Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olle Bergsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Olle Bergsten
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Glommen

Bölse 416

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olle Bergsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Olle Bergsten
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Omgärdat av natur finner ni detta charmiga ställe

  • Typ: Villa, Villa, 1-plan med källare
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 105 m2
  • Biarea: 105 m2
  • Tomtarea: 1 172 m2
  • Byggnadsår: 1974
  • Driftkostnad: 31 977 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Varmt välkomna till Bölse 416!

Här på denna lantliga pärla, bara en kort bilresa från Falkenbergs charmiga centrum, väntar en fastighet med en historia som sträcker sig tillbaka till 1974. Ett hem med stor potential, där skogen möter närheten till havet och naturen blir en del av vardagen. Entréplan, som sträcker sig över 105 kvadratmeter, har genomgått en uppfräschning de senaste åren. Delar av köket har fått nytt liv med moderna stommar och ytskikt, och även vitvarorna har bytts ut för att passa den moderna livsstilen. Sedan 2020 har också ytskikten på boendevåning fått ett rejält upplyft med genomgående parkettgolv, målade väggar, ändring till en mer social lösning mellan kök och vardagsrum. Alla listverk har målat självklart även trappräcket i entrén. I vardagsrummet, ett hjärta i hemmet, finns utgången till en rymlig altan som byggdes år 2013. Här kan man samla nära och kära för trevliga middagar under bar himmel, med skogsdungen som granne.

Under 2023 fick även taket sig en renovering, samtidigt installerades solcellerna för att göra huset ännu mer energieffektivt och hållbart. Utvändigt har också träd, buskar och andra växter blivit borttagna från grundmuren och trädgården på framsidan för att skapa en mer lättskött men trivsam trädgård.

Är du intresserad av att göra Bölse 416 till ditt nya hem? Tveka inte att kontakta oss för mer information eller för att boka en visning. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré:
Den välkomnande entrén bjuder in till hemmets hjärta och är en perfekt plats att ta emot gäster. Härifrån öppnar sig rummen i en harmonisk sekvens, med en smidig passage till både kök och vardagsrum. Entrén är omsorgsfullt gestaltad för att ge ett trivsamt första intryck och är välkomnande.

Kök:
Med det nyrenoverade golvet som stadig grund välkomnar köket med en modern och inbjudande atmosfär. Här möts du av en stilren design och väl genomtänkta detaljer som idag kombineras med en praktisk äldre inredning med gott om förvaring. De nya parkettgolven sträcker sig elegant genom rummet och skapar en enhetlig känsla tillsammans med den övriga delen av bostaden. Här finns utgång till altanen i söderläge, perfekt för avkoppling och utomhusmiddagar med vänner och familj. Utrustat med bland annat diskmaskin (2019), kombinerad kyl/frys, fläkt och spis med keramisk häll (2023) är köket praktiskt och på god väg att bli enhetligt och modernt.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är en plats för samvaro och avkoppling, där ljuset strömmar in genom stora fönsterpartier och fyller rummet med en härlig atmosfär. Den öppna planlösningen mot köket skapar en känsla av rymd och samhörighet, perfekt för både vardagsmys och mysiga filmkvällar.
Från vardagsrummet nås den stora altanen med vyer mot den grönskade trädgården.

Sovrum:
Genom en mysig passage från entrén når du de tre charmiga sovrummen, alla nyligen uppdaterade med fräscha och nymålade väggar. Ett av sovrummen är lite större än de andra och erbjuder gott om plats, i samtliga sovrum finns det inbygga garderober för klädförvaring.
Samtliga sovrum andas lugn och harmoni med fönster åt trädgården, vilket skapar en perfekt oas för en god natts sömn eller avkoppling efter en lång dag.

Källarplan
Källarplan har delvis blivit utriven (organisk material har avlägsnats i vissa rum). Här finns det gott om förvaringsutrymmen och en tvättstuga (tvättmaskin 2020, torktumlare 2021). Från källarplan nås också garaget.

Sammanfattning

Typ: Villa, Villa, 1-plan med källare
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 105 m2
Biarea: 105 m2
Tomtarea: 1 172 m2
Byggnadsår: 1974
Driftkostnad: 31 977 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Bergvärmepump via vattenburna radiatorer

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Kalksandsten och träpanel
Fönster: 2-glas kopplade fönster
Takbeklädnad: Sadeltak, råspont, underlagspapp, läkt och betongpannor
El: Jordfelsbrytare finns installerat i huset.
Murstock kommentar: Eftersom man inte använt den öppna spisen så måste spisen och skorstenen kontrolleras och godkännas av sotare innan man eventuellt tar den i bruk igen.
Fel och brister: Besiktningsprotokoll finns tillgängligt för de som är intresserade.
Allmän information: Säljaren har valt att teckna försäkringen Varudeklarerat och besiktningsprotokoll kommer finnas tillgängligt för de intresserade.

Renoveringar

Utförda renoveringar av tidigare ägare:
Ca 2012-2013 har entréplanets dusch/wc renoverats under tidigare fastighetsägare med våtrumsmatta som ytskikt.

Utförda renoveringar av nuvarande ägare:
2020 revs det mesta av källarens konstruktioner av organiskt material ut.
2021 har spolning av dräneringen utförts. Arbetet utfördes av fackman.
2021-2022 har delar av köket renoverats med nya stommar och ytskikt samt vitvaror. En del av elen i köket drogs om. Arbetena utfördes av fastighetsägaren och elarbeten av fackman.
2023 renoverades taket med nya betongpannor, underlagspapp och läkt samt att plåtdetaljer och takavvattning byttes. Även solcellerna monterades. Arbetena utfördes av fackman.
2024 filmades dräneringsledningarna. Det enda som anmärktes på var att dräneringen är gammal. Arbetet utfördes av fackman.
2024 monterades en elektrisk hjälpfläkt i entréplanets dusch/wc. Arbetet utfördes av hyresgäst.

Tomt/balkong/uteplats

Det finns en fantastiskt altan åt norr som byggdes 2013 samt altan åt söder som byggdes 2015 åt söder av dåvarande ägare.
Uteplatsen åt norr nås via vardagsrummet och altanen åt söder nås via köket.

Övriga byggnader

En äldre förrådsbyggnad finns belägen på fastigheten.
Förrådsbyggnaden har inte genomgått besiktning och är behov av renovering.

Parkering

Parkeringmöjligheter i enkelgaraget eller på den grusade uppfarten med plats för två bilar. En elbilsladdare installerades 2020 och fackman.
Byggnadssbeskrivning garage: Vidbyggt garage grundlagt med betongplatta på mark med stomme av betong, fasader av kalksandsten samt ett platt/låglutande tak med en taktäckning av papp

Tv/Internetanslutning

Fiber finns installerat till fastigheten.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Bölse
Fastighetsbeteckning: FALKENBERG BÖLSE 1:32

Omgivning

Områdesbeskrivning Glommen:

Glommen är ett expansivt och charmigt kustsamhälle strax norr om Falkenberg. Glommen som ort och namn uppkom under senare del av 1800-talet och har vuxit upp som ett fiskeläger. Namnet härstammar från Glumstenen som ligger på "Glommudden" där man har Kattegatt åt tre väderstreck. Stenen hamnade där under istiden och nämns redan under 1000-talet då de norska vikingarna landsteg här för sina härjningståg runt omkring Ätradalen och Falkenberg. Detta flyttblock har fungerat som ett landmärke för sjöfarten och har också givit orten dess namn. Ändringen från Glummen till Glommen har förmodligen att göra med det lokala uttalet då man enligt danskt mönster uttalade U som O och stavningen ändrades så småningom därefter.

Under senare decennier har orten växt och de lugna villakvarteren med närhet till hav, fin badstrand och vackra promenadvägar lockar självklart många. Fortfarande finns en aktiv fiske- och småbåtshamn där bl.a. fiskebåtarna trålar efter kräftor. Under sommaren lever samhället upp och lockar turister från när och fjärran när bl.a. Glommens kräftfestival arrangeras i juli med dans på kajen, serveringstält med kräftor och dricka, knallemarknad, tivoli samt motionsloppet "Kräftloppet".

I Glommen finns närbutik med pizzeria samt sommarrestaurang och bussförbindelserna är goda. Både förskola och skola upp till åk 5 finns på nära avstånd i området och härifrån arbetspendlar man lätt till både Falkenberg och Varberg.

Förskolor:
Långaveka förskola (1-5 år) i Glommen.

Skolor:
Långavekaskolan (Åk F-5) i Glommen.
Skogstorpsskolan (Åk F-9) Skogstorp.

Ca 6 km till Björnhults golfbana.

Blogg om Glommen:
http://hans-orjan.blogspot.se/2016/02/glommen-pa-hallandskusten-mycket-fint.html?m=1

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter förmån: Avtalsservitut: BRUNN OCH LEDNING - SE BESKRIVNING
Avtalsservitut: UTFART - SE BESKRIVNING
Officialservitut: VÄG

Ekonomi

Driftkostnader

31 977 kr/år
Årlig elförbrukning: 10250 kWh/år
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Taxeringsvärdet/taxeringsvärdena är fastställt under 2024.

Fördelas enligt följande

El: 21 900 kr
Vatten och avlopp: 6 600 kr
Försäkring: 3 477 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 525 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 823 000 kr
Mark: 866 000 kr
Totalt: 2 689 000 kr
Taxeringsår: 2024
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1974
Standardpoäng: 36
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd
Beskrivning: Taxeringen är fastställd under 2024

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev uttaget om sammanlagt 1 487 500 kr.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 20 Visa alla 26 bilder
 

Planritning

Karta och område

Bölse 416, Glommen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 794 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Bölse, Falkenberg
Bölse 416
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning