Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Månadsavgift: 3 317 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare
Stockholm

Bondegatan 51

Månadsavgift: 3 317 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare

Unik bostad med utgång till uteplats med ostört läge!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 63 kvm
  • Lägenhetsnummer: 114
  • Byggnadsår: 1937
  • Månadsavgift: 3 317 kr
  • Driftkostnad: 783 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 7
  • Hiss: Ja

Välkommen till Bondegatan 51 och en av de få lägenheterna i föreningen med tillgång till uteplats. Här bor du i en omtyckt förening med närhet till allt man kan önska sig. Bostaden i fråga upplevs som väldigt inbjudande och tilltalande med egenskaper som lockar den stora skalan. Här finns 3 rum och kök fördelat på 63 kvm. Lägenheten är välplanerad med kök i bostadens mitt som ligger öppet mot vardagsrum, vilket bidrar till en öppen och social atmosfär. Eftersom lägenheten är belägen mot innergården innebär det att bostaden präglas av ett helt ostört läge. Nuvarande ägare har under sin innehavstid låtit utföra följande renoveringar/underhåll: säkerhetsdörr (2015), OVK anmärkning åtgärdad (2015), tapetsering (2015), köksfläkt samt kyl/frys (2016), renovering badrum (2018), dimmers och spotlights utbytta i hall och kök (2018).

Brf Bondegatan 51 och dess fastighet ligger i kvarteret Veken, Sofia församling, på Södermalm i Stockholm. Huset är byggt 1937 med totalt 21 lägenheter fördelat på 5 ettor, 5 tvåor och 11 treor där varje lägenhet disponerar ett förrådsutrymme på vinden. Föreningen har inga hyresrätter och/eller hyreslokaler. Gatuparkering i området råder då bostadsrättsföreningen inte har eget garage/parkeringsplatser. Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering.

Föreningen har valt att inte amortera på sin låga skuld som enligt årsredovisningen 2019 upptogs till 5 000 000 kr. Istället har föreningens kapital prioriterats till att bekosta tyngre renoveringar så som bl.a. ny fjärrvärmeundercentral och fasadrenoveringar, vilket genomfördes år 2019. Föreningen håller just nu på att sälja ett fastighetsförråd högst upp i byggnaden till lägenheten under den, vilket beslutades på årsstämman 2020. Detta kommer i sin tur inbringa en bra intäkt in till föreningen. Skuld/kvm ligger för närvarande på låga 3 748 kr/kvm.

Med andra ord; söker ni en välplanerad lägenhet belägen i en omtyckt bostadsrättsförening med mycket bra ekonomi har ni verkligen hittat rätt!

Välkommen till Bondegatan 51, välkommen hem!

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: : Välkomnande möblerbar hall som öppnar upp lägenheten på ett trevligt sätt. I hallen finns bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring.
Kök: : Fräscht och öppet kök med en social yta mot vardagsrum samt plats för stora sällskap där fokus ligger på njutning och umgänge. Här finns vitvaror i form av inbyggd mikrovågsugn, kombinerad kyl- och frys, ugn, spishäll med inbyggd köksfläkt och en integrerad diskmaskin.
Vardagsrum: : Luftigt och representativt vardagsrum med en trevlig atmosfär som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna och utgången till föreningens innergård. Här finns en väl tilltagen bostadsyta som ligger till grund för de flertalet möbleringsalternativ som finns i detta vardagsrum. Eftersom vardagsrummet är beläget mot innegården kommer du inte att störas av bullrande ljud från trafik eller liknande.
Sovrum 1: : Rymligt sovrum med gott om möbleringsalternativ. Här finns bland annat plats för en större säng och diverse övrigt möblemang. Utöver detta har sovrummet även praktiska platsbyggda garderober.
Sovrum 2: : Bostadens andra sovrum nås genom vardagsrummet. Perfekt att använda som barnrum, gästrum eller kontor.
Duschrum/WC: : Du välkomnas in i rummet för återhämtning och välbefinnande; badrummet. Här präglas golv och väggar av kakel samt klinker i sobra färger. Därtill är duschrummet utrusat med tvättställ med kommod och spegel, badkar, badrumsskåp och toalettstol. Under de något kallare månaderna på året erbjuds behaglig golvvärme via el.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 63 kvm
Lägenhetsnummer: 114
Byggnadsår: 1937
Driftkostnad: 783 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 7
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
I lägenhetsförteckningen står bostaden inskriven som 2 rum och kök.

Byggnadssätt

Kommentar: Välskött fastighet på Bondegatan 51 som bildades år 2003. Fastigheten ligger i kvarteret Veken, Sofia församling, på Södermalm i Stockholm. Huset är byggt 1937 med totalt 21 lägenheter fördelat på 5 ettor, 5 tvåor och 11 treor.

Tv/Internetanslutning

TV via ComHem, bredband Ownit.

Värme- och ventilationsanläggning

Föreningen är ansluten till kommunens fjärrvärmenät och uppvärmning ingår i avgiften.

Ventilation via mekanisk frånluftsventilationssystem.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

Stadens största och mest befolkade ö, och tveklöst den mest omtalade. Kanske är det även den del av staden som upplevt den största förvandlingen. Dessa ruffiga arbetarkvarter var under större delen av stadens historia något man ogärna sökte sig till om man därav inte var nödd och tvungen. Idag är Söders höjders kåkar inte bara högst upp på kartan, de är också högst upp på många bostadsspekulanters önskelistor. Förvandlingen till en trendig och trygg kulturikon är minst sagt remarkabel, inte minst för att så mycket av charmen med det gamla Söder finns bevarad. De röda trähusen från 1700-talet återfinns glädjeväckande intakta på Nytorgets ena sida, och på den andra återfinns den moderna och hiptservänliga hybridrestaurangen Urban deli. Däremellan leker barnen i parken under föräldrarna vakande ögon, samtidigt som modeintresserade turister och stans kulturella samsas om utrymmet på gatorna på östra Södermalm i det område som kommit att bli känd under epitetet ”SoFo”. Tantos gröna kolonilotter och Mariatorgets populära barer representerar något av den mångfald som återfinns på centrala Söder, och i den västra delen ligger det som en gång med skräck kallades för ”Knivsöder” på grund av den höga kriminialiteten. De dagarna är dock sedan länge förbi, och de höga antalet restauranger och moderna inslag i Hornstull fick en PR-byrå att framgångsrikt mynta det moderna namnet ”Kniv- och gaffelsöder”. På söder är armodet för de flesta ett blekt minne, och stadsdelen är idag rik på teatrar, fina restauranger, framgångsrika start-up-bolag och färgstarka individer.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 4,5730%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad och föreningen äger marken. I närområdet finns Vitbergsparken, Nytorget, bra kommunikationer, skolor, förskolor och bra restauranger och mataffärer. Föreningen godkänner delat ägande med krav på en fördelning om minst 90/10 samt att minst en av ägarna ska vara mantalskrivna på adressen. Juridisk person godkänns ej.

Ekonomi: God ekonomi med låg belåningsgrad (3748 kr per kvm boa, totalt 5.000.000 kr i lån). I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud TV via ComHem. Utöver avgiften tillkommer en avgift på 145 kr för bredband via Ownit, 100/100 Mbit/s.

Föreningen håller på att sälja ett fastighetsförråd högst upp i byggnaden till lägenheten under den, vilket beslutades på årsstämman 2020. Detta kommer i sin tur inbringa en bra intäkt in till föreningen. Köparens plan är att göra om fastighetsförrådet till en övervåning till deras befintliga bostad under år 2021. Ombyggnationen beräknas ta cirka 3 månader.

Andrahandsupplåtelse kräver styrelsens godkännande. Styrelsen godkänner i normalfallet andrahandsuthyrning under maximalt 3 års tid.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret. Vardera bostadsrättsinnehavare tecknar däremot sin egna bostadsrättstilläggsförsäkring.

Soliditet om 81 % mellan åren 2015-2019. Soliditet beräknas genom att jämföra de totala tillgångarna med de totala skulderna. En bra soliditet säger mycket om en förenings långsiktiga betalningsförmåga. Man kan ha som tumregel att ju högre soliditet desto bättre långsiktig betalningsförmåga. Stor belåning kan till exempel skapa problem i dåliga tider, något som blivit tydligt nu under coronakrisen. Ju större del av tillgångarna som är finansierade av medlemmarna själva med eget kapital (insatser samt vinster), desto bättre är soliditeten. En stor andel eget kapital betyder alltså att föreningen har god soliditet. Motsatt innebär att om en förening har låg soliditet är skulderna stora i förhållande till det egna kapitalet, det vill säga att verksamheten till stor det är finansierad med lån. God soliditet är 5 procent och uppåt.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Bondegatan 51
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1104
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1988 - Stambyte
2012 - Fönsterrenovering
2017 - Trapphusrenovering där hela trapphuset renoverades med renovering av ytskikt samt ommålning av dörrar, tak, väggar, hissgaller och snickerier.
2018 - Spolades samtliga avloppsstammar i kök/badrum i varje lägenhet samt huvudstammar. Stammarna filmades i utvalda delar för att bedöma status. Stammarna var i gott skick.
2018 - Startades en process inför kommande renovering av fasad och ev ommålning av yttertak, renovering av fasad mot gård är påbörjad.
2019 - Ny fjärrvärmeundercentral installerades
2019 - Fasadrenoveringar
2020 - Byte av lås till gemensamma utrymmen
Kommande renoveringar: Endast färdigställande av påbörjade renoveringar

Gemensamma utrymmen

Fastigheten har en mysig gemensam innergård med grill och utemöbler som designades av tv-programmet Roomservice. Denna uteplats går att boka under sommartid av föreningens medlemmar. Det finns även en liten sandlåda med leksaker till de minsta.

Tvättstuga med 2 maskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, och 1 mangel.

Därutöver finns även ett cykelförråd, barnvagnsrum och källsortering för sopor.

Varje lägenhet disponerar ett förrådsutrymme på vinden.

Parkering

Gatuparkering i området råder då bostadsrättsföreningen inte har eget garage/parkeringsplatser. Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftshöjningar, kollat med föreningen 2020-10-14

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 317 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
Utöver avgiften tillkommer obligatorisk avgift för bredband via Ownit, 100/100 Mbit/s.

Driftkostnader

783 kr/mån
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 438 kr
Försäkring: 170 kr
Bostadsrättstillägg: 30 kr
Bredband: 145 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration ej utförd
Beskrivning: Föreningen håller på att upphandla en ny energideklaration och räknar med att ha en gjord innan året är slut.

Alla bilder

+ 23 Visa alla 29 bilder
 

Karta & område

Bondegatan 51, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning