Känner du inte
igen oss? Vi har
snyggat till oss
lite och bytt look.
Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
1 995 000 kr
Månadsavgift: 4 034 kr/mån
Anmäl intresse
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Västra Frölunda

Fiolgatan 8, vån 11

Pris (Utgångspris): 
1 995 000 kr
Månadsavgift: 4 034 kr/mån
Anmäl intresse
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom

Nyrenoverad 2:a på våning 11 med härlig utsikt!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 55,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 191
  • Byggnadsår: 1963
  • Månadsavgift: 4 034 kr
  • Driftkostnad: 400 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 11 av 12
  • Hiss: Ja

Fint renoverad 2:a i populära Brf HSB Kvartetten! Högt och fritt läge på vån 11 av 12 vilket skapar ett underbart ljusinsläpp i hela lägenheten och ger ett helt insynsfritt läge. Inglasad möblerbar balkong med härlig utsikt. Lägenheten har en mycket trivsam planlösning med renoverat kök från 2021, generöst vardagsrum med öppning mot köket, ett insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng och garderober samt utgång till balkong , stambytt helkaklat badrum med tvättmaskin samt hall med bra förvaring genom klädkammare! Till lägenheten hör ett vindsförråd och gemensam tvättstuga finner man på entréplanet. Notera att bredband 1000/1000 ingår i månadsavgiften. Här bor man i ett lugnt och trivsamt område med närhet till både motionsslingor i naturen runt Ruddalen samt närhet till kommunikationer som tar dig in till Centrum på ca 10-15 minuter. Gångavstånd till Frölunda Torg och dess stora utbud av shopping,matbutik m.m.

Varmt välkomna!

Om Bostaden

Beskrivning

Lägenheten har genomgående nymålade väggar, innerdörrarna är nya, elen har uppdaterats och badrummet har fått uppfräschad inredning. Lägenheten disponeras enligt följande,

HALL MED KLÄDKAMMARE:
Ljus och välkomnande hall varifrån alla rum i lägenheten nås. Hallen är möblerbar och har plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i form av garderob samt en praktisk och rymlig klädkammare. Vita väggar och vacker ekparkett.

BADRUM:
Fräscht badrum som totalrenoverades i samband med stambytet 2005. Helkaklade ljusa väggar samt matchande klinkergolv. Utrustat med vägghängd wc, handfat, badrumsskåp med belysning, duschkabin samt tvättmaskin (2021).

VARDAGSRUM:
Luftigt vardagsrum med plats för såväl soffgrupp som matsalsbord. Härligt ljusinsläpp från stort fönster med fri utsikt mot Ruddalens grönska. Vita väggar och på golvet ligger det charmiga originalparkettet i fiskben.

KÖK:
Modernt och stilrent kök som renoverats 2021 i klassisk vit färgskala. Köket är rymligt med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor samt matplats för 4-6 personer invid fönster med högt och fritt utsiktsläge. Vita släta köksluckor och kaklat i ljust ovan arbetsbänk. Vita väggar samt parkettgolv. Köket är utrustat med spishäll, köksfläkt, diskmaskin, kombinerad kyl/frys, ugn samt micro i behaglig arbetshöjd. Detta är ett kök för den matglade.

SOVRUM:
Rofyllt sovrum med utgång till härlig västerbalkong med eftermiddags- och kvällssol. Från balkongen har man en fantastisk vidsträckt utsikt över omgivningarna och Ruddalens grönområde. Sovrummet har plats för såväl dubbelsäng med tillhörande sängbord som arbetsbord.

BALKONG:
Stor och möblerbar balkong med första parkett över omgivningarna och Ruddalens grönska. Balkongen ligger i ett perfekt västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Här kan sommarkvällar avnjutas på absolut bästa sätt med nära och kära medan solen går ner.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 55,5 kvm
Lägenhetsnummer: 191
Pris (Utgångspris): 1 995 000 kr
Byggnadsår: 1963
Driftkostnad: 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 11 av 12
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Omgivning

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet.

Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som mataffärer, bank, frisörer, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger bland annat Mio Möbler och Mc Donalds.

Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Utöver mataffärerna kring Frölunda Torg finner man Lidl vid Marconimotet. I närliggande Kaverös finns Willys.

Kommunikationerna till och från området är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,31569%
Andel av månadsavgift: 0,27406%
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

HSB Kvartetten har fastighetsbeteckning Rud 3:3 och består av fyra höghus på Fiolgatan 4-10 som uppfördes 1963 med sammanlagt 268 lägenheter med en total lägenhetsyta på 17 863 kvm. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 22 st 1 rok, 100 st 2 rok, 94 st 3 rok, 48 st 4 rok och 4 st 5 rok.

Renoveringar:
Föreningen har genomgått flera större underhållsåtgärder, framtida underhåll är bland annat planering för reparation av betongkepsar, tak och fasad samt genomgång av elsystemet.
Badrumsrenovering skedde i samband med stambyte 2005-2007, då även byte av el-central till automatsäkringar skedde. I badrummet är det förberett för tvättmaskin.
Huset har porttelefon med videoteknik (bild på besökaren), installerad 2006.
Vindarna tilläggsisolerades 2006.
Installation av innerdörrar i hisskorgen skedde 2007. Föreningen har även genomgått fönsterbyte samt monterat nya brevinkast.
2011-2012 skedde en utbyggnad av samtliga balkonger.
OVK (obligatorisk ventilationskontroll) utfördes under 2016.
Under 2017-2018 skedde fasad-samt takrenovering. Inom 2-4 år kommer föreningens elsystem att ses över.
2019-2020 skedde spolning av köksstammar.

Ekonomi:
Avgiften höjdes med 2 % 1 juli 2020 samt 2 % 1 juli 2021.
2021-03-27 förhandlades tomträttsavtalet om, styrelsen bedömer dock att mindre årliga avgiftshöjningar kommer att täcka den kostnaden och att större avgiftshöjningar inte kommer behöva genomföras.

Bredband/tv
Föreningen har i december 2019 tecknat ett nytt bredbandsavtal med Bahnhof, 1 000 Mbit/s upp och 1 000 Mbit/s ned. Anslutningar för Bredbandsbolaget och Comhem finns. Ingår i avgiften.
Föreningen har avtal med Comhem för TV. I avtalet ingår Comhems analoga utbud samt digitaltv small.

Parkering:
Möjlighet att hyra parkeringsplats med eller utan motorvärmaruttag. Separat kö gäller.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga
Gästlägenhet

För mer detaljerad information se årsredovisning. Besök gärna föreningens hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/kvartetten.

Allmänt

Föreningens namn: HSB Kvartetten
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Varje lägenhet har ett förråd i vindsutrymmet. Utöver detta finns det möjlighet att hyra (läggs på månadsavgiften) däckförråd, matkällare, samt cykel- eller mopedplats. Observera att antalet platser är begränsat.
Det finns cykelrum och barnvagnsrum.
Tvättstuga: På bottenvåningen har alla fyra husen en välutrustad tvättstuga med en stor och två mindre tvättmaskiner samt tre torkrum. I tvättstugorna finns även en mangel.
Gästlägenhet - två rum - som kan hyras var för sig med gemensamt pentry, toalett och handfat. Två sängar i varje rum men även plats för extrasängar.
I pentryt finns kylskåp,mikro, kokplattor, kaffebryggare och diverse köksredskap. Lakan och handdukar ingår ej. Kostnad 125 kr / rum och dygn.

Parkering

Parkeringsplats 140 kr / månad
Parkeringsplats med uttag för motorvärmare 215 kr/månad ( Uttagen aktiveras automatiskt vi 5 plusgrader.)

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 995 000 kr

Månadsavgift

4 034 kr
Värme, vatten och kabel-tv och Bredband 1000/1000.

Driftkostnader

400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 150 kr

Alla bilder och 3D

+ 22 Visa alla 28 bilder
 

Planritning

Karta & område

Fiolgatan 8, vån 11, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4034 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Victor Helgesson

Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning