Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
5 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Mohammed Mouaid, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Mohammed Mouaid
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Kristin Mordal Spaarf, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Kristin Mordal Spaarf
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Oxelösund

Fårskallen, tomtplats 123

Pris (Utgångspris): 
5 995 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Mohammed Mouaid, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Mohammed Mouaid
Fastighetsmäklare, Franchisetagare
Kristin Mordal Spaarf, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Kristin Mordal Spaarf
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Idyllisk skärgårdsdröm i Oxelösund! OBS ARRENDE!

  • Typ: Övrigt, Enplans friliggande hus
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 65 m2
  • Byggnadsår: 1997
  • Driftkostnad: 16 320 kr/år
  • Upplåtelseform: Arrenderätt

Välkommen till ön Fårskallen!
Oxelösund med sin stora skärgård och många öar ligger strax söder om Nyköping, 12 mil från Stockholm eller Linköping. 5 minuter med båt ut från bryggan i Gamla Oxelösund ligger denna unika skärgårdsidyll med ett magiskt läge. Fritidshuset är ett av två hus på ön och är i mycket fint skick. Likaså de mysiga gäststugorna. Ägarna har omsorgsfullt underhållit och förbättrat för att kunna njuta till fullo under hela sommarhalvåret. Huvudbyggnaden har stora panoramafönster mot söder, gott om sovplatser för hela familjen och uteplatser som bjuder in till utsikt i alla väderstreck. Välutrustat kök & vardagsrum, matbord där hela familjen får plats och en öppen spis för kyliga kvällar. För några år sedan tillkom ett stort och bekvämt badrum med golvvärme och tvättmaskin för att underlätta livet på ön. Den vedeldade badtunnan står på träräcket och där kan man njuta av varma bad medan man tittar ut över havet.

På ön njuter hela familjen och inbjudna gäster av lata dagar, bad, vattenaktiviteter, fiske, naturens magi och en fantastisk utsikt mot Oxelösunds skärgård.

Inne i Oxelösund finns stor mataffär, Systembolag, butiker, café, turistinformation & bibliotek. I området finns fler sommarrestauranger som man når med sin egen båt. Dessutom finns upplevelser i form av BodaBorg, Femörefortet, UpZone äventyrspark, naturreservat, klippbad, vandringsleder och naturreservatet på Femöre om man behöver omväxling under sin semester.

Båtplats finns att hyra via Kustbostäder: kustbostader.se/båthamnar.

Säljaren berättar:
År 1993, när vårt andra barn föddes, bestämde vi oss för att sälja vår segelbåt. Samtidigt fick vi tips av våra vänner i Oxelösund om att det fanns ett litet hus till salu på Fårskallen. Vi åkte ut för att titta på ön och det lilla huset, tänkte att det kunde vara ett bra alternativ till en segelbåt med havet nära från flera håll. Vi slog till och köpte vårt sommarparadis som vi nu har haft i 29 år.
De första åren tillbringande vi somrarna i det lilla huset som vi kompletterade med en gäststuga för våra vänner som gärna hälsade på. Efter några år började vi planera för ett nytt och mer modernt hus som vi började att bygga 1998. Året efter stod vårt nuvarande hus klart och det gamla revs. Sedan dess har vi kontinuerligt underhållit och förbättrat husen samt gjort tillbyggnader.
Här har vi njutit av alla somrar tillsammans med barnen och våra vänner. Här har vi badat, seglat, åkt båt och vattenskoter och annat som hör sjölivet till. Här har det firats midsommar, födelsedagar, konfirmation och andra högtider. Det har blivit många glada kalas, mysiga grillkvällar och roligt umgänge genom åren.
Det bästa som finns är att komma till Fårskallen på våren och få uppleva fågellivet med ejderhonorna som ruvar på sina ägg medan gudingarna samlas på kobbar och skär. Här finns också svanparet med sina ungar som gärna håller till runt ön plus en mängd andra fina sjöfåglar. Ljudet från fåglarna och det glittrande havet är speciellt just när våren kommer.
Från panoramafönstret ser vi rakt ut mot fyren Vinterklasen och i farleden kan vi följa trafiken av segelbåtar och andra fartyg. Alltid finns något spännande att titta på och ibland har vi till och med sett älgar komma simmande mellan öarna mitt emot. Viss dramatik blir vi också åskådare till när båtar går på grund och sjöräddningen eller kustbevakningen kommer till undsättning.
I den veduppvärmda badtunnan badar vi ofta på kvällarna som sedan avslutas med ett svalkande bad i havet. Den bästa avkopplingen man kan tänka sig, gärna med något gott att dricka efteråt.
Fårskallen har varit vårt skärgårdsparadis under alla år. Barnen har alltid älskat att vara på ön även upp i vuxen ålder då de tagit med sina egna vänner dit. Det är med visst vemod vi lämnar denna underbara plats men tiden och orken räcker inte längre till då vi har ett ställe på Gotland att sköta också. Nu överlåter vi till nästa ägare att njuta av skärgårdslivet och att fortsätta vårda vår pärla.


Välkommen att anmäla intresse!

Om Bostaden

Beskrivning

Huvudbyggnad:
Entré med trägolv, träpanel på väggar samt klädavhängning.

Litet helkaklat dusch- och tvättutrymme med golvvärme.

Sovrum med våningssäng, träpanel på väggar, trägolv. Öppna inbyggda hyllor för förvaring. Spotlights i tak.

Sovrum med plats för dubbelsäng. Två mindre garderober. Träpanel på väggar och trägolv. Spotlights i tak.

Stort och luftigt vardagsrum öppet upp till nock. Öppen planlösning mot köket. Stora panoramafönster mot söder. Öppen spis med murstock prydd i unika fossiler från Gotland. Inbyggt hylla i vägg och spotlights i taket. Trägolv och panel på väggar. Plats för soffgrupp och matplats för hela familjen. trappa upp till loft med lågt till tak som kan nyttjas som extra sovplats eller lekutrymme.

Kök med arbetsbänk och dubbel diskho. Kyl/frys, ugn/spis. Gjutjärnsspis som är original innan ombyggnationen.
Utgång till uteplats genom skjutdörrar från köket. Uteplats i västläge med glasdörrar som skyddar för vinden från söder.
Vedeldad badtunna. Vattnet pumpas upp från sjön. Plats till 6 personer. Badtunnan värms upp på mellan 3-4 timmar.

Separat duschrum & wc, helkaklat med golvvärme. Handfat, tvättmaskin, varmvattenberedare samt handdukstork.

Gäststuga:
Träpanel tak, väggar och golv. Våningssäng. Plats för bord & stolar. El indraget. Utgång till trädäck med utsikt till bryggan i söder

Gäststuga/friggebod:
Träpanel tak, väggar och golv. Säng 120 cm. Bord & stolar. El indraget. Andra delen av byggnaden används som förråd för trädgårds- och båtutrustning.

På tomten finns även vedförråd, fiskrök samt utedass.

Badbrygga i söder. Båtbrygga i norr med plats för 2-3 mindre båtar. Det är ganska grunt på vissa ställen i viken där man kommer in med båten. Man får därför hålla sig mitt i viken när man kör in till bryggan.

Sammanfattning

Typ: Övrigt, Enplans friliggande hus
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 65 m2
Pris (Utgångspris): 5 995 000 kr
Byggnadsår: 1997
Driftkostnad: 16 320 kr/år
Upplåtelseform: Arrenderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren

Uppvärmning

Direktverkande el samt eldstad

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Plintar
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster med spröjs
Takbeklädnad: Betongpannor
Markbeskaffning: Sten
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Isokärn med två kanaler. Sotat och godkänt augusti 2021.
Allmän information: Ön Fårskallen är belägen ca 5 minuters båtfärd ut från Gamla Oxelösund. Det finns ytterligare ett fritidshus på ön, men tack vare frodig växtlighet och bekväm avstånd mellan bostäderna njuter man av ölivet utan att störa varandra.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: Huvudbyggnad: 1997-2002. Friggebod 1994-1995. Gäststuga 2002. Tillbyggnad befintlig friggebod 2012
Fastigheten har löpande underhållits och förbättrats.
Kommunalt avlopp installerat 2015 (vatten - och avloppsförening). I samband med detta installerades det WC och tvättmaskin.
Fastigheten ommålat 2021

Tomt/balkong/uteplats

Uteplats under tak och med vindskydd (glasdörrar) i västläge. Stort trädäck i söderläge med gott om ytor för att njuta av solen hela dagen. Bryggplats norrläge för båt.
Fritidshuset ligger på en fin naturtomt med delvis berg och delvis skogsmark. Två bryggplatser (norrsida och södersida).

Övriga byggnader

Två gäststugor/friggebodar. Ett utedass.

Parkering

Parkering för fritidshusägare finns i Gamla Oxelösund ca 300 meter från bryggan.

Tv/Internetanslutning

Standardutbud finns. Säljaren har inkopplat trådlöst wifi.

Allmänt

Län: Södermanland
Kommun: Oxelösund
Område: Gamla Oxelösund
Fastighetsbeteckning: Femöre 1:4

Kommunikationer

För att ta sig till ön behöver man tillgång till egen båt. Båtplatser finns att hyra i Oxelösund via kommunala bostadsbolaget Kustbostäder.

Vägbeskrivning

Från Stockholm: E4 söder mot Nyköping. Vidare väg 53 mot Oxelösund (13 km från Nyköping), över hamnbron och höger i rondellen. Sväng in på Gamla Oxelösundsvägen och följ den ca 2 km hela vägen fram till bryggan.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

5 995 000 kr

Driftkostnader

16 320 kr/år
Årlig elförbrukning: 4749 kWh/år
Antal i hushållet: 6

Fördelas enligt följande

El: 10 439 kr
Vatten och avlopp: 3 170 kr
Försäkring: 2 411 kr
Sotning: 300 kr

Arrende

Arrendekostnad: 26 000 kr
Arrendeperiod: 5 år med förlängning. Nytt arrendeavtal ingicks 2019-01-01.
Jordägare: Oxelösunds kommun

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Typkod: 225, Småhusenhet, småhus på ofri grund

Pantbrev

Det finns 0 pantbrev uttaget om sammanlagt 0 kr

Alla bilder

+ 60 Visa alla 66 bilder
 

Planritning

Karta och område

Fårskallen, tomtplats 123, Oxelösund

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Gamla Oxelösund, Oxelösund
Fårskallen, tomtplats 123
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med SMS Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning