Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
1 050 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Andréa Lidh, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Andréa Lidh
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Grimsås

Liljerydsgatan 6

Pris (Utgångspris): 
1 050 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Andréa Lidh, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Andréa Lidh
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Trivsam villa mitt i byn!

  • Typ: Villa, 1½- plansvilla med källare
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 121 kvm
  • Biarea: 83 kvm
  • Tomtarea: 1 164 kvm
  • Byggnadsår: 1962
  • Driftkostnad: 54 904 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Varmt välkommen till Liljerydsgatan 6 och detta ombonade, väl omhändertagna hem som förvaltats av nuvarande ägare i hela 56 år. Inte undra på det! Här har man verkligen trivts.

Med ett centralt och barnvänligt läge i Grimsås hittar ni denna familjevänliga villan med en bostadsyta om 121+83 m² fördelat på tre våningsplan. Hemmet bjuder in till stora, luftiga rum med flera fönster i olika väderstreck som skänker rikligt med ljusinsläpp samt utmärkta förvaringslösningar. På entréplan erbjuds ett praktiskt kök, generösa sällskapsytor i vardagsrum med utgång till uterummet som garanterat kommer vara uppskattat! Här är det lika mysigt att sitta och njuta av härliga fikastunder eller grillkvällar med nära och kära som att blicka ut över regnet som droppar utanför. I övrigt finns på entréplanet två sovrum i praktiskt anslutning till badrummet. På hemmets andra våning nås ytterligare två bra sovrum och en mindre toalett. Källaren ger plats åt sedvanliga källarutrymmen såsom bland annat tvätt-och torkrum, pannrum där den effektiva bergvärmen är placerad, matkällare samt verkstads/hobbyrum och garagedel.

På utsidan väntar ännu ett garage som byggdes i början på 1980-talet och är ypperligt för er som gillar att spendera tid bland fordon och verktyg! Här är det nämligen både isolerat och uppvärmt plus att vatten och avlopp är indraget.

Här får man chansen att sätta sin prägel efter eget smak och tycke - Välkommen hem!

I Grimsås ligger det globalt framgångsrika kabeltillverkningsföretaget Nexans, som också är en av kommunens största arbetsgivare. Här finns massor av aktiviteter och ett starkt idrotts- och föreningsliv med många aktiva. Med ideella krafter i samverkan med kommunen har en ny mobil livsmedelsbutik öppnat. För den naturintresserade ger omgivningarna goda möjligheter till fiske, jakt, svamp-, bärplockning och skogspromenader. IKO Fritid's anläggning vid Fritidsstugan är ett fritidsområde som erbjuder många möjligheter för olika aktiviteter, t.ex. elljusspår, tennisbana, bangolf, boulebanor och beachvolleyplan på sommaren och på vinterhalvåret finns spolad skridskobana, preparerade skidspår och pulkabacke. Dessutom finns det en utomhusbassäng som håller öppet under sommaren i orten och skolan, årskurs 1-6, är restaurerad.

En bilresa på cirka 10 minuter tar er till Hestra tågstation med goda tågförbindelser. I Hestra ligger även Isaberg Mountain Resort med sina åtta skidliftar. När det inte vankas skidsäsong erbjuds andra aktivitet såsom mountainbike, rodel, hinderbana, höghöjdsbana m.m.

Om Bostaden

Beskrivning

Entréplan:

HALL
Varmt välkommen in! På golvet vid entrépartiet ligger ett praktiskt klinkergolv och väggarna är ljust tapetserade. Till höger finns möjlighet att hänga av sig ytterkläder och skor, det som inte får plats där kan förvaras i de två garderoberna. Till vänster nås trappan upp till övervåningen.

KÖK
Hemmets hjärta nås till vänster om hallen. Ett ljust och hemtrevligt kök som erbjuder goda arbets- och förvaringsytor. Inredningen kommer från den lokala köksfabrikören "Lundins kök" och vitvarorna består av spis, köksfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här behöver man heller inte vara rädd för att klabba ner när det ska bakas eller lagas mat då det finns en stor rostfri diskbänk och kakel som stänkskydd!

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är en given samlingspunkt där många fina stunder har delats. Golvet är klätt i tidlöst fiskbenparkettgolv och väggarna ljust tapetserade. De rejäla fönsterpartierna mot uterummet bidrar till ljusinsläpp och än mer ljus får man i uterummet som man kan ta tillvara på stora delar av året!

TV-RUM / SOVRUM 1
Huset inrymmer totalt 4 sovrum med detta rum inkluderat som idag används som tv-rum. Här finns garderober längs ena väggen, bra plats för en större säng och tillhörande möblemang.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och inrett med två garderober. Golvet är prytt med ekparkett och väggarna är tapetserade.

BADRUM
Badrummet ligger i praktiskt anslutning till sovrummen. Helkaklat med golvvärme och utrustat med dusch, wc samt tvättställ.

Övervåning:

ALLRUM
Trappan upp till övervåningen leder till ett allrum/möblerbar hall med plats för en soffgrupp. Härifrån nås utmärkta vindsförvaringsutrymmen.

SOVRUM 3
Det första sovrummet på övervåningen är inrett med laminatgolv och tapetserade väggar. Ingång till vindsgarderob.

TOALETT
Liten toalett med våtrumsytskikt. Här finns wc, handfat och bidé.

SOVRUM 4
Det återstående sovrummet nyttjas idag som kontor men har precis som övriga rum en gång i tiden då familjen varit större agerat sovrum. Här nås även en balkong för bra vädringsmöjligheter.

Källaren:

Källarplanet ger plats åt sedvanliga källarutrymmen såsom tvätt-och torkrum med duschkabin installerad, pannrum där bergvärmen är placerad, matkällare samt verkstad/hobbyrum och garagedel. Utöver detta finns också en bastu!

Sammanfattning

Typ: Villa, 1½- plansvilla med källare
Rum: 5, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 121 kvm
Biarea: 83 kvm
Tomtarea: 1 164 kvm
Pris (Utgångspris): 1 050 000 kr
Byggnadsår: 1962
Driftkostnad: 54 904 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Bergvärmepump, el golvvärme i badrummet

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare
Stomme: Träregelstomme på gjutet betongbjälklag
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegelstensfasad samt stående träpanel på takkupan
Fönster: 3-glas isolerfönster samt ett mindre antal kopplade 2-glasfönster
Grundmur: Betonghålsten
Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
El: Jordfelsbrytare finns installerad, den täcker dock inte hela huset.

Renoveringar

1966: Förvärvades fastigheten av nuvarande fastighetsägare.
1987: Byggdes takkupan. Arbetet utfördes av fackmän.
1999: Renoverades taket med nya pannor och vissa plåtarbeten. Arbetet utfördes i egen regi med hjälp av plåtslagare.
2002: Byggdes uterummet på delvis befintlig uteplats med underliggande källardel, där delar av uterummets golvyta byggts på en utökad trästomme.
2003: Installerades bergvärmepumpen av Limmareds rör.
2006: Renoverades badrummet på entréplan av Erik Larsson bygg.
2014: Lagades fogar på sydvästra gaveln samt att fasad på samma sida impregnerades.
2015: Tvättades och målades husets och garagets takpannor. Samma år lagades bergvärmepumpen där kompressor, cirkulationspump, säkerhetsventil och expansionskärl byttes ut.
2016: Byttes både husets och garagets portar. I samband med detta byttes även ett fönster och ytterdörren i källaren.
2017: Byttes större delen av husets fönster samt altandörren till uterummet och balkongdörren.
2019: Målades delar av husets utvändiga trädetaljer som t.ex. träpanelen på takkupan & husets vindskivor. Samma år byttes även vitvaror i köket.
2020: Installerades husets markiser.

Tomt/balkong/uteplats

Sol sol sol - det är vad man får mycket av i det inglasade uterummet som byggdes till år 2004. Här kan man njuta av sol hela dagarna från tidig vår till höst och är det varmare temperaturer finns det härliga altan-däcket att tillgå!

Parkering

På Liljerydsgatan 6 finns goda parkeringsmöjligheter i form av den asfalterade infarten där det går plats flertalet bilar samt i det fristående garaget som rymmer två bilar. Garaget byggdes i början på 1980-talet och är ypperligt för er som gillar spendera tid bland fordon och verktyg! Här är det nämligen både isolerat och uppvärmt plus att vatten och avlopp är indraget. Utöver detta finns ytterligare ett garage i källaren på huset.

Tv/Internetanslutning

Fiber är indraget och anslutet!

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tranemo
Område: Grimsås
Fastighetsbeteckning: TRANEMO MOGHULT 1:66

Planbestämmelser

Grimsås Samhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19520223)

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

1 050 000 kr

Driftkostnader

54 904 kr/år
Årlig elförbrukning: 19216 kWh/år
Antal i hushållet: 2
Kommentar: - Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares kostnader. Driftkostnader är givetvis individuell och varierar över tiden från en ägare till en annan. Det är därför naturligt att köparen gör en egen bedömning av sin kommande kostnad utifrån sina förutsättningar.
- Hushållselen och uppvärmningskostnaden ingår i den totala elkostnaden.

Fördelas enligt följande

El: 33 934 kr
Vatten och avlopp: 6 646 kr
Försäkring: 4 595 kr
Renhållning: 2 242 kr
Larm: 3 576 kr
Fiber: 3 911 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 3 578 kr.

Taxering

Byggnad: 378 000 kr
Mark: 99 000 kr
Totalt: 477 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1962
Standardpoäng: 30
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 2 st pantbrev uttaget om sammanlagt 126 500 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 117 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 71 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-04-06
Beskrivning: Energideklarationen finns i sin helhet att ta del av under "Dokument".
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 26 Visa alla 32 bilder
 

Planritning

Karta & område

Liljerydsgatan 6, Grimsås

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 298 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Andréa Lidh

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning