Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
650 000 kr
Månadsavgift: 5 033 kr/mån
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Skelleftehamn

Bogatan 27

Utgångspris: 
650 000 kr
Månadsavgift: 5 033 kr/mån
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare

Ljus och trivsam 2:a på 59,5 kvm endast en halvtrappa upp!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 59,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 52-2615-22-4
  • Byggnadsår: 1957
  • Månadsavgift: 5 033 kr
  • Driftkostnad: 350 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Nu presenteras denna trivsamma bostadsrätt endast en halvtrappa upp med två rum och kök fördelat på 59,5 kvm i Skelleftehamn. Lägenheten bjuder på en trevlig planlösning fördelat på vardagsrum, badrum, kök, matplats och sovrum. Bostadsrättsföreningen har beslutat att balkongerna ska byggas ut både på bredden och djupet under hösten 2023.

I hallen som ligger centralt i lägenheten finns det förvaringsutrymme i form av inbyggda garderober. Vardagsrummet ligger in till höger och här inne har du kvar vackert originalgolv i trä med rutmönster. Utgång till balkong sker via vardagsrummet. Balkong i västerläge och här ute kan du sitta och njuta av eftermiddagssolen.

Badrummet renoverades 2017 med våtrumsmatta i neutrala färger. Tvättmaskin och torktumlare tillhör nuvarande hyresgäst och ingår ej i försäljningen. Ljust kök med vitt kakel och bänkskiva i rostfritt och laminat. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys. Utanför köket finner du matplats där du rymmer ett matbord för fyra personer. Mellan kök och matplats finns det inbyggda garderober för extra förvaring. Ljust och trevligt sovrum där du får plats med en dubbelsäng med tillhörande sängbord.

På Bogatan 27 har du närhet till livsmedelsbutik, badhus med sporthall, bibliotek, gym och en fritidsgård, Folkets hus, bibliotek och restauranger. För de yngre invånarna så finns det två skolor i Skelleftehamn varav en är högstadieskola. För den idrottsintresserade finns det fotbolls- och innebandyklubben Rönnskär Railcare IF samt en ishall i närliggande Klemensnäs. Om man har ett båtintresse kan man besöka småbåtshamnen Kurjoviken. Vårdcentral och apotek finns i Ursviken. Regelbundna förbindelser in till centrala Skellefteå och handelsområdet Solbacken.

Varmt välkommen att kontakta mig vid frågor.
Vi ses på visningen!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
När du kliver in i hallen finner du en hatthylla på vänster sida att hänga av ytterkläderna på. Ovanför finner du två överskåp och bredvid hatthyllan finns det tre inbyggda garderober med både hängande förvaring och hyllplan. Väggarna är vitmålade och golvet är beklätt med ljus plastmatta i träimitation.

VARDAGSRUM
In till höger om hallen tar du steget in i det trevliga vardagsrummet med ekparkett och vitmålade väggar. Utgång till balkongen sker via vardagsrummet. Bostadsrättsföreningen har beslutat att balkongerna kommer byggas ut till 1,8 m djup och 3 m bred under hösten 2023.

BADRUM
Badrummet renoverades 2017 av bostadsrättsföreningen. Golvet är beklätt med en svart våtrumsmatta och våtrumsmattan på väggarna skiftar från svart till vit. Det finns en vit vägghängd WC, vitt handfat, förvaringsskåp med spegel samt dusch med duschdraperi. Det är förberett för tvättmaskin och torktumlare. OBS! Tvättmaskin och torktumlare på bilden i annonsen ingår inte i försäljningen utan tillhör nuvarande hyresgäst.

KÖK
Ljusgrått L-kök med bänkskiva i laminat och rostfritt. Utöver köksförvaringen finns det ett städskåp på väggen mellan kök och matplats. I köket är det vitmålade väggar och golvet består av samma plastmatta med träimitation som i hall och matplats. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin och kombinerad kyl/frys.

MATPLATS
Matplatsen finner du utanför ingången till köket. Tack vare de stora fönsterna vid matplatsen och ljusinsläppet från andra sidan i vardagsrummet är det ett otroligt härligt ljus. Här får du plats med ett matbord för fyra personer. Mellan matplats och kök finns det två inbyggda garderober och två överskåp.

SOVRUM
Ljust sovrum med golv som är beklätt med plastmatta samt ljus tapet med fondvägg. Här inne finns det plats med en dubbelsäng eller två enkelsängar.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 59,5 kvm
Lägenhetsnummer: 52-2615-22-4
Utgångspris: 650 000 kr
Byggnadsår: 1957
Driftkostnad: 350 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen: Det finns ett tillhörande förråd på källarplan i samma huskropp som bostadsrätten.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV och internet levereras av Telia till en kostnad av 448kr/månad. Ingår ej i månadsavgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
3-glasfönster

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Skellefteå

Omgivning

Skelleftehamn är en tätort I Skellefteå kommun ca 15 kilometer från Skellefteå stad. Skelleftehamn var tidigare en fiskeby som hette Kallholmen. Där byggdes en handelshamn som fick namnet Skelleftehamn. Samhället bytte namn från Kallholmen till Skelleftehamn när smältverket Rönnskär togs i drift. Flertal av de äldre husen är uppförda av Boliden AB som byggde hus för tjänstemän runt 1929-31.

Skelleftehamn har mycket att erbjuda sina innevånare. Här finns livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek, badhus med bowling och sporthall, Folkets hus, bibliotek och restauranger. För de yngre innevånare så finns det två skolor varav en är högstadieskola.

För den idrottsintresserade finns det fotbolls- och innebandyklubben Rönnskär Railcare IF. Även en ishall finns i närliggande Klemensnäs. Om det finns ett båtintresse går det att besöka småbåtshamnen Kurjoviken.

Bussförbindelser mellan Skelleftehamn och centrala Skellefteå går regelbundet, det finns även bussförbindelse till handelsområdet Solbacken.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,1308
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

190 952 kr
Bostadsrättsföreningens nettoskuldsättningen är beräknad enligt uppgift från årsredovisningen 2021-2022.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Parketten 1. På fastigheten har under året 1957 uppförts bostadshus med adress Bogatan 21-29. Fastigheten innehåller 45 bostadsrättslägenheter fördelade på 1:or till 4:or.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade och i föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för samtliga av föreningens lägenheter.

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen handhas av HSB Norr. Fastighetsskötseln har Bofågeln AB.
Föreningens namn: HSB brf Säve
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1001
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Föreningen har utfört följande renoveringar:
2009 Fönsterbyte.
2013 Motorvärmare.
2014 Takbyte.
2017 Stambyte och badrumsrenovering. Byte av tvättmaskin i gemensamma tvättstuga.
2019 Renovering putsfasad fastighet
2020 Förrådsdörrar, målning garageportar
Kommande renoveringar: Balkongutbyggnad startar i september 2023.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga och torkrum under trappuppgång 25, cykelförråd och hobbyrum under trappuppgång 29 samt en samlingslokal under trappuppgång 27.

Parkering

Parkeringsplats med motorvärmarstolpe kostar 250kr/mån exkl. ström. Separat kö.
Det finns 10 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgiftshöjning på 2,5% sommaren 2023 (kontrollerad 2023-08-22).

Övrigt

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Ekonomi

Utgångspris

650 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 033 kr
inkl. värme och VA.
Till månadsavgiften tillkommer kostnaden för internet och kabel-TV på 150 kr/månad.
Hushållselen debiteras med 200kr/mån utöver avgiften och en gång per år görs en avläsning där man antingen får betala om man förbrukat mer eller få tillbaka om man förbrukat mindre.

Föreningen har även tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring för alla lägenheter. Som bostadsrättsinnehavare bör du teckna egen hemförsäkring.

Driftkostnader

350 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Internet och kabel-TV: 150 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantbrev

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 149 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 166 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-04-12

Alla bilder

+ 11 Visa alla 17 bilder
 

Karta & område

Bogatan 27, Skelleftehamn

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5033 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

5
okt
Anmälan krävs
Tor 16:30-17:00
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Skellefteå
Bogatan 27
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning