Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 695 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Cicilia Odenbrink, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Cicilia Odenbrink
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Dalstorp

Hagavägen 2

Utgångspris: 
1 695 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Cicilia Odenbrink, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Cicilia Odenbrink
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Representativ familjevilla

  • Typ: Villa, 1½- plansvilla med källare
  • Rum: 7, varav 5 sovrum
  • Boarea: 145 kvm
  • Biarea: 90 kvm
  • Tomtarea: 1 716 kvm
  • Byggnadsår: 1947
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Nu har vi fått förmånen att presentera en mycket representativ familjevilla i natursköna Dalstorp, dessutom med sjöutsikt från vissa delar i hemmet. Ett välskött hus som har något som tilltalar de allra flesta och här ges ni möjlighet att skapa ett trivsamt hem där familjen kan bo och trivas i många härliga år framöver.

Invändigt erbjuder entréplanet bland annat ett härligt sällskapsrum som får hela sällskapet att känna sig delaktiga och som inrymmer både soffgrupp och matsalsbord. Kamin och utgång till de härliga utemiljöerna nås från detta utrymme och förlänger umgängesytorna ytterligare under sommarhalvåret. Verandan som smyckar huset ger dessutom er möjlighet att sitta ute även under regniga sommardagar och rundar ni hörnet finns en uteplats under bar himmel där ni kan sätta er och njuta av solen.
Vidare på entréplan finner ni ett ljust och fint kök, ett sovrum med egen toalett samt en öppen och ljus passage i anslutning till huvudentrén. En trappa upp upptäcker ni ytterligare fyra sovrum samt badrum och tar ni er vidare ner till källaren finner ni sedvanliga källarutrymmen och fina förvaringsmöjligheter men även garage samt en rymlig tvättstuga - och inte vilken tvättstuga som helst! Tvättstugan har en perfekt kombination mellan funktionalitet och smakfull interiör. Kampen mot de ständigt växande och återkommande tvätthögarna kommer nu att underlättas och kännas betydligt roligare!

Trädgården är inte bara otroligt välskött, den har kapacitet att ge goda odlingsmöjligheter och erbjuder fina ytor att springa på som barn. Här får studsmatta, fina utemöbler och utomhusaktiviteter plats.

Dalstorp ligger vackert beläget utmed Dalstorpasjön i norra delen av Tranemo kommun, ca 2 mil från centralorten Tranemo och Ulricehamn. Här har alla närhet till natur och samhällsservice i form av affärer, matställen och busskommunikation. För er med barn finns både förskola och grundskola upp till årskurs 6. Vill man ut och röra på sig kan man gå på vandringsleden längs med Hjälmån, ta en cykeltur kring sjön eller paddla kanot i den vackra omgivningen. På idrottsanläggningen Dalshov kan du som är fotbollsintresserad se på riktigt bra fotboll, träna på gymmet eller ta en match i padelhallen.

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉPLAN
Köksingång:
Till hemmet finns två ingångar, lek med tanken att ni väljer köksingången som ligger i anslutning till den ståtliga verandan med plats för sittgrupp. Väl inne möts ni av en liten hall med plats för sko-och hatthylla som hjälper till att skapa ordning och reda. Till höger finns en dörr ner till källarplan och rakt fram nås köket.

Kök:
Gediget kök med gott om arbetsytor och förvaring. Vita luckor, bänkskiva i massiv ek och full maskinell utrustning som möter dagens standard i form av diskmaskin, spis med ovanhängd spisfläkt och kombinerad kyl/ frys. Plats för matbord finns invid köksfönstret.

Passage & Entréhall:
Utmed framsida hus, den sida som vetter mot vägen som slingrar sig genom det lilla samhället, finns ytterligare en ingång. Denna tar er in till en liten förhall med plats att hänga av jackan. Den lilla hallen för er sedan ut till ett välkomnande passagerum där man möts av en mer öppen känsla. Här finns trappan som för er vidare upp till familjens mer privata sfär och under denna finns ett praktiskt förrådsutrymme.

Matsal & Vardagsrum i fil:
Tillsammans bildar dessa två rum perfekta ytor där familjens vardag och festliga tillställningar kan samlas. En praktisk skjutdörr ger flexibilitet mellan rummen och här finns gott om plats för både soffa och matbord. Under fötterna vilar ett parkettgolv och braskaminen ger mysfaktor och värme. Härifrån når ni även uteplatserna smidigt och bekvämt.

Sovrum 1 & Toalett:
Hemmets första sovrum är av rätt storlek för att få plats med säng och förvaringsmöbel. Perfekt även som gästrum, kontor eller som lekrum. Här finns även garderob samt dörr in till en helkaklad toalett med tvättfat. Väggarna pryds av en pudrig rosa kakelplatta och på golvet är klätt i ljusgrått klinker.

OVANVÅNING:
Hall & klädkammare:
En våning upp möts ni av en ljus och möblerbar hall. Härifrån nås en garderob samt övriga rum på samma våningsplan.

Sovrum 2
Stort sovrum med gott om plats för säng och skrivbord. Från fönstret har man vy ut mot baksidan. Sovrummet skulle även kunna användas som gästrum eller kontor.

Sovrum 3 & Sovrum 4
Två trevliga sovrum som ligger vägg i vägg med varandra. Båda med sovalkov och kan med fördel fyllas med leksaker.

Sovrum 5
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till den lilla balkongen med utsikt ut mot sjön. Era kläder förvarar ni i garderoben/ klädkammaren.

Badrum:
Badrum med klinkergolv och kaklade väggar i ljusa neutrala färger. Utrustat med kommod med handfat, wc och badkar med duschanordning. Ett fönster släpper in dagsljuset och här finns ett tvättnedkast direkt ner till tvättstugan, perfekt!

KÄLLARPLAN:
Hall, Förvaringsmöjligheter & Grovingång:
När ni kommer ner till källarplan möts ni direkt av en liten hall som ligger i anslutning med tvättstugan, men innan ni kommer in till tvättstugan finns två små förrådsutrymmen. Ytterligare förvaringsutrymmen finns att upptäcka på detta våningsplan likaså en grovingång.

Tvättstuga:
Husets tvättstuga är smakfullt samt funktionellt renoverad och utrustad för vardagens måsten. Här möter det svarta skåpsinredet ljust målade väggar och en grå klinker på ett snyggt sätt. Gott om förvaring och arbetsbänkar och utrustning bestående av tvättmaskin och torktumlare, dessutom installerade och monterade i ergonomisk höjd. Ho att skölja kläderna i finns till godo och under klinkerplattorna ligger det golvvärme. Tvättstugan och torkrummet ligger med direkt anslutning till varandra och här finns det gott om plats för diverse klädvård.

Pannrum/ Förrådsrum:
På källarplan gömmer det sig även ett stort rymligt rum där bland annat fjärrvärmeanläggningen finns placerad. Den generösa ytan här gör rummet mycket flexibelt i dess användning och kanske blir detta en plats där ni i framtiden låter en relax byggas upp.

Garage:
Här kan bilen stå varm hela vintern och sval på sommaren.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1½- plansvilla med källare
Rum: 7, varav 5 sovrum
Boarea: 145 kvm
Biarea: 90 kvm
Tomtarea: 1 716 kvm
Utgångspris: 1 695 000 kr
Byggnadsår: 1947
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Fjärrvärme med vattenburna radiatorer samt vattenburen golvvärme i badrummet, tvättstuga & torkrum.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare
Stomme: Plankstomme
Fasad: Stående träpanel
Fönster: Kopplade 2-glasfönster & 3-glas isolerfönster
Takbeklädnad: Betongpannor
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag förstärkt med våtrumsfläkt i badrummet.
Radon: Radon finns. Vid 2008 utfördes en långtidsmätning där årsmedelvärdet uppgavs till 40 Bq/m3. Observera att mätningen är äldre en 10 år, varpå en ny mätning rekommenderas.
El: Bytt el
Murstock kommentar: Sotning har skett regelbundet och senaste brandskyddskontrollen godkändes vid 2017 med anmärkning på avsaknad av glidskydd för stege.
Allmän information: I taxeringsinformationen står det att huset byggdes 1947 men när säljarna köpte huset fick de information om att huset stod färdigt 1948. Det är därför oklart vilket år som är det korrekta.

Parkering

I källarplan finns det en garagedel med plats för en bil.

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fibernät.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tranemo
Område: Dalstorp
Fastighetsbeteckning: TRANEMO SKOGARP 1:49

Planbestämmelser

Dalstorps Samhälle, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19550617)

Övriga rättigheter och belastningar

Rättigheter last: Ledningsrätt: Vatten och avlopp

Ekonomi

Utgångspris

1 695 000 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 4 380 kr.

Taxering

Byggnad: 454 000 kr
Mark: 130 000 kr
Totalt: 584 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1947
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 7 st pantbrev uttaget om sammanlagt 830 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 79 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 121 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-04-12
Besiktningsman: Beni Kozovski, Anticimex AB
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 40 Visa alla 46 bilder
 

Karta & område

Hagavägen 2, Dalstorp

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 365 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Cicilia Odenbrink

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning