Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
 
Månadsavgift: 3 829 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 829 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare

Ljuskärrsvägen 61, Saltsjöbaden

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 77,8 kvm
  • Lägenhetsnummer: 6122
  • Månadsavgift: 3 829 kr
  • Driftkostnad: 1 010 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2

Smakfullt renoverad trea på attraktiv adress i hjärtat av Saltsjöbaden!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 77,8 kvm
Lägenhetsnummer: 6122
Driftkostnad: 1 010 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Uppgiften om yta baseras på uppgifter från ekonomisk plan och andra grunddokument i föreningen. Ytan kan ha förändrats därefter. Bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verkligen yta. Är ytan av stor vikt för dig som spekulant bör en uppmätning vidtas.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Saltsjöbaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,21637%
Andel av insats: 0,21637%
Andel av månadsavgift: 0,21637%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 465 kr

Om föreningen

Brf Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby 7:1 och Tattby 7:2. Föreningen upplåter 471 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt. Husen är byggda gårdsvis och bostadsområdet rymmer 13 gårdar. Tomten är friköpt och föreningen äger själva den mark som bostadshusen står på. Fastigheten Tattby 7:2 där förskolan ligger innehas idag med tomträtt. Föreningen eftersträvar att området ska vara bilfritt.

Gemensamhetsutrymmen:
I föreningen finns gemensamma utrymmen i form av 3 st tvättstugor, 2 st övernattningslägenheter, en gemensamhetslokal och ett bemannat fastighetskontor. Varje gård har gräsytor med utrymme för lek och utomhusgemenskap samt rabatter som sköts av de boende på gårdarna.

Förskolan Fyren:
Det finns inom området en förskola, Fyren. Sedan juni 2019 drivs den av Unike förskolor. Förskolan har för närvarande lediga platser.

Parkering:
I området finns flera parkeringsdäck med garage. De boende har möjlighet att hyra parkeringsplats för en kostnad av 225 - 375 kr/månad. I dagsläget är det dock viss kö för att hyra p-plats. Det finns även flera besöksparkeringar. Besöksparkeringarna betalas via p-automat eller app, se information vid automaterna. Säljande medlem kan inte överlåta sin bilplats till köparen av lägenheten. För dessa gäller separata hyresavtal. Den nya lägenhetsinnehavaren måste ansöka om att få hyra bilplats samt ställa sig i kö om sådan finns.

Cykelförråd:
Cyklar och mopeder ska förvaras i cykelrum eller på gårdens cykelställ. Förvaringsrum för cyklar finns i anslutning till skyddsrummen vid Ljuskärrsvägen nr 13, 23, 55, 71, 94 och 106.

Förråd:
Till samtliga lägenheter hör ett, ibland två, källarförråd. Behöver du hyra ytterligare förråd är det möjligt att hyra ett extra av föreningen.

Balkong & uteplats - nya regelverk:
För byggnation vid balkonger och uteplatser finns ett särskilt regelverk, se mer info på föreningens hemsida. Sammanfattningsvis gäller det att för byggande av altandäck, avskärmning vid balkong eller uteplats eller för uppsättning av markis krävs godkännande från styrelsen. Detsamma gäller för belysning och eluttag utomhus. Staket och liknande är inte tillåtet, ej heller inglasning av balkong eller uteplats.

Andrahandsuthyrning:
Önskar du hyra ut lägenheten måste du ha styrelsens medgivande för uthyrningen. Exempel på synnerliga skäl är arbete eller studier på annan ort eller provboende med sambo under en begränsad tid. Ansökan som ska vara skriftlig lämnas till styrelsen och ska innehålla skäl för begäran om uthyrning, tidsperiod och vem som ska hyra lägenheten.

Juridisk person:
Juridiska personer tillåts att köpa lägenhet i området efter godkännande av styrelsen.

Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband.

Kabel-TV och Bredband:
Föreningen har ett kollektivt "Trippelplay"-avtal som ger de boende IP-telefoni-abonnemang, bredband och Kabel-TV-basutbud.
Kabel-TV/digital-TV levereras via Comhem. Bredband levereras via Ownit (250 Mbit).

Ekonomi:
Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar under 2020 (Kontrollerat med föreningen 2020-02-10).

El:
Sedan 2014 har föreningen individuell mätning av lägenheternas hushållsel. Kostnaden för såväl avläst lägenhetsel som den gemensamma elen följer lägenheten. Observera att denna debitering sker med 6 månaders fördröjning. Vid lägenhetsförsäljning kommer således den nya lägenhetsinnehavaren att debiteras för en del av den gamla innehavarens individuella elförbrukning. Det är därför viktigt att parterna kommer överens om regleringen av detta.

Kommunikationer:
Närmsta allmänna kommunikation är Saltsjöbanan, tåget går mellan Slussen-Saltsjöbaden-Solsidan. Stationen närmast Ljuskärrsberget heter Tippen, och det tar knappt fem minuter att promenera från mitten av bostadsområdet till stationen. Från stationen tar det ca 23 minuter in till Slussen. Med bil tar man sig in till stan på 15-20 minuter.

Närområde:
I närområdet finns fina möjligheter till rekreation och friluftsliv i form av båtliv, promenadstråk, skridskoåkning, tennis, bad, golf och utförsåkning. Förskola finns i området samt nära till skola. På gångavstånd finns även Saltsjöbaden Centrum med butiker och service av olika slag. Mycket god närhet till centrum och kommunikationer. Direkt åtkomst till naturen med skidspår, vandringsleder, badsjö och havsbad.

Utförda renoveringar:
2020 - Sopbehållarna är flyttade och det asfalteras runt dem
2019 - Dräneringsjobb och successivt byte av taken
2015-2016 - Renovering av husfasader och dränering
2014 - Sortering av hushållsavfall infördes, även nya sopbehållare installerades. Nya elmätare installerades i respektive lägenhet.
2013 - Genomfördes spolning av stammar i lägenheter och förskola samt OVK.
2012 - Tomten friköptes från Nacka kommun.
2010- Bergvärme installerades samt nya vattenburna radiatorer. Samtidigt genomfördes förbättring av takluckor och grundvattenundersökningar.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2032. Närmast i tiden är att föreningen kommer att inleda takbyten och att ventilations arbeten ska fortsätta att pågå (Kontrollerat med föreningen 2020-02-10).

Överlåtelsesyn:
Vid överlåtelse skall en syn av lägenheten göras för att kontrollera att den lever upp till föreningens krav enligt stadgarna. Denna syn görs av fastighetsförvaltningen, både invändigt och utvändigt. Det är säljaren som ska begära avflyttningssyn av förvaltaren. Denna syn ska vara godkänd innan styrelsen kan fatta beslut om överlåtelse.

Föreningens hemsida:
www.brfljuskarrsberget.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ljuskärrsberget 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Visa all fakta

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 829 kr

Driftkostnader

1 010 kr/mån
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Angivna driftskostnader är säljarnas faktiska kostnader och dessa varierar utifrån antal personer i hushållet, avtalstyp och förbrukningsmönster.

Fördelas enligt följande

El: 730 kr
Försäkring: 280 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 72 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2017-12-08
Besiktningsman: Per Lagerling

Alla bilder

+ 10 Visa alla 16 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Ljuskärrsvägen 61, Saltsjöbaden

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy