Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 750 000 kr
Månadsavgift: 4 576 kr/månad
Magdalena Pavic, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Magdalena Pavic
Fastighetsmäklare
Växjö

Minnesvägen 1

Utgångspris: 
1 750 000 kr
Månadsavgift: 4 576 kr/månad
Magdalena Pavic, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Magdalena Pavic
Fastighetsmäklare

Välkommen till Bovieran och denna välgjorda tvåa på markplan med en egen trädgårdsplät!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 63,4 m2
  • Lägenhetsnummer: 10:11
  • Byggnadsår: 2018
  • Månadsavgift: 4 576 kr
  • Driftkostnad: 300 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Ja

Nu har vi glädjen att kunna erbjuda en av de efterfrågade 2:orna i Bovieran. Den aktuella lägenheten är belägen i markplan med en stensatt uteplats under skyddande tak samt en lättskött trädgårdstäppa där man dessutom kan köpa in hjälp med gräsklippningen för att förenkla livet ytterligare. På insidan mot den uppvärmda och lummiga vinterträdgården har man ytterligare en liten uteplats perfekt för ett cafébord eller en läsfåtölj. Köket är försett med köksinredning i vitt och all den utrustning man behöver. Rymligt vardagsrum med öppen och social planlösning mot köket och utgång till uteplatsen. Bostadens sovrum har skyddat läge med fönster mot innergården och passar perfekt för dubbelsängen. Förvaring finns i en klädkammare samt ett rymligt förråd i källaren.

I Bovieran erbjuds ett helt unikt boende med en vinterträdgård som lockar till samvaro året om. Här finns både boulebana, bastu, festlokal och gästlägenhet. De boende anordnar bland annat promenadgrupp, bokcirkel och gemensamt eftermiddagskaffe. Vackra omgivningar med en nyanlagd parkmiljö ner mot Södra Bergundasjön och de vackra promenadstigarna. Bra bussförbindelser samt fina cykelvägar in till Centrum.

Här finns möjlighet att bo och trivas för dig som fyllt 55 år. Vi ses på visningen!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall och Uteplats
För att komma in i bostaden går du genom den grönskande och inbjudande vinterträdgården, där du även finner din privata uteplats, perfekt för att njuta av en kopp kaffe vid ett cafébord eller koppla av i en skön läsfåtölj. I hallen finns gott om förvaringsutrymme med en garderob och en praktisk hatthylla. Ekparkettgolvet sträcker sig sömlöst genom hela bostaden.

Kök
Köket har en stilren och modern design med släta vita köksluckor, en ljusgrå laminatbänkskiva och en vit kakelvägg som ger en fräsch atmosfär. Det är fullt utrustat med keramikhäll, varmluftsugn, effektiv spisfläkt, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och en kombinerad kyl/frys. En smart vinställslösning har monterats mellan kyl/frys och yttervägg. Vid fönstret i norrläge finns en matplats med utsikt över den privata trädgården och husets entrésida. Marmorfönsterbänkar pryder fönstren i hela bostaden.

Vardagsrum
Vardagsrummet är ljust och trivsamt med direkt utgång till trädgården. Det ligger i en öppen planlösning mot köket, vilket möjliggör en flexibel möblering efter dina behov och önskemål.

Sovrum
Det rymliga sovrummet har fönster mot vinterträdgården, vilket ger en känsla av ro och avskildhet. Grönskan utanför fönstret skapar en lugn atmosfär. Här finns tillräckligt med plats för en dubbelsäng. Förvaringsbehoven är väl tillgodosedda med en smidig klädkammare som är dold bakom en praktisk skjutdörr. Klädkammaren är utrustad med hyllor och klädstång.

Badrum
Badrummet är fullt kaklat i vitt och har ett grått klinkergolv med skön golvvärme. Här finns ett handfat med kommod, ett badrumsskåp med spegel och belysning samt en vägghängd toalett. En takdusch är placerad bakom klarglasdörrar som enkelt kan parkeras mot väggen när de inte används. Tvättmaskin och torktumlare återfinns tillsammans med en generös arbetsbänk. Två väggskåp ovanför arbetsbänken är försedda med belysning för att underlätta arbete. LED-spotlights i taket, en infälld spegel i kaklet och en praktisk handdukstork bidrar till badrummets bekvämlighet.

Förråd
För varje lägenhet finns ett tillhörande förråd om cirka 5-6 kvadratmeter på källarplanet i samma byggnad.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 63,4 m2
Lägenhetsnummer: 10:11
Utgångspris: 1 750 000 kr
Byggnadsår: 2018
Driftkostnad: 300 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Ja

Byggnadssätt

Kommentar: Brf Bovieran Teleborg i Växjö består av 54 lägenheter. Lägenheterna fördelar sig i tre huskroppar i tre plan. De boende i markplan når sin bostad via vinterträdgården och övriga våningar nås via trappa eller hiss. Den gemensamma entrén är utrustad men en kamera som är kopplad till en öppningsenhet med TV-skärm i lägenheterna. Besökare får ringa på porttelefonen och den boende kan öppna entrédörren inifrån sin egen lägenhet. Lägenhetens ytterdörr är en stabil säkerhetsdörr. Brandvarnare finns i alla lägenheter.

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är ansluten till kabelnät med leverantör Telia. I avgiften ingår bredband, ip-telefoni samt tv kanalpaket "Lagom" (grundutbud).

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme.
Lägenheterna har mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning.

Allmänt

Län: Kronoberg
Kommun: Växjö
Område: Växjö Teleborg

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,48367
Andel av insats: 1,48367

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

816 483 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av
bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till
grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från
årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Bovierans hjärta är den unika Vinterträdgården, som erbjuder en lummig grönska som sköts av en anlitad trädgårdsmästare. Den ca 1 600 kvm stora Vinterträdgården är helt inglasad och har ett temperaturstyrt klimat. Det effektiva fläktsystemet och luckor i taket och glasväggarna regleras klimatet över året så att det varken blir för varmt eller för kallt. Under den kallaste vintermånaden drar sig temperaturen ner till ca 10 grader för att låta växterna vila.

Gemensamma utrymmen

Samtliga lägenheter har ett tillhörande lägenhetsförråd om ca 5 - 6 kvm på källarplan under huvudentrébyggnaden.
I huset finns gott om ytor där du kan umgås med dina nya grannar, ta emot vänner och familj, koppla av i den lugna omgivningen eller delta i olika aktiviteter. I Vinterträdgården finns flera sittgrupper samt en boulebana. festlokal med toalett, dusch och bastu, gästlägenhet samt ett friskvårdsrum som är utrustat med enklare gymutrustning. I separata hus på gården finns miljöhus och cykelparkering.

Ekonomi

Utgångspris

1 750 000 kr

Månadsavgift

4 576 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet, grundutbud av tv-kanaler, ip-telefoni samt trädgårdsmästarskötsel av vinterträdgården.

Driftkostnader

300 kr/månad

Fördelas enligt följande

El: 300 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantbrev

Pantsättning: Uppgift om pantsättning saknas

Alla bilder

+ 17 Visa alla 23 bilder
 

Karta och område

Minnesvägen 1, Växjö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4576 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Växjö Teleborg, Växjö
Minnesvägen 1
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning