i avgiften.
Bredbandsuppkoppling (LAN) är installerat i samtliga lägenheter. Alla som vill kan teckna abonnemang med Bredbandsbolaget och få uppkoppling mot Internet (100/10 Mbit) och även IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Det finns även möjlighet att surfa via ComHem. Kontakta respektive leverantör för ytterligare info.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Östra Centrum

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,15146
Andel av insats: 2,15146
Andel av månadsavgift: 2,15146
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Om föreningen

Brf. Åreskutan är Göteborgs första HSB-förening, och var klar för inflyttning 1926. Huset är av typen landshövdingehus beläget på Sofiagatan 40-46, i Härlanda församling och fastighetsbeteckning är Bagaregården 38:6-7 samt 38:10-11. I fastigheten finns 53 bostadslägenheter och en samlingslokal.

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

Ekonomisk förvaltning köps in från HSB Göteborg. De har telefon 031-85 90 00.

Expedition finns vid uppgång 40A. Här lämnar du meddelande till styrelsen. Det finns inga fasta expeditionstider.

Föreningslokal finns, och som medlem kan man låna denna, mot att man städar efter sig. Man bokar föreningslokalen genom kalendern för gästrum.

Källsortering av sopor sker för komposterbart avfall. Papperspåsar för detta ändamål finns i bägge soprummen.

Lokalvård (trappstädning) anlitas HSB att sköta. Så det är inget ansvar som medlemmarna delar på.

Kontakt:
Mobilt nås styrelsen varje måndag kl. 18:00-20:00.
Mobilummer: 072-838 29 62
Email: brfareskutan@gmail.com

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Åreskutan
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Göteborg

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Huset har renoverats i omgångar, och vid renoveringen (1984) byttes fasad, fönster, dörrar, tak, stammar, el, våtrum och kök ut.
På senare år har det skett ytterligare ombyggnader, beträffande bredband, fjärrvärme, portlås och ventilation. Ventilation är av typen mekanisk frånluft. Godkänd OVK och ombyggnad genomfördes 1997 och 2002 Staket har bytts ut och fasaden har tvättats och målats. Värme- och ventilationssystemet har setts över, och fläktkåporna har bytts ut. 2013 byttes tvättmaskinerna i tvättstugorna ut varför husets skick kan beskrivas som mycket gott.
2019 utfördes relining av stammarna i bottenplattan.

.
Kommande renoveringar: Föreningen håller på att göra ordning framsidan och skall ordna två stycken uteplatser med möbler på framsidan. De planerar även att fräscha upp baksidan av gården.

Underhållsplan finns för ca. 30 år framåt. Syftet är att föreningen skall vara förberedda på det underhållsarbete som måste göras framöver, utan att månadsavgiften skall påverkas av detta från år till år.

Gemensamma utrymmen

Det finns två helmoderna tvättstugor, övernattningslägenhet, föreningslokal, gym samt två st uthus för cyklar samt 1 barnvagnsförråd.
Soprum finns det två stycken. Det västra innehåller även behållare för pappersåtervinning.

Parkering

Parkeringsplatser finns ej i föreningens regi, men gatuparkering är gratis. Önskar du hyra parkeringsplats kan du t.ex. kontakta Parkeringsbolaget.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen avser att höja avgiften med 2 % per år för att följa inflationen med ökade kostnader för drift samt kommande renoveringar av fastigheten.

Övrigt

Troligen har Strömmensberg fått sitt namn efter Olof Ström, brukspatron på Sävenäs säteri och en av Ostindiska kompaniets största intressenter. På Ströms tid (1700-talet) var Strömmensberg obebyggt. Marken tillhörde då landeriet Bagaregården.

Strömmensberg ligger med ett högt vackert läge. Många av dess gator har namn efter läget eller efter andra höga berg i Sverige, som Storhöjdsgatan, Sulitelmagatan, Sareks Trappgata och Ottfjällsgatan. Kobergsgatan har sedan 1939 sitt namn efter Koberget, som området tidigare har kallats. Från Strömmensberg finns en utmärkt utsikt över Göteborgs stad.

Delsjöns naturreservat erbjuder ett stort utbud av motionsslingor och fritidsaktiviteter. Här finns möjlighet att spela tennis eller golf, rida, träna på gym mm. På sommaren kan du paddla kanot, ha picknick samt bada i Delsjön.

Genom Strömmensberg går ingen tung trafik vilket ger ett tyst och behagligt område. Trots det finns goda kommunikationer mot centrum genom buss nr 62 mot Redbergsplatsen eller Skår. Spårvagnslinje 1 och 3 nås enkelt med en kort promenad.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

2 595 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 266 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
Grundutbud via Com hem samt bredband.

Driftkostnader

325 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 125 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 141 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2009-12-09

Alla bilder och 3D

+ 18 Visa alla 24 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sofiagatan 40B, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3266 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Söndag 8/8   12:00-12:45
Sofiagatan 40B, 416 72 Göteborg
Välkomna på bokade visningar, bokning sker via vår hemsida!
Välj klockslag
Måndag 9/8   17:00-17:30
Sofiagatan 40B, 416 72 Göteborg
Välkomna på bokade visningar, bokning sker via vår hemsida!
Välj klockslag
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning