Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Månadsavgift: 5 011 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Ingrid Ankarcrona, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ingrid Ankarcrona
Fastighetsmäklare
Jessica Egnér, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
 
Jessica Egnér
Mäklarassistent
Lund

Runslingan 12C

Månadsavgift: 5 011 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Ingrid Ankarcrona, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ingrid Ankarcrona
Fastighetsmäklare
Jessica Egnér, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
 
Jessica Egnér
Mäklarassistent

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 82,6 kvm
  • Lägenhetsnummer: 148
  • Byggnadsår: 1972
  • Månadsavgift: 5 011 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

På det trevliga och populära området Runslingan finns denna modernt inredda lägenhet med bra planlösning och stora rum. I förlängningen av det ljusa vardagsrummet finns en trevlig uteplats fördelat på trädäck och liten gräsyta. Kök och badrum är i modern stil från 2019. Varje uppgång har en egen tvättstuga och möjlighet finns att hyra förråd. Föreningen är välskött och vicevärden finns i området.

I Linero finns ett litet centrum där de flesta affärer samt kyrkan finns. Här finns också ett fint bibliotek där man anordnar en mängd aktiviteter. För barnen finns bland annat filmvisning, sagogestaltning och dockteater. Även författarkvällar och konserter är vanligt. Biblioteket är med i ett samarbete som heter Linero samråd, där man arbetar för att förbättra möjlighet till kulturella upplevelser på Linero. Samrådet arbetar ständigt för att öka trivseln och samhörighetskänslan.
Linero ligger med goda bussförbindelser och centrala Lund når man på ca 15 min och LTH ca 8 min. Samtidigt är det enkelt att bara ta cykeln runt i Lund. Gillar man naturen så ligger Hardeberga sjön och Skryllegården inte långt härifrån.

Skulle detta kunna vara det just du söker efter, kontakta mäklaren redan idag för mer information!

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: : Ljus hall med vitmålade väggar och fint parkettgolv. Hallen mynnar ut i större rum som är centralt i lägenheten. Här finns plats för en extra arbetsplats.
WC/dusch: : Modern WC/dusch med grå klinkers på golv och vita helkakel väggar. Dusch med glasvägg kombinerat med duschdraperi. Handdukstork på väggen. Kommod med förvaring och spegel med belysning.
Kök: : Stort kök med plats för matbord för 4 personer. Vita köksluckor och bänkskiva i svart laminat. Vitmålade väggar kombinerat med vitt kakel. Parkettgolv.
Sovrum 1: : Vitmålade väggar och parkettgolv.
Sovrum 2: : Vitmålade väggar och parkettgolv.
Klk/kontor/barnrum: : Ett extra mindre rum som kan användas som klädkammare, barnkammare eller hemmakontor. Vitmålade väggar och parkettgolv.
Vardagsrum/Matsal: : Stort fint vardagsrum som fungerar som både matsal med bord för 6 personer och vardagsrum. Angränsar ut mot den fina uteplatsen. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 82,6 kvm
Lägenhetsnummer: 148
Byggnadsår: 1972
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
Uppgift om lägenhetsyta grundas på senast gjorda uppmätning. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnadssätt

Kommentar: Hus i gult tegel på Runslingan av ingenjör John Vittstrand vid Byggnads AB Harry Karlsson och arkitekt Christian Bergenudd vid Jaenecke-Samuelson Konsultbyrå AB.

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats: Trevligt trädäck kombinerat med en mindre gräsyta.

Tv/Internetanslutning

I månadsavgiften ingår bredband 250/250 Mbit/s och IP-telefoni genom Telenor samt kabel-TV från ComHem.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Skåne
Kommun: Lund
Område: Lund

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,35944
Andel av insats: 0,35944
Andel av månadsavgift: 0,35944
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Runristaren bildades 1977 och består av 321 bostadsrätter, fördelade på tolv trevåningshus med adress Runslingan 2-24.
Lägenheterna består av ettor till fyror och fördelas enligt följande: 1 rum med kokskåp 18 kvm (3st), 1rok 37 kvm (43 st), 2rok 56 kvm (35 st), 2rok 64 kvm (67 st), 3rok 79 kvm (23 st), 3rok 82,6 kvm (23 st), 3rok 83,6 kvm (88 st), 4rok 102,5 kvm (29st), 4rok 101,6 kvm (9 st) och 4rok 102 kvm (1 st). Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Du hittar Brf Runristaren i östra Lund, med närhet till affärer, apotek, bibliotek, pizzeria, stadsdelskyrka och vårdcentral vid Linero Centrum.
Området ligger i anslutning till ett flertal busslinjer. Stadsbussarna linje 3 och 6 (via universitetet), tar dig mellan Linero och centrala Lund på ca 15 minuter. I närheten finns även hållplatser för regionbussarna. Närhet till både innerstad och omkringliggande naturområden.

Brf Runristaren har egen styrketräningslokal, solarium, festlokal, fotorum, samt goda parkeringsmöjligheter. Alla lägenheter är försedda med bredbandsuttag och kabel-TV och i varje trappa finns det tvättstuga.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Runristaren
Föreningsform: Bostadsrätt
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Lund
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2004 lades taken om
2007 renoverades samtliga trapphus och entréer
2014 Systematiskt Brandskyddsarbete, rening av tappvatten- och värmesystem samt förbättring av utemiljön genom borttagning av buskage.
Kommande renoveringar: Från januari 2020 till mars 2021 genomför föreningen renovering av avloppsstammar. Detta medför att vissa resurser tidvis inte är tillgängliga. Under 2021 renoveras också balkonger, fasader och entréer.

Gemensamma utrymmen

Överst i varje trappa finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och kallmangel.
Inom föreningen finns också gym, biljard, bordtennisbord inne och ute, bastu, boulebana, bokbod och en festlokal med köksutrustning. Aktivitetsgruppen Videfix ordnar resor, fikastunder och andra trevligheter i samråd med styrelsen.
Det finns också en övernattningslägenhet med två sovplatser i bäddsoffa och två i våningssäng. Lägenheten är utrustad med spis, mikro, kyl och frys, dusch/toalett samt tillgång till internet.

Parkering

Bilplats 1: Carport . Avgift 180 kr/mån, har separat kö.
Bilplats 2: Garage . Avgift 260 kr/mån, har separat kö.
Bilplats 3: P-plats . Avgift 100 kr/mån, har separat kö.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Månadsavgiften höjs varje årsskifte i takt med att marknadspriser för el, vatten, värme etc. höjs. I avgiften ingår uppvärmning, vatten, kabel-tv (Comhem) och Bredband 250 (Telenor).

Övrigt

Andrahandsupplåtelse är endast tillåten efter medgivande av styrelsen enligt bostadsrättslagen. Utan tillstånd riskerar du alltid juridisk åtgärd. I ansökan måste giltig anledning anges, vilket innefattar bl.a. tjänst på annan ort, militärtjänstgöring, studier och så kallat provsamboende. Sedan lagen ändrades 2014 ska det vara lättare för bostadsrättshavaren att upplåta sin lägenhet i andra hand, till exempel till en närstående person, om man köpt lägenheten för att senare bosätta sig där vid pensioneringen eller om lägenheten tillfälligtvis är svårsåld på grund av rådande marknadsläge. Varje enskilt fall prövas av styrelsen.

Från 1 januari 2018 tar föreningen ut en avgift på 10 procent av prisbasbeloppet per år/tillfälle för andrahandsuthyrningar. Detta räknas upp med index årligen. År 2020 är prisbasbeloppet 47 300 kr.

Ansökan görs på särskild blankett som du kan hämta här nedan eller hos vicevärden. Ifylld blankett lämnas till vicevärden. Skulle styrelsen inte lämna sitt samtycke till andrahandsupplåtelsen kan bostadsrättshavaren överklaga till hyresnämnden.

Inneboende i lägenhet där bostadsrättsinnehavaren stadigvarande har ordnat sitt boende på annat håll räknas alltid som andrahandsupplåtelse och kräver tillstånd.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 011 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 126 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 111 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-06-26
Besiktningsman: Mathias Björnkvist

Inre reparationsfond

Summa: 244 537 kr
Beskrivning: Uppgift tagen från ÅR 2019. Avsättning till inre fonden är för närvarande stoppad. Uttag av befintliga fondmedel kan göras; kontakta vicevärden.

Alla bilder

+ 9 Visa alla 15 bilder
 

Karta & område

Runslingan 12C, Lund

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning