Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 6 273 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anas Taba, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anas Taba
Fastighetsmäklare
Älta

Stensövägen 7

Månadsavgift: 6 273 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anas Taba, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anas Taba
Fastighetsmäklare

En ljus 4:a med möjligheten att disponeras som en 3:a + 1:a som uthyrningsdel

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 97 kvm
  • Lägenhetsnummer: 0774
  • Månadsavgift: 6 273 kr
  • Driftkostnad: 391 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 6 av 7
  • Hiss: Ja

Med sandstranden intill husknuten finner du här en trevlig och välplanerad 4:a i expansiva Älta! Lägenheten är välplanerad och här finns det möjligheter för dig som vill bo stort och samtidigt ha möjlighet att delfinansiera ditt boende genom att hyra ut den separata uthyrningsdelen om ca 19 kvm med sovrum, pentry och eget badrum. Idag används 1:an separat från 3:an som ett lugnt och tyst kontor, detta blir perfekt för er som vill kunna "lämna" bostaden för att jobba aktivt hemifrån.

Här bjuds vi på en trevligt belägen balkong med kvällssol. Rymlig entré med goda avhängningsmöjligheter, stort badrum med tvättdel, tre rymliga sovrum med en glimt av Älta sjön, ett stort vardagsrum som leder ut till balkongen samt ett praktiskt kök! Lägenheten har fönster i två väderstreck vilka bjuder på fin utsikt och gott om ljusinsläpp. Från balkongen ser man även den fina lekparken och grillplatsen som ligger precis utanför bostaden.

Lägenheten är attraktivt belägen med närhet till det bästa Älta har att erbjuda - perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö! Här bor du centralt med kort promenadavstånd till kommunikationer och butiker. Läget bjuder på möjlighet till ett aktivt boende nära centrum med trevliga grannar. På gångavstånd finns det 2 badplatser med sandstränder där man idag på Älta sjöns sydöstra sida bygger en brygga och restaurang. Till den närmsta badplatsen är det inte mer än 200 meter. Runt Ältasjön finns det ett 7 km långt motionsspår. Från motionsspåret når ni dessutom Sörmlandsleden, en 100 mil lång vandringsled genom Sörmland. På bekvämt gångavstånd från bostadsrätten finner vi dessutom Älta Centrum, välsorterat bibliotek, Älta gård, Älta skola, förskolorna Solstrålen och Svanhöjdens, Stavsborgsskolan, två idrottsplatser, två fotbollsplaner och en ishall. Utmärkta kommunikationer in till staden.

Närheten till Nackareservatet och Hellasgården gör att Älta kan erbjuda ett stort utbud av fritids- och friluftsaktiviteter. Flertalet fina bad- och fiskesjöar finns på promenad och cykelavstånd; Flaten, Älta-, Källtorpssjön och Erstaviksbadet vid Saltsjön för att nämna några. Det sammanhängande sjösystemet erbjuder trevliga kanotturer. Två golfbanor finns i närområdet, Björkhagens GK och Tyresö GK, och Erstavik erbjuder ett levande kulturlandskap med Erstaviks Herrgård från 1700-talet. Öppna ängsmarker, skog, badsjöar och stigar karakteriserar området. Området är av riksintresse för sin kulturhistoria.

Läs om Ältas framtidsplaner här:
https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/har-planerar-och-bygger-vi/sok-projekt-pa-namn/alta/#panel-startpage

Om Bostaden

Beskrivning

3:a
Stor 3:a med en smart planlösning där man har kök och badrum i mitten och delat upp vardagsrum och sovrum på varsin sida av bostaden. Från sovrummen ser man Ältasjön.

1:a
Fräsch 1:a som är perfekt för er med behov av en kontorsdel eller varför inte en uthyrningsdel? Denna del av lägenheten går att ha öppen så att man kan röra sig fritt mellan 3:an och 1:an, det går självklart även att stänga av denna del då den har en separat ingång. Därmed får man den perfekta uthyrningsdelen med sjöutsikt eller ett tyst och lugnt kontor.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 97 kvm
Lägenhetsnummer: 0774
Driftkostnad: 391 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 7
Hiss: Ja
Beskrivning av förråd: Till lägenheterna hör ett källarförråd och separat uteförråd

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
Observera att lägenhetsytan grundas på senast gjorda uppmätning. Ytan kan ha förändrats därefter. Bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verkligen yta. Är ytan av stor vikt för dig som spekulant bör en uppmätning vidtas.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Älta

Andel i föreningen

Andel av månadsavgift: 0,76920000
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Brf Älta Sjöängen består av 259 lägenheter varav 224 är bostadsrättslägenheter och 31 är hyreslägenheter. Dessa är en ekonomisk tillgång för föreningen och säljs av i takt med utflytt . Lägenheterna är fördelade på 8 sjuvåningshus vilka är uppdelade på två gårdar. Bostadshusen byggdes 1971 och renoverades mellan 1989-1991 i samband med det genomfördes även stambyte i fastigheterna.

Månadsavgiften
Ingår kabel-tv grundutbud, värme och vatten.

Kabel-TV och Bredband
Kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband via Ownit kostnad 99 kr/månad och är en obligatorisk.

Gemensamhetsutrymmen
Tillgång till gemensam tvättstuga (port 7 och 15). Till varje lägenhet tillhör också ett förråd. Föreningen har en lokal som medlemmar kan hyra för tex barnkalas och enklare mottagningar.

Parkering
Fri parkering längs gatan. Garage (50 st) och P-plats (ca 76 st) finns att hyra, ev. kö kan förekomma. Hyran för garage är fn ca 550 kr/månad, för parkeringsplats utmed Stensövägen fn ca 400 kr/månad samt för parkeringsplats på parkeringsdäck fn. ca 225 kr/månad. Wallenstam planerar att bygga på parkeringsdäcket och föreningen diskuterar med Wallenstam om ersättningsplatser. Kontakta föreningens förvaltare om du har ytterligare frågor eller är intresserad av att hyra garage eller parkeringsplats.

Ekonomin
Inga kommande avgiftsförändringar är planerade (kontrollerat med styrelsen 2021-06-06).

Kommande renoveringar
2020 OVK påbörjades hösten 2020, och arbetet i lägenheterna är klart, vi har dock vissa mindre åtgärder kvar i allmänna utrymmen innan OVK kan godkännas fullt ut.

"Vi håller på att se över möjligheterna att anlägga fler parkeringsplatser på området utan att det förstör vår fina utemiljö. Fler parkeringsplatser kommer dock behövas i Älta. Beslut om detta kommer vi att ta på en extrastämma eller årsstämman. Vi har anlitat en ny entreprenör för utemiljö, eventuellt blir det några förbättringar av utemiljön om han har några roliga och fina idéer."

Annars finns inga större renoveringar renoveringar/underhåll inplanerad i dagsläget (kontrollerat med styrelsen 2021-06-06).

Genomförda renoveringar:
2019, Byte av samtliga radiatorventiler samt termostater,
tak, fasad är renoverat samt fönsterbyte

Allmänt

Föreningens namn: Brf Älta Sjöängen
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

6 273 kr

Driftkostnader

391 kr/mån
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

Försäkring: 292 kr
Obligatorisk kostnad för internet: 99 kr

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

Planritning

Karta & område

Stensövägen 7, Älta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Anas Taba

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning