Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
 
Månadsavgift: 5 700 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Julia Nyman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Julia Nyman
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 5 700 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Julia Nyman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Julia Nyman
Fastighetsmäklare

Jordabalksvägen 35, Lund

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 73,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 0023
  • Månadsavgift: 5 700 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 2

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 73,5 kvm
Lägenhetsnummer: 0023
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 2

Byggnadssätt

Kommentar: Byggnaderna i föreningen byggdes 1991 och föreningen registrerades 1989. Föreningen har 97 bostadsrätter med adress Jordabalksvägen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Skåne.

Tv/Internetanslutning

Föreningen har en gruppanslutning till Telenor på 100 Mbit/s. Bredband och IP-telefoni ingår i månadsavgiften till föreningen. Som alternativ finns även ComHems tre hål i väggen installerat i våra lägenheter. Ta kontakt med ComHem ifall du är intresserad av att ansluta dig till detta.
För TV finns gruppanslutning till ComHem som ingår i månadsavgiften till föreningen. Dels finns ett analogt grundutbud med de vanligaste kanalerna som fungerar i alla TV-apparater, och dels ingår Digital-TV Small paketet från ComHem utan extra kostnad. För att använda digital-TV, var god kontakta ComHem.

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Lund
Område: Lund
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,87936%
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

Husen byggdes 1991 och föreningen registrerades 1989. Föreningen har 97 bostadsrätter med adress Jordabalksvägen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB Skåne

Allmänt

Föreningens namn: Brf Jordabalken i Lund
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Lund

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Se föreningens årsredovisning för senast gjorda renoveringar. Sedan tidigare har man även gjort:
- Föreningens byggnader har 2008 genomgått en omfattande renovering. Man har bytt defekt träpanel och målat om på garage, cykelrum och fristående förråd. Vissa vindskivor, dörrar och fönsterbleck har målats om 2009. Stamspolning skedde av alla stammar under 2008. Ny asfalt och nya bommar har tillkommit på området.
- Föreningen har även renoverat alla trädgårdsförråd och plank i anslutning till uteplatserna. Man har också bytt ut balkongpelarna i berörda byggnader.
- Nya köksfläktar (aggregat) installerades i samtliga bostadsrätter under hösten 2016. Detta finansieras med icke upplånat kapital.
- Samtliga värme och vatten mätare utbytta i alla lägenheter 2016.
- Stamspolning i föreningens 48 lägenheten 2017.
- Uppdatering av 4 värmecentraler med nya ställdon och värmepumpar 2017.
Kommande renoveringar: - En större uppdatering av värmecentralens hetvattenväxlare kommer att ske för att sänka fjärrvärmekostnaden. Kommer byta ventiler på elementen.
- I övrigt följer föreningen sin underhållsplan.

Gemensamma utrymmen

Gemensamhetslokal
BRF Jordabalken har en gemensamhetslokal placerad på västra gården. Lokalen renoverades under 2010. Den är utrustad med kök, porslin, bord och stolar för 30 personer, stereo, wc samt städutrustning. Här hålls alla våra stämmor och sammankomster. Vid övriga tidpunkter finns lokalen tillgänglig för uthyrning. Kontakta vicevärden för information om tillgänglighet och för bokning. Hyresavgiften är 400 kr. En depositionsavgift på 1 500 kr lämnas inför hyrestillfället och återfås när lokalen återlämnats välstädad och i fullgott skick. Lokalen hyrs inte ut jul-, nyårs-, påsk-, pingst- och midsommaraftnar. Lokalen är blockerad för uthyrning fram tom 31/12 2020 pga corona-pandemin, detta kan komma att förlängas.

Odlingslotter
Föreningen har två områden med odlingslotter, ett till väster om våra fastigheter och ett till öster. Uthyrning av lotterna sker på årsbasis under våren och information går ut till alla medlemmar när det är dags att anmäla intresse.
Hyresavgiften är 150 kr per år och odlingslott. Varje medlem får som mest hyra två odlingslotter i första hand. Ifall du hyrt lotter föregående år har du företräde till dessa. Om det blir lediga odlingslotter över kan dessa efter ett visst datum hyras utöver de första två odlingslotterna. Överblivna odlingslotter kan även hyras ut till utomstående för 300 kr per år/odlingslott. Föreningen hyr ut jordfräs om behov finns för att köra upp odlingslott.

Parkering

Föreningen hyr ut garage och p-platser till de boende. Om du som bostadsrättshavare är intresserad av att hyra ett garage eller en p-plats kontaktar du vicevärden. Skulle samtliga garage och p-platser redan vara uthyrda sätter vicevärden upp dig på en väntelista, för att återkomma så snart något blir ledigt. Hyrda garage och p-platser följer inte med lägenheten vid överlåtelse. Notera även att garagen endast är till för fordon och inte får användas som lagerlokal eller för annan verksamhet. Aktuella avgifter är 350 kr/mån för garage och 150 kr/mån för p-plats.

Gästparkering mot avgift finns vid både den östra och den västra parkeringsplatsen. Ifall du har långvariga gäster finns möjlighet att betala en billigare dygnstaxa för deras parkering. Kontakta vicevärden för mer information om detta.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Ev. avgiftsförändringar bestäms i november i samband med årets budgetgenomgång.
Inga avgiftsförändringar är i dagsläget beslutade, hämtad 2021-02-01.

Övrigt

Föreningen tillåter delat ägande men kräver att den boende äger minst 10%.
Föreningen genomför en tillsyn med köpare och säljare vid överlåtelse.
Föreningen har en mycket informativ hemsida. Besök gärna denna på https://www.hsb.se/skane/brf/jordabalken/.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 700 kr
I BRF Jordabalken har man individuell mätning av värme- & vattenförbrukning. Varje lägenhet betalar en avgift baserad på genomsnittlig förbrukning i området och lägenheternas yta. Denna avgift slås ut jämnt över årets månader och debiteras på hyresavin. I början av året görs en avräkning mot den verkliga förbrukningen. Eventuellt överskott eller underskott hanteras i samband med april månads hyresavi. Mätningarna administreras av Techem.

Alla bilder

+ 11 Visa alla 17 bilder
 

Karta & område

Jordabalksvägen 35, Lund

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy