Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 695 000 kr
Månadsavgift: 7 122 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Carolina Fallenius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/ Butikschef Grebbestad/Strömstad Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Grebbestad

Annie Buscks gata 11B

Utgångspris: 
2 695 000 kr
Månadsavgift: 7 122 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Carolina Fallenius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/ Butikschef Grebbestad/Strömstad Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Nu erbjuds en toppmodern och fräsch bostadsrätt en 4:a i centrala populära badorten Grebbestad!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: ca 111,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 10
  • Byggnadsår: 1991
  • Månadsavgift: 7 122 kr
  • Driftkostnad: 1 365 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2
  • Hiss: Nej

Välkommen till en modern, fin och smakfull 4:a i populära Annie Buscks gata i centrala Grebbestad.

Nu erbjuds en mycket fin bostadsrättslägenhet i två plan med två uteplatser en på framsidan vid entrén med plats för sittgrupp och en stor terrass på baksidan med kvällssol och med utgång från vardagsrummet. En rymlig hall välkomnar för avhängning av ytterkläder och här finns även garderober för förvaring. Till höger om hallen når man köket som är modernt, stilrent och gott om plats för matplatsgrupp, två stora fönster vetter mot innergården och den egna uteplatsen på entrésidan. Köket är fullt utrustat med högblank vit köksinredning och med en snygg praktisk grå bänkskiva i laminat, induktionshäll, rostfri köksfläkt, inbyggd ugn, inbyggd diskmaskin, skafferi, kyl/frys i fullhöjd. Vidare in i bostaden till höger finner man ett modernt snyggt helkaklat badrum i grått och vitt med wc, handfat med kommod och spegel, duschväggar i glas och innanför badrummet ligger den fullt utrustade tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och tvättmaskin. Varmvattenberedaren är även placerad i tvättstugan. Vidare in i bostaden finner vi vardagsrummet som är ljust och rymligt och som har plats för både matsalsgrupp och soffhörna. Från vardagsrummet har man utgång till en väldigt mysig altan som har en stor markis så det blir som ett skyddat uterum med omgärdande plank mot grannar och staket mot gatan. Uteplatsen är idag ett favoritställe, där dörren ofta står på glänt både på dagen och på kvällen, då man gärna dröjer sig kvar länge och njuter av lä och värme sena sommarkvällar med underbar kvällssol. Här finns även en utgång mot en extra egen parkeringsplats mot gatan. Från hallen leder en trappa upp till övre plan där ytorna är väl disponerade och här finns tre bra sovrum var två större med plats för dubbelsäng och ett av dem är idag master bedroom med egen ingång till walk-in- closet, en möblerbar hall som lämpar sig utmärkt som ett extra tv-rum och ett badrum med våtrumsmatta i fina gråa toner och som är utrustat med wc, badkar, handfat med kommod och spegel. Lägenheten har genomgående fina ekparkettgolv och alla väggar är nymålade i slutet av 2021.
Garageplats finns även till lägenheten plus en extra parkeringsplats.

Annie Buscks gata är beläget i ett mycket trevligt, barnvänligt och lugnt bostadsområde i centrala Grebbestad med närhet till motionsslingor, Siljevi idrottsplats, butiker, service och havet!

Grebbestad är en riktigt sommaridyll med liv och rörelse och är en mycket populär havsnära bad och semesterort. Här finns något för alla att göra både gammal som ung. Gångavstånd till havet, badplats, bageri, restauranger, färska skaldjur, café, butiker, apotek, systembolag, skola och andra nöjen. Har man ännu inte besökt Grebbestad så är det helt klart värt ett besök!

Avstånd Göteborg ca 14 mil och ca 1,5 h bilresa.
Avstånd till Oslo ca 16 mil och ca 2 h bilresa.

Missa inte chansen på det här fina bostaden, välkommen att kontakta ansvarig mäklare redan idag, för mer information och för bokning av privat visning!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: ca 111,5 m2
Lägenhetsnummer: 10
Utgångspris: 2 695 000 kr
Byggnadsår: 1991
Driftkostnad: 1 365 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsföreningen
Ej uppmätt, uppgift kommer från bostadsrättsföreningen som ej ansvarar för att uppgiften stämmer. Olika mätmetoder har använts i föreningen över tid.

Tomt/balkong/uteplats

Upplåten mark: Uteplatsen/marken är upplåten med bostadsrätten (ingår i bostadsrätten)
Förrådsbyggnad och garage.

Tv/Internetanslutning

Telia bredband, TV och IP-telefoni

Värme- och ventilationsanläggning

Vattenburen golvvärme i hela bostaden.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tanum
Område: Grebbestad

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 5,46249
Andel av insats: 5,46249
Andel av månadsavgift: 54570

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

246 606 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Grebbestad 2:399 i Tanums kommun med därpå uppförda 7 st byggnader med 22 lägenheter och 1 kvarterslokal samt 4 st byggnader med 22 bilplatser och 1 fastighetsförråd. Byggnaderna är uppförda 1991. Fastighetens adress är 7- 17A-D 457 72 Grebbestad.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. För mer specifik information se årsredovisning för 2022 som finns att läsa under filer.
Kommande renoveringar: För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. För mer specifik information se årsredovisning för 2022 som finns att läsa under filer.

Gemensamma utrymmen

Redskapsförråd med gräsklippare , skottkärror, trimmer mm.
Soprum med bra miljö sortering.
Gäststuga finns mitt på gården intill lekplatsen den används för uthyrning och är utrustad med ett litet pentry, bäddsoffa och extra sängar. Perfekt för extra gäster eller andra festligheter.

Parkering

Garageplats och en parkeringsplats

Övrigt

Grebbestad var tidigt ett strandsittarsamhälle. Under 1800-talet ökade handel och sjöfart. Vid förra sekelskiftet hade den expanderande stenindustrin nått orten.

Redan i mitten av 1800-talet blev begreppet badgäster känt. Till Grebbestad sökte man sig av hälsoskäl. Här kunde man få lerbad, som sades bota det mesta. Grebbestadsleran och de handfasta baderskorna blev vida kända.

Grebbestad har blivit en av Sveriges mest restaurangtäta orter.

Grebbestad och Tanumshede har under 2000-talet "tävlat" om att vara kommunens största ort. De senaste åren har Grebbestad varit störst. Befolkningen i Grebbestad är nästan 1800 innevånare.

Grebbestads historia
Området kring Grebbestad har varit bebott sedan lång tid tillbaka. I nära anslutning till nuvarande Grebbestad finns många fornminnen, bl a gravfält från järnåldern på Greby och Gissleröd och vid Ulmekärr finns både en stenlabyrint och en fornborg. Mängden formlämningar antyder att det på platsen kan har funnits mer människor än i en jordbruksby, kanske har det också funnits en liten handelplats.

Norr om infarten till samhället ligger Greby Gravfält som är ett Bohusläns största forntida gravfält med cirka 200 anläggningar. De består av runda och ovala högar och stensättningar samt kraftiga resta stenar, både på högarna och separat. Gravfältet är till utformning och läge typiskt för Bohusläns äldre järnålder (500-800 e Kr), vilket också bekräftas av äldre undersökningar.

Labyrinten vid Ulmekärr, längs vägen till Havstenssund, är den bäst bevarade i Bohuslän. Den stenlagda labyrinten är av okänd ålder men troligen förhistorisk. Tidlös är lyckligtvis nyfikenheten och det är just den som lockar till att följa labyrintens gångar.

När Pehr Kalm i augusti 1742 besöker Grebbestad noterar han att Grebbestad :
"... är en by belägen i Tanum socken och ned vid stranden av saltsjön. Invånarna äro allesammans fiskare, hade varken åker eller äng utan måste genom fiskande förtjäna sig allt vad de hava av nöden; de må dock tämmligen väl."

Under början av 1800-talet ändrade Grebbestad karaktär från fiskeläge till ett mer mångsidigt samhälle när handel, fraktfart och hantverk började utvecklas. Utvecklingen började då "sillen gick till" i slutet av 1700-talet. Under 1800-talet utskeppades stora kvantiteter havre från Grebbestad. Konservindustrin växte fram och gav många arbetstillfällen. Kustfrakten blev allt mer betydande och i början av 1900-talet hade Grebbestad flera egna fraktskutor i hamnen. Vid sekelskiftet blomstrade verksamheterna i Grebbestad. Men när sillen började svika under sillperioden i slutet av 1800-talet och fraktfarten fick konkurrens av andra transportmedel vände utvecklingen.

Framgångarna för "Fjellbacka-ansjovis" sporrade givetvis andra konservfabrikörer att tillhandahålla kryddade inläggningar av skarpsill. Från Fjällbackas grannsamhälle Grebbestad rapporterade år 1887 landsfiskalen i Tanum till landshövdingen att konservfabrikören Edvard Nilsson installerat en ångmaskin om tre hästkrafter "för tillverkning och tillslutning av ansjoviskärl".
Här finns alltså ursprunget till den ansjovis vi känner under namnet Grebbestads Hummeransjovis. Konservtillverkningen i Grebbestad lades successivt ner under 1960-talet och början av 1970-talet. Numera, omdöpt till Grebbestad Ansjovis Original, tillverkas ansjovisen hos Abba i Kungshamn.

Redan på 1840-talet blev sommarvistelse i Grebbestad en del i den nationella "kallbadsrörelsen", som bl a bestod i lerinpackningar, tångbad och stärkande kallbad i havet. Idag är Grebbestad ett av de mest populära besöksmålen i Bohuslän.

Sydväst om Grebbestad ligger Otterön med stora skalgrusbankar som bidrar en artrik och ovanlig flora. Det var på Otterö Evert Taube i början av 1950-talet bodde då han bland annat skrev visorna "En solig morgon" och "Så länge skutan kan gå".


Namnet Grebbestad
Namnet Grebbestad betyder Grebys stad, där stad i det här fallet betyder båtplats, dvs båtplatsen vid gården Greby. Greby kommer av Grjotby, bildat av fornnordiska ordet för sten, stenig mark.

Grebbestad idag
Grebbestad är fortfarande ett levande fiskeläge. Vid fiskmottagningen i hamnen lämnar trålarna från Grebbestad och omgivande fiskelägen sina fångster: mest kräftor och räkor.

Längs samhällets huvudgata, Nedre Långgatan, finns idag det mesta - affärer, bank, restauranger och uteserveringar. En promenad längs Strandvägen och vidare in på Grebbestadsbryggan vid gästhamnen lockar sommartid med restauranger, skaldjurscaféer, boutiquer, presentaffärer och ett intensivt folkliv.

I Grebbestad finns Grebbestads folkhögskola med Västra Götalandsregionen som huvudman.

Grebbestad är ett levande kustsamhälle där mycket av den äldre bebyggelsen bevarats samtidigt som ett modernt och funktionellt samhälle för dagens behov utvecklats. Ett fint arv från äldre tider är den gamla bebyggelsen som ligger mellan nedre och övre Långgatorna.

Terrängen nordost om Grebbestad, mellan Grebbestad och Tanumshede, används för närrekreation och är rik på utflyktsmål med bland annat fornlämningsmiljöer. Här finns vandringsleder och motionsslingor i anslutning till idrottsplatsen Siljevi.

Nästan 1800 personer bor idag i Grebbestad.

Näringsliv i Grebbestad
Näringslivet i Grebbestad är inriktat på service och turistnäringens behov. Många av de bofasta pendlar till arbetsplatser i de närliggande orterna.

Största arbetsgivaren i Grebbestad, vid sidan av kommunen, är turistanläggningen TanumStrand- By the sea söder om centrum.

Planer för Grebbestad
Den kraftigt ökande turistnäringen, med samhället i centrum, gör att kommunen planerar för en expansion i Grebbestad. Planerna redovisas i den Fördjupade översiktsplanen.

Offentlig service i Grebbestad
Grundskola F-6
Fritidshem
Förskola

Familjedaghem
Folkhögskola
Tärnegårdens äldreboende
Återvinningscentral
Post

Ekonomi

Utgångspris

2 695 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

7 122 kr
Vatten, avlopp, parkering, garageplats och sophämtning

Driftkostnader

1 365 kr/månad
Årlig elförbrukning: 7921 kWh/år
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

Försäkring: 106 kr
Kommunikationsavgift ftth bredband, tv, ip-telefoni: 269 kr
Hushållsel/ Uppvärmning: 990 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: EE
Energideklaration utförd: 2018-12-19
Besiktningsman: Stellan Nilsson

Inre reparationsfond

Summa: 605 kr

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 39 Visa alla 45 bilder
 

Karta och område

Annie Buscks gata 11B, Grebbestad

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 7122 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Grebbestad, Tanum
Annie Buscks gata 11B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning