Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Månadsavgift: 3 458 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion
Göteborg

Marklandsgatan 61

Månadsavgift: 3 458 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Christian Karlsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Certifierad Nyproduktion

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 54 kvm
  • Lägenhetsnummer: 179
  • Byggnadsår: 1961
  • Månadsavgift: 3 458 kr
  • Driftkostnad: 300 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 5 av 8
  • Hiss: Ja

Välkommen till en välplanerad lägenhet med solig västerbalkong belägen i populära Högsbo. Denna fräscha och välskötta bostad med lugnt gårdsläge har optimal planlösning med lättmöblerade rum och goda förvaringsmöjligheter. Rymligt vardagsrum med utgång till inglasad västerbalkong med fri utsikt över omgivningarna. Det stora fönsterpartiet i vardagsrummet löper längs hela väggen vilket ger ett härligt ljusinsläpp och en känsla av extra rymd. Ljust med matplats vid fönster, rofyllt sovrum, fräscht helkaklat stambytt badrum samt rymlig hall med gott om plats för förvaring. Här bor man bekvämt i en omtyckt förening som passar såväl gammal som ung. Nära till goda kommunikationer som tar dig snabbt in till centrala Göteborg, Frölunda Torg eller ut till havet. Gångavstånd till Axel Dahlströms Torg och härliga natursköna omgivningar såsom Slottskogen och Botaniska trädgården.

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 54 kvm
Lägenhetsnummer: 179
Byggnadsår: 1961
Driftkostnad: 300 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 8
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Högsbo

Omgivning

Högsbo sträcker sig från den höjd vi kallar Högsbohöjd med vacker utsikt över Kungsladugård, ner till Flatås och Kaverös.

Högsbo erbjuder en trivsam blandning av olika boendeformer och området är uppfört där det en gång i tiden stod ett flertal kolonihus. Denna växtlighet har försökt bevarats i form av generösa grönytor runt husen samt vackra planteringar av träd, buskar och blommor.

Det finns gott om bra kommunikationer, både buss och spårvagn. Flera spårvagnslinjer går via Marklandsgatan, en närbelägen gata till Kapplandsgatan. Bland annat finner du här linje 1, 2, 3, 7, 8 och 13. Från Marklandsgatan kan du även ta bussar både ut mot Kungsbackahållet samt in till centrum. Flexlinjen går även den från Kapplandsgatan. Från Axel Dahlströms torg går spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som banker, frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Här finns även kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning.

Högsbo är så nära citypulsen man kan komma utan att bo mitt i den. Det är en oas strax utanför centrum och härifrån kan man via gång- och cykelväg ta sig till sköna Slottsskogen, Änggårdsbergen, Botaniska Trädgården, Linnéstaden och ut till havet och flera populära sol- och badplatser.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0.2435 %
Andel av insats: 0.2435 %
Andel av månadsavgift: 0.24353 %
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

Föreningen består av 376 lägenheter med adresserna Marklandsgatan 43-71. Husen är uppförda 1961 på fastighet Järnbrott 126:10 (tomträtt). Lägenheterna fördelar sig enligt följande: 1 rok 48 st, 2 rok 176 st, 3 rok 112 st och 4 rok 40 st.


Renoveringar/underhåll
Inglasning av balkongerna skedde 1992, i samband med inglasningen gjordes balkongerna 30 cm djupare.
Föreningen genomgick stamrenovering 2003, dvs fastigheternas stammar är bytta och därmed totalrenoverades badrummen.
Bredband installerades i föreningen 2004-2005.
Porttelefoner installerades 2007 och i samband med detta målades även entrén i trapphusen.
Under 2009 skedde en rad underhåll, bland annat avslutning av pågående fönsterbyte, öppnande av egen sopsorteringsstation, införskaffning av cykelställ vid C-huset samt asfaltering av yta bakom garage.
2013 skedde uppdatering av fläktsystemet samt att det gjordes en obligatorisk ventilationskontroll.
Vidare under 2013-2014 slutfördes renoveringen av avloppet i A-huset (relining vid skyddsrum/bottenplatta). B-husets entréer färdigställdes. Uttjänta tvättmaskiner, torktumlare mm byttes ut. 4 st murade grillar placerades vid föreningens uteplatser. Ombyggnad av hissar, styrsystem och hisschakt enligt lagkrav skedde i C-huset. Detta var några av det verksamhetsårets renoveringar/underhållsarbeten.
Under 2014-2015 byggdes bastun i A-huset om. Relining av avloppsrör med påstick och byte av golvbrunnar i bottenplattan (gångar och rum) i B-huset. (A-huset och C-huset är klart sedan tidigare).
Under 2015 och 2016 pågick fortsatt ombyggnation av hissar, styrsystem och hisschakt samt byte av armaturer i trappuppgångar till energisnåla och rörelsestyrda.
Under 2016/2017 skedde ombyggnation av garage och parkeringsplatser samt belysning vid dessa områden. Postboxar installerades i entréerna. Större 2018/2019: Nya entrépartier för bättre funktionalitet, tillgänglighet och bättre skalskydd, Byte av hängrännor, stuprör mm på taken samt översyn av tak och målning mm, samt säkerhetsåtgärder. Obligatorisk ventilationskontroll. 2019/2020 Gästrum. Grundarbeten utanför Marklandsgatan 43-49
Cykelparkeringar

Bredband, TV och Telefoni:
Föreningen har ett gruppavtal med Telenor (Bredbandsbolaget). Avtalet omfattar:
-Bredband, 250/100 Mbit
-TV, T-1 Bas med ett 15-tal kanaler
-Telefoni, Mini, fast avgift

Gemensamt:
Tvättstugor med tvättmaskin, torktumlare, torkrum och mangel. Även mattvätt.
Bastu
Hobbyrum

Parkering:
Garage och p-platser finns att hyra.
Avgiftsbelagd besöksparkering

Hemsida:
https://www.gbghus26.se/

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Gbghus Nr 26
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 5 kvm. Cykel- och barnvagnsförråd finns i anslutning till uppgången och det finns även cykelställ i området. Tvättstuga med torkrum, torktumlare och mangel finns i varje hus och nås från entréplan via källargång. I samtliga hus finns både 2-timmars och 4-timmars tvättmaskiner. Bokningstavlor med tvättlås används och torkrummen disponeras upp till 2 timmar efter tvättidens utgång, medan torktumlare är 1 timma efter tvättidens utgång. Det finns även en tvättstuga, belägen i Ada-huset/miljöhuset intill föreningen, för tvätt på obekväma tider, dygnet runt. Mattvätt finns i tvättstugan på Markland 61-63. Bastu finns och den hittar man också via ingång från Marklandsgatan 61 och 63, i A-huset. Bastun totalrenoverades från golv till tak under slutet av 2014 då även ny dusch och toalett tillkom i anslutning till bastun. Det finns även hobbylokal (rum med snickarbänk och bord) med ingång från 55 och 57 samt samlings-/festlokal. Samlingslokal "Beda" kostar 250 kr att hyra och här finns porslin, glas, koppar, bestick för ca 30 personer, micro, kaffekokare och bordskapacitet för ca 22 personer. Det finns miljöstation och kompost för avfall. I Ada- och Beda-husen finns föreningens kompostkärl, här hämtas även papperspåsar vid behov. Innergården är grönskande och välskött, rabatter och omgivningar väl omhändertagna. På innergård samt kring föreningen finns även uteplatser med träbänkar och murade grillar. Strax intill föreningen finns även Tunnlandsgatans bollplan, där Göteborgs Stad anlagt en gemensam park. Parken erbjuder allt från grusplan för boll och lek, till agility, utomhus gym och vilobänkar med sittplatser och tillhörande bord för den som bara vill avnjuta en stund i parken.

Ekonomi

Månadsavgift

3 458 kr
Värme, vatten , KabelTV samt bredband via fiber.

Driftkostnader

300 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 100 kr

Alla bilder

+ 0 Visa alla 6 bilder
 

Karta & område

Marklandsgatan 61, Göteborg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning