Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
 
Accepterat pris: 
1 750 000 kr
Månadsavgift: 2 872 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Paul Karlström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Paul Karlström
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Accepterat pris: 
1 750 000 kr
Månadsavgift: 2 872 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Paul Karlström, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Paul Karlström
Fastighetsmäklare

Ormingeringen 69, Saltsjö-Boo

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1,5, varav 1 sovrum
  • Boarea: 37 kvm
  • Lägenhetsnummer: 71
  • Månadsavgift: 2 872 kr
  • Driftkostnad: 300 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Ja

Accepterat pris! Välplanerad och ljus lägenhet med balkong och kvällssol högst upp i huset.

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1,5, varav 1 sovrum
Boarea: 37 kvm
Lägenhetsnummer: 71
Accepterat pris: 1 750 000 kr
Driftkostnad: 300 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Observera att lägenhetsytan grundas på senast gjorda uppmätning. Ytan kan ha förändrats därefter. Bostadsrättsföreningen ansvarar inte för att angiven yta överensstämmer med verkligen yta. Är ytan av stor vikt för dig som spekulant bör en uppmätning vidtas.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,18284%
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Om föreningen

HSB:s BRF Agaten ligger på Ormingeringen 63-81 och omfattar 373 bostadsrätter fördelade på 17 bostadshus och 4 ekonomibyggnader innehållande tvättstugor etc. Samtliga hus byggdes mellan 1969-1970 och alla trappuppgångar har hiss. Hela området präglas av lummiga grönskande innergårdar som är bilfria. Spännande arkitektur, som är k-märkt. Ormingeringen utsågs till det vackraste och mest omtyckta byggnadsverket i Nacka under arkitekturåret 2001.

Gemensamma utrymmen:
Inom området finns det två hus (Ormingeringen 66 och 72) med totalt 6 vanliga tvättstugor och 2 grovtvättstugor. Tvättstugorna har renoverats under 2002/2003. Under tvättstugorna på Ormingeringen 72 finns en föreningslokal samt expedition för föreningen. Föreningslokalen kan hyras för olika former av möten eller fester. För att hyra lokalen kontaktar man någon i lokalgruppen. Det kostar fn 200 kr att hyra lokalen dagtid och fn 500 kr att hyra lokalen ett dygn (inkl. kvällstid). Man måste också lämna en deposition på fn 1.500 kr. Extra förråd finns att hyra, ev kö kan förekomma. På föreningens gårdar finns mysiga sittgrupper och grillplatser.

Ekonomi:
Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget (Kontrollerat 2020-01-09). Avgiften höjdes med 5 % 1/1 2020 pga stora renoveringar. Framöver ska avgiften vara oförändrad om inget oförutsägbart sker.

Månadsavgift
I avgiften för lägenheten ingår värme, vatten, bredband, telefoni samt kabel-tv.
För varje separat bostadsrätt görs det en individuell elmätning som sedan samaviseras med månadsavgiften.
Gällande telefonin så är det bredbandstelefoni som ingår och den boende betalar själv för utgående samtal.

Kabel-tv och bredband:
Bredband levereras via Telenor (100 Mbit), ingår i avgiften. TV-leverantör är Telenor. Digitalbox ingår ej i överlåtelse men tv-kortet tillhör lägenheten. Gällande telefonin så är det bredbandstelefoni som ingår och den boende betalar själv för utgående samtal.

Individuellt medlemskap i HSB Stockholm krävs:
Föreningen kräver individuellt medlemskap i HSB Stockholm.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information www.agaten.se

Parkering:
Beslut om försäljning av föreningens parkering och garagemark är taget.
I januari 2020 startar bygget av nya parkeringsplatser som kommer att tillhöra föreningen.

Utförda renoveringar:
Reservering för framtida underhåll av föreningens fastigheter sker genom vinstdisposition på basis av föreningens underhållsplan. Föreningen är stambytt mellan 1994-1996. 2015/2016 installerade föreningen ett passersystem. Vid överlåtelse medföljer taggarna till den nya ägaren. Detta passersystem inkluderar även en porttelefon för besökare samt en informations- och bokningstavla i samtliga portuppgångar. Stamspolning genomförd 2016. Genomförs regelbundet var tredje år. Fönsterbytet i hela föreningen avslutades 2019.

Kommande renoveringar
Balkonger byts ut löpande från januari 2020 fram till midsommar 2020. Alla balkonger kommer att bli inglasade med skjutbara vikväggar.
Hösten 2020 kommer en ny köksstam i respektive hus installeras. Varken arbetet eller utseende ska påverka den boende specifikt mer än att hantverkare måste ha tillgång till lägenheten ibland.

Områdesbeskrivning
Orminge centrum ligger på bekvämt avstånd med utbud av allt man kan tänkas behöva. För den som önskar ytterligare shopping finns Nacka Forum på ca 10-minuters avstånd med bil. Närhet till fina strövområden, elljusspår och badsjöar såsom Glasbrukssjön och Vittjärn tillhör områdets kvaliteter. Den populära Centralparken är en grönskande oas som är väldigt uppskattad med stora gräsytor och omtyckt lekpark. Inom gångavstånd finns flera skolor och förskolor.

Kommunikationer
En jämn ström av bussar tar dig enkelt till Slussen (ca 20-25 min), dessa går även oftast förbi Nacka Forum. Västra Orminge-Slussen trafikeras av följande busslinjer: 471, 444, 446 och 496 som går längs Ormingeringen. Buss 446C är en direktbuss som tar dig från Orminge direkt till T-centralen. Området nås via hållplatserna Skarpövägen eller Korsöstigen. På cykelavstånd finns Hasseluddens brygga som trafikeras av skärgårdsbåtarna.

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Agaten
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Nacka

Visa all fakta

Övrigt

Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer.Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Accepterat pris

1 750 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 872 kr

Driftkostnader

300 kr/mån
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 150 kr
Försäkring: 150 kr

Energideklaration

Specifik energianvändning: 136 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-02-09
Besiktningsman: Vahid Jafarpour, HSB Stockholm,

Alla bilder

+ 9 Visa alla 15 bilder
 

Karta & område

Ormingeringen 69, Saltsjö-Boo

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 2872 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy