Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
 
Accepterat pris: 
2 350 000 kr
Månadsavgift: 3 538 kr/mån
Anmäl till visning
 • Onsdag
   26/5
 • 17:00-17:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Paul Karlström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Paul Karlström
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Accepterat pris: 
2 350 000 kr
Månadsavgift: 3 538 kr/mån
Anmäl till visning
 • Onsdag
   26/5
 • 17:00-17:30
  Anmälan krävs  
 • Boka
Paul Karlström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Paul Karlström
Fastighetsmäklare

Ljuskärrsvägen 109, Saltsjöbaden

 • Typ: Bostadsrättslägenhet
 • Rum: 3, varav 2 sovrum
 • Boarea: 63,3 kvm
 • Lägenhetsnummer: 10922
 • Byggnadsår: 1971
 • Månadsavgift: 3 538 kr
 • Driftkostnad: 500 kr/mån
 • Upplåtelseform: Bostadsrätt
 • Våning: 2 av 2

Accepterat pris. Insynsskyddad hörnlägenhet med balkong i fritt och högt läge.

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 63,3 kvm
Lägenhetsnummer: 10922
Accepterat pris: 2 350 000 kr
Byggnadsår: 1971
Driftkostnad: 500 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Observera att lägenheten är registrerad som en tvåa hos föreningen men nyttjas och marknadsförs som en trea. Uppgiften om yta baseras på uppgifter från ekonomisk plan och andra grunddokument i föreningen. Ytan kan ha förändrats därefter. Bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verklig yta.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Saltsjöbaden

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0019990
Andel av insats: 0,19987%
Andel av månadsavgift: 0,19995%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 465 kr

Om föreningen

Brf Ljuskärrsberget 1 bildades 1972 och äger och förvaltar fastigheterna Tattby 7:1 och Tattby 7:2. Föreningen upplåter 471 lägenheter med bostadsrätt och 13 lokaler med hyresrätt. Husen är byggda gårdsvis och bostadsområdet rymmer 13 gårdar. Tomten är friköpt och föreningen äger själva den mark som bostadshusen står på. Fastigheten Tattby 7:2 där förskolan ligger innehas idag med tomträtt. Föreningen eftersträvar att området ska vara bilfritt.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns gemensamma utrymmen i form av 3 st tvättstugor, 2 st övernattningslägenheter, en gemensamhetslokal och ett bemannat fastighetskontor. Varje gård har gräsytor med utrymme för lek och utomhusgemenskap samt rabatter som sköts av de boende på gårdarna.

Förskolan Fyren
Det finns inom området en förskola, Fyren. Sedan juni 2019 drivs den av Unike förskolor. Förskolan har för närvarande lediga platser.

Parkering
I området finns flera parkeringsdäck med garage. De boende har möjlighet att hyra parkeringsplats för en kostnad av 225 - 375 kr/månad. I dagsläget är det dock viss kö för att hyra p-plats. Det finns även flera besöksparkeringar. Besöksparkeringarna betalas via p-automat eller app, se information vid automaterna. Säljande medlem kan inte överlåta sin bilplats till köparen av lägenheten. För dessa gäller separata hyresavtal. Den nya lägenhetsinnehavaren måste ansöka om att få hyra bilplats samt ställa sig i kö om sådan finns.

Cykelförråd
Cyklar och mopeder ska förvaras i cykelrum eller på gårdens cykelställ. Förvaringsrum för cyklar finns i anslutning till skyddsrummen vid Ljuskärrsvägen nr 13, 23, 55, 71, 94 och 106.

Förråd
Till samtliga lägenheter hör ett, ibland två, källarförråd. Behöver du hyra ytterligare förråd är det möjligt att hyra ett extra av föreningen.

Balkong & uteplats - nya regelverk
För byggnation vid balkonger och uteplatser finns ett särskilt regelverk, se mer info på föreningens hemsida. Sammanfattningsvis gäller det att för byggande av altandäck, avskärmning vid balkong eller uteplats eller för uppsättning av markis krävs godkännande från styrelsen. Detsamma gäller för belysning och eluttag utomhus. Staket och liknande är inte tillåtet, ej heller inglasning av balkong eller uteplats.

Andrahandsuthyrning
Önskar du hyra ut lägenheten måste du ha styrelsens medgivande för uthyrningen. Exempel på synnerliga skäl är arbete eller studier på annan ort eller provboende med sambo under en begränsad tid. Ansökan som ska vara skriftlig lämnas till styrelsen och ska innehålla skäl för begäran om uthyrning, tidsperiod och vem som ska hyra lägenheten.

Juridisk person
Juridiska personer tillåts att köpa lägenhet i området efter godkännande av styrelsen.

Månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband.

Kabel-TV och Bredband
Föreningen har ett kollektivt "Trippelplay"-avtal som ger de boende IP-telefoni-abonnemang, bredband och Kabel-TV-basutbud.
Kabel-TV/digital-TV levereras via Comhem. Bredband levereras via Ownit (250 Mbit).

El
Sedan 2014 har föreningen individuell mätning av lägenheternas hushållsel. Kostnaden för såväl avläst lägenhetsel som den gemensamma elen följer lägenheten. Observera att denna debitering sker med 6 månaders fördröjning. Vid lägenhetsförsäljning kommer således den nya lägenhetsinnehavaren att debiteras för en del av den gamla innehavarens individuella elförbrukning. Det är därför viktigt att parterna kommer överens om regleringen av detta.

Kommunikationer
Närmsta allmänna kommunikation är Saltsjöbanan, tåget går mellan Slussen-Saltsjöbaden-Solsidan. Stationen närmast Ljuskärrsberget heter Tippen, och det tar knappt fem minuter att promenera från mitten av bostadsområdet till stationen. Från stationen tar det ca 23 minuter in till Slussen. Med bil tar man sig in till stan på 15-20 minuter.

Närområde
I närområdet finns fina möjligheter till rekreation och friluftsliv i form av båtliv, promenadstråk, skridskoåkning, tennis, bad, golf och utförsåkning. Förskola finns i området samt nära till skola. På gångavstånd finns även Saltsjöbaden Centrum med butiker och service av olika slag. Mycket god närhet till centrum och kommunikationer. Direkt åtkomst till naturen med skidspår, vandringsleder, badsjö och havsbad.

Utförda renoveringar
2020 - Sopbehållarna är flyttade och det asfalteras runt dem
2019 - Dräneringsjobb och successivt byte av taken
2015-2016 - Renovering av husfasader och dränering
2014 - Sortering av hushållsavfall infördes, även nya sopbehållare installerades. Nya elmätare installerades i respektive lägenhet.
2013 - Genomfördes spolning av stammar i lägenheter och förskola samt OVK.
2012 - Tomten friköptes från Nacka kommun.
2010- Bergvärme installerades samt nya vattenburna radiatorer. Samtidigt genomfördes förbättring av takluckor och grundvattenundersökningar.

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2032. Närmast i tiden är att föreningen kommer att inleda takbyten och att ventilations arbeten ska fortsätta att pågå (Kontrollerat med föreningen 2020-02-10).

Överlåtelsesyn
Vid överlåtelse skall en syn av lägenheten göras för att kontrollera att den lever upp till föreningens krav enligt stadgarna. Denna syn görs av fastighetsförvaltningen, både invändigt och utvändigt. Det är säljaren som ska begära avflyttningssyn av förvaltaren. Denna syn ska vara godkänd innan styrelsen kan fatta beslut om överlåtelse.

Föreningens hemsida
www.brfljuskarrsberget.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ljuskärrsberget 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 10922
Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Visa all fakta

Övrigt

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Accepterat pris

2 350 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 538 kr
Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) samt snabbt bredband via Ownit ingår i avgiften.

Driftkostnader

500 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 250 kr

Alla bilder

+ 13 Visa alla 19 bilder
 

Planritningar

Karta & område

Ljuskärrsvägen 109, Saltsjöbaden

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 3538 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Onsdag 26/5   17:00-17:30
Ljuskärrsvägen 109, 133 31 Saltsjöbaden
Anmälan krävs
Anmälan krävs, välkommen.
Jag är intresserad
men vill bli kontaktad innan jag
bokar in mig på visning.
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy